Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Akkor ez sima G 1/2 collos. Ha hollandert kell venni hozzá, akkor így keresd, mert argon palackon kétfélét is használnak. És van olyan, hogy rá lehet tekerni, látszólag jó is, de nem tart rendesen. Nehogy kilőjje 200 bar-ral. Én ugyanebben a cipőben jártam, amikor megvettem az Elga Gasiq Argon Mix reduktort. Ez gyárilag direkt argonra van gyártva, mégsem volt jó, az elterjedtebb, kisebb szelepre. Én inkább elvittem a palackot és a leszerelt reduktor csövet az esztergályoshoz és úgy gyártattam le.
2014 márciusában vettem, párszor használtam csak mert nemsokra rá váltottam egy würth-re.Dobozában elvan csomagolva.Van hozzá még egy +2es dioptrás belső optika is.
Jóó az a szöszi,ő akarom mondani az a pajzs,tiszta Iweld a formálya,meg ahogy nézem annyit tud mint a hasonló árú nored eye,szerintem ezt nyugodtan megveheted.
A szöszinek meg a kezébe salakolónkalapásot és jöhet utánnam kopogni ;)
Sajnos a múltkorjában Radhed Lee fórumtárs által felkínált BLM hegesztőpajzsról a saját hibámból kifolyólag lecsúsztam (költözés miatt nem tudtam szinte semmivel foglalkozni). :((
Viszont még mindig nincs normális pajzsom......ha esetleg valakinek lenne hasonló pajzs, hasonló árfekvésben kérem jelezze! Köszönöm!
Az igen, ezt sem tudtam. Bár ilyen veszély nem fenyeget szerintem 1darabig, hogy rozsdamentest fogok hegeszteni.
Mivel tök kezdő vagyok hegesztés terén, ezért akkor a legjobb ha már eleve így szokom meg, hogy maszkban dolgozok nem csak pajzsban, legalábbis zárt térben.
Igen, ezen szerintem sem szabad, hogy múljon a dolog. Annyira nem drágák ezek a cuccok. Egyébként az általad linkelt oldalon van ott 5ezerért is.....az vajon mennyiben más mint a többi ami csak ezer 1néhányszáz forint?!
Aha, és milyen anyagok amik ilyen szempontból "veszélyesek"?
Igen, persze zárt kicsi térben logikus. Hááát neked csak addig "gázos" ez a dolog amíg el nem készül az új hegesztő asztalod meg az ügyes kis elszívó berendezés hozzá....... :)
No... hát (szerintem) ez nem idő, hanem anyag, eljárás, és hely kérdése.
Ha a kertben hegeszted a kerítést akkor nem feltétlen kell maszk (persze lehet) mert mindig van annyi légmozgás, meg jó sok friss levegő is ami elfújja a füstöt.
Kis, zárt térben, (mint amilyen nekem lesz a kis hegesztő műhely otthon. 3m*3m) azért minden eljáráshoz ajánlott szerintem, meg az időközbeni szünet, meg a szellőztetés is :-)
Ezekkel sem vagyok túlságosan képben (1enlőre) de az áruk nem tűnik veszélyesnek. Mennyi ideig lehet 1ilyet vajon használni?!
1általán mikor kell vagy ajánlatos légzésvédőt használni? Bármilyen apró hegesztéshez ha csak 1percig dolgozol akkor is, vagy csak akkor ha pl. huzamosabb ideig (mondjuk 20-30percig) hegesztesz?!
Aha, most már értem. Nagyon jó az elgondolás, kíváncsi leszek milyen lesz ha készen leszel vele. Türelmetlenül várom, a képeket. :))
Szerintem a gravitáció kevés lesz, szükség lesz a csőventire, hogy amolyan "porszívó hatást" produkáljon akkor biztosan kimegy a műhelyből majd minden.
Az ábra szerint oldom meg, 0,5-ös horganyzott lemezből (2000x1000mm tábla 3500Ft) Szegecselve lesz, és az illesztések karosszéria tömítővel kihúzva. Alulra megy egy flexibilis cső, hogy azért az asztal elhúzható legyen a faltól (takarítás, és egyebek)
Első körben a gravitációra bízom az "elszívást", aztán ha az kevés akkor a falon átmenő cső kap egy csőszellőző ventillátort. Később lehet tovább fejlődni szűrővel ... vagy az asztal fölé tett meleg levegő befúvással, na de nekem ez pillanatnyilag elég lesz bőven.
Nézegettem már én is ilyen videokat mert a kovácsoltvas jellegű cuccok nekem is nagyon tetszenek, de az ilyen célszerszámokat nem tudnám lemodellezni.......pontos rajzot pedig eddig még nekem se sikerült találnom. :(