Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Ja, akkor legközelebb hazafelé SKIZ Hatvanban. Mondod hogy iweld reduktorra való kell (szerintem 6-os csőcsati, de jobb ha rámérsz) .. illetve, mérd le az átmérőt, írd meg nekem e-mailben, meg azt hogy hány m kell (meg a címed), megveszem bedobom egy borítékba, és küldöm holnap. (lehet hogy annyi van is otthon feleslegben)
Én egyébként Behka MIG 5mm-est vettem (fekete) nagyon nehezen megy rá a 6-os csőcsatira (megmelegítettem kicsit hőlégfúvóval, síkosítottam, ráhúztam, és ahogy ráhült, még bilincs sem kell rá, olyan patent) Valahol 100 Ft körül van métere...
Lényeg, leggyorsabb ha küldesz egy címet meg méretet és intézem.
Nem olyan egyszerű az főleg errefelé.) Ebbe a városba van egy hegesztési szaküzlet de teljesen üres. Csak rendelésre és az is drágán. Az ellátás talán itt a legrosszabb. Na de nem rontom a fórumot ezzel tovább.
Végül is összejött, megérte a köröket. Eredeti ár alatt sikerült hozzájutnom. Ezen pont 1/2" hollandi van és jó rápasszol nem kotyog. Azért felkészülök a másik eshetőségre is hollandi ügyében.
IMHO(szvsz) ilyen távolságnál csak az áramlásmérő segíthet.Benne van még a pakliban a nyomáscsökkentő által felengedett és a tőmlőben felgyűlemlő gáz, nagy kiáramlása a varrat első centijében is kárt tehet.20m az már sok.Ott két reduktor volna jó.A palackon bár-os a gépnél meg literes szekunderes mérés.Valamikor így csináltuk két reduktorral.A palack lenn, mi meg 42m magasan.
Mondom jó áron vetted!Én sem csináltam rossz vételt,de jövöre nem bánnám ha jó áron kifognék egy jobb fajta trafós Co-t,ilyen végkiárusitottat,vagy kamionról le esettet vagy hasonlót.
Dehogy baj, csak nem leszel okosabb. Mi sem vagyunk azok. :-)
Elvileg a LINDE-nél már az új szabvány szerinti palackoknak kéne lenni, na pont az a ritkább, legalábbis vidéken.
Hiába járod körbe 200x is, bármikor előfordulhat hogy cserekor egy másik menetest kapsz mint a reduktorod. Ezért jó ha van egy átalakító, meg egy reduktor. Akkor tuti nem ér meglepetés.
A másik tuti módszer ha mindig a saját palackod töltik (nehezebben kivitelezhető) és akkor tuti jó rá a saját reduktor.
Hidd el, jó szándékkal mondom, hogy nincs tuti recept az ügyben.
Én nekem meg sem volt az argon palackom és úgy vettem reduktort,utánna derült ki hog a palack 1/2-es a reduktoron az anya meg 21,8,rendeltem hozzá eg hollandit átdobtam rá 2 perc alatt és kész,ennyi.
Rendelsz egy olyan reduktort aminek a hollandija olyan mint a palackodé és használod,ha cseereker meg bekövetkezik az a bizonyos dolog akkor vagy hollandi csere vagy esztergáltatsz egy átalakitót 3000ft.Ennyi.
Az a típus nem én vagyok aki túl művelné magát ebben a témában. ) Csupán csak azt szerettem volna megtudni ami nem világos előttem. Az meg, hogy alaposan körbe járok mielőtt valamit is megvásárolnék amire szükségem van, szerintem az nem baj.
Nem a vam a lenyeg! Az csak 2%. 100 ezernel ketezer forint.
Hanem az AFA (27%). Ugyanis ha a hataron megfogjak nem csak a vamot kell kifizenti, hanem rogton az AFA-t is bahajtjak rajtad + kb. 1500 Forint ugyintezesi koltseget.