Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Az a típus nem én vagyok aki túl művelné magát ebben a témában. ) Csupán csak azt szerettem volna megtudni ami nem világos előttem. Az meg, hogy alaposan körbe járok mielőtt valamit is megvásárolnék amire szükségem van, szerintem az nem baj.
Nem a vam a lenyeg! Az csak 2%. 100 ezernel ketezer forint.
Hanem az AFA (27%). Ugyanis ha a hataron megfogjak nem csak a vamot kell kifizenti, hanem rogton az AFA-t is bahajtjak rajtad + kb. 1500 Forint ugyintezesi koltseget.
Az Alibaba-ról, vagy az Ebay-röl szeretnék rendelni ( az USA ból) (Kínából nem kockáztatnám). Valamelyikőtöknek van tapasztalata, hogy mennyire vámolnak meg?
Az se jó ha az ember "túlműveli" magát ezekből a szóróanyagokból internetes termékismertetőkből. Argon és Cogon palackok a Linde-nél "a palackok egy részében" - na az kb 90% - "a régi szabványú G1/2 jobbmenetes kimeneti csatlakozású szelep van"
A SIAD-nál is, a SOL-nál is, az air Liquide-él is, Messernél szarabb/jobb a helyzet (nézőpont kérdése) ott csak 60-40% az arány a G1/2 javára.
Mindig mondom, a helyi cseretelepet kell először lecsekkolni, (lényeges hogy mit, mire, mennyiért cserél) aztán palackot, meg reduktort venni. Nálunk pld a SIAD-nál csak és kizárólag 150 baros 6,4 m3 argon, és 7,1 m3-es corgon palack van, semmi más. Nálunk a Linde sem cserél kis palackot, náluk is csak nagy van. Messernél, Air Liquide-nél megoldható, csak győzze kivárni az ember.
Az argontartalmú gázkeverék palackok egy részében régi magyar szabvány szerinti G 1/2 jobbmenetes kimeneti csatlakozású szelep van. Akkor ez a régi szabványnak felel meg? Az 1 /14 pedig azt jelenti, hogy 1 col =25,4 mm-en 14 menet van. Már csak azt nem értem, hogy a 21,8 mm átmérő szelepere miért írnak 1 /14 -es csatlakozást?
Azt is írják, hogy W 21,8 x 1/14" belső menetű hollandi ráhajtható ugyanerre a szelepre de ugyanakkor balesetveszélyes ! Az eladó viszont állítja, hogy szabványos és jó rá. Ki érti ezt ? Én nem az már biztos!
Egy betű elírás és mégis van értelme a szónak.Természetesen csak vicc, Csikarcot akartam "húzni" vele.Nem is saját kútfőből van,mert ott már csak zaggy van.A neten lőttem.
Tegnap délutános voltam, és kifujtam 5 doboz(L) hőálló ezüstöt aromásan jól felhigítva.Estére "betéptem" egy kicsit.Otthon meg várt Bástya"elvtárs" literes flakonos kivitelbe, meg két fél 50-es vegyes.Úgyhogy jóléreztem magam.
A Padofilia, a padok szeretete. A padofil személy ellenállhatatlan vonzódást érez mindenféle pad, ülőke, kihelyezett utcabútor irányába, azt hosszasan szemléli, fényképezi. A betegség súlyosbodását jelzi a leülési kényszer, különösen ha az a háttámlák átkarolásával jár. Ezután már nehéz a megállás és sokszor a padon való elnyújtózás következik, ami gyakran alvással párosul. Nem egy beteg egész éjszakáját a szabadban tölti. Emiatt gyakori a hajléktalanokkal való összetévesztésük. Igaz régóta megfigyelt jelenség, hogy a hajléktalanok között is pusztít a kór, sőt hajlamosító tényezőként hozható fel, mégis a szakirodalomban nincsenek pontos statisztikák a betegség ez irányú elterjedtségét illetően. A végső stádiumba jutott padofil kést ragadva, nagy átéléssel különféle mintákat -főleg nyillal átlőt szív-, évszámokat, rövidítéseket vés a padokba. A betegség társadalmi megitélése enyhe, de az EU néhány országában már felfigyeltek a kór rohamos terjedésére és nem kizárt, hogy akár már a közeljövőben szankciókat sürgető javaslatok egész sorának megjelenése. A padofilia minden évszakban megfigyelhető betegség, de télen veszélyessé válik, ekkor szedi legtöbb áldozatá. Tekintettel a közelgő hidegekre nem hiábavaló tehát a figyelmeztetés: ügyeljen padofil embertársai testi épségére!
Norbi akkor szerinted is szerezzek be ha lemezről van szó vékony hozagot meg elktródát?1,2 es hozag, vagy co huzal,meg hozzá 1milis lila wolfi,irok a csúcsheg-nek van e ez nekik raktáron,ja meg persze egy gázlencse is patronnal,ez a két dolog gondolom eredményt fog hozni!