Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
A héten kész lett a gépem,egy boltba volt bemutató darabos,3 hónap garit adott rá a bolt.140 ezres uj ára helyett 95 ér jutottam hozzá,annyi hogy kapott egy kitakaritást és egy festést,plusz 5 méter új hálózati kábelt.
A ráadás hogy eredeti 4 méteres Binzel Awi pisztolyt kaptam hozzá,plusz az elektróda fogó is Esab 200-as.
Még a matricát kell ráragasztani és meget a helyére.
az alfaweld 185 hegesztővel 2 db 5 kg os huzalt hegesztettem el eddig, de a palackból szinte alig fogyott valami. 4 literre van beállítva a reduktor. műhelyben szerintem elég.
Képet tegyek fel?Inkább most nem,igy szétszedve,ha minden jól megy ma megkapja a festést,ha sikerül akkor holnapra megszárad és összerakom,na utánna talán jöhet egy kép :)
Na ez az,akkor otthon van a palack is!!!!Lehet hegeszteni jövőhéten,jobb idő lesz!!!
Meleg?Hát igen,én sem birom ezt a 35fok körülit :(
Úgy gondolom nagy pofátlanság beírni ilyet de nézzétek el nekem. Ha véletlen tud valaki olcsón vagyis 20 ezer körül ( alatti ár is lehet ) Corgon gázhoz 4,7 m3 90 cm palackot azt kérem jelezze. Köszönettel.
Tényleg jó, bár nekem a másik jobban bejön, kreatívabb.
Te meg a 200-asról tegyél fel fotót :-) Meg a varratról, hogy azzal mennyivel jobb, ha lesz :-)
Képzeld, tegnap hajnalban - még a hűvösben - mentem egy Salgótarján-Hatvan-Salgótarján etapot a lecsó előtt, és hazahoztam az argont. Ma lementem a műhelybe 8-kor, még nem sütött oda a nap mert árnyékot vet az akác erdő. Annyi volt az össz tevékenységem hogy kiszabtam a tegnap vett 3mm-es gumiszőnyeget a kocsira. Még le akartam szabni alá a 0,8-as lemezből a polc lapokat, de hagytam a fenébe az egészet mert csavarni lehetett a pólómból az izzadtságot. Reggel fél 9-kor...árnyékban, fülledt 54 fok, ...nem nekem való.
Köszi szépen!Már alakul,Tegnap már füvet nyírtam. Igaz reggelre egy kicsit bedagadt.A fünyírást a szomszéddal csináltuk be is szippantottunk rendesen(házipálesz+sör kombó)úgyhogy semmilyen fájdalmat nem éreztem akkor.