Fantasztikus kamrad van! Elvezet nezni, meg nagyobb lenne kutatni benne, ha mar a kaposztadra is elojegyzes van akkor szamon tartanak! Nagy kar hogy kulfoldon elek mert biztosan mentem volna korulnezni az eladando cuccaid kozott. Nagyon szorgalmasak vagytok! Gratulalok!
ugye a lekvárokon, ketchupon ivóleveken szószokon, krémeken már túl vagyunk ( vagy nem)
de majd csinálok olyan képet ahol minden látható
termékcsoportonként
de lassan kiürül a kert, lehet ásni, trágyázni stb.
de nálam most a már említett savanyú káposzta projekt a legfontosabb, számolgatom, hogy mennyi gyalulta és mennyi fejet vegyek, de eddig még soha nem volt elég a fejes
a lecsó témát is lezártuk, ez az utolsó adag, tegnap este ciheltem ki a nyári konyhába, sok-sok- paprika minimális paradicsommal, szóval nem egy bolti változat, de ez ízlés dolga már
aztán ha kivonulunk a konyhából a kamrába, akkor látszik, hogy nagy a rendetlenség, csináltam több féle ubit is, svéd , hagyományos, tormás, hagymás, répás, nem összekeverendő a csalamádéval:)
ha már a csalamádéról volt szó., sikerült rengeteg 5 literes vödröt szerezni, és én a nagyobb űrtarltalmú hordók helyet ezeket választottam, csináltam 3 vödörrel, ebből 2 fajtát a 7 végén, a képen még eléggé félkész állapotban van a csali
Tintus azt ne gondold, hogy megéri eladásra befőzni,én nem tudom olyan áron eladni, mint azok a termelők, akik azt hirdetik magukról, hogy bio, és házi stb.
egyszerűen nem akarom a többletet kidobni, vagy épen elajándékozni, pontosabban egyfolytában elajándékozom, éppen ez a gond
ebbe a sok befőzésbe-elrakásba rengeteg munkátok fekszik, megérdemlitek a bevételt érte.
A gömbölyű cékláknak még nem álltam neki viszont már nagyon ettem volna burgonyás házi kiflit kakaóval...... úgy hogy csináltam s meg vagyok elégedve. Ha valakinek kell recept megtalál.
NEm várod meg a káposztasavanyítással a mindenszenteket? Valahogy hagyományosan nálunk az az ideje, valószínűleg azért, mert addigra biztos, hogy már nem nyári káposztát veszünk, hanem őszit. Hány embert etetsz ennyi mindennel? A 160 kiló elég sok...
a Tintus céklái nagyon szépek, a hosszúkás alakút könnyebb a héjától megszabadítani, csak pl. arra gondoltam, hogy egy gömbölyű óriási méretű céklát egy kézzel megtartani, szorítani sem egyszerű, míg a másik kézzel pl. gyökérkefével tisztítom, főleg, hogy ezt a mozdulatot többször kell ismételni
ennek ugyan nem sok köze van a dió témaköréhez, mármint méretileg, a kicsi sem jó a túl nagy sem, ezért írtam amit írtam
arra már külön kíváncsi vagyok, hogy a hordós megoldás hogyan sikerül, ebben az évben és is csináltam hordós savanyúságokat, és eléggé félek a végeredménytől
egyik barátom édesanyja 30 kg savanyúságot rakott el hordóban, most kezd éppen felforrni, hát nem boldog :(
lesz komposzt bőven
aztán persze esetenként jó dolog a forrás, nem a teára gondoltam, vasárnap újabb adag őszibarack pálinka fő ki, jövő héten jön a szilva
sőt a forrás jó a savanyú káposztánál is, pontosabban erjedés, egy hét múlva azt is nyélbe ütöm vagy 160 kg-nyit készítek