Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Egy bajom van a pótlék vonóval ,én inkább az ekére tennék magasítót inkább mint a gépre ,mert kétkarú emelőként fogja feszgetni a gép vonóját . Ha az törik sokba kerül ha az eke törik az nem olyan nagy ügy ! Vagy az aekeszárat hosszabbítanám meg annyival ,mert ahogy néztem elég hosszú 15cm ahogy néztem .
Az utanfútónál jó az akasztás magasság . Csak a kocsi csatlakozási pontja 6,8 cm ( amibe a csapszed megy ) a Honda akasztani pontja a két fül közt mérve 9,4 cm-er . Szóval ott is kell valamit kezdeni ,hogy a kocsit fel lehessen akasztani . De nem csak ez a gond a kocsi vonó rudja is hosszú 🤦 .
Aztán ott az eke , az emlékeim szerint a Terránal a gép egyenest alt ha a váltva forgató eke mind két felé a földet érte . Akkor kb 15-16 cm és eltolast kell megcsinalni .
. valami ilyesmiket kell alkotni.
Mindjárt rakok fel képet, csak nagy a mérete és nem engedi .
Szóval kerékre is raktam a gépet a fuvar után. 2 ik rántásra indult is 👍 . Aztán egy két kört kerültem az udvarba is . Azt a gáz kart vagy minek is nevezzem meg kell szokni , ez feszíti az ékszíjat . Elég hirtelen mozdítani nagyit rajta :( . Aztán meg ,hogy a kuplung hízásával lehet kanyarodni 😥 ( szerencsére csak így bokorban mentem bele ) . Szóval lesz mit szokni is 😉 .
Már csak -2 fok van és szitál a köd még mindig . Ügynökök egy kicsit a hely miatt .
Viszont ma már autózni is kell majd, azzal a + kg val . De mivel a szomszédnak kell menni így ki kerül a gép is . Csak nem tudom hova tenni . Esetleg az ólba ,az úgy is üres már egy ideje .
Csak annyi bajom van az itt lévőkkel hogy felszednek minenféle szemetet ,meg fel is tekerik magukra . Egyszer használtam az önkormányzatét hát azon volt minden a cérnától a drótig ,vagy 2 órát szedegettem róla lefelé a feltekert holmikat . A rizsföldes kapák meg valahogyan nem szedik magukra . De az is lehet nem a derékszöges kapák volnának az igaziak hanem a félkörívesre hajtottak . A Hudjik Temerinben is gyártanak kapákat nézz körül ott is ,lehet anyagban jobbak mint amiket nálunk árulnak . Árban nem tudom de gondolom versenyképesek a magyar árakkal . 333-as ismer ott valakit aki segíthet . Én is ott vettem ekevasat és nagyon jó anyagú . Hardrox