Nézegettem a statisztikákat. Kobe Bryant vagy 40 percet játszott, és 35 pontot dobott. És ez még csak az előszezon. Nagyon sajnálnám, ha ez az év arról szólna, hogy Bryant minden meccsen legalább 50 pontot akar dobni, a Lakers meg max az első rájátszás körig jut. Ennél intelligensebbnek tartottam Bryantet, de most már nem tudom, mi lesz ebből.
"..One teammate even took to calling him "Shaq," a reference to Howard's bad free throw form.
But just as the 18-year-old's head was starting to drop, guard Cuttino Mobley offered up some advice. "Hey, rook," Mobley said. "Don't shoot the ball at the rim; shoot it up and let it fall into the rim."
Ja és 3 másodpercel a vége előtt, 97-95 nél volt két bűntetője Howardnak amit rontott. Hm 18 éves majd megszokja a gyűrődést. Amúgy az a 18 pont és 9 pattanó nem rossz teljesítmény.
Látott pár jó egyéni teljesítményt, és pár olyat amin még dolgozni kell. kb 55% osra értékelte azt ami hatékonyságban előjött. Ez volt az első, meccs amit ilyen összeállításban játszottak, és a kezdetre rendben lesznek. (MEM egy erős, és összeszokott ellenfél)
Howardról-jól játszot jó dolgokat csinált-
Hillről- Jó volt látni újra játszani, és azt hogy tud csinázni layupokat, bár nem mentek be. Meg tud csinálni mindent amit a többiek. Az önbizalmát még vissza kell nyernie. Az ő (Davis) döntése volt, hogy ne játszon a második félidőben. (nem azért mert sérült) De biztos benne, hogy jobbá fogja tenni a csapat idővel.
Mobley,Francis,Cato- Együtt játszanak négy éve ismerik a nüanszokat amitől jól működnek. Még dolgozni kell azon, hogy az egész csapatba beilleszkedjen, de jól haladnak efelé. Ehhez idő kell, de úgy látja az is rendben lesz.
Garrityről: Türelmesnek kell lenni holnap tán játszik.
Nelsonról: Rendben volt, de nem a legjobb napkát fogta ki. A táborban látta jobban játszani. Azt gondolja, viszont hogy jó versenyző, felszívja magát és rendben lesz ő is.
Hát ez az. Egyrészt európában ha lenne ilyen adottságú ember akkor sem fejlődhetne O'Neal szintjére mert egyszerűen másként nevelnék. De ha véletlenül mondjuk ide jönne játszani, dobna 80 pontot meccsenként, és kipontozna 5 embert.
Na mindegy ezt majd meglátjuk.
MEM-ORL 99-95. pár percel a vége előtt még a Magic vezetett 5-el. utána 11-2 run. (ezt elb@szták, de itt a preseasonban még nem nagyon érdekes.)
Dwight Howard állítólag nagyon jó volt, csak a végére jött ki a zöldfülűsége. A hajrában négy bűntetőből nulla. Most lehetett Hillt lemérni valójában. Két bűntetőt dobott be mezőnyből 0/4. Ez még nem az igazi. Stevie, Mobley, Turkoglu jól termeltek. Azt gondolom, hogy a MEM egy nyugati élcsapat, és bár nem győzött az Orlando nem hinném, hogy olyan nagyon rosszul játszottak volna.
Amúgy a memphisben az "orlandói" Mike Miller nyerte meg a végét. :)))
A hajrára mindenesetre jobban oda kell figyelni a Magicnek.
ÚŐgy látom Batie Howard is kipontozódott, Cato-nak is 5 faultja volt. A másik csapatból Burks és Watson pontozódott ki. /uhh beindult a "szemlélet"/
Ha jól emlékszem a Detroit kicsit keményebben védekezett mint az alkarral kitámasztás, mégsem fújtak. Oneal elleni "karral hozzáérés" miatt befújt fault szvsz nevetséges lenne... :)
Na ezzel már tévedtem. Most olvasom, hogy az NBA bírók ezentúl nem fogják engedni védekezésben a megtámasztást kézzel, vagy alkarral, nem lehet tolni kifelé a támadót, és kevesebb támadó faultot fognak fújni. (azért, hogy több pont legyen) Ezt nem tudom miként fogják megvalósítani, de most az az érzésem, mintha a hülye európai szemlélet felé közelednének. Remélem a bíróknak eléggé kialakult már a véleményük arról, hogy hogyan is kell kosarazni, és nem nagyon billegnek ilyen-olyan szemléletek közt. Na majd ezt is meglátjuk. (azt gondolom ez O'Nealt segíti)
Worriors - Kings 97-79. Webber nélkül. /kérdés ez mennyire fog így maradni?/
A MIA vezetett, de aztán 8 percel a vége előtt Lou vezetésével egy nagy futást csinált a rockets. Állítólag O'Neal jó volt. (a szokásos bűntetődobó formájával)
The Spurs already knew they had lost one 7-footer from their roster when they didn't re-sign Kevin Willis.
They're now missing one more.
Tim Duncan will be listed officially as 6-foot-11 for the first time in his NBA career. The Spurs listed Duncan as 7-0 for his first seven seasons in the league, even though it was always apparent he didn't measure that tall.
Duncan, who might even be closer to 6-10, has always preferred to be listed at 6-11. This season, the Spurs — who evidently thought it would be easier to market Duncan and David Robinson if both of them stood 7-0 — finally made the change.
"That's just so when he dunks on people, it looks better because he's not a true 7-footer," Malik Rose said jokingly of the change. "All I know is I measure 6-6 in my bare feet and 6-7 in my shoes."
"Tim wants to be 6-11. Jermaine O'Neal wants to be a power forward. It's like, 'Just play the damn game.' That's what I say."
Minnesota's Kevin Garnett, who looks close to 7-1, also prefers to be listed as 6-11.
Kell a számitógépedbe egy Sky Star 2 ( most olyan 27 ezer Ft a kártya ) nevezetű kártya amivel műholdas adásokat lehet fogni . Rendelkezned kell egy parabola antennával ami az Astra műholdra néz .... Ha mindez megvan , akkor van rá esély hogy az NBA+ csatornát tudd fogni . Ez egy francia , non stop NBA csatorna .
A www.nba0405.uw.hu oldalra felkerült a R.Lewis & D.Petrovic video klipp ! Ajánlom mindenkinek , hogy töltse le . A zenei aláfestés lehetne jobb is , de ebben az esetben a zene is elfogadható !
A tegnapi NS-t olvasva döbbentem rá, hogy történelmi pillanatot éltem át. Történt ugyanis, hogy múlt hét pénteken, a nyíregyházi kosártornán útba igazítottam egy magas fekete férfit, - akit akkor nem ismertem fel... -, hogy merre lehet bemenni a küzdőtérre.
Tegnap este a WC-n olvasva(Al Bundy rulz) megláttam a fotóját: nem volt más, mint Robert Reid, a Vadkakasok segédedzője, aki 11 évet játszott a Houston Rocketsben! Így én lettem Nyírbogdány történetének első(és jó ideig alighanem egyetlen) olyan élő polgára, aki NBA-játékossal beszélt.
Arról nem is beszélve, hogy az NFL január végén végetér, az NBA meg csak eltart júniusig.
Ráadásul idén NHL-re sem kell költeni; nem is minősíteném ezt a döntésüket. A műsoridőt meg majd kitöltik mindenféle "színvonalas" eseménnyel.
Összefoglalásként: Tudjuk, hogy a tavalyi rossz éve volt, 40.3% mezőnyből, 29 a hárompontos vonalon túlról, és rengeteg eladott labda. De a tavalyi Houston játék nagyon nem az volt mint amit rá szabtak. Szereti ha nála van a labda, fekszik neki az uptempo. Az a félpályás játék amit Ming-re építettek kínlódás volt neki, de mégis elfogadta mert győztek. Amikor eladták a haverja Cassel hívta fel, hogy "Isten hozott az NBA-ben" (nem is vagy addíg NBA gáj amíg egyszer el nem adtak.) Ő mondta neki, hogy Johny Davis a Phillyben volt aszisztent kócs amikor ő ott volt, és jó lesz az az irány ahova most a magic tart. (Tavaly ugye T-Mac kihagyta az edzést aztán nyomott 30 pontot, a többiek meg nem tudták mi van mit is kéne játszani, aztán úgy döntöttek, hogy inkább odaadják az 1-esnek csináljon valamit) Most nem így van ez a magic jobban szétterül a pályán, van irányító, van periméter súter, van post player. A pálya minden részére tudnak tenni olyan játékost aki adott helyzetben tud valamit kezdeni a labdával.
Én azt gondolom most még, hogy sztivinek ez jó lesz, és jól fog játszani. (mint nem tavaly, hanem tavaly előtt a Huostonban) Sajnos ezt még nem lehet biztosan tudni. Ha az elején nyernek pár erős meccsen, akkor valszeg így lesz. Ha nem akkor valszeg marad a frusztrált sztivi, aki eladja, eldobálja.
Már elnézést, de b@sszák meg. Ez a véleményem. Nem azért, mert nem adják az NBA-t, hanem mert az indoklás, meg a "helyette" levő műsorrend finoman szólva is nevetséges...