Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
A Segner tér megszűnése esetén lehet, hogy jobb lenne a 13-asnak a Nagyállomás a pallagi középiskola miatt. A 10-est lehet hogy jobb lenne kivinni a Vincellérig. Bár a Tócóskertet is át kellene gondolni, ha a trolik oda járnának.
Teljesen kézenfekvő megoldás lenne, lényeges megálló sem maradna ki.
A józsai buszok viszont nem tudom, meddig maradnak ott. Jelenleg indokolt a buszállomás miatt, de ha a Nagyállomáshoz kerül, már nem lesz értelme. Odáig viszont nem fogják meghosszabbítani, mert féltik a "ketteskét", amiért alternatívát jelent a Böszörményi út és a Nagyállomás között. Pedig a legjobb útvonal még az volt.
Én azt sem, már '98-ban el kellett volna kezdeni a meghosszabbítást a Vincellér utcáig.
Többször is szó volt arról, hogy megszűnik az egész Segner téri végállomás, mert a forduló helyén is ingatlanokat hoztak volna létre.
Egyébként a Segner teret nem lenne értelme úgy átalakítani, hogy legyen egy megálló a Pesti vagy a Kishegyesi út felé buszoknak (22-es, esetleg a jövőben 42-es, 46-os) is, mert a Hatvan utca 57. megálló kb. semmire sem jó.
De, valahogy úgy kellett volna megoldani, hogy kétirányú legyen az a szakasz, ahol most behajtanak a buszok a Tesco irányából. Korábban mintha úgy is lett volna, külön felszállóhelye volt a troliknak és a buszoknak.
Volt itt is téma korábban, ki hogyan variálná a viszonylatokat, ha megszűnne a Segner tér. A 25-25Y megoldódott, de a 13-ast kapásból el lehetne vinni a Vincellérig, akár úgy is, hogy 30 percen belül legyen a menetidő. A 12-es áthelyezése óta amúgy is elég kaotikus az István út közlekedése. Elférne ott a 13-as, de akár a 10-es is.
Nem is értem miért mondja mindenki, hogyha a 10-es átkerülne a kiskörútra kimaradna a buszállomás és a segner.
Arra senki nem gondol, hogy az Antall József utca után az ítélőtáblánál fordulhatna a Szechenyi felé majd Nyugati utca Hatvan utca és tovább az eredeti útvonalon. Így nem maradna ki a Buszállomás a Segner tér sem és közelebb kerülne a belvároshoz több értelme lenne mint az Erzsébeten. Nem kötelező a Tisza Istvánon is végig mennie ott úgyis ott vannak a jozsai buszok.
A Plasmák a J-N-Sz megyei Volán tulajdonában voltak, úgy tudom. A Tesco-járatot az áruház üzemeltette, nem a DKV.
Anno szó is volt a botrányos szórólapjáról, mert mintha olyan szerkesztette volna, aki először járt Debrecenben. Bányai Júlia helyett Banya Júliát írtak, de volt ott több hiba is :D
Ha a 10-es a Nyugati Kiskörútra kerülne, akkor az TEVA-Segner tér szakasz kapcsolata még megoldható lenne a 13-assal, csak ebben az esetben sűríteni kellene a 13-ast. Egy másik megoldás az lehetne, hogy a 10-es Bethlen-Mester-Pesti-Segner-Hatvan-Nyugati kiskörút útvonalon járna, bár így nem érintené közvetlenül az OTI-t. Egyébként is, szerintem a Segner tér rontja a mostanság oly nagyon szajkózott intermodalitást. Csak a trolik végállomását hagynám itt. Szerintem az itt végállomásozó járatokat meghosszabbíthatnák a Nagyállomásig (elvégre a 17-es vagy 33-as buszok nem vennék el ezzel a villamosok forgalmát), az átépítés után, a józsaiakat meg visszavághatnák a Doberdóig egy Békessy-Kartács hurokban a csatlakozások miatt.
Egyébként a Segner teret nem lenne értelme úgy átalakítani, hogy legyen egy megálló a Pesti vagy a Kishegyesi út felé buszoknak (22-es, esetleg a jövőben 42-es, 46-os) is, mert a Hatvan utca 57. megálló kb. semmire sem jó.
A tömegközlekedési sáv problémájának megoldása egyszerű: rendőröket állítani ki az érintettek utakra, akik egy türelmi időszakig (2-3 hét) csak figyelmeztetnének, utána büntetnének. Nem lenne ez bonyolult. :)
Talán ha többen is írunk nekik levelet, hogy legyen ellenkező irányban egy tömegközlekedésnek kialakított sáv is, akkor esetleg átgondolják.
Nem kizárt, vettek már ötletet a fórumról, még ha tagadják is :D
Szerintem félnek attól, hogy az ellenirányú sáv miatt nem tudnak lámpafázist módosítani, vagy attól, hogy sokan sértenék meg az új közlekedési rendet, és személyautók is használnák.
Plusz ahogy az egyik alpolgármesterünk fogalmazott az Egyetem tér - Nagyerdei körút közötti meg nem valósult körforgalomról: a debreceni autósok nincsenek rá felkészülve.
És egy másik kérdés: mely járatokat tervezik áttenni a Nyugati kiskörútra?
A 10-est már tavaly át akarták helyezni, de végül nem hagyták jóvá. Valahol megértem, mert a buszállomás és a Segner tér két nagyon forgalmas megállója a 10-esnek, és az Antall József utcán egyiket se érintené. Talán majd ha új helyen lesz a buszállomás.
Mellesleg a jelenlegi útvonallal csak vesztettek utasokat, mert a Piac utca kimarad; viszont időt nem nyertek, mert az Erzsébet utca jobban bedugul, mint pl. a Széchenyi.
A 42-es valószínűleg ott fog közlekedni, mert a Petőfi tér sétálóövezet lesz, ott csak a villamos marad.
A 10-es és 46-os buszoknál meg azért esélyes, mert így nem járna párhuzamosan busz az 5-ös trolival az Erzsébet utcán és a Külsővásártéren semmi, plusz így közel(ebb) kerülne a 10-es (újra) a városközponthoz.
Már ha lesz 5-ös troli az átalakítás után. Céloztak rá, hogy nem lesz, de a mostani cikkekben azt írják, trolibusz-felsővezetéket is építenek. Azt viszont nem hiszem hogy a párhuzamosság zavarná őket, az csak a villamos kapcsán gond.
Talán ha többen is írunk nekik levelet, hogy legyen ellenkező irányban egy tömegközlekedésnek kialakított sáv is, akkor esetleg átgondolják. Bár az önfejű városvezetéstől nem várok sokat, de hátha. :)
És egy másik kérdés: mely járatokat tervezik áttenni a Nyugati kiskörútra? Mert írtak róla a Dehíren is, hogy a DKV szeretné bevonni a tömegközlekedésbe az utat, de még nem született döntés róla, hogy mely járatok fogják érinteni. Elvégre a buszmegállók is ki vannak építve rajta. Szerintetek melyeket fogják ott vezetni, azok közül, amelyeknél van rá lehetőség? A 10-esek, 42-es, 46-osok, esetleg a 13-ast erre meghosszabbítanák a Nagyállomásig? Én a 42-est tartom a legvalószínűbbnek, így ki lehetne rakni a Piac utcáról, az egyetlen ott maradt járatot. A 10-es és 46-os buszoknál meg azért esélyes, mert így nem járna párhuzamosan busz az 5-ös trolival az Erzsébet utcán és a Külsővásártéren semmi, plusz így közel(ebb) kerülne a 10-es (újra) a városközponthoz.
Amíg a Nagyállomáson pihennek a sofőrök, addig kell.
A valóságban sajnos a Vadász utcán többet állnak, ahol még wc sincs. Egy apró beruházás kéne, és a Balaton utcát össze lehetne kötni a repülőtérre vezető úttal, ott pedig lehetne egy normális végállomás. Ki is járna egy repülőtér, ha már annyira azt propagálják, hogy egyre többen használják. Ehhez képest az ottani "végállomás" is egy földbe szúrt tábla valamelyik parkoló járdaszigetén.
Nem tudom, ott mit lehetne variálni, nagyon szűkek azok az utcák.
Sajnos igen, ráadásul Felsőjózsán nem is átjárhatóak a Bondorhát utca után. Talán több értelme lenne - mint régen volt - józsai viszonylatokat is indítani, és 1-2 fő viszonylatot megtartani Debrecen és Józsa között.
Szerintem menni fognak önjáróan és kész.
Én azt gyanítom, de az is csak a trolibusz járműpark fele. Ha terveznének a Kossuth - Széchenyi utcákon ellenirányú tömegközlekedés sávot, nem lenne probléma, de szerintem ez fel sem merül a döntéshozókban. Így pedig a járműtelepre ki- és levonulás se lesz problémamentes.
Egyébként nekem olyan elszánt ötletem is lenne, hogy a Burgundia - Kossuth utca (Kandia utca felé) szakaszt össze lehetne kötni, így a Köztemető és a Kossuth utca között közlekedhetne troli, a maradék szakaszokat pedig pótolnák a buszok. Így azok a járművek is közlekedhetnének, amik nem önjáróak. De nem hinném, hogy áldoznának ilyesmire.
Muszáj lesz átvariálni, a belváros két legforgalmasabb utcája egyirányú lesz, a Petőfi tér le lesz zárva. Szerintem nem csak útvonalakat kellene módosítani, hanem komplett viszonylatokat is.
Mivel pótolnának? Itt írta valaki, hogy reggel szinte az összes busz ki van adva (119-et írt?) Troli mennyi kell? 15 körül lehet? Szerintem menni fognak önjáróan és kész.
A villamossal mi lesz? Gondolom az sem mehet majd át. Lesz valami ideiglenes végállomás a Petőfi téren?
Ez önmagában nem is lenne gond. A város valamiért erőlteti ezt a "párhuzamosság rossz" szöveget
Persze, hogy nem, ezért is írtam idézőjelbe a baj szót. Ennyi erővel a 2-es villamos is járhatna csak a Kálvin térig, hiszen onnan párhuzamos az 1-essel.
de szerintem a 10-es forgalmának kifejezetten ártott, hogy elterelték a Piac utcáról
Én is így látom.
és a 47-esre gyakorlatilag szükség se lenne
Amíg a Nagyállomáson pihennek a sofőrök, addig kell. 47 Tégláskertbe-42 oda-vissza-47 Nagyállomásra, ilyen kört tesz meg a busz.
a Józsai útvonalakkal kezdhetnének valamit.
Nem tudom, ott mit lehetne variálni, nagyon szűkek azok az utcák.
Az is baj, hogy hurokban végződnek, és így nem igazán lehet várakoztatni őket a "végállomásnál". Ezért is variáltak a menetrendekkel, pl. a 35Y több mint 10 percet állt Felsőjózsán, ezt csökkentették, csak így meg a közös szakaszon lett ilyen szörnyű a hangolás. (Ezt korábban meg is írtam itt.)
am szerintetek át alakitják a város buszos vonalhálozatát a kőzelgő terelések miadt?am támogatnám hogy 3 as busz a nállomás után az erzsébet utcán menne majd az új kőrúton menne a hatvan utcáig ot meg rámenne a 2 busz vonalára.
sziasztok a 3,4 es troli megfog szűni vagy milesz velűk miudtán augusztus 1 től állitolag egyirányuak lesznek a kossuth,szécsényi,szentanna utca,miklos utca?
Az Egyetem sugárútnak az a "baja", hogy a két villamos vonal közé be van szorulva.
Ez önmagában nem is lenne gond. A város valamiért erőlteti ezt a "párhuzamosság rossz" szöveget, de szerintem a 10-es forgalmának kifejezetten ártott, hogy elterelték a Piac utcáról. Meg az átszállásra kényszerítés se feltétlen jó megoldás, a 15-ös akár maradhatott volna a helyén is.
Szerintem nagyobb gond az, hogy a 47-essel ilyen össze-vissza van hangolva, és 15-20 perceket állnak a buszok a Vadász utcán.
A 43-ast is meg kellene hosszabbítani a Tégláskertig, és a 47-esre gyakorlatilag szükség se lenne. De elgondolkoznék rajta, hogy a Dobozi - Csapó kitérő kell-e, a Sumen utcán végig a kiskörúton jobb lenne.
Ha már hangolás, a Józsai buszokkal is kezdeni kéne valamit, mert szerintem nagyon gáz ez a 3-7-20 perces követés a Böszörményin a Segner tér felé, délutánonként.
Tényleg az, ráadásul ezt azzal indokolták, hogy Józsán ne legyen össze-vissza közlekedés, ütemesen közlekedjenek. Sajnos nem összeegyeztethető a kettő. Én is benne lennék a Doberdó utcai végállomással, ellenkező esetbena Józsai útvonalakkal kezdhetnének valamit.
Ha esetleg újraindulna a 38-as, akkor lehetne körjárat a Szotyori és Dorottya utcák felé.
Nem hinném hogy tervben lenne, pláne hogy a 11-est is odatették. Így is elég túlterhelt a Bartók - Pesti kereszteződés.
Egy másik kérdés, ami még engem foglalkoztat az 15-ös busz. Miért nem az Egyetem sugárúton halad?
Én úgy képzeltem anno, hogy az Egyetem sgt-n halad majd, hogy megmaradjon a Doberdó - Dóczy kapcsolat, és legalább lenne egy viszonylat ami a Bethlenről balra térne, ha már visszaadták a lehetőséget. A végén a Dóczy-ra került a 23-23Y, így már szinte felesleges oda a 15-ös, de a Böszörményin sincs több értelme.
Jobban át kellett volna gondolni a viszonylatokat a 2-es villamos átadása után.
Nem akarom én mindenáron a Kishegyesire tenni, csak szerintem ez kitolás a Nagysándoriakkal.
Amilyen sor áll a Kishegyesin, szinte már jobb, hogy letér a Szotyorin. Viszont a Bartók - Pesti kereszteződés ugyanúgy elviszi az időt.
Én nem bolygatnám a jelenlegi útvonalat, csak a Bartók - Pesti kereszteződéssel kezdenék valamit.
"Miért nem az Egyetem sugárúton halad? Ott nagyon gyenge a közlekedés"
Az Egyetem sugárútnak az a "baja", hogy a két villamos vonal közé be van szorulva. És mint tudjuk, a párhuzamosság iszonyatosan rossz dolog, ezért oda szinte kizárt, hogy bármit is betegyenek, mert hát ott van a villamos, tessék azzal menni.
Miért akarod annyira a 42-est a Kishegyesire tenni? Szerintem nagyobb gond az, hogy a 47-essel ilyen össze-vissza van hangolva, és 15-20 perceket állnak a buszok a Vadász utcán.
Ha már hangolás, a Józsai buszokkal is kezdeni kéne valamit, mert szerintem nagyon gáz ez a 3-7-20 perces követés a Böszörményin a Segner tér felé, délutánonként. Az én ötletem: Józsai buszok csak a Doberdó utcáig jönnek, onnan pedig 10 percenként indulhat a Böszörményi felé valamilyen "28-as" -szerű járat. Tudom, hogy ekkor kitörne a forradalom, :) de ezt az összevisszaságot másként hogy lehetne megszüntetni?
Ha esetleg újraindulna a 38-as, akkor lehetne körjárat a Szotyori és Dorottya utcák felé. Vagy egy másik megoldás lehetne, hogy a 42-es átkerül a Kishegyesire, de 42Y jelzéssel lenne néhány járat, ami a Szotyorin át, a Kenézy érintésével közlekedne.
Egy másik kérdés, ami még engem foglalkoztat az 15-ös busz. Miért nem az Egyetem sugárúton halad? Ott nagyon gyenge a közlekedés jelenleg gyakorlatilag csak a 10-es busz maradt ott (plusz az összevissza közlekedő 13-as), javíthatna a környék elérhetőségén. Én így képzelném el: Jelenlegi útvonal - Hunyadi János utca - Bethlen utca - Egyetem sugárút - Bolyai utca - Böszörményi út - Doberdó utca. Így érintené az Egyetem főépületét és az Agrárt is, mint anno a 14-es.
Elvileg nem volt kihasználva, azért szüntették meg. Eredetileg csak szünetelt a forgalom, amíg aszfaltozták a Bartók Béla utat, de az átadás után nem indították újra. Nagyjából másfél évet "élt".
Szerintem egyébként kár érte, műszakváltáskor ki volt használva rendesen. De azóta a parkoló is úgy lett átalakítva, hogy már nem tudna körbemenni, és a sürgősségi előtt megállni.
Volt korábban szó aluljáróról a Kunhalom utcánál, később már csak gyalogos aluljáróról beszéltek, ma meg (tudtommal) semmilyenről. Lenne haszna, mert tehermentesíteni a Bartók Béla és a Kishegyesi utat is, de a Pósa - Torockó utcákhoz valószínűleg lámpa kéne.