Kedves Janina, ha már így lelkedre vetted, esküszöm, hogy nem rád gondoltam. Ha figyelmesen elolvasod a hozzászólásom, én is azt állítom, hogy a felvetést leszavazták. És bár te is ellene voltál akkor, de nem te voltál az a hangadó, aki az itteni topikbéli stílúsához hasonló hangnemben fikázta le a dolgot.
Ezek után már télleg nem lesz nehéz Vikucának kitalálni, melyikünk volt az. Akinek mindig csak a szája jár, akinek semmi se jó. Bezzeg amikor tenni is lehetett volna valamit, akkor is csak a szája járt.
Janina, én is fenntartom most is, az akkori véleményem, hogy igenis pártonkívüli is tudna eredményt elérni ebben a városban, csak csinálni kéne. De ha meg sem próbáljuk, akkor a dolog bajos.
Csak azt felejtetted el kozolni, hogy a felvetesedet nem en szavaztam le, hanem egy kozosseg, amelyben az en velemenyem csak egy volt- ennyit a jelzodrol.
Most is fenntartom velemenyem: parton kivuli nem tud sikeres eredmenyt elerni valasztasokon, de ebben a topikban eppen errol meg nem volt szo.
Vannak jo gondolataid, csak ne varnad el, hogy mindig mas talicskazza helyetted a szart!
Idefigyelj Sárkány !! Ha ez a véleményed akkor hagyd abba az irogatást mert csak a reménytelenséget terjeszted!!Akkor inkább találj ki más megoldást bajaidra!!De hagyd békén azokat akik tényleg szeretik ezt a várost, de ilyen szemlélet miatt nem jutunk soha semmire amit képviselsz!! Szégyeld Magad!! Egy rokkantnyugdíjjas!!
Kedvess Tiborcsik! Miután jószerével több mint másfél éve nem hagytam el a lakásomat egészségi állapotom miatt így nem tudom naprakészen követni az eseményeket!De ha Te tudod mond el hogy véleményed szerint ki lehet az? Mivel itt majdnem mindenki felvett nevet használ!!
Nem értek egyett Teleky gróffal, de sok igazság van a búcsúlevelében amit meg kellene szívlelni!!
"Úgy látszik, hogy társadalmunk mai, modern bálványa a bevásárlókocsi lesz."
A telerakott vásárlókocsi....
Ennek szolnoki változata alighanem az üres bevásárlókocsi lesz, mivel lassan már nem lesz Szolnokon a többségnek munkalehetőség. Persze, ezügyben Er-dei megmondta már a frankót...
Előfordult egyszer ebben a városban, hogy (egy pótválasztásra) néhány civil megpróbált pártoktól független jelöltet találni. A dolog addig jutott mindössze, hogy a javaslattevők, pontosabban "ötletgazdák" megpróbáltak más civileket találni a kivitelezéshez (kiválasztáshoz-jelöléshez). De a dolog hamar hamvába holt, mert néhány társuk kategórikusan elutasította a dolgot, mondván:
"Piszkos pártpolitikába ne mártsuk bele magunkat!"
Vikuca, mit gondolsz, jelen topik januszarcú szószólói közül ki volt ebben a fő hangadó, "megmondó ember"? Nem lesz nehéz kitalálnod.
Mszpés kommunikáció: a jövő Szolnoka épül. Reggelre kinyitott két áruház. „A vásárlás teszi boldoggá az embert!?”
Úgy látszik, hogy társadalmunk mai, modern bálványa a bevásárlókocsi lesz. Státusszimbólum a szerzés. Ezt Te is megteheted, nem úgy, mint egy autó esetében. És tömegek borulnak le a hamis mammon előtt.
Nem vagyok én a nemzetnek sem teoretikusa, sem ideológusa, sem napszámosa. :))
nem biztos, hogy az o hibajuk, ilyen volt az "alapanyag"
Csupán halkan jegyzem meg: Similis simile gaudet!
Mit kezdenél perpektívikusan a listás szavazással?
Ez a rendszer azon túl, hogy arcul köpi a választói akaratot, sok üresfejű politikus hatalmi poziciójának a konzerválását is jelenti egyben.
Ha valakit nem választanak meg, nyilván amiatt teszik, mert látni sem kívánják a választók, elegük van belőle. Ennek ellenére, újra és újra ott díszeleg, mivel listán becipelte a pártja. :((
Vannak itt anomáliák szép számmal, csak győzzük felsorolni valamennyit!
Mert szerintem kimondatott, hogy a mi demokraciank egyik gyerekbetegsege a nem politikus politikus. A partok eddig -valoszinuleg- csak ugy osszevadasztak a jeloltjeiket, ami nem biztos, hogy az o hibajuk, ilyen volt az "alapanyag". Ezek lettek politikusok. Akik azert, es itt fereteve azt, hogy ki lop, hazudik, stb, sokat fejlodtek. Persze nem mindig onszantukbol, de a valasztok gondoskodnak rola, hogy megjegyezzek, vagy eppenseggel tanuljanak hibaikbol. Szukseg van egy uj politikus generaciora, akik sajnos vagy nem sajnos, csak a partok szarnyai alatt nevelodhetnek ki. -gondolom en.
Problemanak latom, hogy varosi szinten is az orszagos partpolitika kenyszerul ervenyesulni. Es, hogy mi? Feljelentosdi, becsuletsertosdi, csakugy, mint azt orszagosan is csinaljak. Ki tud nagyobb tortat nyomni a masik pofajaba -ez ugyan kemeny szoveg, inkabb erzekletesnek szantam. Es nem feltetlenul a varos erdeke kerul eloterbe a donteshozatalok alkalmaval.
"És a közgyülésben senki nem vettete fel ezt akérdést"
De igen, maga a polgármester, aki előterjesztette a lakások privatizációjáról szóló napirendet. A közgyűlésnek ezügyben (is) csupán annyi dolga akadt, hogy megszavazta...
Pusztán a tényeket ismertettem. Ez egyszer nem kommentáltam, pedig.... Ha régebbi fórumozó lennél, biztos ismernéd, hogy mi a véleményem. janina pl. ismeri... :))
No, akkor most ez jó, vagy rossz (mármint, hogy leírtam)? :)) Miért pont velem akartad leíratni, miért nem írtad le Magad? Te nem így gondolod (ahogy leírtam)? Szerinted úgy jó minden, ahogy van, a képviselő választástól kezdve, a képviselet gyakorlásán keresztül, az üresfejű megélhetési politikusok tömegéig? Szóval, adódik evvel kapcsolatban (is) néhány kérdés...
"mondjunk nem épülne olyan sarokház ahol mind Várhegyi Attila, Kovács Libór, Budai alpolgármesterek, rajtuk kívül főosztályvezetők kaptak lakást." Gondolom az Ady Endre út 2. szám alatt levő társasházra gondolsz! Nos tudatom Veled, hogy azt az épületet avval a céllal építették, hogy a város mindenkori első számú vezetői, regnálásuk ideje alatt, megfelelő színvonalú lakásban éljenek. A második ciklus végére annyira megtetszett nekik, hogy privatizálták saját maguk számára...
"ilyen hülyeségre nem vagyok kapható" Az alkotmánybíróság és a köztársasági elnök úr kapható volt... :((
"olyan eretnek dolog lenne, hogy pártoktól függetlenül kerülnének fel emberek a cédulára" Ez a pártok érdekeivel a legmesszebbmenőkig ellenkezik, nem is beszélve a sok megélhetési politikusról. Ébredj fel! Nem úgy van ez a rendszer (sem) kitalálva, hogy egy pártoktól független személy a hatalom közelébe tudjon kerülni...
Ha már fórumozol( elnézést a tegezésért) akkor a közállapotok irán érdeklődő ember vagy! Nekünk polgároknak kellene megszervezni a dolgot és egy fillért sem kellene adni a képviselőknek amiért ún. képviselik érdekeinket. Az átkosban ez nem volt divat, hanem társadalmi munka!És vennék a fáradságot legalább tudnák hogy mi a megyei jogú város kötelező tevékenységi köre! És mondjunk nem épülne olyan sarokház ahol mind Várhegyi Attila, Kovács Libór, Budai alpolgármesterek, rajtuk kívül főosztályvezetők kaptak lakást.Kíváncsi lennék- mert már csak ilyen vagyok- hogy a városi önkormányzatnál mennyivel térnek el a törvényben megállapított alapfizetéstől. És ezért sajnos látjuk milyen teljesítményt nyújtanak!!! Mikor teszik ezt közzé peddig ez közérdekű adat ha nem tudnák!!!
"És olyan eretnek dolog lenne, hogy pártoktól függetlenül kerülnének fel emberek a cédulára, és nem mondjuk a város másik végén élő képvielné az érdekeinket."
És olyan eretnek dolog lenne, hogy pártoktól függetlenül kerülnének fel emberek a cédulára, és nem mondjuk a város másik végén élő képvielné az érdekeinket. De ahoz az kellene, hogy a gyűlölködésnek egyszer és mindenkorra vége legyen! Fogjanak össze körzetbe lakók, és ne utánna siránkozzanak, hogy én nem ilyen ruhát akartam!
És ha már a politikánál tarrtunk ki az az épeszű ember, hogy nem létező törvényre írnak ki miliárdokért népszavazást. Én azt hiszem ilyen hülyeségre nem vagyok kapható és nem megyek el szavazni !Lehetne okosabb dolgokra is fordítani ezt a pénzt!!