Turner +/- mutatója -19. Gyakorlatilag amikor pályán volt a Szeged azonnal ellépett. Továbbra sincs rend a palánk alatt. Ma Davis és Ahmad is botrányosan gyenge.
Szerintem nem rossz döntés. Omenakában van fantázia. Ha Csorira nem is számítunk, ha Luka javul akkor Davis is játszhat 5-t és benne szintén sok minden van, amit eddig nem használtunk ki. Szerintem nem rossz döntés, mert ha Turner-Curry-Dávid trióból bármelyik maródi vagy betli van kihez nyúlni. Plusz állítólag nem nagyon volt olyan elérhető magasember a piacon aki erősítés lett volna. Darabra meg kár érte pénzt adni.
Sajnos nem azokon a posztokon univerzális, ahol nagy szükség lett volna az erősítésre. Tegnap tökéletesen látszott, hogy mennyire hiányzik egy jó védő és jól lepattanózó 4-5-ös kombó. Komoly ellenfél ellen Omenaka és Csorvási továbbra is súlytalan. Igaz, ez sajnos Turnerről is elmondható. Meglátjuk.
A jelenleg érvényes versenykiírás alapján, tekintettel arra, hogy a kezdés októberben volt, lesz középszakasz, de rövidebb, mint az első tíz 1-3, 4-6 és 7-10 bontásban játszik 4, 4 ill 6 meccset.
Köszi, én is úgy emlékeztem, viszont igy meg nagyon hamar vége lesz az alapszakasznak( március 20) és ezzel együtt a bajnoksagnak is szerintem. Gyakorlatilag április/május fordulójára. Nem értem miért kellett eltörölni a középszakaszt, ez a 26 meccs nagyon kevés.
Mit szóltok ha azt mondom, hogy szerintem idén csak a dobogó a reális cél és jövőre egy legalább 20 perces stabil magyar igazolásával lehet reális cél a döntő? Szerintem a döntőhöz mázli kell, a bronz viszont szinte kötelező.
Minden fontos mutatóban azonos, sőt nagyon halványan nekünk jobb statisztika (67%/57%-dupla, 42%/40%-tripla, 76%/79%-büntető). Mint az előbb írtam, támadó lepattanó eladott labda - és még az asziszt (12/23) - volt a különbség.
Ahogy mondtam, mínusz tízzel kezdeni egy Falco otthonában egyenlő a vereséggel, utána minden erő elment állandó zárkózásra. Van annyi jó játékosuk, hogy amikor nem ment nekik, akkor is tudtak dobni egy-egy fontos kosarat. És hát a lepattanók...
Egyik edző sem lehet büszke erre a védekezésre, de legalább nem volt unalmas a meccs.
Ami a Falco meccset eldöntötte: 8-cal több támadó lepattanó, és 4-gyel több eladott labda. A Falconak volt 69 rádobása (büntető nélkül!), szemben a mi 51 dobásunkkal. Ez volt a különbség.
Ki lehet kapni Szombathelyen, de nem így! Turner bizonytalan mint egy amatőr bajnoságból jövő serdülő, Omeneka puha mint a vatta, Curry megilletődött, Ahmad sokkal kevesebb mint eddig! Davis és Voja hozza magát! Ez kevés!
Nincs azzal gond, szerintem reális, hogy a Falco az erősebb. Nem Szombathelyen biztosítja be senki a jó alapszakaszát, illetve a Szolbnok lehet, hogy pont ezzel tette meg, meg is érdemlik.
A tanulságok miatt fontos, mert pl Ahmad is kevesebbnek tűnik most. És hát nem ártana csapatként türelmesebben játszani.
Ez az a meccs, amin ha egyszer elengedtük az ennyire erős ellenfelet, meggebedünk a zárkózásban, de többre aligha marad erő. Kár, hogy az elején annyira puhák voltunk.