Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2021.09.17 0 1 1425

Pedig pont ezt akartam javasolni. A zebra beszerzése nem könnyű, de szamárral is megpróbálhatod. Ha produkálsz egy hosszúfülű lovat, visszavonok mindent. :)

Előzmény: endrebá (1423)
Törölt nick Creative Commons License 2021.09.17 0 0 1424

Ismerem mindkettőt. De a kimériaság nem a fasztól és nem is az ondótól lesz, hanem a magzati sejtekből és az anya testét érinti. Plusz nem vehető általánosan bekövetkező eseménynek.

A telemeriát illetően: nem legyek vagyunk. De volt erről egy jó sci-fi, egy idegen bolygón humanoidokra hasonlító bogárnőkkel. De abban is menőbb karakter volt egy kukac, ami alkoholt pisált.

Előzmény: Torrente_az igazi (1422)
endrebá Creative Commons License 2021.09.17 0 0 1423

Szia Torrente, induljunk ki abból hogy nem fogsz választ kapni.

Én most találkoztam először azzal a jelenséggel hogy egy cikk nyom nélkül eltűnik.

Az ismeretségi körömből a legerősebb képességűt kértem meg hogy keressen mindenfelé - és sehol nincsen erről írás.  Pedig én olvastam.

Hm.. nem állok bele a lótenyésztésbe csak emiatt..

Előzmény: Torrente_az igazi (1422)
Torrente_az igazi Creative Commons License 2021.09.15 0 0 1422

Jól hangzik amit írsz, de nem biztos hogy így van. Javaslom keress rá a mikrokimerizmus jelenségére.

A másik érdekes fogalom a telegónia. Annak is érdemes utánanézni.

Előzmény: Törölt nick (1415)
endrebá Creative Commons License 2021.09.07 0 0 1420

Érezd magad jól itt is Cyrano.

Előzmény: cyr45 (1419)
cyr45 Creative Commons License 2021.09.06 0 0 1419

Sziasztok, mindannyian!:-)

A házigazda invitált, hát benéztem.  Elfér itt egy vénember?...

Nem ismertem ezt a helyet, majd meglátom, maradok, vagy megyek, most -egyelőre- nézelődöm.

endrebá Creative Commons License 2021.09.02 0 0 1418

Beírtam a kérdést a barátaimnak, kíváncsi leszek hogy olvasta-e a cikket más is..

Előzmény: Törölt nick (1417)
Törölt nick Creative Commons License 2021.09.02 0 0 1417

Oksa. :) Már a múltkor abba akartam hagyni, csak aztán te folytattad és nem akartam, hogy azt hidd, hogy nem veszlek komolyan, azért nem válaszolok. :)

Előzmény: endrebá (1416)
endrebá Creative Commons License 2021.09.02 0 0 1416

Nem haragszom, hit-életi kérdésekben elfogadó vagyok mások hitével kapcsolatban.. csak fogadják el ők is az enyémet.

Ami a második bekezdésedet illeti, olyasmiről vallatsz amit nem csinálok és nem is csináltam.  Csak irigylek.

Nem érdekel hogy te nem irigyled, de miért kéred rajtam számon a buktatóit?   Nem akarom veled észérvekkel megszerettetni, de még elfogadtatni sem - miért kérdezed?

Mondd csak azt hogy lenézedéskész.

Előzmény: Törölt nick (1415)
Törölt nick Creative Commons License 2021.09.02 0 0 1415

Ne haragudj, de azt kell mondjam, hogy az a cikk, amit olvastál semmilyen szempontból nem lehet helytálló, ellentmond a genetikának meg az eddigi ismereteinknek is. :)

Már rögtön ott kezdődik a bibi, hogy a zebracsődör fel tudja csinálni a lókancát (a szamárkancát és a pónikancát is), és a hibridjüket zebroidnak hívják, ami nem szaporodik tovább, mert a génkészletük nem tökéletesen kompatibilis, pont mint a lovak és a szamarak utódjánál: az öszvérnél, így a zebroidok is terméketlenek.

A másik bibi, hogy az ondó kiürül a nőstény szervezetéből, egyrészt kifolyik, másrészt az immunrendszere elintézi, de a spermiumok még szervezeten belül se életképesek pár napnál tovább, mert az ondóváladékban található egyszerű cukorból táplálkoznak, (emberben tuti fruktóz, lóban nem tudom), ami elfogy, akkor meghalnak és a halott ondósejteket a kanca immunsejtei (falósejtek) eltakarítják. Szóval egy későbbi megtermékenyítésre semmi se marad a kancában a szexpartnere génkészletéből, ergo csíkos lovak se fognak születni.

De visszatérve a témánkra: miközben a feleség szűziesen vár, amíg megpattintod az aznapi huszonéves kisvöröst, mi lesz, ha a kisvörös esik teherbe? Az mindegy a házasság szempontjából? Nyelje le az asszonyka, hogy a fizudból megy a gyerektartás? És ha az előző alkalmi partnere már meglepte valami jóféle altáji dzsuvával, akkor az is rendben lesz, ha a meddő leszel a chlamydiától? Vagy ha mindenki által irigyelt jónő-feleségednek is jut belőle, akkor az úgy oké lesz?

Előzmény: endrebá (1414)
endrebá Creative Commons License 2021.09.02 0 0 1414

Nem hozok, mert azóta sem találom hogy hol is olvastam.  De nincs szükségem hazugságra.

Igen, tudom hogy vannak furcsa keresztezések..  Micsurin nem halt meg, csak átalakult brit tudósokká.

Előzmény: Törölt nick (1413)
Törölt nick Creative Commons License 2021.09.02 0 0 1413

Erre a sztorira hozz forrást! 🤣

Kíváncsian várom ennek ismeretében: https://24.hu/elet-stilus/2015/12/09/ezek-a-furcsa-allatok-ket-kulonbozo-faj-keresztezesevel-szulettek/

Előzmény: endrebá (1412)
endrebá Creative Commons License 2021.09.02 0 0 1412

A modern fogamzásgátlás korában is vannak ösztönök és van genetika.

Te nyugodtan hagyd csak el a neked lényegtelen dolgokat, de ne tiltsd meg nekem.

Mesélek a dolog genetikai részéről : 

Amikor még nem volt tudomány a genetika, akkor a Brit birodalom pénzemberei lendíteni akartak a brit lósporton.  Rendeltek egy hajórakomány zebracsődört, és előkészítettek a törzstenyészeteikből egy csomó sosem pároztatott kancát.  De a zebra meg a ló nem eredményez utódot - nem fogan meg se a ló, se a zebrakanca a másik fajtától.

A tenyésztők szomorúan elfogadták a helyzetet, a kancákat beállították az eredeti tenyészprogramokba.. és jött a meglepetés : csíkos kiscsikók kezdtek születni.

Minden szempontból lócsikók voltak, de több-kevesebb zebracsíkozással.

Visszaellenőrizték, újrapróbálták.. ugyanez lett az eredmény többedszerre is.

Ennyi az értéke a szűzességnek - semmi több.

Előzmény: Törölt nick (1409)
Törölt nick Creative Commons License 2021.09.02 0 0 1411

Nincs mit. :) Szeretem a tiszta ügyeket, és a poliamoria az, a félig nyitott házasság meg nem.

Előzmény: cyberLina (1410)
cyberLina Creative Commons License 2021.09.02 0 0 1410

Poliamor! Ezt a fogalmat még kóstolgatnia kell! 

Köszönöm, hogy megemlítetted!

Előzmény: Törölt nick (1409)
Törölt nick Creative Commons License 2021.09.02 0 0 1409

A modern fogamzásgátlás korában hagyjuk ezt a kiscsikózást...

Helyette beszélj arról, hogy a közös gyerekeket hogy érintené ez? Meg a hazahordott luvnyákat és hímeket? Azért kérdem, mert a legidősebb fiam így élt, volt, amikor három menyem volt egyszerre, szóval van egy kis rálátásom a poliamóriára. Amit te akarsz, az tiszteletlen és méltatlan a jó ő-feleséggel szemben, és legyünk őszinték, a jó nő kap jópasit is, aki beéri vele. Miért nem leszel inkább poliamorózó, aki fizetett házvezetőnőt tart, akit nem dug meg?

Előzmény: endrebá (1403)
endrebá Creative Commons License 2021.09.02 0 0 1408

Tékasztorik és Kisviku..   imádtam olvasni.

Ez az írása is olvasmányos és támogatható :

..ne hagyd magad senkitől se bántani, és ne más mondja meg neked hogy mikor vagy bántva.. 

teljesen igaz.

Tanuljon meg mindenki önálló, önérzetes és erős lenni, senki ne irányítsa kívülről se durvasággal, se baráti manipulációval, se reklámokkal se ... ja, jó példával manipulálhatja.

Jó írás, szeretem a stílusát.. valahol megvan még a mailcíme is, meg a levelei.

Előzmény: cyberLina (1407)
cyberLina Creative Commons License 2021.09.02 0 0 1407

Hoztam egy kis olvasnivalót, a másik oldalról!

...sok esetben látom azt, hogy az emberek nem tudják, milyen kapcsolatban vannak. ezt is éreznek, azt is éreznek, most ez bántalmazó, vagy támogató, vagy mi, ezért arra gondoltam, összeszedem néhány pontban, hátha segít azoknak, akik össze vannak zavarodva. HONNAN TUDOM, HOGY MIBEN VAGYOK? - ÖNISMERETI IRÁNYTŰ- A támogató kapcsolatot onnan ismerem fel, hogy nem fáj. Mondhatok benne nemet, megváltoztathatom a döntésemet, lehetek fáradt, lemondhatok programokat, előtérbe helyezhetem a szükségleteimet, és mindezekért nem kapok sértődést, dacos reakciót, érzelmi zsarolást, megszégyenítést és számonkérést.- A támogató, érett, felnőtt kapcsolatban egyenlő felek vagyunk. Nem kiszolgáltatott a helyzet, a másik nem húz le érzelmileg, anyagilag, szellemileg, nem az én káromra akar élni, nem engem szív. Szerepelek benne, mint aktív résztvevő, rólam is szó van, nem vagyok láthatatlan, nem vagyok szemetesládaként használva.- A támogató és szeretetteljes kapcsolatban lehetnek álmaim, céljaim, vágyaim, melyeket meg szeretnék valósítani. Ezekhez támogatást kapok szóban, és tettekben.- A támogató és szeretetteljes kapcsolatban lehetek önmagam, álarcok és játszmák nélkül. Nem kell megfelelnem, nem kell tojáshéjakon lépkednem, nem kell titkolóznom, hazudoznom, tabusítanom dolgokat. Nem kell semmilyennek sem lennem, csak olyannak, amilyen vagyok, szabadon, önazonosan és egészségesen.- A nem támogató, bántalmazó kapcsolatot onnan ismerem fel, hogy nyomorultul érzem benne magam. Görcsöl a gyomrom, szerencsétlennek, butának, magatehetetlennek érzem magam, mazsolának, szardarabnak, debilnek.- A bántalmazó kapcsolatban nem mondhatok nemet, nem állhatok ki magamért, nem kapok támogatást, nem ismerik el a teljesítményeimet, a képességeimet, és folyton a hibáimat, a (rossz?) döntéseimet hangoztatják. Kapok rengeteg minősítést, megszégyenítést, hibáztatást, degradálást, érvénytelenítést ("nem is úgy volt", "rosszul érzed", "rosszul emlékszel"), kigúnyolást, szarkazmust, cinizmust.Soha nem vagyok elég. Nem vagyok elég jó, elég szép, és elég okos. Bármit csinálok, az nem jó.- A bántalmazó kapcsolatban el van nekem hazudva a valóság. Úgy tesz a másik, mintha jót akarna, de valójában nem akar jót, azt szeretné, ha teljes kontrollja lenne felettem, ha boldogtalan, eszköztelen, és akarat nélküli lennék. Ez nem szeretet. Ez bántás.- Az empátia nélküli, nem egyenrangú kapcsolatban elvárás, hogy én szolgáljam ki a környezetemet, én feleljek meg mindenkinek, de én magam maradjak láthatatlan és problémamentes. Ez nem szeretet, ez bántalmazás és zsarolás. Jogom van kiállni önmagamért, és nem feladatom sem a környezetem kiszolgálása, sem a másik ember szórakoztatása. - A bántalmazó kapcsolatot onnan ismerem fel, hogy sohasem tudom, mi van, és merre vagyok arccal. Nincs benne stabilitás, a hangulatok és a szabályok állandóan változnak, nincs meg Észak, hiányzik a fix pont, köd telepedik az agyamra. Torz képet sugároz rólam, egyszer fantasztikus vagyok, egyszer pedig ótvar. Egy alternatív és széttöredezett tükörszobába visz, ahol én megbolondulok és elveszek. Ez nem szeretet. Ebből menekülni kell!- A szeretet és empátia nélküli kapcsolatot onnan ismerem fel, hogy egyre rosszabbul vagyok, egyre betegebb vagyok, egyre aktívabban jelez a testem, míg a másiknak kutya baja (sőt!).Felelős vagyok a saját egészségemért, ér kiállnom ezért, és ér bármit megtennem azért, hogy egészséges és autonóm maradjak, mert nekem ez kötelességem.Attól, aki beteggé és nyomorulttá tett, jogom van eltávolodni, jogom van róla leválni. A reakciójáért (dac, sértődés, harag), nem vagyok felelős, a saját jólétemért viszont igen.- A nem egyenrangú kapcsolatot onnan ismerem fel, hogy állandóan nekem kell keresnem a másikat. Én dolgozom csak a kapcsolatért, én hallgatom meg a másikat, én cipelem őt, de ha pihenésre vágyom, és nem keresem, akkor ő úgy értelmezi, hogy eltűntem, és már nem is foglalkozom vele.Mindig, mindenkinek lehet nemet mondani, nem az én felelősségem, hogy a másik ezt hogyan viseli el.Lehetek nyugodtan fáradt, vágyhatok magányra, egyedüllétre, csendre. Nem feladatom úgy élni, és úgy rendelkezésre állni, ahogy azt a másik elvárja tőlem. Nem egy kiszolgáló személyzet vagyok, hanem egy autonóm, önálló akarattal és érzésekkel rendelkező emberi lény.- Az egyenrangú, szeretetteljes emberi kapcsolatban nincs fizikai erőszak, verés, rugdosás, testi abúzus, ellenőrizgetés, privát szférában kutatás, elszámoltatás, fenyítés, zsarolás. Nincs benne testi, szellemi és lelki károkozás, nincs kihasználás, rabszolgává tevés, tárgyiasítás, megalázás. Ha van, akkor jogomban áll segítséget kérni (mint a fenti esetekben is bármikor!), és kilépni a kapcsolatból.Segítséget kérhetek szakembertől (pszichológus, ingyenes krízis vonalak, beszélgetős vonalak), és kérhetem a rendőrség segítségét is bármikor.Összefoglalva:A szeretet nem fáj. Ha fáj, akkor az nem szeretet. A becsomagolt, szeretetnek tűnő dolgok ("én csak segíteni akartam", "mindent érted tettem"), nem egyenlőek a szeretettel, ezek leginkább zsaroló játszmák.Ahol van szeretet és empátia, ott boldog vagyok, szabad, önazonos, és nőhetnek a szárnyaim.Minden más esetben érdemes felülvizsgálnom, hogy milyen kapcsolatban vagyok, és hogy nekem az jó-e.A fenti szöveget, ha úgy érzed, nyomtasd ki, és emlékezz rá, ha esetleg nem tudod, miben vagy! Szeretettel:Bihari Viki.(A poszt megosztható, hátha másnak is segít...26226246 megosztás

endrebá Creative Commons License 2021.09.02 0 0 1406

Siker az az eredmény, amit elismernek...

Előzmény: endrebá (1404)
endrebá Creative Commons License 2021.09.02 0 0 1405

kieg : ..ebben is egyenlőséget.

Előzmény: endrebá (1403)
endrebá Creative Commons License 2021.09.02 0 0 1404

Nem.

Szerintem megvan az a legkisebb közös többszörös, ami mindenkinek sikert jelent.

Ahogy az 1395-1396 -os hozzászólásokban egymás mellé tettük a részmondatokat : sikeres az akinek az eredményeit elismerik.

Előzmény: Törölt nick (1402)
endrebá Creative Commons License 2021.09.02 0 0 1403

És már el is érkeztünk a falig.

Az egyenlőségpártiak azt mondják hogy ebben egyenlőséget a feleségeknek, a különbözőségpártiak pedig azt hogy majd ha a fogamzóképes játékos biztosan nem szül ettől csíkos kiscsikót.

Nem vagyunk egyenlőek, azok a csigák (akik hímnősek).

Oké, ne nevezd.

Előzmény: Törölt nick (1401)
Törölt nick Creative Commons License 2021.09.02 0 0 1402

És ez nem leminősítés: a siker minden ember számára mást jelent, ezért linkeltem neked a cikket lejjebb.

Előzmény: endrebá (1400)
Törölt nick Creative Commons License 2021.09.02 0 0 1401

Én meg lenézem... Kivéve, ha a jócsaj-feleség is azt vihet haza estére, akit akar. ;P Akkor egy korrekt nyitott házasságot látok, amiben ugyan nem óhajtok részt venni az alkalmi szerető szerepében, de egészségükre. Viszont sikeresnek egyiket se nevezném.

Előzmény: endrebá (1400)
endrebá Creative Commons License 2021.09.02 0 0 1400

Igen, a sikert is lehet próbálni leminősíteni..  de csak azok körében akiknek savanyóó a szőlő.

Az utolsó kérdésedre : Én azt irigylem, aki egy igazi jócsaj férje, és ha úgy alakul akkor minden este más plusznőt visz haza - és egyiket se akarja megtartani, mert az övé a legjobb.

Én az ilyen férfit irigylem.

Előzmény: Törölt nick (1398)
endrebá Creative Commons License 2021.09.02 0 0 1399

Ezt a témát is az egyensúly mentén kell nézni : 

Az hogy ragadnak rá a nők, még nem teszi irigyeltté a férfit a társai körében - az a fontos hogy mennyire vonzó nők ragadnak rá.

Az ágybéli aktivitásukról szóló mesék ellenőrizhetetlenek.  Illetve még ha egyikkel meg is teszi hogy lenyeli, a másikkal még véletlenül sem - tehát vagy úgy van, vagy nem.

Szóval a mindenki más szerint is vonzó nők könnyű elérhetősége teszi a férfit sikeressé - a férfitársai szemében is.  Enélkül az elismerés nélküli siker csak félsiker.

Újra átolvasva a véleményedet, annyival kiegészíteném az írásomat, hogy igen, tényleg.. a nők körében a sikerférfit a nők elismerése alkotja.  DE

..de ha én nem állnék mögé berohanni menteni az égő házba, vagy ott emelni a balesetes autót ahol ő fogja meg - akkor csak félsikerférfi csak egy sikeres szaporítószerv... -nek látják a társai.

Előzmény: Törölt nick (1397)
Törölt nick Creative Commons License 2021.09.02 0 0 1398

Holott nem sikeres a nők körében, hanem csak simán szerencséje van, ölébe hullanak a nők.

De hogy miért hullanak az ölébe? Valószínűleg mert értékes embernek tartják, feltehetőleg azért, mert több területen is tehetséges: jóképű, van humora és megvan a magához való esze. De ezzel is vigyázni kell, mert abban gondolom nincs vita, hogy ahogy a férfiaknál is van a feleségnek való materiál meg a páralkalmas csaj, a nőknél is van a férjnek való, meg az alkalmi latin szerető.

Bár kétségtelen, hogy azt a szemlélődő (te) dönti el, hogy melyiket irigyli: azt aki egy igazi jó csaj férje vagy azt, aki minden este mást visz haza, de egyiket se tudja megtartani.

Előzmény: Törölt nick (1397)
Törölt nick Creative Commons License 2021.09.02 0 0 1397

Ha valakinek sok nője van, köztük olyan belevaló is, aki lenyeli, azt úgy szokás kifejezni, hogy sikeres a nők körében. Tehát a nőkétől. Ha a nők nem ragadnak rá, neked sincs mire irigynek lenni. ;)

Előzmény: endrebá (1396)
endrebá Creative Commons License 2021.09.02 0 0 1396

Tehát..?

A többi férfi véleményétől vagy a saját(a hozzátartozni kívánó) nőjei véleményétől válik sikeressé a sikerférfi?

A fogalommeghatározásodon annyit igazítanék, hogy akinek az eredményeit elismerik. És itt visszazáródik a kör oda hogy kiknek az elismerése.

..illetve szerintem mindegy hogy könnyen vagy nehezen jött-e az az elismerés.

Előzmény: Törölt nick (1395)
Törölt nick Creative Commons License 2021.09.01 0 0 1395

Nekem az nem sikeres, hanem karizmatikus vagy ösztönös vezető alkat.

A sikeres az, aki valamilyen területen jó eredményt ér el. És amiért megdolgozott. Ha az ölünkbe hullott valami, az nem siker, hanem szerencse kérdése.

Előzmény: endrebá (1394)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!