Az én nevem? Nem is tudom. Lehetett volna több fantáziám is.
Igazából nem itt használom. Van egy hely ahova regisztrálni akartam. De minden név foglalt volt. Aztán egy szótárpori segitségével ezt választottam. Volt vagy 30 jelentése. A mostani szótárakban csak 2-3 jelentése van benne.
Igazából kicsit más vagyok mint a többiek. Fura vagy nem is tudom?:)
tudtam, hogy valahonnan ismerős a neved:) és hogy lettél kapucinus majom?:)))
a fantasy sem áll tőlem távol - nagyon szeretem Ynev világát és a M.A.G.U.S-t is (nem tudom, mondd-e nektek ez valamit:). Egy baráti társasággal szoktunk sokat szerepjátszani is:)
Szia:) Pontosan sajnos nem tom a korát. Az ismerős gekkós lány, akivel a párom vette, ő szerinte 2-3 hónapos lehetett. Ez volt augusztus elején. Szerintem akkor most 4-5 hónapos lehet.
Bár nem tudom, hogy valamivel meg lehetne-e állapítani a pontos korukat egyáltalán?:)
jaja, jól mondtad:) A farkasok (azon belül főleg a szürke farkasok) a kedvenceim:) és így lettem greylupus. sajnos a greywolf már foglalt volt, így összeraktam a szürkefarkast más nyelvekből:)
Van egy pár fotom, ha nem nevettek rajtam (már amúgy sem úgy nézek ki:) + megvárjátok, amig bescannelem, akkor megmutatom majd őket:)
Nekem egyébként alapból a kaméleon tetszett nagyon.. Csak amikor utánaérdeklődtem, mindenki elriasztott, hogy baromira kényes állatka, ha nincs megfelelő párája azért pusztul el, ha túl sok van, akkor a gombásodásban pusztul el. Szóval mindenki sikeresen elriogatott tőle:) De azért mindig megnézem őket, ha látok valahol:)
És a leguánok is nagyon tetszenek. Elöször azt akartam, de végül is gekko lett belölle. De nem bántam meg, mert marha jó fejek. Söt igazából még a kaméleon is tetszik. Söt az összes hüllő:)))
A leguánban én is járatm. Ott lestem ki milyen is az a szakállas agáma. Nagyon tetszett. Elöször nem is néztem mi az. Csak tetszett, aztán elovastam a kiirást.:)
módszeres rábeszéléssel menni fog a szakállas is. :-))
Sokan csodálkoztak már a leopárdgekkón.
Ugyanis se nem tapad, se nem gülüszemű.
Rendes karmai, és rendes szemhéja van.
A ránőtt szemhéj és a tapadólemezek inkább csak a nappali gekkókra jellemzőek.
A leopárd is éjszakai vadász lenne, csak nagyon jól tud alkalmazkodni, ezért átszoktatható könnyedén nappali életmódra. Persze ez nem azt jelenti, hogy éjjelente nem vadászik.
Én napközben, vagy estefelé csipeszről etetem, így éjszaka már nem nagyon vadásznak, mert nincs mit.
na, ennyi mesélés után végre rászántam magam és megnéztem a szakállas agámát. Nagyon helyes egy jószág:) nekem ő is tetszene, ha lehetne:) De most kicsit visszafogom magam, mert a páromtól még ez is nagy szó, hogy beleegyezett Gyuliába:)
Bár a múltkor becsaltam a Leguánba (hátha rá tudom venni az egyik leguánra:), arra nem sikerült, de az arany gekkó is nagyon tetszett neki, illetve a tokee is:) főleg, hogy elmondtam, hogy az még hangot is ad ki:)
Bár nekem nagyon furi volt anno, hogy Gyulia gekkó és nem a falon mászkál:) (ez is hülye sztereotipia, hogy ha gekkó, akkor az csak tapadókorongos, mert én mindig ilyen gekkókat láttam külföldön:)
De nagyon tetszik mindegyik hüllő. Képzeljétek pár évvel ezelőtt egy szép hetet töltöttünk Bali szigetén, ahol bekeveredtünk egy hüllő parkba (gondolom hasolnó ilyen szigeten van ilyen). És a parknak volt egy része, ahol szabadon mászkáltak elég nagyra megnőtt leguánok és társaik. És megengedték, hogy valamennyi pénz fejében (ezzel a parkot támogattad), felvegyed őket, megsimogasd őket illetve fotozkodj velük:) Teljesen szelídek voltak és egyáltalán nem menekültek az emberek elöl. Ott szerettem végleg beléjük:)
a Leguánba járok tücsökért, és pár hete érkezett hozzájuk egy nagyobb szállítmány leguán (ha jól azonosítottam be őket:).. Egy hatalmas területet kerítettek le nekik - faágak, melegítő lámpa, zöld, minden be lett téve nekik. Én még ennyi leguánt egyszerre nem láttam:)
De iszonyatosan tetszettek, volt, hogy 2-3 is összekapaszkodva ült az ágon:) Azóta már megfogyatkozott az állomány, de eltökéltem, hogy egyszer nekem is lesz egy törpe sárkányom:)
Mijjaz, hogy sokat etetem?:))))) Kétnaponta eszik tücsit.. arra már rájöttem, hogy amig a kisebb (10Ft-s) tücsökből be tudott nyomni akár 10-t is egyszerre, addig ezekből a nagyobbakból max 4-6 eszik meg (de azt sem egyszerre).
:)
A vedléshez a tanácsokat nagyon köccike. Mindig figyeltem, hogy maradt-e rajta valahol bőrdarabka, de eddig még nem láttam. Tálkában van viz, jópárszor mászott? esett? már bele tücsökvadászat közben, de máskor nem igazán láttam benne tapicskolni:)
Növényspricni ok. De csak úgy bele a levegőbe, vagy rá a homokra, vagy Gyuliára? És milyen gyakran?
Ja, és jó hír: nem büdös már a végtermék:) ennek nagyon örülök és köszönöm a tanácsodat:)
A kutyidra pedig kiváncsi lennék. Ha nem akarod itt elmesélni (bár megteheted, mert már eléggé szétoffoltuk úgy is a topicot a sok kutyás és görényes sztorival:))), akkor itt az emailom: greylupus@hotmail.com.
Egyébként én is annak örülök, hogy most már nagyon sok angol bulldog tartozik az egészségesebb kategóriába és ahogy a kutyabírókat látom, ők is inkább ezeket a kutyákat favorizálják (már, amikor angol bulldogos körben voltam és láttam a bírálatokat).
Mi az a vitticeps ? Az valami öshűllő dinaszaurusz?
A tücsik a hűtőben. Igen nem 10 -et veszek, hanem többet , mert nincs kedvem minden nap tücsökért rohangálni. Most még kb heti 2 szer megyek. De ezt majd egyre akarom leredukálni:) A vendégek meg otthon egyenek:)))
Mostanában többször láttam, hogy a nagyobbik harapdálja a kicsit. Mulkor a farkába és az oldalába harapot bele. És minden buvóhelyről elkergeti. Mindegyik a nagyobbiknak kell:) Már kezdek aggodni, mert féltem a kicsit. Nagyon kis félös szegény. Viszont a nagy már rálép a kezemre, vagy átszalad rajta.:)) És szerencsére nagyon eleven. Egész este mászkál fel a sziklára le a szikláról. Kis alvás aztán megint.:)
Viszonylag gyakran vedlenek, de ez függ a táplálék mennyiségétől, és a hőmérséklettől (magasabb hőmérsékleten gyorsabban kiemészt, jobban nő). Gyulia a gyakranvedlők táborába tartozik, amennyit eteted. :-))) Ami nem baj, hiszen fejlődésben lévő szervezet. :-)))
Vedléskor egyedül a párásítára figyelj oda. Ha túl száraz a terkó, akkor előfordulhat, hogy a pirinyó lábujjaira odaszárad a bőr. Ami, ha észreveszed nem baj, mert akkor ki kell kapni a terkóból, kis langyos vízzel átitadod a lábat, és óvatosan lemaszírozod a bőrt. Nem fog neki tetszeni, de még mindig jobb, mintha a többszörösen rászáradt vedlés miatt nem tud nőni a láb, elszorítja a vérkerinkést, és leesnek az ujjai. Volt már rá példa (nem nálam! :-))) ). Bár egyszer az egyik lábáról igen macerásan sikerült leszedni.
Legyen bent lapos tálka vízzel, abba bele tudnak állni.
A testének többi részéről jól le tudja szedni, csak a lábujjak a gázosak.
Növényspriccnivel permetezz be. (állott, langyos víz - akkor nem lesz vízköves a terkód. Ha már az, akkor ecetes vízzel el lehet távolítani. A vegyianyagokat nem szeretem ajánlgatni. Nekem ígérhet a leírás bármit, akkor is vegyianyag marad. )
Amikor az én drágám hozzánk került, tényleg iszonyatos állapotban volt (emilben megírom a sztorit, ha gondolod). Gyomorgyulladás, légcsőhurut, fülgyulladás. Levegőt alig kapott, csupa háj volt, első sétánál azt hittük, menten összeesik infarktussal.
MOstanra teljesen sportos lett, fut, ugrál, de még mekkorákat. Hülyeségnek hangzik, de leszálkásítottuk. Kímélő táp, sok mozgás. Nem futtatjuk, magától fut, ha kedve van hozzá. Nagyon sokat sétáltunk, mindig emeltük a szintet.
Mondhatom, hogy fél év alatt rendbehoztuk. :-))))))))
Semmi baj a szívével, orvos megvizsgálta.
A stadardokról nemigen tudok, mert nem nagyon érdekel a dolog. De ha volt is, nem hiszem, hogy pozitív irányba. A svájciakról tudom egyedül, hogy ők forszírozzák a hosszabb lábú, hosszabb orrú bulldik tenyésztését. (egészségügyi szempontból). Ezt jónak tartom.
Kezd feléledni ez a topic, tök jó, úgy örülök neki:)
Gyulia ma reggelre teljesen beszürkült... vedleni fog.. és én megint nem látom.. A kis sunyi mindig akkor vedlik, amikor nem látom.. és még bőrdarabkák sem maradnak, mert az én éhenkórász gekkóm mindent megesz..
Erről jut eszembe a kérdés: milyen időközönként vedlenek? Mert én még sosem láttam vedleni, bár állítólag már többször is vedlett.. +
vedlés alatt, előtt, után kell valami spéci dologra figyelni?
Cebus: ok, nem bántom a felnőtt angol bulldogokat sem:) Kutyakiállításokon szoktam dolgozni. És régebben is voltam angol bulldogoknál és akkor ezek a kutyák se menni, se levegőt venni nem tudtak. Mostanában (nem tudom, hogy volt-e valami standard módosítás) viszont már egyre több menni és lélegezni tudó bulldogot látok:) És ez jó jel:)
Benőbéka: sáska, gyászbogár lárva, rózsabogár lárva, kicsiknek lisztkukac. Ha vagy olyan szerencsés, hogy rét közelében laksz, és tuti nem permeteznek, akkor fűhálózott rovarok. Rovarok, mert a bogarak kemény kitinhéját nem nagyon szeretik. A gyászbogár büdös levet fecskendez védekezés közben, már ezért sem komálják, de a lisztbogár kemény páncélja sem ízlik nekik. Nem is nagyon fogyasztják.
Ha van türelmed, levagdoshatod a hímek szárnyát, de ez elég macerás, mert egyesével megfogdosod, úgy hogy a tücsök még éljen, mikor visszakerül a dobozba.
Szürekfarakas (by James Bond) jól mondta: "felrázva, nem keverve" :-)))))))
Greylupus: Az én bulldimra eddig még nem akartak szájkosarat rakatni. :-)))) Szép lenne! Bár van egy bőr szájkelepce, aminek kivágtuk az orr-részét, egyszer-egyszer felraktuk rá a BKV-n. Hát mit mondjak? Mint Hannibal Lecter. :-)))))))))))
ÉS AZ ANGOL BULLDIK FELNŐTTNEK IS TÜNEMÉNYESEK!!!!!! :-)))))))))))
Tegnap tök boldog volt, mert 3 kankutya is körülötte ugrált. :-))))
Gyulia miatt ne aggódj, mert tök jól fog kinézni.
Quaint: Az én bulldimnak érdekes sztorija van, amit inkább csak emilben írnék meg. Hozzán 3 évesen került. Valószínűleg ezért féltékenykedik minen más állatra.
Ha elég nagy a terkód (márpedig amit leírtál az elég nagynak tűnik), akkor megfér 2 hím egymás mellett. Persze jó sok búvóhely kell. Kis helyen a gyengébb hím elnőiesedik, uralkodni egy fog csak.
Én olyan helyen lakom, ahol nagyon sok nem idén barnult. Eddig mindegyik lepittbullozta a bulldimat. :-))))) "Dik'má mekkora pittbull!" :-)))))
Ha mégis szeretnél más állatokat, akkor a nagyobbik terkóba inkább vitticepset tegyél. Azok tök jól ellesznek.
Tücsök a hűtőben: nem rossz megoldás. A lisztkukacot rendszeresen ott tároljuk. A tücsköket csak akkor szoktam betenni a hűtőbe, ha egyszerre sokat veszek. pl. 10 darabot nem érdemes, mert az egy etetés.
Akkor nem kell etetni őket, mert tényleg lelassulnak. (én a ciripelés miatt deportálom őket a hűtőbe :-))) ) Persze olyan kor finnyásabb ismerősöknek ne nagyon reklámozzátok, mert többé nem akar nálatok enni! :-))))))
na most így hirtelen ennyi.
Ja!
N.juckó vs. farkaskutya:
amikor valaki lefarkaskutyázza a juckót, mindig megkérdezem: Tényleg van egy ír farkaskutyád?? :-))))))
Én úgy olvastam lejjebb ebben a topicban, ha a szárnyukat levágod, akkor nem fognak ciripelni, de életben maradnak.
Én, mielőtt kiveszem a tücsköket a tárolódobozból, "bepanirozom" őket - azaz szórok be a dobozba vitaminport és összerázom a dobozt. Utána úgy elkábulnak, hogy amikor kiszórom vagy kiveszem őket, még egy darabig nem igazán ugrálnak. Esetleg próbáld meg ezt a taktikát. Akkor talán nem fognak szétugrálni és ki tudod finoman kanalazni azt, amelyik neked tetszik.
hűtőben? na ezt még én nem hallottam.. bár tényleg lelassulnak akkor...
na, majd cebus megmondja a helyes tárolást:)
off
:) azért Luinak (ő az egyik görink) is van két kutyás haverja az utcán. Az egyik egy basset hound (ő annyira odavan Luiért, hogy még a gazdáira sem hallgat, ha meglát minket:), a másik pedig egy nagyon idős spániel, akit baromira nem zavar az izgága göri:)
a göriket a gekkó is érdekelte, de ahogy kézből megmutattam nekik a terráriumot, utána már nem érdekelte őket tovább:) (aminek nagyon örülök, mert Matyit, (a másik göri), ha érdekelte volna, akkor már nála lenne a terrárium Gyuliával együtt)