Keresés

Részletes keresés

máxem Creative Commons License 2009.01.18 0 0 1361
Hádész és a kicsik tüneményesek!:)
Előzmény: feketepanda (1358)
máxem Creative Commons License 2009.01.18 0 0 1360
Sziasztok!

Részvétem ditt, nagyon szép kutya volt báró.
Előzmény: ditt (1359)
ditt Creative Commons License 2009.01.18 0 0 1359
Köszi szépen, nagyon aranyosak:)
Lesz még fundim az tuti, nem élet ez így nélküle:( Csak még kell egy "kis" idő...
Előzmény: feketepanda (1358)
feketepanda Creative Commons License 2009.01.17 0 0 1358
Hozok pár huncutkát...hátha felvidít:)

Előzmény: ditt (1356)
feketepanda Creative Commons License 2009.01.16 0 0 1357
Őszinte részvétem ditt(((((((((((
Előzmény: ditt (1356)
ditt Creative Commons License 2009.01.16 0 0 1356

1997.05.13 - 2009.01.04

feketepanda Creative Commons License 2009.01.16 0 0 1355
Sziasztok:)

Hádész:)

Ezt a macit megmutatom Nektek:)

pussza
máxem Creative Commons License 2009.01.16 0 0 1354
Sziasztok!

Köszönöm a válaszodat feketepanda! Hunor most( pill) szépen eszik, gömbölyödik. Kipróbáltam az almát 1-2 falat és ízlik neki, ma megróbálom a répát is. Sokat járunk sétálni (tegnap kimaradt, nincs korcsolyánk), amint felrakom a nyakörvét úszik a boldogságban, tudja sétálni megyünk. Teszek fel később 1-2 képet a megérkezésekor készült és a frissen készültekről.
Előzmény: feketepanda (1353)
feketepanda Creative Commons License 2009.01.13 0 0 1353
máxem:)

Szerintem jól látod a szőrét, a Hill's rendbeteszi, és a polybé is igen jó rá. Más sztem nem kell most.
Jó a házi tehéntejből készült sajt is neki! Nem kell sok, éppen egy kicsi kaja előtt.

Ha hetente egyszer alaposan átfésülöd nem lesz nyűgös, naponta nem biztos, hogy most stresszelni kell ezzel. Mikor váltja a bundácskáját - tavasszal - akkor szoktasd hozzá a sűrűbb találkozáshoz a kefével:) És a kinti hideg is tolja kifelé a bundát! Ha van egy kinti asztal szoktasd fel rá, sokkal könnyebb a manőver. Földön egy felnőtt fundit eszement tortúra kifésülni. Asztalom meg hipp-hopp megvagy vele.

pussza
Előzmény: máxem (1343)
Johhn Creative Commons License 2009.01.13 0 0 1352
Sima Large Breed Adult (SP). Persze lehet kísérletezni, de nem kell. Úgy értem általában jól elvan egy kutya egyféle táppal is. Az új tápot többnyire nagyon lelkesen fogadják, de néhány nap múlva már az se kell olyan nagyon...
Előzmény: lilikusz (1351)
lilikusz Creative Commons License 2009.01.13 0 0 1351
A Hill's-ből melyiket ? Pont az előbb nézegettem a tápokat és arra gondoltam most ezt a zsákot megetetem vele és utánna kipróbálunk mást is. Vagy inkább ne variáljam neki mindíg adjam ugyan azt?
Előzmény: Johhn (1350)
Johhn Creative Commons License 2009.01.13 0 0 1350
Én nem ismerem ezt a tápot, csak annyit tudok róla, hogy Fressnaps gyártmány.
Én Hill'st adok nekik, meg házikosztot, mert elkényeztettük őket.
Próbáld ki a kint etetést, bár nem biztos, hogy segít. Ha én ott állok mellettük, az enyémek is szinte bármit megesznek...
Előzmény: lilikusz (1347)
lilikusz Creative Commons License 2009.01.13 0 0 1349
Igen valószínűleg az a gond hogy anyu bent tartotta a házba.Mi pedig még a nyáron természetesen kiszoktattuk a kertbe. Ami teljesen jó is volt míg nem jött a tél.Egyébként egyészséges egy kis nehézkes felállást leszámítva de azt mondta az orvos hogy ennyi idősen ez elő szokott fordúlni.
Előzmény: Johhn (1348)
Johhn Creative Commons License 2009.01.13 0 0 1348
Ha csak mostanában fogyott ennyire le, akkor fontos lenne azt tisztázni, hogy nincs-e valami betegség a háttérben. Egy vérvétellel ki lehet zárni a veseproblémát, cukorbetegséget, stb. Ha még ez nem történt meg, én ezzel kezdeném.
De persze az is lehet, hogy tényleg "csak" túl sok minden történt vele, és ezért nem eszik.
Előzmény: lilikusz (1345)
lilikusz Creative Commons License 2009.01.13 0 0 1347
Had kérdem meg a Real Nature tápról mi a vélemény?
Megnéztem a kutyikat nagyon szépek ti mivel etettek?
Arra is gondoltam lehet hogy kint kéne etetni mert takarítani akarom a tálját és a pár szemet ami volt kiborítottam az udvarra .Rögtön neki esett a kis hülye.Egyébként vidám játszik szaladgál.
Előzmény: Johhn (1344)
lilikusz Creative Commons License 2009.01.13 0 0 1346
Ja és persze anyu konzervet adott neki és főtt kaját éveken át sajnos.
Előzmény: lilikusz (1345)
lilikusz Creative Commons License 2009.01.13 0 0 1345
Szia.

Annak idején a doki azt mondta neki hogy nem sovány és tulajdonképen nem is volt az de most 40kg vasággyal eggyütt. Amiket írnak a többiek azokat mi már mind végig jártuk és nehől mint ha a Lizikémről írnátok dettó ugyan az. Nem is lenne gond hogy rossz evő de lassan elfújja a szél.Kezdek kicsit kétségbe esni.
Előzmény: Johhn (1344)
Johhn Creative Commons License 2009.01.13 0 0 1344
Szia!

Egy 8 éve rossz evő kutyának nem lesz könnyű meghozni az étvágyát. És biztosan nagyon hiányzik neki anyukád is.
Az, hogy sovány lehet alkati kérdés is, de ha mostanában tovább fogyott, akkor nyílván nem csak az az oka.
Nem tudom járt -e ő emiatt valaha dokinál, mondtak-e valamit, próbálkoztatok-e már valamivel. Ilyen korban már elég sok probléma felmerülhet
Az teljesen normális, hogy prémium tápból kevesebbet eszik, mert jóval koncentráltabb, energia és fehérjedúsabb. Meg, ha beengeded a házba, és nem kint a hidegben van, az is csökkenti az étvágyat.
Egyébként volt itt néhány ötlet, amiket nála is nyugodtan megpróbálhatsz, persze az ő szokásain már nehéz változtatni.
Előzmény: lilikusz (1342)
máxem Creative Commons License 2009.01.13 0 0 1343
Sziasztok!

Feketepanda köszönöm a tanácsokat:) Erjesztett sajton mi a lényeg a házi erjesztés vagy az hogy kecsketejből készült, mert házi tehéntejből készült sajtot tudok csak beszerezni. Szőr problémára is létezik valamilyen megoldás? Mióta Hillset kap azóta talán sűrűbb és selymesebb a bundája és talán hosszabb is ( vagy csak az én szemem látja így), naponta átfésülöm a bundáját ( utálja). Most pill. az ajtót kaparja, de én meguntam, hogy ajtóállónak vagyok leminősítve (ki-be) járkáláshoz.
Előzmény: feketepanda (1340)
lilikusz Creative Commons License 2009.01.12 0 0 1342
Sziasztok.

Tudom hogy itt nem sok keresni valónk van de hátha tudtok segíteni. Nekünk egy Bernáthegyink van aki nagyon sovány. Már mindent vkipróbáltunk most prémium tápot eszik illetve nem eszi.Beengedtem a házba tápostúl eggyütt na azóta annyit se eszik belőle mint eddig.A kutyi 8 éves anyué volt de ő meghalt májusban.Régen se volt nagy evő de most aztán.A házba is azért engedtem be mert bent lakott anyunál.Olyan sovány félek megfagy kint.
jinuka Creative Commons License 2009.01.11 0 0 1341

üdv. mindenkinek! és BUÉK is! szerintem is ellehet rontani főtt kajával, de az is igaz hogy vannak kifelyezetten rossz evő kutyák. és bármit kapnak válogatosak maradnak. nekem volt egy fundim felnőtten max 44kg volt és fiú, kicsi korában ki probáltunk szinte mindent minöségi nem"minöségi" tápot elvittük Dr Zöldág genetikai profhoz vitamin injekcóztuk volt amikor 8napig nem kapot enni de a tápot csak nem ette a húst megette "már amennyit" a rizs ott hagyta  "persze rengeteg pénzbe került" de semmi, a mostani kutyámat meg vissza kell fogni a száraz tápot másodperc alatt felfalja szószerint. olyan mintha éhezne a kezemet elkell dugnom mert nyalja folyamatosan pedig 56kg. úgyhogy szerintem ez genetikátol is füg biztos ez sem jó hogy igy fal,a Bernáthegyi mire lehajol a kajáért ö már el is felejtette hogy kapott. volt már pár kutyám de ez a leg falánkabb. talán még a spánielünk volt ilyen.

feketepanda Creative Commons License 2009.01.11 0 0 1340
máxem:)

A jó étvágy most elsősorban a polybének köszönhető. Ha rendbejön a baba emésztése, lassan csökkentsd 1-2 hét alatt a konzervet. Közben szoktasd rá a joghurt ízre (vagy kaukázusi kefírre) vagy ha az jobban ízlik neki akkor az olajoshalra. Egy dobozka elég 1 hétig. Csak íz. 6 hónapos koráig inkább joghurt. Étvágygerjesztőnek etetés előtt (köztes időben) 1 pici jó erjesztett sajt, utána semmi:) Csak reggel-délben és este kapjon enni. Az lenne a jó, ha a reggeli etetés előtt kapna 1-2 órával csöpp sajtot, csak éppen egy jó falatnyit. Éhes lesz hamarosan:)
Igen jó táp a Hill's, Chicoppee, ProPac, NutraGold...stb. Azok a tápok, amik kifejezetten nagytestű kölyöknek javasoltak, tartalmaznak megfelelő mennyiségű glükozamint, calciumot-foszfort és condroitinsulfátot, tehát nem kell (inkább úgy írom NEM szabad!!) egy fundibabának plusz ezen felül adni semmi egyebet. Meggyorsítja a növekedését, megnyomja a kutya csontfejlődését és tönkreteszi. 2 év áll a rendelkezésére a teljes kifejlődéshez, nem szabad siettetni. Hill's mellé tehát semmiképpen ne adj mást!
Imádom mikor a "patikusok" el akarják adni a varázsszereiket. :)) Szerintem ez inkább üzlet, mint tapasztalat, tudás. Sok jó kiegészítő van, ami most lehet, hogy jó lenne az a Lactobact, ill. probiotikus paszták. De, ha eszik, ezek sem kellenek, csupán akkor használom magam is, ha antibiotikumot kapnak valami mandulagyulladás, enterális fertőzés...stb miatt. De, legtöbb esetben a kecskesajt rendberakja a pocijukat, és kecsketejből magam is erjesztek nekik ilyenkor egy csöpp kaukázusi kefír hozzáadásával gyógyikát:) A mekegők itt laknak nem messze egy farmon, sajnos fogyóban vannak, ha hozzájutok mindig lefagyasztom.
Nekem nagy a csapat, nem esznek...zabálnak...mindent: húst-tápot-almát-stb. Igazából az egyedül tartott fundit lehet elrontani, de ha következetesen lesz etetve akkor azt sem.

pussza Hunor nózijára, mailben is írj nekem nyugodtan
Előzmény: máxem (1339)
máxem Creative Commons License 2009.01.11 0 0 1339
Sziasztok!

Köszönöm a tanácsokat feketepanda és Johhn. Minden tanácsot szivesen veszek, főleg olyanoktók akiknek nagy tapasztalatuk van .Feketepanda már többször átnéztem honlapodat és elismerésem ,gyönyörűek a kutyáid. Tudom, hogy a konzerv nem jó a kutyának, én is csak ízesítésnek használom(muszályból) 1 kicsi konzerv 3 napra elég. Mikor megkaptuk gyerekeinktől Hunort hatalmas meglepetés volt számunkra. Első este felváltva kutya babusgatás és internetezés ( mit ehet és hogyan a kutya , mert láttam nem átlagos kölyök). Most pill. szépen eszik és láthatóan gömbölyödik. Joghurtot hetente 1x kap, de megfogadom tanácsodat és inkább nem egyszere kapja meg hanem ízesítésnek használom.Én próbáltam ragaszkodni csak a tápos etetéshez, de szinte semmit nem evett, ez a kutyulgatás muszály megoldás volt. Egy kérdésem volna: szuper táp mellett kell-e csonterősítő tabletta ( neten azt írják jó táp mellett nem kell, nálunk az állatpatikában meg javasolják)
Előzmény: feketepanda (1337)
feketepanda Creative Commons License 2009.01.10 0 0 1338
Stronghold Na talán most...
Előzmény: feketepanda (1337)
feketepanda Creative Commons License 2009.01.10 0 0 1337
Félve, de én is hozzászólok, hiszen már megkaptam ezen a fórumon, hogy osztom az észt...
Többszáz babát neveltem már fel, lehet jól jön amit leírok.
Én újraindítottam volna a manócska táplálását a kölyöktejtől, viszont nagyon jó amit most kap.

Átállásnál egy esetleges másik tápra (mivel írod, hogy a mostani anyagi romba dönt:) ) finoman elhagynám apránként először a konzervet (nem sokra tartom egyiket sem, csak arra jó, hogy finnyás legyen, egyébként híg maszlag mind, hasa esetleg megtelik, de táplálásra nem alkalmas, jóllakottan éhezik a kutya tőlük) Aztán leállnék az élesztővel, a polybében benne van úgyis. Kiválasztanám egy prémium tápcsalád sorozatát (baby-puppy-junior...stb) és joghurttal vagy olajoshallal ízesíteném folyamatosan. A polybét pedig adnám neki kúraszerűen (nem folyamatosan), mivel nemcsak súly, hanem jelentős szőrmínuszban is van a baba! És neki most azt is növesztenie kellene, plusz utolérnie a súlyát. Erősen vitaminszegény. Később nem lesz szükség vitaminra, hiszen a kutya képes előállítani maga, ha a táplálék adja neki a hozzávalót.
Adnék neki erősen erjesztett sajtot (juh, kecske) naponta pár kockányit. Most add neki a Hill's-t míg csak bírod, egyik legjobb tápcsalád.

És leírom lesz ami lesz, a konzerven indított babák mind így járnak...íz miatt megeszik és tele hassal éheznek...pláne, ha nem Hill's minőségű az a konzerv...ráadásul elmegy az étvágyuk, tönkre megy az emésztésük:(( A gazdik meg kínlódnak velük hónapokig, esetleg évekig.

Költözés után a visszajelzések mindig arról szólnak, hogy mit csináljanak mert leeszi a fejüket a manóm.

Más: egyre több állatorvos ismerősöm jelezte, hogy megérkezett a szívféreg a felmelegedő klímánk miatt, erősödik a fertőzés!!...sok meghalt kutya szívében találtak boncoláskor:(( Ez a spot mindenre jó, amit belinkelek. Olvassátok el. 6 hetes kortól adható.

pusszaStronghold
Előzmény: máxem (1330)
Johhn Creative Commons License 2009.01.10 0 0 1336
Úgy látom, már megfejtetted :-)
Előzmény: máxem (1335)
máxem Creative Commons License 2009.01.10 0 0 1335
9 hetes
Johhn Creative Commons License 2009.01.10 0 0 1334
Máxem, a kép mellett bal oldalon kattints a 'beszúr'ra.
Normál esetben én is azt mondanám, hogy légy kitartó és várd meg amíg éhes lesz, de tényleg kicsit picike. Saját tapasztalat alapján azt mondhatom, hogy, ha egy kutya rászokott a házikosztra, az jó eséllyel válogatós lesz. Én kölyökkorban nagyon szigorú vagyok, és kizárólag száraztápot adok, aztán felnőttként sajnos elkényeztetjük őket, és nem is nagyon kérik a szárazat, ha magában van.
Érdemes kipróbálni a kutya Béres cseppet, (nem is nagyon drága) bár nem ez az indikációja, de az egyik mellékhatása, hogy fokozza az étvágyat.
Moya, talán azért mondják, hogy áztasd a kaját, mert úgy nem olyan mohón eszik, és nem eszi könnyen túl magát. Mert, ha szárazan adod, ugye akkor is iszik rá két litert és ugyanakkorára megduzzad, csak akkor esetleg úgy gondolja, hogy több befér. De felnőtt kutyák nem annyira szeretik. Meg fogaknak sem ideális. Gyomorcsavar ronda dolog, nagy mázli (gondos gazdi) ha 80000 Ft után élő kutyát kapsz vissza. Ezért nagyon komolyan kell venni, hogy kaja után 2-3 óra teljes nyugalom.
Előzmény: máxem (1330)
máxem Creative Commons License 2009.01.10 0 0 1333
Itt a kép :
Előzmény: máxem (1331)
fundibundi Creative Commons License 2009.01.09 0 0 1332
Nagyon szép...
Előzmény: máxem (1331)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!