No, akkor most ez jó, vagy rossz (mármint, hogy leírtam)? :)) Miért pont velem akartad leíratni, miért nem írtad le Magad? Te nem így gondolod (ahogy leírtam)? Szerinted úgy jó minden, ahogy van, a képviselő választástól kezdve, a képviselet gyakorlásán keresztül, az üresfejű megélhetési politikusok tömegéig? Szóval, adódik evvel kapcsolatban (is) néhány kérdés...
"mondjunk nem épülne olyan sarokház ahol mind Várhegyi Attila, Kovács Libór, Budai alpolgármesterek, rajtuk kívül főosztályvezetők kaptak lakást." Gondolom az Ady Endre út 2. szám alatt levő társasházra gondolsz! Nos tudatom Veled, hogy azt az épületet avval a céllal építették, hogy a város mindenkori első számú vezetői, regnálásuk ideje alatt, megfelelő színvonalú lakásban éljenek. A második ciklus végére annyira megtetszett nekik, hogy privatizálták saját maguk számára...
"ilyen hülyeségre nem vagyok kapható" Az alkotmánybíróság és a köztársasági elnök úr kapható volt... :((
"olyan eretnek dolog lenne, hogy pártoktól függetlenül kerülnének fel emberek a cédulára" Ez a pártok érdekeivel a legmesszebbmenőkig ellenkezik, nem is beszélve a sok megélhetési politikusról. Ébredj fel! Nem úgy van ez a rendszer (sem) kitalálva, hogy egy pártoktól független személy a hatalom közelébe tudjon kerülni...
Ha már fórumozol( elnézést a tegezésért) akkor a közállapotok irán érdeklődő ember vagy! Nekünk polgároknak kellene megszervezni a dolgot és egy fillért sem kellene adni a képviselőknek amiért ún. képviselik érdekeinket. Az átkosban ez nem volt divat, hanem társadalmi munka!És vennék a fáradságot legalább tudnák hogy mi a megyei jogú város kötelező tevékenységi köre! És mondjunk nem épülne olyan sarokház ahol mind Várhegyi Attila, Kovács Libór, Budai alpolgármesterek, rajtuk kívül főosztályvezetők kaptak lakást.Kíváncsi lennék- mert már csak ilyen vagyok- hogy a városi önkormányzatnál mennyivel térnek el a törvényben megállapított alapfizetéstől. És ezért sajnos látjuk milyen teljesítményt nyújtanak!!! Mikor teszik ezt közzé peddig ez közérdekű adat ha nem tudnák!!!
"És olyan eretnek dolog lenne, hogy pártoktól függetlenül kerülnének fel emberek a cédulára, és nem mondjuk a város másik végén élő képvielné az érdekeinket."
És olyan eretnek dolog lenne, hogy pártoktól függetlenül kerülnének fel emberek a cédulára, és nem mondjuk a város másik végén élő képvielné az érdekeinket. De ahoz az kellene, hogy a gyűlölködésnek egyszer és mindenkorra vége legyen! Fogjanak össze körzetbe lakók, és ne utánna siránkozzanak, hogy én nem ilyen ruhát akartam!
És ha már a politikánál tarrtunk ki az az épeszű ember, hogy nem létező törvényre írnak ki miliárdokért népszavazást. Én azt hiszem ilyen hülyeségre nem vagyok kapható és nem megyek el szavazni !Lehetne okosabb dolgokra is fordítani ezt a pénzt!!
És egyébként hová a búsba menjenek dolgozni az emberek?
A termelő üzemekben bárhol a világon egyre kevesebb munkaerő kell, a szolgáltatások is telítődnek.
A munkanélküliség egyáltalán nem magyar probléma, és egyébként az ujkori demokráciák nem is rudtak eddig megfellelő választ adni erre a problémára.
Olyan egyszerűségekkel operálni, hogy:
1) minél tovább iskolapadban tartani a diákokat;
2) részmunkaidő;
3) csökkenő munkaidő;
4) nyugdíjkorhatár csökkentése !!!
nem megfelelő megoldás, mivel a csökkenő aktív népesség miatt egyre kevésbé tartható fennt.
A bürokrácia mindig talál magának munkát, ha nem akkor csinál magának, hogy létét igazolja. :((
Ma is landolt az íróasztalomon egy, olyan kitöltendő adatok voltak benne, hogy azt sem tudom, honnan a vérből fogom előkaparni, vagy kiszámolni őket.
Nem tudom mi landolt az íróasztalodon, de saját tapasztalatból írom, hogy ilyen esetben meg kell vizsgálni, hogy jogszabály által előírt adatszolgáltatási kötelezettségről van-e szó!
Ha nem, akkor az adatok kérőjét udvariasan el lehet küldeni melegebb éghajlatra. Sokszor kellett már ez utóbbival élnem...
"Szerintem 25 % adóteher úntig elég lenne az állam eltartásához. "
Szerintem is. Ha meg nem, akkor le kellene faragni a kiadásokat mégjobban. Megnyirbálni az apparátust (elküldeni őket dolgozni), csökkenteni az adminisztrációs terheket. Az állam ugyanis magának csinálja a munkát a sok adatszolgáltatási kötelezettséggel. Ma is landolt az íróasztalomon egy, olyan kitöltendő adatok voltak benne, hogy azt sem tudom, honnan a vérből fogom előkaparni, vagy kiszámolni őket. GRRRR!
De ha arról van szó, hogy ne kapjon mindenki családi pótlékot, csak aki rászorul, ha arról van szó, hogy csökken a gyermekek száma, ezért nincs szükség annyi óvodára, iskolára, ha visszább vesznek a kedvezményes lakáshitelből, sulinetből,...stb, akkor aztán nagy ordibálás kezdődik, hogy már megint kizsigerelik a népet!
Tegyük hozzá, jogosan, ilyen adóterhek mellett!
Szerintem 25 % adóteher úntig elég lenne az állam eltartásához.
Jelenleg azért nem elég, mert a 25 % fölötti részt a politikusok szétlopják maguk között. Ez a legnagyobb akadálya az adócsökkentésnek...
De ha arról van szó, hogy ne kapjon mindenki családi pótlékot, csak aki rászorul, ha arról van szó, hogy csökken a gyermekek száma, ezért nincs szükség annyi óvodára, iskolára, ha visszább vesznek a kedvezményes lakáshitelből, sulinetből,...stb, akkor aztán nagy ordibálás kezdődik, hogy már megint kizsigerelik a népet! Persze azt megjegyezném, hogy a pénzt nem csak ezeken kellene megfogni, hanem a túlburjánzó államapparátuson, és teljesen fölösleges presztizsberuházásokon és csinnadrattákon.
"Ebben az országban mindenki csak sír, hogy milyen magasak az adó és járulékterhek"
Szerinted alacsonyak?
A privatizációs folyamatban mindig a társadalom húzta a rövidebbet, pedig állítólag minden a társadalom érdekében történik. A gyakorlat azt mutatja, hogy nem!
Természetesen bármit is csinál az állam, vagy az alrendszerei, azt valamilyen jogszabály meghatározza. Törvény tehát bármire van, amit bármikor lehet módosítani, vagy hozni helyette egy újat. Nem is ez itt a gond. A gond ott van, hogy senki nem meri felvállalni, hogy ez és ez nem állami feladat (kellene hogy legyen), ezért csinálja az, akinek szüksége van rá, cserébe beszélhetünk az adóterhek csökkentéséről. Ez helyett van az "így alakult" rendszer, amit ide-oda toldoznak-foldoznak attól függően, hogy a politikai érdek éppen hogy kívánja meg. (Nyilván törvényt hoznak, jogszabályt módosítanak, ahogy esik úgy puffan - copyright by Sárkány)
Ebben az országban mindenki csak sír, hogy milyen magasak az adó és járulékterhek, meg akkor is sír, ha megszűntetnek/eladnak valamit. A parlamentben meg egyszerre követelik az adócsökkentést, és a kiadások növelését. Kibicnek semmi se drága!
Kormányok jönnek, pénzügyminiszterek mennek, az államháztartásban viszont marad a kupleráj – így összegezhető nem túl szabatos megfogalmazásban az Állami Számvevőszék (ÁSZ) véleménye…
Részletek: http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=89472
No, akkor még egyszer nekifutok, mert az imént nem sikerült megfelelően kifejeznem magam! Szóval,...
Mindig idiótának találtam azon személyeket, akik - ha nem volt egy önálló godolatuk sem - , egy szmájli mögé bújtak, miközben orbitális marhaságokat írtak! :(((
Mindig idiótának találtam azon személyeket akik, ha nem volt egy önálló godolatuk sem, egy szmájli mögé bújjanak, miközben orbitális marhaságokat írnak! :(((
Nehéz és fölösleges valamit definiálni, ami pártállástól függően más és más. Az egyik kormány más értékrendet képvisel mint a másik. Négy év kevés a teljes privatizációhoz, vagy a teljes államosításhoz (demokratikus keretek között). A normális az, hogy van egy kis ciklikus hullámzás. A nem normális meg az, hogy Magyarországon a szocdem párt csinál liberális gazdaságpolitikát, a jobboldal meg balról előz, és közben vadul kommunistáz.