Köszönöm a képekkel tűzdelt ismertetést, de a te Európai lakódnál a jobb oldalon van az ajtó/elősátor + a 220V csati, az Én Angol lakómnál az ajtó/ elősátor a bal oldalon van, a 220 V csatlakozás a jobb oldalon!
A bekötéssel nincs gondom, a végzettségem : Erősáramú Technikus!!!
Nálam fordítva van, ( Angol lakókocsi ), az elősátor oldalon csak a vízbetöltés van. A 220 V a lakó jobb oldalán az akkumulátor töltő fakkjában csatlakoztatható!
Ezért kellett 220V-os dugaljat szerelnem az elősátor felőli oldalra!
Nem, a CCE dugvillát feltolod a lakó oldalán erre a célra kiképzett dobozba, a hátuljába meg olyan 2+föld kütyüt dugsz, amilyent akarsz, itt pl. egy hármas elosztó van benne!
ez egy elosztó, úgy 5000.-ért, de innen ugyan úgy hoszabbítózni kell vagy a Lakó felé, vagy az elősátor felé!
Miért is? Ezen viszem be a 230-at, az elősátorban meg ott a külső fele egy szabvány aljzattal - fúrás, barkácsolás, beázás-veszély nélkül elértük a célt.
Nálam a hátsó ülőgarnitúra alatt lévő pakolós térnél van a belső része a konektornak, betettem egy 10x10x2 cm-es falapot, a közepén átvezettem kimenő kábelt, és ehhez rögzítettem hosszú átmenő csavarokkal a dugaljat!
Fémkeresőknek szokott olyan funkciója lenni, amivel fát is lehet keresni. Kérdés persze, hogy az eleve fa (furnér) belső fal alá hogyan lát be.
A másik lehetőség, hogy megnézed, milyen magasságban vannak más, hasonló külső csatlakozók, és aszerint megsaccolod, hogy kb. hol nincs merevítő. Nyilván a gyártó is olyan helyre teszi, ahol nincs útban egy. :-)
Én egy vízálló(nak mondott) 230V-os csatit szereltem be, hogy az elősátor alatt legyen vellany...
Még dolgozni kell az ügyön mert a konnektor felfogató csavarjainak kevés az alu borítás és a hungarocell, fellazulva pedig nem szigetel rendesen. Megcsinálom átmenő csavarosra ha lesz kedvem a küszöbön feküdni. Most nincs.
Amit Dokee írt az is jó lehet, de nálam például az a trend, hogy amikor letelepültünk, akkor a "konyha rész" az a lakó végénél van az elősátorban! és ott a kinyitott ajtó takarásában ( jobb oldali képen ) szereltem egy külső 220-os dugaljat ( fröccsenő víz ellen védett ), innen, ott látszanak a kábelek, tudom a konyharészt könnyen, sok-sok kusza kábel nélkül ellátni árammal!
Szerelt már valaki a lakó oldalába külső 230 V-os csatlakozót? Hogyan tudnám kideríteni, hogy az oldalfalban éppen nem egy főggőleges merevítést fogok elfúrni. Van valamiféle készülék amivel a fa merevítést detektálni lehet az oldalfalban? Szeretnék egy ilyen külső dugaljazatot, már únom az omnistor alatt a sok hoszabbítót. Már meg is vettem , gondoltam hogy bekötöm a koax kábelt és a 12V-os aljazatokat is, így több funkció megoldást nyerne. Azzal riogattak hogy a lakó be fog a dugaljnál ázni, meg külonben is, ez csak flancos felesleg. Ki hogy gondolja?
Nem gondoltam volna hogy egy szerintem egészen érthető műhold vevő-s kérdés ennyire felborzolja a fórum kedélyét. Én úgy látom, hogy a lakókocsi tulajdonosok valahogy szemben állnak a lakóautósokkal? Volt itt nekem is hasonlóan félreérthető kommentem, és szinte azonnal meg is kaptam a magamét érte. Pedig csak szerettem volna megtudni, hogy mivel lehet a szürkés csíkokat az oldalfalről és tetőről leszedni. Ha valaki veszi a fáradtságot és végig olvassa a hozzászólásokat, korábban egész ügyes kis közösség kezdett kialakulni. Őszintén sajnálom azt ami most itt történik. A személyeskedések helyett dumáljunk inkább a szeretett járművünk valós problémáiról. Köszönöm a türelmet !
Nem unjátok egymás ba......tását ? Néha megjelenek , hogy valami hasznos tanácsot kapjak esetleg adjak.És olvasom a kocsmai hozzászólásokat. Nem lehetne máshol megtenni ezt. A szakmaiságot nem így gondolom. Bocsánat de néha a hányinger kerülget. Elnézést a durva szólásomért , de aki nem ide való huzzon el.