A frontokat azért kérdeztem, mert én is megéreztem őket, sőt a mostani hideget is (mindhárom frontbetöréskor született). Próbálom is győzködni a csemetét, hogy még minimum a bátyja szülinapját hadd rendezzük meg (19), bár jó lenne a másikat beiratni a suliba (23), sőt a könyvfesztivált is olyan szívesen megnézném (26)...
Persze inkább lemondom az utóbbi kettőt, csak ne hordjam túl.
Zoya: neked még annyit írnék, hogy a dokinéni telitalálat volt, nagyon-nagyon pozitív volt a hozzáállása, örülök, hogy rá esett a választás. :-) És ha nem lenne olyan messze (nekem) a rendelője, tutira maradnék nála.
Igen, talán melegfront volt (akkor jött ez a jó idő), csak úgy potyogtak kifele a bébik. Egy 5 ágyas korteremben voltam, másodikként toltak oda be, aztán reggel mire felébredtem, már tele volt a korterem. :-D
Hát igen, nem vagyok egy nagy számítógépes guru :) Szóval a barátnőm ide töltötte fel a bébi-pánikos videót: http://www.videoplayer.hu/videos/play/341539 Épp most néztem, tett fel aranyos húsvéti nyuszis képeket is :) További szép napot mindenkinek! Végre lejárt a munkaidő :)
Én a 2. hónapban vagyok és némi tapasztalatgyűjtés céljából járom most a fórumokat, úgyhogy nagyon örülök a lehetőségekhez mérten részletes beszámolónak és szorítok, hogy minden rendben legyen veletek! Azt hiszem legkésőbb ilyenkor jön rá az ember, hogy milyen igaz a régi bölcsesség, hogy mindegy fiú-e, vagy lány, csak egészséges legyen. Remélem a továbbiakban minden jól alakul!
Az egyik barátnőmmel majdnem egyszerre estünk teherbe, de egyelőre még nincs túl sok infonk, ezért még inkább félelemmel közeledünk a témához. (A barátnőm talált is egy jópofa videót a témában, amit feltett a netre az egyik oldalára. Megpróbálom belinkelni, hogy ti is láthassátok:))
Megköszönném, ha valaki tudna tanácsot adni személyes tapasztalatai alapján, hogy mi a következő nagy "megpróbáltatás", ami a 3. hónapban várható :)
Április 4-én 22,15 órakor megszületett Dániel kisfiúnk, paraméterei: 2640 g és 51 cm.
Tegnap hazajöttünk (igaz, saját felelősségre), mindkettőnkkel rendben van minden, most próbálunk belerázódni a mindennapokba.
A szülés macerásabb, hosszabb volt ezúttal, de kárpótolt a tény, hogy sikerült gátvédelemmel megszülni Danit. Éjszaka repedt meg a burok, hajnali 5-kor értünk be a kórházba, ahol megállapították (ctg), hogy nem elég hosszúak a fájások. Délelőtt 10-kor kaptam tágítóballont, az délután 3-4-kor esett ki, addig csak nyűglődtem. Onnantól viszont már jöttek rendesen a fájások, de még mindig lassan tágultam. Este 8-kor már folyamatosan Mókus szavai jártak a fejemben ("áldom a nevét annak, aki feltalálta az edát"), így jelentkeztem én is epidurálért. Akkor már nem tudtam kezelni a fájásokat, ellenálltam nekik, és úgy sokkal nehezebb volt az egész. 9-kor már hatott az eda, 10-ig kaptam pihenőidőt, addig "jól" kipihentem magam, és kicsivel 10 után már elkezdtünk készülődni a tolófájásokhoz. Azokat már teljes egészükben megéreztem, jóval erősebbek voltak, mint Orsival, volt is egy pillanat, amikor úgy gondoltam, hogy kész, ez a gyerek már nem fog kijönni, ottmarad. ;-) De kijött kb a 4. tolófájásnál, rámtették, és mindjárt jobban éreztem magam. ;-)))
Sajnos mivel a betöltött 37. hét előtt érkezett, és még a vércukra is leesett, ezért inkubátorba került, onnan csak másnap (szombaton) 11-kor kaptam meg, kb 2-kor (délután) elkezdett enni, és azóta is eszik rendesen (van is mit).
Nekem pedig hőemelkedésem lett a kórházban, egy nap után szólt az egyik nővér, hogy fejjem le a melleimet, mert nagyon sok bennük a tej, úgyhogy attól van a hőemelkedés. Ez be is jött, fél órával később már 36,6 volt a hőm. Ennek ellenére még egy napot bent akartak tartani megfigyelésre, de úgy döntöttem, hogy saját felelősségre hazajövünk. Dani súlya elkezdett emelkedni, és igaz, hogy sárgul, de eszik jó sokat, úgyhogy inkább itthon szerettem volna lenni.
Hát dióhéjban ennyi, később jelentkezem képekkel is. :-)
Eladó egy be sem üzemelt Angelcare légzésfigyelő, a sima verzió. Már nem garanciális, de csak kibontva volt, össze sem raktuk. Megvettem, de olyan ritkán aludt a saját ágyában, hogy dobozban maradt. Budapesten személyes átvételi lehetőség, egyébként előrefizetés után postázás a járható út.
Kórházban nincs? Én az N épületbe járok, az alagsorba, ott, ahol a 4D-s uh-t is csinálják. Az első hüvelyit ott csinálta, a másikat ugyanazon a folyosón, a másik oldalon, szintén takaros kis helyiség, remek uh-géppel (annyi baja volt, hogy nem tud nyomtatni képet). Engem ügyeleti idejébe hív be, 6 utánra. Elsőre jött is azonnal, másodszor volt egy műtétje, egy órát vártam. De nekem így is megfelelne. De hát nem lehet. Pedig gondolom, mint jó ismerősének, felajánlaná, ha lehetne.
Én hétfőnként szoktam bejárni hozzá, délutánonként, mielőtt lejárna a munkaideje. Mondjuk annyiból érthető a magánrendelés, hogy ott legalább kulturált körülmények között tud vizsgálni, esetleg uh-ot csinálni (a kórházban erre nincs lehetőség).
Egyetértek veled, a hálapénz oldalával is (mellesleg az összeg amit említett, az is elég nagy szerepet játszott abban, hogy végül mégsem ügyeletest vállaltam be).
Én a kórházba kezdtem járni hozzá (még akkoriban ott rendelt), aztán megbeszéltük, hogy februártól már magánrendelése is lesz, de mivel nekem az nagyon kiesik, ezért járhatok még a kórházba. :-) Ez is nagyon tetszett. :-)