Létezik-e pokol, vagy csak a vallási elöljáróság eszelte ki ezt is, hogy fizessük nekik a tizedet?
(Jézus, aki soha nem szedett dézsmát, többször is beszélt róla...)
Én is is tudom. Hát miért is vennéd magadra az ő ingét? Ugy látom csak az első mondat reflektál a te hsz edre...de ezt a kis szerkesztési komplikációt simán áthidalod. Vagy csak a dicséretért jelentkeztél be? :)
A legnehezebb helyzet mikor kitartással párosul a hülyeség.
Az jo hogy próbálsz megfontolt kutásó lenni, ezért is előbb fölnyergeled a lovat és csak utána ülsz a hátára, és nem forditva. Néha azonban nem sikerül megfontoltnak lenni és előbb kiszalad a szádon hogy az ember születése-alkotása előtt is volt valahol és utána aztmondod hogy átgondolod....
Dehát én ezért kedvellek. Nemtudom ez dicséret e de semmiképpen nem bántás.
Az alapkérdést ha még emlékeztek rá maga az Isten tette fel az embernek.
Jób aki a korának, legbölcsebb, leggazdagabb, leghosszabb életű bölcse volt, még maga se tudta megválaszolni.
Te tudnád rá a választ ha tőled kérdezne az Úr?
Hol voltál, mikor a földnek alapot vetettem? Mondd meg, ha tudsz valami okosat!
Jób 38,4
Vagy pedig ezt felelnéd vagy valami hasonlót:
És szóla Jób az Úrnak, és monda: Ímé, én parányi vagyok, mit feleljek néked? Kezemet a szájamra teszem. Egyszer szóltam, de már nem szólok, avagy kétszer, de nem teszem többé!
Jób. 39,36
(még egy pár kérdést feltettek a Kelet legbölcsebb gondolkodójának ugyebár...)
Bocs, nem tudtam hogy ebben a műfajban is van: "sakkóra".
1867-ben Párizsban használtak először sakk-órát. Valójában attól a pillanattól kezdve tekinthető a sakk valódi sportnak, amelyben egzaktul mérhető a játékosok egymáshoz képesti teljesítménye.
"Én tudom hogy válaszol, csak rendkivül szétszórt és körülményes."
Tettem már fel én is kérdéseket embereknek, és arra jöttem rá, hogy, és ha nem válaszol valaki az is egy válasz.
De olyan is volt, hogy válaszolt, de csak később (gondolom azért, mert nem akarta lejáratni magát azzal, hogy csípőből elreszt egy eretnekséget)
Pl:
Két ember imádkozik egy karizmatikus gyülekezetben.
Mindkettő keresztények néz ki külsőre.
Mindkettő nyelveken szól, és felváltva magyarázzák.
Az egyikük képmutató, a másik szent ember.
Ez évek során aztán a gyümölcseikből nyilvánvalóvá válik ez a dolog, mert az Isten emberéről. pl: nem derül ki, az hogy az évek során 3/3-as volt ügynök volt ez idő alatt és jelentette az atyjafiait például...
de az sem, mondjuk, hogy homoszexuális viszonya van...
stb, stb
Sorolhatnám még az "egyháztörténelemből" vett, vaskosabb történeteket, lebukásokat.
Most a Vegán Béla vagy az Éltéritő hit szintjén álló keresztény, vajon megtudná állaptani valamelyikükről mondjuk ezt?
Mielőtt az anyaméhben megalkottalak, már ismertelek, és mielőtt az anyaméhből kijövél, megszenteltelek; prófétának rendeltelek...
"Mi a válaszod arra a kérdésre: Ádám a teremtése előtt létezett-e
1. Igen.
2. Nem.
3. Nem tudod.
1., 2., vagy 3.?"
"Még egyelőre töprengek rajta..."
Hát ez nagyon érdekes!
Néhány napja még azt mondtad hogy te-Kutásó születésed előtt is voltál valahol. Most mégis mi bizonytalanitott el? Ádám miért nem létezett mielőtt lett volna?
És ugyanakkor te Kutásó ezzel ellentétben hogy létezhettél már azelőtt is hogy lettél volna?
Remélem nem tul sok ez a kérdés igy egyszerre és megbirkózol vele