SPLR Scar Nem igazán értettem, minek örültek annyira a végén hiszen egyáltalán nem biztos, hogy végleg kicsinálták a Raider-t. Honnan tudják, hogy nem töltődött le újra? Ez a nagyarcú pilóta picsa pedig iszonyat idegesítő.
Gaius-t mindenki dilisnek tartja, pont azért mert "magában" beszél. Amúgy amiket Six mond neki, az mind nagyon fontos, nem lett volna jó kihagyni.
A technikai eszközökbe meg ne kössünk már bele (ja, amúgy AK-t is használnak :)). Elmondanám egy kalasnyikov mindig megbízhatóbb lesz mint pl. Han Solo sugárvetője:) (Vagy a CBR-em egy birodalmi ARATECH speeder bike-nál :))
Engem is zavar, hogy olyan sokat beszél a cylon csajhoz. Meg kicsit hihetetlen is, hogy napi 2 órát beszél hangosan magában és senki nem veszi észre. Ez meg fog szünni? Mármint hogy rájön hogy mitől hallja a nőt a fejében?
Hibátlannak azért távolról se nevezném, de jók és összetettek a karakterek, és minden részben valami igazi dráma, gyakran elég dark is, amit nem is reméltem. Sokan nagyon lehúzzák az imdb-n, akik az eredeti sorozatot szerették, szerencsére (?) én nem láttam, úgyhogy önmagában tudom élvezni, még ha remake is. Ami viszont nem jön be, hogy a szőke csaj túl sokat smúzol a doktorral, ezeket a jeleneteknek kb a kétharmadát el lehetne hagyni, a dramaturgia nem szenvedne különösebb kárt. Jó nézni a csajt, csak nem ad olyan sokat hozzá a történethez, mint amennyit a színen van. A másik, hogy starbuck humwee-t tart otthon, és skorpio géppisztollyal (vagy ahhoz nagyon hasonlóval) lövöldöz. Ha ezek a kolóniák évszázadokkal ezelőtt elszakadtak a Földtől, a technikai eszközök miért hasonlítanak annyira a maiakra? Még ha az alapítók magukkal is vitték a humwee licencét, mint valami titkos receptet, akkor is kellett volna már legalább egy új verziónak kijönnie odaát:) Szerintem ezzel az erővel adhattak volna kalasnyikovot is a partizánok kezébe, mint az ellenállási mozgalmak nemzetközi jelképét.
Tényleg egy kicsit elhamarkodottan ítéltem meg, mikor láttam a magyar változatot, kiverte a biztosítékot. De aztán lerántottam mindkét szezont, hogy tudjam, miről beszélek, és meg kell mondanom, teljesen megváltozott a véleményem. Kifejezetten nézhető sorozat, a levágott sarkú papíroktól eltekintve nagyon megkedveltem. Külön plusz pont, hogy gépfegyverek vannak benne, nem ilyen nevetséges dolgok, mint a sztárvárszban.
Jóval ellenállóbbak betegségek (lásd 2x13 rész:),környezeti hatásokkal szemben. Szerintem az izzó gerincet felejtsd el, csak látványelem volt amit a mini seriesbe raktak bele, később nem lesz jelentősége.
Nekem egy kicsit logikátlan, hogy a cylonokat csak úgy meg lehet verni. Lehet, hogy a terminátor túl mély nyomot hagyott bennem, de ők ne valami fém vázból vannak? pl. a nőnek izzott a gerince az előző részben, amikor szeretkeztek. Tehát elvileg sokkal keményebbnek és erősebbnek kéne lenniük, mint az embereknek.
A rész végén kitől jött az üzenet? Honnan tudja, hogy csak 12 féle cylon van?
Tényleg az eredeti hang kb 300%-ot javít az élvezhetőségén
akkor te is belátod már, hogy egy ilyen szinkronnal übergagyivá tudják tenni bármelyik filmet vagy sorozatot...miközben a BSG-nek elég nagy a sikere külföldön és nem is szombat délután adják..
A dvd-n az egyik werkfilmen röhögött pont ezen az egyik creator. Az egyik jelenethez kellett valami papír, és levágták a négy sarkát - ezzel is a különbözőséget hangsúlyozva. Megtetszett neki, és mindennek levágták a sarkát, még a forgatókönyvnek is...
Tényleg az eredeti hang kb 300%-ot javít az élvezhetőségén. Csak egy dolgot nem értek: miért van ebben a világban minden papírnak meg táblának levágva a négy sarka 45 fokban? Ez sokkal nehezebbé tesz minden gyártási, raktározási, feldolgozási folyamatot, miközben semmi praktikus vagy esztétikai haszna nincs.
Nekem viszont az egyik kedvenc sorozatom, de nem a TréVé2-ön, marad a net! De hát izlések és pofonok! Nekem csak a Babylon 5 jobb nála. Azért az ocsmány sárga karika magyar találmány! KÉJ szerzeménye!
Gondold nem tudom? :o) a hozzaszolasom pont arra akart utalni, hogy aki ezt melleforditja, az huzza le magat a wcn. Az egesz sorozaton vegigmegy ez a mondat, es ez az ertelmezes ultragaz lesz. Ld. pl. aktualis 0215 vege
"gyönyörü" rózsaszin csillag is ki lesz rakva a képernyőre, és ráadásnak, ha jól láttam a TréVé2 a hülyeséget megint eltanulta a Viasz*rtól, ujabban ők is kiirják a képernyő tetejére a következő müsor cimét!:-(((
alapdolog, nem magyar találmány. hülye az a tévé mely a legértékesebb, sorozat közbeni reklámfelületet nem használja ki.
nálam a sorozat erős közepes - inkább nem nézős kategória, túl sok jobb akad nála.