A topic célja a BMW motorkerékpárok tulajainak és azoknak a szimpatizánsokanak az összefogása, akik szeretik ezt a motormárkát.
Szinte hihetetlen, hogy nincs ilyen Topic még!
Linuxra fejlesztik, azon fut a legjobban, és a GPU-t is használja rendereléskor, de a Windowsos és OSX-es port is jól használható. Most fedeztem fel, és mindent tud amire szükségem van, plusz sokkal többet.
Az is biztos , hogy a Movavi sem a legjobb vágó progi . Ha tux és az én az utsó 2 videómat összehasonlítom minőségre akkor pl a sima vágatlan videóm ugyanabban az 60fps van és mégis más . ( A szerkesztett az 30fps , azt meg aztán nem is értem .... )
Na mindegy , tux milyen programot használ ? Hátha elárulja :)
Van egy kis keveredés, mert sokszor a 2k felbontásnak nevezik a fullHD (1920*1080) felbontást is (kicsit felfele kerekítve), de itt lehet valahol a yt kódolás határa, mert a fullHD felbontást a yt még avc -be kódolja, az ennél nagyobbakat, meg már vp09-be.
Az én videóimon nem butit sokat, az mitől lehet? Pl. itt az utolsó. Vagy csak nekem mutatja jobb minőségben? Ezeket 2K-van veszem és 2K-ban vágom, renderelem.
1. Ha megfelelő a nézettséged, akkor a yt javít (újra kódolja) a videód, az avc kódolásról felteszi vp09-re. Ehhez persze megfelelő tartalom kell, hogy nézett legyél, rendszeresen kell videókat feltenni, pl minden héten ugyanazon a napon, stb... Ez k. nagy munka és sok idő amíg eléred.
2. Csak nagy felbontásban teszel fel videót, amin magas a bitráta és minimum 2,7K-ban van, de a 4K még jobb. Azaz ha a felvételed ennél kisebb felbontású, akkor is a vágás után felkonvertálod. Akkor eleve vp09-es kódolású lesz, aminek a minősége már megfelelő.
A színes Ausztriás videót én is Gopro max-al csináltam , és csak akkor van szélzaj amikor pár másodpercre kiálltam .
Azon is hallani a motorhangot , és azért is tettem fel minden vágás és szerkesztés nélkül , mert kiváncsi voltam mennyit "butít" a YT . Hááát nem olyan mint az eredetim :(
Ez is jól néz ki, de hosszabb klipekben jól esik valami odailló zene is. Azt hogy lehet/érdemes a motorhanggal kombináln? Párhozamosan? Vagy pl. kigyorsításnál erősebbre venni a motorhangot?
jutubon beallitasoknal valtsd at HDre, 1080jatszottam fel, remelem ugy is adja vissza, itt mar autopalya temponal hallani jobban a zugast, de szerintem ez is merfoldekre van a tobbi kamera hangjatol.
Sok mindent nem tudsz benne csinalni, vagni es forgatni a kepet, teljesen alap, de konnyen hasznalhato. Raadasul ugyanaz mint mobilon a kezelese, nem kell gondolkodni rajta mi hol van. Nekem nagyon bejon. Tobbi kameraim (Sony, GP7, Lamax) mind szelzajosak akarhol vannak, azokbol mindig torolnom kell a hangot.
A kep jo csak a jutub lerontja, arrol nem beszelve hogy dupla kompresszioval kicsinyitettem a fajlt, de nem is a kepminosegrol volt szo ha akarod teszek fel full felbontasban. PCn is mobilon is GoPro Playert hasznalsz abban vagod forgatod stb a 360as kepet. Szal editacio kozben hallod a szelzajt, amint kikopi a vegleges videot ott eltunik, fogalmam sincs hogy csinalja :D Alltalaban ott megcsinalom a vagasokat, majd normalis editorban fuzom es zenet szoveget rakok ala stb.
A képminőség nem az igazi, de a hang jó. Hogy érted, hogy a szioftvere kiveszi a szélzajt? A GoPro-nak van saját videóvágó szoftvere és abban van egy szélzajszűrő funkció?
Hang tema... motorhangra nekem legjobban a GoPro Max jott be, vagaskor kivesz majdnem minden szelzajt a szoftja. Felraktam egy videot, csak teszt jelleggel. https://youtu.be/NZlQRqMBh3A
Ez szerintem a Großklockner. Már az elején gyanús volt a kanyarok kiírása miatt, Hexenküche Kehre 10. Most voltunk nyáron újra ott, sajnos elég sokan voltak rajtunk kívül, írták is, hogy korán kell érkezni :-)
Egyébként milyen az 1250 Gs? Most már használod egy ideje!