Hát, nem úgy lett... Ati és Ádi is 4 szettben kikapott... de jöjjön a beszámoló:
A stadion nem volt valami nagy, de nagyon szép volt. Viszont a pálya botrányos volt, az oldalvonaltól kb. 1-1 m, az alapvonaltól pedig 3 m volt hagyva, plusz a vonalbírók sem ugrottak soha félre egy-egy kick szervánál...
Balázs Attila - Todor Enev 2-6 6-4 4-6 4-6
Atiban kicsit csalódtam, úgy hullámzott mint a balaton. Bizonytalan játékkal, 1-5 -el kezdte a meccset, úgyhogy az első szett el is ment úgy, hogy Enevnek nem is kellett megerőltetnie magát. A második szettben végre megtalálta magát, csodás pontokat csinált meg és jól ment a szervája úgyhogy elhúzott 4-1 -re, de utána elvesztette két szerváját is, Enev az egyenlítésért szerválhatott de ott újra összeszedte magát Ati és behúzta a szettet. Akkor sajnos szörnyen leeresztett, ha jól emlékszem 0-4 is volt, de akkor Enev váratlanul teljesen szétesett és feljött Ati 3-4 -re. A bolgár edző (aki amúgy szörnyen szimpatikus volt) valamit nagyon rendbetett Enevnél mert belejött a játékba, megérezte Ati ritmusát úgyhogy onnan nem volt megállás, a negyedik szettben brékelt egyszer és utána már csak a saját szerváira figyelt.
Kár, mert Ati Enevnél sokkal többet tud teknikailag, a bolgár lassú és könnyen kizökkenthető volt, az elején nem nagyon tudta lekezelni Ati nagy pörijeit, és a szervái sem voltak valami egetrengetőek. Ati viszont nagyon sokszor rövid volt, nem nagyon jöttek be az első szervái, nagyon sokszor szörnyen helyezkedett és kicsit hisztis is volt.
A meccs utána nyilatkozatából annyit jegyeztem meg, hogy nagyon izgult a meccs első felében, és utána már nem tudott belelendülni.
Kellner Ádám - Grigor Dimitrov 6-7(5) 4-6 7-6(5) 6-7(5)
Ádi a nap embere!! Elképesztő volt! Nem erre számítottam...
Olyan szörnyen ütött be, hogy elment a továbbiaktól a kedvem. De amikor jött a szerva... Ádinak majdnem úgy suhantak mint Dimitrovnak, és az nagy szó. Dimitrov kezdte a szervát. Már itt bravúrozott Ádi, az egyik első szervájára úgy ráakadt hogy Dimitrov mozdulni se tudott rá. Majd Ádi is magabiztosan hozta. 3-3 -nál csak lestem, Ádinak bréklabdája volt, de Grigor hárította egy hatalmas ásszal... szépen elmentek 6-6 -ig Ádi elképesztően, csodálatosan játszott, pontokat nyert Dimitrov szervájában, tartotta magát a labdamenetekben, sőt nagyon sokszor ő jött ki belőle győztesen. Sajnos a tie-breakban a bolgár beleerősített, 6-2 -re is vezett amikor Ádi hatalmas nyerőket vágott be, még mindig előttem van ahogy Dimitrov elküldi keresztbe egy hatalmas fonákkal, ő pedig fonákkal egyenesbe behúzza a vonalra... 5-6 -nál Dimitrov szervált ismét, és mi mást vágott be, mint egy ászt... Ádi egyáltalán nem volt elkeseredve, inkább mérges volt, ami nagyon jó jel volt a továbbiakra nézve.
A második szettben 4-4 -ig nem hittem a szememnek: a labdamenetek nagyrészét Ádám nyerte!! Nagyon jól mozgott, és csak püfölte a nyerőket. Csak az volt a baj, hogy szemben egy adogatógép állt: 4-ből 3-szor vonalas első szervát adott, méghozzá olyat amit élőben látni se lehetett... demoralizáló. Brrrr.
Ádi sajnos kicsit meg is ingott, egy első szervát sem ütött be 4-4 -nél így elment a szett is. A harmadikban is elmentek tie-breakig, tátott szájjal néztem a meccset, Ádi sorozatban szörnyen biztosan hozta a szerváit. És most jött a csoda: a rövidítésben két minibréket is szerzett, és 6-5 -nél egy hatalmas menet végén belépett és bevágta keresztbe. Negyedik szett, látszott a bolgárokon hogy nem erre számítottak. Egyáltalán nem.
Ádi folytatta a fantasztikus játékot, csak sajnos meghúzódott, nem mozgott már olyan jól, ennek ellenére a meccsen először brékelni tudott!!! Dimitrov megingott, két kettőshibát is ütött, úgyhogy 5-4 -nél a szettért szerválhatott, és 40-0 -re vezetett, de Dimitrov a semmiből előhúzott 3 nagy nyerőt, úgyhogy Ádi sajnos megingott, nincs döntő szett. Viszont ami elképesztő, hogy nem adta fel ezután sem, behúzta 5-6 -nál a szerváját és jöhetett a tiebreak, amiben már nagyon nehézkesen mozgott, húzta a lábát, és tartotta magát 5-6 -ig, de sajnos Grigor egy 220-as szervával behúzta a meccset. A bolgár elhajította az ütőjét a csarnoknak abba a részébe ahol nem ülnek nézők, átugrott a hálón és megölelte az elkeseredett magyar srácot. Ő sem, mi sem, senki sem erre számított.
Ádi a meccs utáni nyilatkozatában azt mondta, hogy egyszerűen nem emlékszik mi történt 5-4 40-0 -nál, és hogy játszott már ennél jobban is. Na hát arra lennék kíváncsi, mert néha úgy éreztem ennél már nem nagyon lehet jobban játszani.
Hatalmas szervái, elképesztő alapütései és jó röptéi voltak, gyors és nagyon jó fejben. Ha valamelyik magyar srácból nagy játékos válhat, akkor belőle. Ma nagyon kevesen tudták volna megverni, Grigorov a fantasztikus szervájának és a majdnem 50 ászának köszönheti, hogy négy szettben nyerni tudott.
Továbbjutni már nem fogunk, nem tudom milyen formában van Kornél és Robi, de hogy Ati nem fogja legyőzni Dimitrovot (ha úgy fog játszani mint ma) az biztos.
Fotóztam is párat, amint lehet feltöltöm.