Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
IMHO(szvsz) ilyen távolságnál csak az áramlásmérő segíthet.Benne van még a pakliban a nyomáscsökkentő által felengedett és a tőmlőben felgyűlemlő gáz, nagy kiáramlása a varrat első centijében is kárt tehet.20m az már sok.Ott két reduktor volna jó.A palackon bár-os a gépnél meg literes szekunderes mérés.Valamikor így csináltuk két reduktorral.A palack lenn, mi meg 42m magasan.
Mondom jó áron vetted!Én sem csináltam rossz vételt,de jövöre nem bánnám ha jó áron kifognék egy jobb fajta trafós Co-t,ilyen végkiárusitottat,vagy kamionról le esettet vagy hasonlót.
Dehogy baj, csak nem leszel okosabb. Mi sem vagyunk azok. :-)
Elvileg a LINDE-nél már az új szabvány szerinti palackoknak kéne lenni, na pont az a ritkább, legalábbis vidéken.
Hiába járod körbe 200x is, bármikor előfordulhat hogy cserekor egy másik menetest kapsz mint a reduktorod. Ezért jó ha van egy átalakító, meg egy reduktor. Akkor tuti nem ér meglepetés.
A másik tuti módszer ha mindig a saját palackod töltik (nehezebben kivitelezhető) és akkor tuti jó rá a saját reduktor.
Hidd el, jó szándékkal mondom, hogy nincs tuti recept az ügyben.
Én nekem meg sem volt az argon palackom és úgy vettem reduktort,utánna derült ki hog a palack 1/2-es a reduktoron az anya meg 21,8,rendeltem hozzá eg hollandit átdobtam rá 2 perc alatt és kész,ennyi.
Rendelsz egy olyan reduktort aminek a hollandija olyan mint a palackodé és használod,ha cseereker meg bekövetkezik az a bizonyos dolog akkor vagy hollandi csere vagy esztergáltatsz egy átalakitót 3000ft.Ennyi.
Az a típus nem én vagyok aki túl művelné magát ebben a témában. ) Csupán csak azt szerettem volna megtudni ami nem világos előttem. Az meg, hogy alaposan körbe járok mielőtt valamit is megvásárolnék amire szükségem van, szerintem az nem baj.
Nem a vam a lenyeg! Az csak 2%. 100 ezernel ketezer forint.
Hanem az AFA (27%). Ugyanis ha a hataron megfogjak nem csak a vamot kell kifizenti, hanem rogton az AFA-t is bahajtjak rajtad + kb. 1500 Forint ugyintezesi koltseget.
Az Alibaba-ról, vagy az Ebay-röl szeretnék rendelni ( az USA ból) (Kínából nem kockáztatnám). Valamelyikőtöknek van tapasztalata, hogy mennyire vámolnak meg?
Az se jó ha az ember "túlműveli" magát ezekből a szóróanyagokból internetes termékismertetőkből. Argon és Cogon palackok a Linde-nél "a palackok egy részében" - na az kb 90% - "a régi szabványú G1/2 jobbmenetes kimeneti csatlakozású szelep van"
A SIAD-nál is, a SOL-nál is, az air Liquide-él is, Messernél szarabb/jobb a helyzet (nézőpont kérdése) ott csak 60-40% az arány a G1/2 javára.
Mindig mondom, a helyi cseretelepet kell először lecsekkolni, (lényeges hogy mit, mire, mennyiért cserél) aztán palackot, meg reduktort venni. Nálunk pld a SIAD-nál csak és kizárólag 150 baros 6,4 m3 argon, és 7,1 m3-es corgon palack van, semmi más. Nálunk a Linde sem cserél kis palackot, náluk is csak nagy van. Messernél, Air Liquide-nél megoldható, csak győzze kivárni az ember.
Az argontartalmú gázkeverék palackok egy részében régi magyar szabvány szerinti G 1/2 jobbmenetes kimeneti csatlakozású szelep van. Akkor ez a régi szabványnak felel meg? Az 1 /14 pedig azt jelenti, hogy 1 col =25,4 mm-en 14 menet van. Már csak azt nem értem, hogy a 21,8 mm átmérő szelepere miért írnak 1 /14 -es csatlakozást?
Azt is írják, hogy W 21,8 x 1/14" belső menetű hollandi ráhajtható ugyanerre a szelepre de ugyanakkor balesetveszélyes ! Az eladó viszont állítja, hogy szabványos és jó rá. Ki érti ezt ? Én nem az már biztos!