Hmmm. Bar meg korai lenne ermet osztani, de megkerdeznem, tisztelettel:
Mit tesz a mai onkormanyzatban az ellenzek?
Mert hat azt mondani, hogy kevesebben vagyunk, semmit nem tudunk tenni, -szerintem ma mar keves.
Ugy, ahogy mar 2002-ben keves volt azzal takarozni, hogy mig fideszes volt polgarmester, mszpes tobbseg volt az onkormiban. Ezt tudja/tudta mindenki, de a valasztasokon senkit nem erdekelt.
A lakossagi forumon leginkabb idosek, nyugdijasok vettek reszt.
E varosresz "bosszantasa" meg a polgarmesteri szeket is megingathatja.
Nem hiszem, hogy nemet mondanak. A szandai hulladeklerako elhiresult -ha nem akarjatok, akkor nem lesz- lefujasa utan ugy varom, a varosvezetes ismet hasonlo megoldast eszkozol.
De mit szol majd ehhez a Posta, hisz az egyes Posta felujitasa lehet a tet.
"az ott lakok mutattak meg, hogy hova kell majd epiteni a jardat" Kinek, neki? Tiszta Virág elvtárs(nő)! Ő is személyesen írányította Pelikán leégett házának újjáépítését! Olyan is lett, se ajtó, se ablak... :)) Persze Antall József óta tudjuk: "A szakértelem bolsevista trükk!" :))
"Erre, hogy varr gombot az onkormanyzat?" Azt fogja nyilatkozni, hogy nem hagyja magát zsarolni, nincs erre pénz és punktum. Rálőcsöl majd minden felelősséget a Postára, ami nem önkormányzati, hanem állami intézmény. Esetleg megpróbálja megfejni a Postát, vagy a központi költségvetést. Persze ettől még a saját háza táján is söpörgethetne. Pl. miért nem gondolta végig a járda szükségességét, amikor a CORA építési engedélyét kiadták?
A problemat abban latjak a lakok, hogy nem tudnak biztonsagosan atkelni a fouton, valamint nincs jarda a CORAig.
Mint tudjuk jarda epul majd, viszont ha a zebran megindul 5 idosebb ember, haaaat... sietnuk kell majd. A toltesrol majd leereszkednek egy meredek lepcson, babakocsival, hogy megy majd? -nem tudom, no leereszkedett, elintezte a postat a CORAban, ha mar ott van bevasarol (kilo hus, mosopor, miegymas). Elindul haza. Megmassza a lepcsot, babakocsival, hogy megy majd? -nem tudom, leallitja a fout forgalmat, atkel. Vege a kalandnak. ;)
Megszunhet a posta a kertvarosban. Lakossagi forumon hallhattak eloszor a kertvarosiak, hogy a 3 sz.- postat a Debreceni Igazgatosag megszuntetne. Az uj postat a CORA-ban helyezne el. A SzTV riportjaban lincshangulatrol szamolt be.
Még nem láttam olyan pályázatot, ahol a támogatható tételek közül ne lett volna tételesen kizárva mindenféle mérnöki, szakértői díj, szállítási költség, banki költség...stb. Úgyhogy tuti, hogy nem.
Én sem úgy értettem, hogy a tételek között szerepel: "sikerdíj", hanem csak tervezői díj, ált. rezsi ktg, stb, de hogy a megpályázott és elnyert összegből fizetik, az tuti.
Úgyhogy jó buli egy EU-pályázat a városnak, a vezetésnek-sleppjének, ez is tuti.
Költségként számvitelileg természetesen elszámolható (számvevőszék, felügyelőbizottság...stb), de a pályázatban nem szerepel a támogatható költségek között (magyarul ez után nem fizetnek egy büdös vasat sem, az elszámolásnál jobb, ha be sem nyújtod a számlát).
Most voltam egy előadássorozaton, melynek központi témája volt a pályázatírás, a pályazatírók.
Több előadó bölcsen azt tanácsolta, olyan pályázatíró céget kell kiválasztani, amelyik nem fix díjat kér, hanem sikerdíjat.
Mert hogy azok a komolyak.
A logisztikai központ elég rövidtávú, mivel a város elnyerte a pénzt, és két éven belül megvalósul.
Az élhető város nézőpont kérdése, valamennyire most is élhető, mivel élnek itt még emberek, bár egyre kevesebben.
A pályázatírók sikerdíja meg kétséges, mert munka van vele, de ha nem nyer, hát sikerdíj sincs. Ami gond, hogy a pályázatban nem számolható el támogatható költségként.
"A lakható város, pedig lakható várost jelent."
Nem túl elegáns önmagával magyarázni valamit. Elfogadva az önmagába visszacsavarodó definiciódat és azt a körülményt, hogy mindezt a választási kampányban ígérték, az következik, hogy Szolnok a nem lakható városok kategóriájába tartozik. Szépen vagyunk...
A Logisztikai központ legfőbb vonzereje a slepp részére a következő:
Ez ugye egy milliárdos támogatás, amit pályázni kellett. Nos, a pályázatíró cég általában a nyert összeg 10 %-át kapja, és TELJESEN TÖRVÉNYES!!!! :(((
A logisztikai központ, csakúgy mint az ipari park egy 10- 15 évvel ezelőtti kategória.
A lakható város, pedig lakható várost jelent.
Például utcát és parkolót a Bimbó uton, 10taságot a Széchenyin, stb.
Új munkahelyek, közlekedés és infrastruktura fejlődése, önkormányzati adóbevételek növekedése, városi beszállítók (kisebb-nagyobb cégek, a fénymásoló-szerelőtől az étkeztetést bonyolítóig) forgalmának növekedése,...stb.