Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
1 KW-ra van meghatározva. 1 KW motor teljesítménynél a teljesítmény 80 %-a érhető el a 3 fázisú motor üzemhez képest. A hobbi elektronikán van erről is szó.
Van otthon egy kis 300-as műszerészpadom apró dolgokhoz,de ezeket a haver húzta le a "gyárban".
Egy másik barátom egy galvanizálóban dolgozik,meg porszórva is festenek Ő szokott apróbb dolgokat megcsinálni nekem.
A bömös beteg, a blokkot kéne felujítani, a gumi alkatrészek rihesek,repedezettek a főtengelynek is van hangja,meg fúrni és tömíteni kellene. Lóvét kell gyüjteni.
Én úgy tudom valahol 50-75% át fogja tudni átkötve,de nagyon jó megoldás ha nincs 3 fázis egy frekiváltó!Igy ilyen esetben maradhat a motor rajta és egy potival lehet állitani a fordulatszámot,plusz fel és lefutás,plusz nyomaték meg ilyesmi.
Van erre valami képlet, hogy mennyivel csökken a teljesítmény egyfázisra kötve? Van aki azt mondja, hogy harmadára, van aki azt, hogy csak kétharmadára.
Minden 3 fázisú 380V/220v- os motort átlehet kötni 220v-ra. Kell hozzá egy indító kondenzátor is. Viszont van egy hátránya, hogy gyengébb lesz a motor teljesítménye. Leírnám szívesen miképp kel bekötni de kikapnék érte mert ez hegesztési topik. Interneten egyébként keress rá és találsz leírást és videót is.
oké köszi. az én einhell oszlopos fúrómmal az a gond hogy 10 db lyuk után lehet rajta sütni húst olyan forró, annyira nem birják. pedig 500w os és 16 osig be lehet fogni vele.
Fogalmam sincs :-) 4 éves korom óta ugyanazon a padon van, és ugyanoda van bedugva. (az aljzatot meg a dugót cserélni kellett rajta 20 éve, a régi laposról a mostani kerekre)
Hétvégén megnézem (lefotózom) neked az adattáblát, mintha emlékeznék valami 220/380 beütésre...
Én a kis hegesztőasztalomat akartam le galvanizáltatni,na de mondom úgy is lekopna róla hamar,na meg előtte homokolni kellett volna mert van ahol kicsit mélyre ette a rozsda,igy adtam neki flexel fiber tárcsával és úgy maradt.
Vettem egy nagyon fasza derékszög beállító satut.Csak az a baja hogy 25mm re van a beállító magassága.Így kellett csinálnom pár 25mm-es alátétet, hogy az asztalon jól feküdjön a befogott anyag.Most ezekre az alátétekre akarok hegeszteni laposvasból pár centis darabot hogy a testkábelt rá tudjam csíptetni.Utána a haver lehorganyozza.
Pont ezt kérdezte Laci is reggel, hogy rajta vannak-e a gépek a kocsin, de sajna "zálogházasdi" ezerrel :-( (pedig úgy volt hogy mostanra már szabadulok.)
Az ergus otthon van, a kis táskájában, a garázsban lévő tárolószekrényben raboskodik. Október előtt nekem nem nagyon lesz hegesztés. :-(