Az Én családom sokkal régebbi mint a Mária Teréziát emlegtő családod mert már Mátyás király idejében pallosjoggal rendelkeztek, hogy a korábbiakat ne is pl tatárjárás stb. emlegessem és Mária Terézi rendet kaptak a főrendiház tagjai voltak, de én akkor is itt Szolnokon szeretnék békében bolldogan élni.Nagyokos!!! Grófok és bárók voltak az őseim között és ennek ellenére a megértésért együtt gondálkodásért próbálok harcolni , de sajnos nem mindenki vitaképes!! Nem dicsekszem velük de mivel felhoztad őseidet nehogy azt hidd hogy csak a családod tett az országért már ha tett!!De ha nem hozod fel én a büdös életbe nem dicsekedtem volna velük, mivel az embert a saját tettei minősítik, és nem az őaseik pedigréi!!!
Én ide nem keresztrejtvényt jöttem megfejteni, hanem abban a hitben, hogy itt mindenki felelősen Szolnok érdekében mond véleményt! Ennyi!!! Sajnálom ha egyesek ..........
Te mit tudsz tenni azon túl, hogy négyévente elsétálsz (esetleg indulataidtól vezérelve) szavazni? Talán felpiszkálta a fantáziádat Orbán Viktor forradalmi hevülete?
érzésem szerint valahol a hatalom közelében vagy
Nem helytálló a megérzésed, ha valamennyi ilyen, sohase hagyatkozz rájuk!
Hatalmam sosem volt, nem is vágytam rá, ellenben a hatalom megpróbált már néhányszor a lábtörlőjének nézni és használni...
ha annyi mindenen mentél volna keresztül min a családom ilyesmit fel sem tételeznél
Miből gondolod, hogy más családja nem? Ha leírnám Neked a családom történetét - visszamenőleg csak Mária Teréziáig - kikerekedne a szemed!
rokkantként nekem több optimuzmosom van az emberek összefogásában mint Neked!!
Valószínű, nem ugyanabban a közegben szocializálódtunk, nem azonos körömények közuött éltünk és élünk, így tapasztalataink sem lehetnek egyformák.
Ez nem bűn, nem is szégyen!
Máskülönben ha olvastad volna hozzászólásaimat hát nekem is nem kis bajaim vannak Szolnok 1990 óta folytatott városfejlesztési politikájával kapcsolatban!!
Én elolvastam valamennyit. Ellenben úgy veszem észre, Te nem sokat olvastál tőlem... :))
mit tettél Szolnok fejlesztése érdekében
Te vádaskodtál, hogy az ilyen alakok miatt mint én, nem fejlődik Szolnok. Ne feledd! Ha állítasz valamit, bizonytanod kell! Bizonyíts, nem segítek!
Összegezve: kissé túlteng Benned az indulat, nyilván a helyzetedből fakadóan. Nem kellene mindenkinek nekirontanod, mielőtt meggyőződtél volna arról, hogy nem egy hajóban ültök-e!
Próbálld meg Magadban ízlelgetni előbb a választ, értelmezni, amire reagálsz, hogy a jövőben elkerüld az elhamarkodott következtetéseket...
Csak idézlek ha a memóriád kihagyna:"Tök mindegy mivel értek egyet, vagy mivel nem, tenni - azon kívül, hogy itt ugatok - nem sokat tudok ellene..." Miután nem ismerlek személyesen íg nem tudok válaszolni rá, de érzésem szerint valahol a hatalom közelében vagy!!Mond már meg hogy mikor nem kritikus hangon szóltam hozzá a témákhoz!!A rózseszínű ködböl már rég kinőttem , ha annyi mindenen mentél volna keresztül min a családom ilyesmit fel sem tételeznél! A 4.-5.ik pontra adott válaszom csak annyi,hogy rokkantként nekem több optimuzmosom van az emberek összefogásában mint Neked!!Máskülönben ha olvastad volna hozzászólásaimat hát nekem is nem kis bajaim vannak Szolnok 1990 óta folytatott városfejlesztési politikájával kapcsolatban!!
Ja és mit tettél Szolnok fejlesztése érdekében mivel így névtelenül nehéz lenne véleményt, vagy akár itéletet is mondani tevékenységedről!( erre mondják, hogy a saját kardodba döltél)
"Szolnok új gazdasági modellt fejleszt, melynek központi eleme, hogy a lakói jól elkereskednek egymással." Különösebb fejlesztésre ez az elmélet nem szorul, Moldova György már kitalálta, le is írta valamelyik novelláskötetében (ha jól emlékszem a címére: Gázlámpák alatt). Ő úgy fogalmazott, hogy az utca átellenes oldalán, két szönyegkereskedő azonos mintájú szőnyegeket árul egymásnak.
ad 1./ Egyelőre még a vélemény szabad! Ezen a topicon bárki le is írhatja...
ad 2./ Bajaim nem nekem vannak, hanem Szolnoknak...
ad 3./ Szolnok város szeretete szerinted nem egyeztethető össze a rideg valósággal? Ha mindent rózsaszín lepelbe burkoltan látsz, láttatsz, attól változik valami? Szerintem önmagad csapod be, de az nem vezet sehova.
ad 4./ Szerinted mikor és mivel akadályoztam Szolnok város fejlődését?
ad 5./ Nincs miért szégyellnem magam! Kifejtenéd, hogy miért is kellene?
Maradok tisztelettel: Sarkany
Mi van, nem hiszel abban, hogy egy város jól megél abból, hogy az OBI dolgozói levásárolják a fizetésüket a Coraban, Intersparban, Praktikerben, a Praktiker dolgozói levásárolják a fizetésüket a Corában, Interspárban, OBI-ban, a Cora dolgozói levásárolják a fizetésüket ...?
Szolnok új gazdasági modellt fejleszt, melynek központi eleme, hogy a lakói jól elkereskednek egymással. Ugyan ilyet még nem láttam sehol sem működni, de Magyarország a lehetőségek hazája...
Kedves Janina, ha már így lelkedre vetted, esküszöm, hogy nem rád gondoltam. Ha figyelmesen elolvasod a hozzászólásom, én is azt állítom, hogy a felvetést leszavazták. És bár te is ellene voltál akkor, de nem te voltál az a hangadó, aki az itteni topikbéli stílúsához hasonló hangnemben fikázta le a dolgot.
Ezek után már télleg nem lesz nehéz Vikucának kitalálni, melyikünk volt az. Akinek mindig csak a szája jár, akinek semmi se jó. Bezzeg amikor tenni is lehetett volna valamit, akkor is csak a szája járt.
Janina, én is fenntartom most is, az akkori véleményem, hogy igenis pártonkívüli is tudna eredményt elérni ebben a városban, csak csinálni kéne. De ha meg sem próbáljuk, akkor a dolog bajos.
Csak azt felejtetted el kozolni, hogy a felvetesedet nem en szavaztam le, hanem egy kozosseg, amelyben az en velemenyem csak egy volt- ennyit a jelzodrol.
Most is fenntartom velemenyem: parton kivuli nem tud sikeres eredmenyt elerni valasztasokon, de ebben a topikban eppen errol meg nem volt szo.
Vannak jo gondolataid, csak ne varnad el, hogy mindig mas talicskazza helyetted a szart!
Idefigyelj Sárkány !! Ha ez a véleményed akkor hagyd abba az irogatást mert csak a reménytelenséget terjeszted!!Akkor inkább találj ki más megoldást bajaidra!!De hagyd békén azokat akik tényleg szeretik ezt a várost, de ilyen szemlélet miatt nem jutunk soha semmire amit képviselsz!! Szégyeld Magad!! Egy rokkantnyugdíjjas!!
Kedvess Tiborcsik! Miután jószerével több mint másfél éve nem hagytam el a lakásomat egészségi állapotom miatt így nem tudom naprakészen követni az eseményeket!De ha Te tudod mond el hogy véleményed szerint ki lehet az? Mivel itt majdnem mindenki felvett nevet használ!!
Nem értek egyett Teleky gróffal, de sok igazság van a búcsúlevelében amit meg kellene szívlelni!!
"Úgy látszik, hogy társadalmunk mai, modern bálványa a bevásárlókocsi lesz."
A telerakott vásárlókocsi....
Ennek szolnoki változata alighanem az üres bevásárlókocsi lesz, mivel lassan már nem lesz Szolnokon a többségnek munkalehetőség. Persze, ezügyben Er-dei megmondta már a frankót...
Előfordult egyszer ebben a városban, hogy (egy pótválasztásra) néhány civil megpróbált pártoktól független jelöltet találni. A dolog addig jutott mindössze, hogy a javaslattevők, pontosabban "ötletgazdák" megpróbáltak más civileket találni a kivitelezéshez (kiválasztáshoz-jelöléshez). De a dolog hamar hamvába holt, mert néhány társuk kategórikusan elutasította a dolgot, mondván:
"Piszkos pártpolitikába ne mártsuk bele magunkat!"
Vikuca, mit gondolsz, jelen topik januszarcú szószólói közül ki volt ebben a fő hangadó, "megmondó ember"? Nem lesz nehéz kitalálnod.
Mszpés kommunikáció: a jövő Szolnoka épül. Reggelre kinyitott két áruház. „A vásárlás teszi boldoggá az embert!?”
Úgy látszik, hogy társadalmunk mai, modern bálványa a bevásárlókocsi lesz. Státusszimbólum a szerzés. Ezt Te is megteheted, nem úgy, mint egy autó esetében. És tömegek borulnak le a hamis mammon előtt.
Nem vagyok én a nemzetnek sem teoretikusa, sem ideológusa, sem napszámosa. :))
nem biztos, hogy az o hibajuk, ilyen volt az "alapanyag"
Csupán halkan jegyzem meg: Similis simile gaudet!
Mit kezdenél perpektívikusan a listás szavazással?
Ez a rendszer azon túl, hogy arcul köpi a választói akaratot, sok üresfejű politikus hatalmi poziciójának a konzerválását is jelenti egyben.
Ha valakit nem választanak meg, nyilván amiatt teszik, mert látni sem kívánják a választók, elegük van belőle. Ennek ellenére, újra és újra ott díszeleg, mivel listán becipelte a pártja. :((
Vannak itt anomáliák szép számmal, csak győzzük felsorolni valamennyit!
Mert szerintem kimondatott, hogy a mi demokraciank egyik gyerekbetegsege a nem politikus politikus. A partok eddig -valoszinuleg- csak ugy osszevadasztak a jeloltjeiket, ami nem biztos, hogy az o hibajuk, ilyen volt az "alapanyag". Ezek lettek politikusok. Akik azert, es itt fereteve azt, hogy ki lop, hazudik, stb, sokat fejlodtek. Persze nem mindig onszantukbol, de a valasztok gondoskodnak rola, hogy megjegyezzek, vagy eppenseggel tanuljanak hibaikbol. Szukseg van egy uj politikus generaciora, akik sajnos vagy nem sajnos, csak a partok szarnyai alatt nevelodhetnek ki. -gondolom en.
Problemanak latom, hogy varosi szinten is az orszagos partpolitika kenyszerul ervenyesulni. Es, hogy mi? Feljelentosdi, becsuletsertosdi, csakugy, mint azt orszagosan is csinaljak. Ki tud nagyobb tortat nyomni a masik pofajaba -ez ugyan kemeny szoveg, inkabb erzekletesnek szantam. Es nem feltetlenul a varos erdeke kerul eloterbe a donteshozatalok alkalmaval.
"És a közgyülésben senki nem vettete fel ezt akérdést"
De igen, maga a polgármester, aki előterjesztette a lakások privatizációjáról szóló napirendet. A közgyűlésnek ezügyben (is) csupán annyi dolga akadt, hogy megszavazta...
Pusztán a tényeket ismertettem. Ez egyszer nem kommentáltam, pedig.... Ha régebbi fórumozó lennél, biztos ismernéd, hogy mi a véleményem. janina pl. ismeri... :))