Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
"...magát TV-fronton otthon érző (az egyik nagy kábelszolgáltató cég műszakisa)..."
Itt meg olyan tévétesztelők és tévéjavítók mukik is megszólalanak, akik egyébként nem érzik otthon magukat TV-fronton.
"...hogy ő még mindig inkább hagyományos képcsöves TV-t venne..."
Mivel lassan százéves technológia, ergo ölég jól kiforrta magát. Arról nem is beszélve, hogy az adástechnika is erre rendezkedett be, egészen a közelmúltig. Viszont amiben gyenge: konvergencia, geometria illetve a fókusz - többé-kevésbé ezek minden készüléknél jelen vannak hiba formájában.
A márkákról meg annyit: a Philips sok újat kitalál, csak nem ő csinálja meg - tőlük csak borotvazsinórt vennék (az Ambilight is csak parasztvakítás, jó pénzért). Ha már lcd, akkor Samu, - mint a világ legnagyobb kijelzőgyártója tudhat valamit, a Sony beszállítója is (mellesleg a Philips eddig az LG-vel közösen gyártotta a paneleket). Plazmában egyértelmű a Pana, hiszen ők a technológia legnagyobb fejlesztői és harcosai. A Pio valóban rohadt drága, de már bejelentette a panelgyártás leállítását, és a kooperációt a Panával. Lehet beszélni Löwe-ről is, meg a többi luxusmárkáról, de itt általában mezei polgárok szeretnének tévét venni, nem milliomosok. S legtöbb esetben a márkanévért is felárat kell fizetni, én még a Sonyt is idesorolom. Egyik ismerősöm nagy Sony-s, eddig mindene beszart egy éven belül.
ez így van. nekem a haverom ortodox házomozis-kicsit én is- és megvettük neki az utolso JVC képcsöves csúcsmodellt. komoly felbontás , rakás képjavitö áramkör stb. EISA Dij hegyek stb. háááát. jó, de eccerüen nekem már az nem kell.
én anyagiak miatt vettem egy kis Pana 94 centis PV7es plazmát és nem bántam meg. egy Pio 696 player hajtja és még az ocska divx-ek is egész jól néznek ki.
a gyári dvd-k meg nagyon jól. pedig csak 720p. a bluray nemsoká meglesz kiváncsi leszek..
plazma vagy pana, vagy pio. esetleg samu.
a haver LG Lcd-je egy hangyaháboru sírtam mikor megláttam..
állitolag az LCD le fogja gyözni a plazmát de nekem nem kell LCD az tuti.
én már régebb óta olvasgatok itt, ha a Pio Kuro-ra gond, azért nincs itt sokat emlegetve, mert q....a drága, tehát sokan nem engedhetik meg maguknak, de az a legjobb plazma! a Philips-ről itt csak negatívat olv, és azt, h véletlenül se!!
Én is TV-vásárlás előtt állok. Visszaolvastam néhány oldalt, és meglepődve tapasztaltam, hogy nagyjából a Pana, Sony, LG, Samsung körben mozognak a gondolatok. Pedig nekem egy, magát TV-fronton otthon érző (az egyik nagy kábelszolgáltató cég műszakisa) ismerős váltig állította, hogy ő még mindig inkább hagyományos képcsöves TV-t venne. De ha mégsem, abban az esetben, ha LCD, akkor Philips, ha plazma, akkor a 42 colosig Pana, felette pedig Pioneer. Azért meglepő számomra, amit itt olvastam, mert a Philips és a Pio szinte meg sincs említve, míg a sokat emlegetett Samsung és LG esetében az ismerős azt mondta, hogy eszembe ne jusson ilyen márkájú TV-ket venni...
Várom a véleményeket pro és kontra (kiv. a márkaforgalmazókét...)
Köszi, itt már nézelődtünk, a Sony W-4000 és a Samu LE40A656 maradt bent az utolsó körben, 2 közül kell választanunk. Mindkettő nagyon jó eredményt ért el a teszteken.
A lapostévék nem a jel fajtája miatt produkálnak elég vacak képet, hanem az adás és a panelek közti felbontás-különbség miatt. Digitálissal valamivel jobb, de azt is konvertálni kell, tehát az elektronika valamivel kitölti a plusz képpontokat. Ez mindenképpen észrevehető és a skálázó minőségétől függ, hogy mennyire.
Nagyon kevés tévébe szerelnek két analóg tunert. A W-4000-ben összesen 3 vevőegység van, egy analóg, két digitális. Aki ilyen tévét vesz, annak minden bizonnyal merevlemezes felvevő is van a birtokában, hiszen az manapság a régi VHS helyettesítőjeként igencsak elterjedt.
Akiknek bejött az LCD, azoktól kérdezném, hogy analóg antennajelet hasnzálnak, vagy digitálisat? Mert úgy érzem, hogy digitális jellel ad csak megfelelő képet mind az LCD, mind a plazma.