Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2014.09.28 0 0 2444

köszönöm szépen a párom nevében is, nélküle képtelen lennék erre

és köszönhető a technikának is, a remek robotgépeknek, késeknek, hámozóknak, edényeknek

és persze köszönhető annak sok hasznos tanácsnak amit ezen a fórumon kaptam

ma még némi vegetát készítünk, és a krumplit is fel kellene szedni

meg az érett fűszerpaprikát, meg a fene tudja még....

Előzmény: islamorada (2443)
islamorada Creative Commons License 2014.09.28 0 0 2443

Fantasztikus kamrad van! Elvezet nezni, meg nagyobb lenne kutatni benne, ha mar a kaposztadra is elojegyzes van akkor  szamon tartanak! Nagy kar hogy kulfoldon elek mert biztosan  mentem volna korulnezni az eladando cuccaid kozott. Nagyon szorgalmasak vagytok! Gratulalok!

Előzmény: Törölt nick (2428)
TINTUS Creative Commons License 2014.09.26 0 0 2442

Sajnos nem publikus az emailed így nem tudom elküldeni jobb minőségben .

Előzmény: rzsoka (2432)
TINTUS Creative Commons License 2014.09.26 0 0 2441

 

 

Nem tudom mennyire fog látszódni.  A burgonyától nem szárad ki , üde marad, kakóval teával nagyon jó vagy virslivel.

krnemarika Creative Commons License 2014.09.26 0 0 2440

Biztosan csípős volt eredetileg a paprika? Van olyan is, ami enyhén csípős vagy simán csak édes. Már én is becsapódtam, azóta jobban figyelek.

Előzmény: neduddgi(én) (2438)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.26 0 0 2439

utólag mindig én is kezdem sejteni a probléma okát, én a csalamádéval jártam így, utólag pótolom a csípősséget

Előzmény: neduddgi(én) (2438)
neduddgi(én) Creative Commons License 2014.09.26 0 0 2438

A vöröskáposztával töltött csípős almapaprikám nem csípős. Kicsit sem. Asszem, túlságosan kivágtam belőle az ereket.

Előzmény: Törölt nick (2433)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.26 0 0 2437

ugye a lekvárokon, ketchupon ivóleveken szószokon, krémeken már túl vagyunk ( vagy nem)

de majd csinálok olyan képet ahol minden látható

termékcsoportonként

de lassan kiürül a kert, lehet ásni, trágyázni stb.

de nálam most a már említett savanyú káposzta projekt a legfontosabb, számolgatom, hogy mennyi gyalulta és mennyi fejet vegyek, de eddig még soha nem volt elég a fejes

Előzmény: Törölt nick (2436)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.26 0 0 2436

attól függ mit kóstolunk?

ha páleszt is, akkor legalább 2 nap kell:)

Előzmény: TINTUS (2434)
TINTUS Creative Commons License 2014.09.26 0 0 2435

Szívesen . majd este  lesz rá időm.

Előzmény: rzsoka (2432)
TINTUS Creative Commons License 2014.09.26 0 0 2434

Ha elmennék hozzátok tán egy nap is kevés lenne mind végigkóstolgatni :)))

Előzmény: Törölt nick (2433)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.26 0 0 2433

elpepecselgettem káposztával töltött csípős almapaprikával is, töltelék nélkülikkel, és vegyes összetétel, bár ez a képekről lehet nem derül ki :)

 

rzsoka Creative Commons License 2014.09.26 0 0 2432

Szia Tintus, nagyon guszták a kiflik, közzé teszed a recepted?

Előzmény: TINTUS (2424)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.26 0 0 2431

a padlizsánt visszatakartam fóliával, még lesz rajta valamennyi, de az már nem jelentős

érdekes senki nem szeret a krémmel kínlódni, viszont készen megenni annál inkább :)

az utolsó adagból alig maradt valami eltevésre mert azonnal elkészítettem a krémet és jöttek sorba kóstolók :)

pirítóssal, póréhagymával, koviuvival, kaliforniai paprikával fenséges volt, persze kiegészítettük a menüt az őszibarack pálinkámmal is

a képen látható picike mennyiség már a polcra fog vándorolni, mert télilre semmi nem marad

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2014.09.26 0 0 2430

a lecsó témát is lezártuk, ez az utolsó adag, tegnap este ciheltem ki a nyári konyhába, sok-sok- paprika minimális paradicsommal, szóval nem egy bolti változat, de ez ízlés dolga már

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2014.09.26 0 0 2429

a jelek szerint a vaku nem működik tökéletesen a valóságban a cékláknak sokkal szebb a színük

készítettünk. kb. 70 üveggel, szóval ez nem hordós, ez így bevált

Törölt nick Creative Commons License 2014.09.26 0 0 2428

aztán ha kivonulunk a konyhából a kamrába, akkor látszik, hogy nagy a rendetlenség, csináltam több féle ubit is, svéd , hagyományos, tormás, hagymás, répás, nem összekeverendő a csalamádéval:)

 

Törölt nick Creative Commons License 2014.09.26 0 0 2427

szerintem uborkát már nem konzerválok többet, de ez az időjárástól is függ, az elmúlt 7 végén még szenvedtem vele egy kicsit

Törölt nick Creative Commons License 2014.09.26 0 0 2426

ha már a csalamádéról volt szó., sikerült rengeteg 5 literes vödröt szerezni, és én a nagyobb űrtarltalmú hordók helyet ezeket választottam, csináltam 3 vödörrel, ebből 2 fajtát a 7 végén, a képen még eléggé félkész állapotban van a csali

Törölt nick Creative Commons License 2014.09.26 0 0 2425

gusztusos a kifli, gratulálok:)

Tintus azt ne gondold, hogy megéri eladásra befőzni,én nem tudom olyan áron eladni, mint azok a termelők, akik azt hirdetik magukról, hogy bio, és házi stb.

egyszerűen nem akarom a többletet kidobni, vagy épen elajándékozni, pontosabban egyfolytában elajándékozom, éppen ez a gond

Előzmény: TINTUS (2424)
TINTUS Creative Commons License 2014.09.25 0 0 2424

ebbe a sok befőzésbe-elrakásba rengeteg munkátok fekszik, megérdemlitek a bevételt érte.

 

A gömbölyű cékláknak még nem álltam neki viszont már nagyon ettem volna burgonyás házi kiflit kakaóval...... úgy hogy csináltam s meg vagyok elégedve. Ha valakinek kell recept megtalál.

 

Előzmény: Törölt nick (2422)
TINTUS Creative Commons License 2014.09.25 0 0 2423

évek óta van hordós savanyuságom  EGYRE QVÁRA KELL VIGYÁZNI ! CSAK TISZTA KÉZZEL VAGY ESZKÖZZEL SZABAD BELENYULNI !!!!!!!!!!!!!

Előzmény: Törölt nick (2420)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.25 0 0 2422

megbízható forrásból szerzem be a káposztát, a híres hadházit, minden évben

eddig soha nem volt gond, ettől függetlenül igazad van

160 kg valóban sok, tavaly még többet csináltam:)

a válasz egyszerű, eladom, már most előjegyzések vannak a fejesre

Előzmény: Törölt nick (2421)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.25 0 0 2421

NEm várod meg a káposztasavanyítással a mindenszenteket? Valahogy hagyományosan nálunk az az ideje, valószínűleg azért, mert addigra biztos, hogy már nem nyári káposztát veszünk, hanem őszit. Hány embert etetsz ennyi mindennel? A 160 kiló elég sok...

Előzmény: Törölt nick (2420)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.25 0 0 2420

igen, és a veréb is madár:)

persze

a Tintus céklái nagyon szépek, a hosszúkás alakút könnyebb a héjától megszabadítani, csak pl. arra gondoltam, hogy egy gömbölyű óriási méretű céklát egy kézzel megtartani, szorítani sem egyszerű, míg a másik kézzel pl. gyökérkefével tisztítom, főleg, hogy ezt a mozdulatot többször kell ismételni

ennek ugyan nem sok köze van a dió témaköréhez, mármint méretileg, a kicsi sem jó a túl nagy sem, ezért írtam amit írtam

arra már külön kíváncsi vagyok, hogy a hordós megoldás hogyan sikerül, ebben az évben és is csináltam hordós savanyúságokat, és eléggé félek a végeredménytől

egyik barátom édesanyja 30 kg savanyúságot rakott el hordóban, most kezd éppen felforrni, hát nem boldog :(

lesz komposzt bőven

aztán persze esetenként jó dolog a forrás, nem a teára gondoltam, vasárnap újabb adag őszibarack pálinka fő ki, jövő héten jön a szilva

sőt a forrás jó a savanyú káposztánál is, pontosabban erjedés, egy hét múlva azt is nyélbe ütöm vagy 160 kg-nyit készítek

 

Előzmény: beetee (2419)
beetee Creative Commons License 2014.09.24 0 0 2419

Kókusz is dió...

Előzmény: Törölt nick (2418)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.23 0 0 2418

nyilván nem diónyira gondoltam :)

Előzmény: -balu28- (2416)
VKOrsi Creative Commons License 2014.09.23 0 0 2417

:D

Előzmény: -balu28- (2416)
-balu28- Creative Commons License 2014.09.23 0 0 2416

Khm.... pucoltál te már diónyi céklát akár nyersen, akár főve?......:))))

Előzmény: Törölt nick (2415)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.23 0 0 2415

hát ez ilyen műsor, egyszer sikerül aztán meg nem vagy éppen soha

egyébként nem gondolom, ahogy kilónyi céklák jobbak és megkönnyítik a dolgunkat, sőt

Előzmény: Törölt nick (2413)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!