A 20. Férf Kézilabda VB Németországban kerül megrendezésre, 2007. Január 19. és Február 4. között. A magyar válogatott Dániával, Norvégiával és Angolával került egy csoportba.
A 2006-os németországi foci vb után ismét egy teltházas, magas színvonalú rendezésben bízhatunk, ahol a több tízezres csarnokok is bevetésre állnak, Kölnön át Hamburgig!
A kinti sajtó hogyan fogadja a mieink szereplését? Hogy van Fazekas Nándi? Tegnap este beszélgettünk a bátyámmal a hogyan továbbról. A csehek ellen nyerni kell egy szivatos góllal is (kell egy kis izgalom - mintha eddig nem volt az :) -, az oroszok milyennek? Nekem ők a sötét lovak, a spanyolok ellen nagy meccs lesz, a horvátok ellen bármi lehet.
Én amondó vagyok, hogy lassan, de biztosan, azaz először vívjuk ki az olimpiai részvételt, aztán jöhet bármi.... :).
A másik ágról tudnál egy kicsit mesélni? Ott hogy alakul a csoportállása? Milyennek a szlovénok, a németek, az izlandok, és a franciák?
A csapatnak egy nagy üdvözletetet küldöm és hajrá Magyarok!!! :)
Egy érdekes hír: Nem érvényes az a direktíva, hogy a vb 2-3-4. helyzettjei rendezhetik az olimpiai selejtezőt! Ez milyen? IHF. Musztafa prezident állítólag ezt egyszer mondta budapesten, de nincs irásban lefektetve. szép mi? az ihf eldönti, hol lesznek ezek a tornák 2008. máj 28-30 hihetetlen
:). De Lavi barátunk vhogy megtudta szerezni mp3 formátumba. Ehhez nem értek... Viszont annak nagyon örülök, hogy sok női kézilabda szurkoló csatlakozott a férfiakhoz :).
Ma az Angola ellen idegeskedjünk?:).
A VB eddigi meglepetés játékosa számomra, Császár Gábor játéka.
Reggel arra gondoltam, milyen jó lenne ha a Petôfi-reggelbe lenne pár bejátszás a tegnap esti meccsbôl. Aztán arra, mit raknk bele. Gyuszi gólja, Laci kínaija, meg pár Puki-bravúr. Hát nem így történt!!?? :-) Gyuszi hátmögötti góljánál csak egy artikulátlan üvöltést lehetett hallani, még most is kiráz tôle a hideg!
pl. ugyanilyen esetért serdülő meccsen csak röhögtek a bírók, hogy egy 14 éves gyerek ne szinészkedjen és nem ítéltek semmit...2 hétig ezután edzeni sem tudott a lányzó...
ez a sok piroslap (beleértve a női BL-t is) lehet már nagyon időszerű volt attól, hogy nagyon eldurvult a kézilabda...régen simán megadták a heteseket és 2 perceseket olyan szabálytalanságokért amikért már csak mezei szabaddobást adnak..és ehhez vagyunk hozzászokva mert a magyar jv kar nem képes ezt belátni, hogy elejét kell venni már ennek.
én magam rengeteg serdülő és utánpótlás mecsre járok a lányom miatt..sokan el sem hiszik mik mennek már ott a 14-15 éves korosztály meccsein és ebben az edzők is legalább olyan hibásak.
Kedves Gábor!
Fantasztikusan közvetítesz (én most hallgatom vissza a tegnapi közvetítésedet), érezni lehet, hogy imádod a kézilabdát. További eredményes munkát, és minél több Magyar győzelem közvetítését kívánom Neked, ebben a csodálatos sportágban!
Szerintem ezen még kár filózni, a cseheket (előtte persze Angolát) el kell verni, ez legyen az első cél. Nagyon sok a jó csapat, bárhol előfordulhat körbeverés, láttunk már nagy sok világversenyt, ahol a selejtezők után egyes csapatok hihetetlen formahanyatláson mentek keresztül, mások megtáltasodtak, lutri még az egész.
A németekkel játszottunk és eddig nekik nem volt komoly meccsük, nekünk igen, nem is egy.
Szerintem - kövezzetek meg, vagy süssétek rám, hogy nem értek hozzá - a két szerb bíró nem volt rossz tegnap.
Ugyan sok volt a 2 percünk, meg piros lapok, de:
- Lund azonnal piros lap. Emlékeztek tavaly Hvidt brutalitására? Ott mi volt?
- Szoros a vége és akkor adnak egy 7-est belülvédekezésért nekünk. Olyan ez, mint a kutya vacsorája (belülvédekezés szabály alkalmazása, de megadják)
Szóval rutinosan vezettek, összességében úgy hatott, hogy ellenünk fújnak, de szerintem okosan csinálták.
De ami a lényeg: ezzel a játékkal bárki ellen lehet keresnivalónk. Azt nem mondom, hogy világbajnokok leszünk, lehetünk 12-ek, de ezt, ami eddig történt már senki nem veheti el tőlünk.
Még annyit:
- csehek: Karácsony Kupa, B-csapat, hátrányból fordítás és egy gólos diadal Sanokban
- horvátok: doppingbalhé, Sola nincs, az öregek olykor a fülükön is veszik a levegőt
- spanyolok: ne feledjétek: a Ciudad és Barcelona meg a Pamplona sztárjai ehhez a sorozatterheléshez fel kell nőjenek, de fel is fognak
- oroszok: egyszer leteríthető a medve, nem?
DAMP-központ segítsége. Ez nem mindennapos. A Flensburg csapatának a sajtófőnöke egy magyar hölgy. Csinos, okos. Damp egy rehabilitációs központ Flensburg mellett 10 km. A hölgy összehozta az MKSZ-t ezzel a központtal, innen a segítség.
A hölgy nagyon régen itt él. Mégis nekünk segít. Példaértékű.
Ha megverjük a cseheket a középdöntőben, de a következő 3 meccset buknánk (sajnos nem lenne meglepetés), akkor cca hol végeznénk (persze a helyosztótól is függ)? Az olimpiai kvalifikáció miatt kérdezem.
Valszeg 4.-ik helyen, de lehet rengeteg körbe verés.
Kicsit előreszaladok, tudom, de mégiscsak kézzelfogható realitás.
Ha megverjük a cseheket a középdöntőben, de a következő 3 meccset buknánk (sajnos nem lenne meglepetés), akkor cca hol végeznénk (persze a helyosztótól is függ)? Az olimpiai kvalifikáció miatt kérdezem.
Gratula a közvetítésért, az elsô félidôt a Petôfin hallgattam... Mondjuk lassan be kell szereznem egy defibrillátort... és még 2 hét a vébé! HAJRÁ MAGYAROK!
A németeket hazai pályán elkapni, hát... a mi sportdiplomáciánk, hacsak az első 2 meccs játékvezetését vesszük alapul, még az ilyen nagyhalált játszó, színházas, alattomos kézit nyomó vikingek ellen is kevés, hát még Németország ellen.
"Sokan nem értenek velem egyet, de én kevésbé félnék a negyeddöntőben egy MAGYAR-NÉMET meccstől, mint egy MAGYAR-FRANCIÁTÓL. A németeken hatalmas nyomás van, hazai pálya, egyebek, a franciák ellen nekünk sosem ment. Bár ki tudja? Ezzel a játékkal bárki ellen van keresnivalónk!"
nekem a fracniákkal kapcsolatban mindig az asszem 2 éve lévő pick-montpelier meccs jut az eszembe, így én alapvetően pozitívan gondolnék a fracniákra,, igaz én nem vagyok annyira kézi-fan.
A németek meg mégiscsak hazai pályán vannak. Hááát.