The Spurs already knew they had lost one 7-footer from their roster when they didn't re-sign Kevin Willis.
They're now missing one more.
Tim Duncan will be listed officially as 6-foot-11 for the first time in his NBA career. The Spurs listed Duncan as 7-0 for his first seven seasons in the league, even though it was always apparent he didn't measure that tall.
Duncan, who might even be closer to 6-10, has always preferred to be listed at 6-11. This season, the Spurs who evidently thought it would be easier to market Duncan and David Robinson if both of them stood 7-0 finally made the change.
"That's just so when he dunks on people, it looks better because he's not a true 7-footer," Malik Rose said jokingly of the change. "All I know is I measure 6-6 in my bare feet and 6-7 in my shoes."
"Tim wants to be 6-11. Jermaine O'Neal wants to be a power forward. It's like, 'Just play the damn game.' That's what I say."
Minnesota's Kevin Garnett, who looks close to 7-1, also prefers to be listed as 6-11.
Kell a számitógépedbe egy Sky Star 2 ( most olyan 27 ezer Ft a kártya ) nevezetű kártya amivel műholdas adásokat lehet fogni . Rendelkezned kell egy parabola antennával ami az Astra műholdra néz .... Ha mindez megvan , akkor van rá esély hogy az NBA+ csatornát tudd fogni . Ez egy francia , non stop NBA csatorna .
A www.nba0405.uw.hu oldalra felkerült a R.Lewis & D.Petrovic video klipp ! Ajánlom mindenkinek , hogy töltse le . A zenei aláfestés lehetne jobb is , de ebben az esetben a zene is elfogadható !
A tegnapi NS-t olvasva döbbentem rá, hogy történelmi pillanatot éltem át. Történt ugyanis, hogy múlt hét pénteken, a nyíregyházi kosártornán útba igazítottam egy magas fekete férfit, - akit akkor nem ismertem fel... -, hogy merre lehet bemenni a küzdőtérre.
Tegnap este a WC-n olvasva(Al Bundy rulz) megláttam a fotóját: nem volt más, mint Robert Reid, a Vadkakasok segédedzője, aki 11 évet játszott a Houston Rocketsben! Így én lettem Nyírbogdány történetének első(és jó ideig alighanem egyetlen) olyan élő polgára, aki NBA-játékossal beszélt.
Arról nem is beszélve, hogy az NFL január végén végetér, az NBA meg csak eltart júniusig.
Ráadásul idén NHL-re sem kell költeni; nem is minősíteném ezt a döntésüket. A műsoridőt meg majd kitöltik mindenféle "színvonalas" eseménnyel.
Összefoglalásként: Tudjuk, hogy a tavalyi rossz éve volt, 40.3% mezőnyből, 29 a hárompontos vonalon túlról, és rengeteg eladott labda. De a tavalyi Houston játék nagyon nem az volt mint amit rá szabtak. Szereti ha nála van a labda, fekszik neki az uptempo. Az a félpályás játék amit Ming-re építettek kínlódás volt neki, de mégis elfogadta mert győztek. Amikor eladták a haverja Cassel hívta fel, hogy "Isten hozott az NBA-ben" (nem is vagy addíg NBA gáj amíg egyszer el nem adtak.) Ő mondta neki, hogy Johny Davis a Phillyben volt aszisztent kócs amikor ő ott volt, és jó lesz az az irány ahova most a magic tart. (Tavaly ugye T-Mac kihagyta az edzést aztán nyomott 30 pontot, a többiek meg nem tudták mi van mit is kéne játszani, aztán úgy döntöttek, hogy inkább odaadják az 1-esnek csináljon valamit) Most nem így van ez a magic jobban szétterül a pályán, van irányító, van periméter súter, van post player. A pálya minden részére tudnak tenni olyan játékost aki adott helyzetben tud valamit kezdeni a labdával.
Én azt gondolom most még, hogy sztivinek ez jó lesz, és jól fog játszani. (mint nem tavaly, hanem tavaly előtt a Huostonban) Sajnos ezt még nem lehet biztosan tudni. Ha az elején nyernek pár erős meccsen, akkor valszeg így lesz. Ha nem akkor valszeg marad a frusztrált sztivi, aki eladja, eldobálja.
Már elnézést, de b@sszák meg. Ez a véleményem. Nem azért, mert nem adják az NBA-t, hanem mert az indoklás, meg a "helyette" levő műsorrend finoman szólva is nevetséges...
"...At last night's practice, Steve Francis showed his overall conditioning and athleticism. In a team sprinting drill he won hands-down. He even commented that he had beaten Issac Bruce in a forty-yard dash. He is a true professional and leader. .."
És azért Kashun-ról annyit el szeretnék mondani (7láb magas horvát származású), hogy ez az év a kezdet lesz talán számára. Nagyon agilis, és nem tehetségtelen. Mindenesetre szerintem többet érnek vele, mint a Dallas Podkolzsinnal. (aki szintén nagyon gyors atlétikus a termetéhez képest, de eddíg még nem elég ügyes.)
A végével kezdem: megegyeztünk. Hajrá Magic és hajrá Wolves! :)
Hillnek összevissza van kaszabolva a bokája, és több 5-6 centis csavar van benne.
Ami tetszik az az, hogy most edzésen (a híres) gyors első lépésével megverte Bogans-t (öróla sem beszéltem pedíg nem is rossz) és lenyomta Turkoglunak kosárra. Szóval jó a csákó, és ha már Wistbroadnak is tetszik, és pár más csapattársa egyenesen úgy fogalmaz, hogy ez az ő nagy éve lesz. (ami nyilván túlzás9 akkor én is bizakodhatok.
Francisről azért nem beszéltem mert nem nagyon tudok mit. Többé kevésbé tudjuk milyen. Vagy jó lesz a Magicben, vagy nem annyira, szóval nem tudom. De attól még elég jól tud kosarazni. :)
Howardról amit olvastam az nagyon jó nagyon atlétikus jó csákó.
Tulajdonképpen a Cleveland-ra is egy csomó jót mondhattam volna még pl azt hogy nincs Boozer de van Gooden. Talán nem is lesz rosszabb. (pl nagyon szerettem Drew-t)
Lesz egy Magic Heat preseason meccs nagyjából egy hét múlva. (15-n) Én Magic győzelemre tippelek. (persze kicsit tartok attól, hogy a Diesel még túl puskaporos lesz így az elején, és persze a rankinben is hátrébb soroltam a Magic-et, de miért ne kockáztatnánk kicsit játszásiból.)
Amúgy Hill-t én is szerettem, amikor még játszott, de 3 év kihagyás szerintem senkinek nem tesz jót.
Fura, hogy Francis-ről egy szót sem ejtesz...
Amúgy meg: te nem tudod megsérteni az érzékenységemet, mert nem vagy az a sértő típus. Még ha fikázol is, azt is úgy csinálod, hogy az ember ne tudja igazán magára venni. :-))))
Azért vagyok még optimista, amit kiemeltem az angol szövegben. Ez egy egészen más szellemben felkészilő csapat, mint ami volt tavaly.
De tisztában vagyok vele, hogy ez egy elfogult szurkoló bizakodása. És soha nem fikáznék senkit akinek más a véleménye. bocs ha így volt érthető. (azt hittem ismertek már annyira, hogy én nem szoktam olyasmit csinálni.)
Nem gondoltam, hogy megbántom az érzékenységedet. (ezért volt sok szmájli a végén)
Szó sincs arról, hogy bárkit fikáznék. A te listád semmivel nem rosszabb mint akármelyikünké, sőt Steve Kerrnél egész biztos jobb. :)))))) (<-szmájlik. )
És az enyém is nagyjából ugyanaz.
Ami különbség van az valamilyen feltételezésből adódik. Pl szerintem Payton, és Pierce nem lesznek jók együtt. De ettől még lehetnek jók. És Ricky Davist is Cliperses kora óta szeretem.
Kashunt inkább hagyjuk. :))) Álmomban sem gondolnám, hogy bármiféle szerepe lenne, elnézést ha nem jött át a szándékolt humor az írásomon.
A Miaminak is belementem a harmadik helyébe, pedíg igen nagy kockázat egy O'Neal sérülés, és Wade-en, és a lassacskán öregedő Eddie Jones-on kívül nehéz lenne ütős nevet említeni. Egyszerűen annyi csak a kételyem, hogy O'Neal is tud sérülni, és már láttuk, hogy tud néha halványan játszani. (néha)
És az Orlandót is 47 hely körülre jósoltam úgy, hogy én szurkolok nekik.
Hill-el azért foglalkozom annyit mert 3-4 posztos létére akár irányítókénk képes labdát kezelni, illetve a játék intelligenciája is alkalmas hozzá. Nem mindegy, hogy játszik vagy nem, és elég nagy szenzáció, ha igen. Nem állítanám azért, hogy a kételkedőknek nincs igazuk. Visszakereshető, én magam is a visszavonulását sürgettem, pl a fizetési sapka miatt. A mostani információim alapján elkezdtem bizakodni. Ha lesz alapja akkor akár a negyedik hely is ok.
1. Én nem sorrendet írtam, hanem hogy kik fognak bejutni. A sorrend szerintem most megjósolhatatlan.
2. Balázs listája ugyanolyan, mint az enyém, csak ő a Magicet várja a Celtics helyére. Ennyi különbség van. Ehhez képest az enyémet "fikázod" az övével meg teljesen egyetértesz. Tudom, hogy a Magic a kedvenced, de ez akkor is vicces szerintem.
3. Szvsz Payton-Pierce az király lesz. Blount és Davis a hab a tortán és ott van még a Celtics 3 super-rookieja, ott van Welsch, ott van Walter McCarthy, stb. Annyit ők is érnek, mint mondjuk Mario.
4. Szvsz a Heat biztos rájátszás-résztvevő. Sakál mellett ott van még Wade és Jones go-to guynak. Anno a Shaq-Penny Magicnek sem volt olyan hű, de jó csapata - pláne nem a cserék - mégis egészen a döntőig vergődtek valahogy. Szvsz van párhuzam a régi Penny és Wade között...
5. Amúgy meg ez az egész csak ábrándozás egyelőre, meg sem kezdődött még a szezon, sőt az előszezon sem. Én nem látok annyi fantáziát a Magic-ben, mint ti, mert az ő go-to guy-juk - Stevie Franchise - eddig nem sokat mutatott! Ez szerintem tény. De ha a Wolves lenne ebben a cipőben, én is bíznék abban, hogy mondjuk Ricky Davis megjavul és ő lesz a franchise-player. (Steve azért jobb, de hasonló cipőben járnak szerintem.) Persze ha az én csapatomat fikázná valaki én is kiakadnék. De én a Magicet próbálom objektíven nézni és ezt látom. (Miért van az, hogy Turkoglu évente más csapatban játszik? Hill visszatér? Megint?...) Sorry. :-( Most jöhet a fikázás...
Dampier, Nowitzky,Finley, Stack és ott van még Abdul Wahad, és Josh Howard aki kurva jó. Avery Johnson, és Jason terry sem olyan rossz. Cserecenter Shown Bradley első évében simán lenyomta Yao Minget. Szóval nem olyan rosszak. Nem fogadnék a nyugati konferencia döntő megnyerésükre, de alapszakaszban azért előrébb várom őket a hetedik helynél.
Nets (bár innen lefele már gyakorlatilag lényegtelen...)
Bucks
Cleveland
West
Wolves
Spurs
Kings
Lakers (nem gondoltam volna pár hónapja, de már ennek is örülnék. valahogy nem hiszek Kobe-ban)
Houston
Denver
Dallas
Memphis
Nagyon sok a teljesen újjáépített csapat (Miami, Orlando, Lakers, Houston), ezek kiszámíthatatlanok. ezért nem lennék meglepve ha pl. a Lakers 3-8. között bárhol végezne (azért a playoffba csak bejutnak...)
A végső győzelemre a Detroitot tartom legesélyesebbnek (bár ne így lenne :)))
Rendben, ha te is le akarsz fikázódni mondj csak ilyet. :))))) (witz)
Amit írtál, a Bostontól lefelé egyik csapat sem igazán jó. Szerinted Payton és Pierce együtt jó chemistry? (főleg hogy a kesztyű oda sem akart menni?) Blount, és Ricky Davis jók, de ezzel vége is a játékosoknak. Ez kevés. Nets Rájátszásba sem kerül szerintem. Cleveland is elég nagy kérdőjel. Nem kell elfelejteni, hogy James 41%-al dobott mezőnyből (bármennyire is tépett jónéhány zsákot, a go to gájtól ez nem sok), és nincs Boozer. Kérdés milyen jók lesznek, de őket még rájátszásba várom. Milwaukee szerintem most is bugdácsol, és a Knicks sem valami acélos, bár PO meglesz szerintem is nekik.
A Miamit nem értem miért teszi mindenki ennyire előre? Na mindegy most ezen nem akarok lamentálni, de a Detroit megmutatta, hogy a CSAPATJÁTÉK a nyerő. Miamiban nincs egy csapatra való játékos. De egye fene legyenek harmadikok.
És nálam valahol itt a negyedik (uszkve hetedik) hely körül jön a Magic. :))))
Assistant. coach Ron Ekker spent the first part of the practice on team defense. Players were put on three teams and were taught defensive schemes - to protect the basket, contest every shot, and trust your teammates behind you. Teams on defense had to to get stops to rotate off. The intensity was fierce...a big change from the past where everyone just went through the motions in this basic shell drill.
After a two-minute water break, the new look offense was explained. Magic fans will be pleasantly surprised to see this offense. No more is the pass the ball to #1 and everyone watch! This motion offense is a hybrid of three basic offensive sets: utilizing UCLA cuts, flex cuts and slice cuts to get open. It is constant movement, with players setting screens and coming off screens, and reading the defense to get easy baskets.