Keresés

Részletes keresés

janina. Creative Commons License 2004.10.20 0 0 928

Hmmm. Bar meg korai lenne ermet osztani, de megkerdeznem, tisztelettel:

Mit tesz a mai onkormanyzatban az ellenzek?

Mert hat azt mondani, hogy kevesebben vagyunk, semmit nem tudunk tenni, -szerintem ma mar keves.

Ugy, ahogy mar 2002-ben keves volt azzal takarozni, hogy mig fideszes volt polgarmester, mszpes tobbseg volt az onkormiban. Ezt tudja/tudta mindenki, de a valasztasokon senkit nem erdekelt.

Előzmény: Sarkany (927)
Sarkany Creative Commons License 2004.10.20 0 0 927

2006-ban - szerintem - a győztes pajzson, a vesztes pajzzsal távozik!

Elsöprő lesz a különbség, nem ezerhétszázvalahány szavazaton fog múlni.

Csak azt ne kérdezd, ki fogy nyerni! :))

Előzmény: janina. (925)
janina. Creative Commons License 2004.10.20 0 0 926

A linkek helyesen

polgarmester valasztas eredmenye

http://www.valasztas.hu/onkval2002/so02/onktjk3/tjk11052.htm#pj11052.htm

7.sz. korzet, Kertvaros, Szanda egy resze

http://www.valasztas.hu/onkval2002/so02/onktjk3/tjk11052.htm#e1105207.htm

janina. Creative Commons License 2004.10.20 0 0 925

Hogy mennyien laknak itt, azt nem tudom.

A 2002-es polgarmester valasztason a ket vezeto part jeloltjei kozott a kulonseg 1872 szavazat volt.

http://www.valasztas.hu/onkval2002/so02/ism_ind.htm

A 7.sz valasztokorzetben: Kertvaros, Szanda, a szavazok szama 4 565.

http://www.valasztas.hu/onkval2002/so02/ered_ind.htm

Előzmény: Sarkany (924)
Sarkany Creative Commons License 2004.10.20 0 0 924
"E varosresz "bosszantasa" meg a polgarmesteri szeket is megingathatja." Miért? Mennyi szavazásra jogosultak száma a városnak ebben a szegletében?
Előzmény: janina. (923)
janina. Creative Commons License 2004.10.20 0 0 923

A lakossagi forumon leginkabb idosek, nyugdijasok vettek reszt.

E varosresz "bosszantasa" meg a polgarmesteri szeket is megingathatja.

Nem hiszem, hogy nemet mondanak. A szandai hulladeklerako elhiresult -ha nem akarjatok, akkor nem lesz- lefujasa utan ugy varom, a varosvezetes ismet hasonlo megoldast eszkozol.

De mit szol majd ehhez a Posta, hisz az egyes Posta felujitasa lehet a tet.

Előzmény: Sarkany (920)
Sarkany Creative Commons License 2004.10.20 0 0 922
"az ott lakok mutattak meg, hogy hova kell majd epiteni a jardat" Kinek, neki? Tiszta Virág elvtárs(nő)! Ő is személyesen írányította Pelikán leégett házának újjáépítését! Olyan is lett, se ajtó, se ablak... :)) Persze Antall József óta tudjuk: "A szakértelem bolsevista trükk!" :))
Előzmény: janina. (921)
janina. Creative Commons License 2004.10.20 0 0 921
Hallhattunk a polgarmester-asszony nyilatkozat, miszerint az ott lakok mutattak meg, hogy hova kell majd epiteni a jardat.
Előzmény: Sarkany (920)
Sarkany Creative Commons License 2004.10.20 0 0 920
"Erre, hogy varr gombot az onkormanyzat?" Azt fogja nyilatkozni, hogy nem hagyja magát zsarolni, nincs erre pénz és punktum. Rálőcsöl majd minden felelősséget a Postára, ami nem önkormányzati, hanem állami intézmény. Esetleg megpróbálja megfejni a Postát, vagy a központi költségvetést. Persze ettől még a saját háza táján is söpörgethetne. Pl. miért nem gondolta végig a járda szükségességét, amikor a CORA építési engedélyét kiadták?
Előzmény: janina. (919)
janina. Creative Commons License 2004.10.20 0 0 919

A problemat abban latjak a lakok, hogy nem tudnak biztonsagosan atkelni a fouton, valamint nincs jarda a CORAig.

Mint tudjuk jarda epul majd, viszont ha a zebran megindul 5 idosebb ember, haaaat... sietnuk kell majd. A toltesrol majd leereszkednek egy meredek lepcson, babakocsival, hogy megy majd? -nem tudom, no leereszkedett, elintezte a postat a CORAban, ha mar ott van bevasarol (kilo hus, mosopor, miegymas). Elindul haza. Megmassza a lepcsot, babakocsival, hogy megy majd? -nem tudom, leallitja a fout forgalmat, atkel. Vege a kalandnak. ;)

Erre, hogy varr gombot az onkormanyzat?

Előzmény: Sarkany (918)
Sarkany Creative Commons License 2004.10.20 0 0 918
"A SzTV riportjaban lincshangulatrol szamolt be" Majd elmúlik. Birka nép a magyar! :))
Előzmény: janina. (917)
janina. Creative Commons License 2004.10.20 0 0 917
Megszunhet a posta a kertvarosban. Lakossagi forumon hallhattak eloszor a kertvarosiak, hogy a 3 sz.- postat a Debreceni Igazgatosag megszuntetne. Az uj postat a CORA-ban helyezne el. A SzTV riportjaban lincshangulatrol szamolt be.
Enzo Creative Commons License 2004.10.20 0 0 916
Még nem láttam olyan pályázatot, ahol a támogatható tételek közül ne lett volna tételesen kizárva mindenféle mérnöki, szakértői díj, szállítási költség, banki költség...stb. Úgyhogy tuti, hogy nem.
Előzmény: Tiborcsik (915)
Tiborcsik Creative Commons License 2004.10.20 0 0 915
Én sem úgy értettem, hogy a tételek között szerepel: "sikerdíj", hanem csak tervezői díj, ált. rezsi ktg, stb, de hogy a megpályázott és elnyert összegből fizetik, az tuti.
Úgyhogy jó buli egy EU-pályázat a városnak, a vezetésnek-sleppjének, ez is tuti.
Előzmény: Enzo (913)
Sarkany Creative Commons License 2004.10.20 0 0 914
Nem baj, megszoktam már... Csupán megpróbáltam rávilágítani a - szerintem félresikerült definiciódból adódó - következtetési lehetőségekre.
Előzmény: eR-dei (912)
Enzo Creative Commons License 2004.10.19 0 0 913

Költségként számvitelileg természetesen elszámolható (számvevőszék, felügyelőbizottság...stb), de a pályázatban nem szerepel a támogatható költségek között (magyarul ez után nem fizetnek egy büdös vasat sem, az elszámolásnál jobb, ha be sem nyújtod a számlát).

Így már vili? 

Előzmény: Tiborcsik (911)
eR-dei Creative Commons License 2004.10.19 0 0 912

költségvetés tartalmaz ilyesmit

bevallom viszont,hogy Sárkán hozzászólását nem értem 

Előzmény: Tiborcsik (911)
Tiborcsik Creative Commons License 2004.10.19 0 0 911
Akkor miből fizetik a sikerdíjat? Zsebből?
Előzmény: Enzo (910)
Enzo Creative Commons License 2004.10.19 0 0 910

Egyetértünk!

Attól még nem elszámolható.

Előzmény: Tiborcsik (909)
Tiborcsik Creative Commons License 2004.10.19 0 0 909
Most voltam egy előadássorozaton, melynek központi témája volt a pályázatírás, a pályazatírók.
Több előadó bölcsen azt tanácsolta, olyan pályázatíró céget kell kiválasztani, amelyik nem fix díjat kér, hanem sikerdíjat.
Mert hogy azok a komolyak.

Félreértés ne essék, EU-pályázatokról volt szó.

Vigyázz azzal a méreggel Enzo koma! :)
Előzmény: Enzo (908)
Enzo Creative Commons License 2004.10.19 0 0 908

"Erre nem vennék mérget."

Én meg igen.

A második kérdésre viszont én sem.

Előzmény: Tiborcsik (907)
Tiborcsik Creative Commons License 2004.10.19 0 0 907

"Ami gond, hogy a pályázatban nem számolható el támogatható költségként"

Erre nem vennék mérget.

Arra viszont igen, hogy a pályázatíró tutira ment, mármint hogy nem ingyen dolgozott.

Előzmény: Enzo (906)
Enzo Creative Commons License 2004.10.19 0 0 906

A logisztikai központ elég rövidtávú, mivel a város elnyerte a pénzt, és két éven belül megvalósul.

Az élhető város nézőpont kérdése, valamennyire most is élhető, mivel élnek itt még emberek, bár egyre kevesebben.

A pályázatírók sikerdíja meg kétséges, mert munka van vele, de ha nem nyer, hát sikerdíj sincs. Ami gond, hogy a pályázatban nem számolható el támogatható költségként.

Sarkany Creative Commons License 2004.10.19 0 0 905
"A lakható város, pedig lakható várost jelent." Nem túl elegáns önmagával magyarázni valamit. Elfogadva az önmagába visszacsavarodó definiciódat és azt a körülményt, hogy mindezt a választási kampányban ígérték, az következik, hogy Szolnok a nem lakható városok kategóriájába tartozik. Szépen vagyunk...
Előzmény: eR-dei (900)
janina. Creative Commons License 2004.10.19 0 0 904

Ha jol ertem,

az elhetobb varos egy folyamatos, rovidtavu koncepcio, mondhatni hangulatjavito elemekkel;

a logisztikai kozpont hosszutavu koncepcio, a varos es vonzasa gazdasagat kivanja erositeni, novelni.

A ket dolog szoros osszefuggesben is all(hat) egymassal.

Tiborcsik Creative Commons License 2004.10.19 0 0 903
Bánná fene, ha én is a pályázatírók között lehetnék, legalább mint huszadik alvállalkozó. :)
Előzmény: Tiborcsik (902)
Tiborcsik Creative Commons License 2004.10.19 0 0 902
Valószínűleg azonban, ezúttal a milliárdos nagyságrendre való tekintettel önmérsékletet tanusítanak, és megelégszenek 1-2-3-4 %-os sikerdíjjal is.
Előzmény: Tiborcsik (901)
Tiborcsik Creative Commons License 2004.10.19 0 0 901
A Logisztikai központ legfőbb vonzereje a slepp részére a következő:
Ez ugye egy milliárdos támogatás, amit pályázni kellett. Nos, a pályázatíró cég általában a nyert összeg 10 %-át kapja, és TELJESEN TÖRVÉNYES!!!! :(((
Előzmény: janina. (897)
eR-dei Creative Commons License 2004.10.18 0 0 900
A logisztikai központ, csakúgy mint az ipari park egy 10- 15 évvel ezelőtti kategória.
A lakható város, pedig lakható várost jelent.
Például utcát és parkolót a Bimbó uton, 10taságot a Széchenyin, stb.
Előzmény: janina. (897)
Enzo Creative Commons License 2004.10.18 0 0 899
Új munkahelyek, közlekedés és infrastruktura fejlődése, önkormányzati adóbevételek növekedése, városi beszállítók (kisebb-nagyobb cégek, a fénymásoló-szerelőtől az étkeztetést bonyolítóig) forgalmának növekedése,...stb. 
Előzmény: Sarkany (898)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!