Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Úgy néz ki megoldódni látszik a elszivó ventilátor kapcsolása,eg fototranzisztoscsegitségével,amég a nagy fényerejű hegesztő iv világit addig érzéel actranzisztor és addig meg az elszivás,szerintem jól hangzik.
Háát hogy őszinte legyek ez nem tetszik,mindig mikor hegesztek nyomkodjam a távirányitót?Az olyan mintha magam mellé tenném a venti kapcsolóját és azt kapcsolgatnám mikor hegesztek.
Nem kicsi,kb 30-35 cm átmérőjű,nem tudom miből való,igy vettem 2db ot,az egyik ment a régi einhell trafómb a másik meg megmaradt!
A legfaszább az lenne ha valahogy megbirnám oldani hogy csak akkor menjen mikor hegesztek,plusz pár mp-et még,télen a melegt ne húzza ki a garázsból,úg gondoltam csak a padlásra küldené fel a füstöt/gázokat.
Hobbielektronikán rákérdezek a hegesztős részben gogy hogy lhetne ezt kapcsolást megoldani.
Mobilizálható (gurítható :-) )40-es zártszelvény lábak, 40-es szögvas merevítők és egyben polctartók. a lapja pedig 5mm-es melegen hengerelt vaslemez.
itt az 1/3 van jelenleg összeheftelve (szó szerint félkész) még egy ugyanilyen lesz és egy expandált (lukacsos) tetejűt is készítek majd. A 3 alkot majd egy egészet, de külön-külön is használhatóak. (ha lesz rá időm)
A képet nem tudom szerkeszteni, ezért megint forgasd 90 fokkal jobbra! :-)
A tisztítónyílás praktikusabb és olcsóbb mint a T elágazás + lezáródugó. ( a motor mellett még az van)
Ha a fix szennyvíz csöves résznél hegesztek akkor a többi elszívó nyílást ( tisztító nyílás) lezárom,és a flexibilis csövet áthelyezem a lecsavarozott tisztítónyílás kupak helyére.
Még nincs kész a műhely csak a tesztelés fázisában van az elszívó ( ragasztó szalag, vezetékek itt-ott lógnak stb.) de szerintem jó lesz.
Én ezt szántam elszivónak,csak még azt nem döntöttem el hogy csak a menyezetbe lesz-e téve egy tölcséralakkal vagy egy flexi csövön le lehet húzni a menyezetből és a hegesztéshez irányitani.
Azon is agyaltam hogy jó lenne valamivel vezérelni,hogy mondjuk csak akkor kapcsoljon be mikor hegesztek és egy idő relével hegesztés után még menjen mondjuk 5-8 mp-ig.
Nem tudom ezt hogy lehetne megoldani,nem vagyok elektro zseni :)