Keresés

Részletes keresés

mindenki senkije Creative Commons License 2023.09.22 0 0 83051

"Újabb ismerős név, azaz Baylan Skoll neve egészen biztosan ismerős volt neki."

Akkor a Bad Batch-ben, vagy valami másik hasonlóban majd egyszer még fognak volt találkozni :D

Előzmény: Stratonicus84 (83044)
Jani-wan. Creative Commons License 2023.09.22 0 0 83050

"Ezt szerintem félreértitek. Szerintem csak arra utal, hogy mindkét szektánál többször előfordult, hogy valakit halottnak hittek, de visszatért."

Azt mondja hogy ez egy félrevezető megtévesztés. A Jedik kit tévesztettek meg volna ezzel? És miért?
Szerintem (Filoni) össze-vissza beszél.

Előzmény: capacete (82983)
Jani-wan. Creative Commons License 2023.09.22 0 0 83049

Azt nem tudjuk biztosan, csak azt hogy összegyűjtögette a kardokat, és hencegett.

https://www.youtube.com/watch?v=hitd55VzUo0

Egyébként először mindig a magna guardokat küldte, akik meg úgy tűnik hogy sokkal jobban harcolnak mint ő.
Én sosem hittem hogy ő győzött le Jediket. Persze ettől még lehetséges. Egy Jedi lovag azért nem olyan képzett mint egy mester, és nekik okozhatott gondot, és az ő kardjukat gyüjtögette össze hencegett.

Előzmény: capacete (82982)
Jani-wan. Creative Commons License 2023.09.22 0 0 83048

"A Plagi könyv már nem kánon, a Disney bármit kitalálhat róla."

Valóban, de attól még szerintem elvárható lenne hogy logikus legyen. És akárhogy is legyen, a Jedik sem tudtak Sith-ekről, pedig náluk ez foglalkozási elvárás lenne.
Darth Plagueis-ról meg miért lenne bármiféle feljegyzés bárhol is? Ő Hego Damask volt mindenki számára, kivéve Palpit.

Előzmény: capacete (82981)
Jani-wan. Creative Commons License 2023.09.22 0 0 83047

"Hiperűrugrás effekt"

Ja, az szerintem is csupán látvány elem.

Érdekes kérdés egyébként hogy van fény a hipertérben. Tehát ott sem megy gyorsabban a fény, azaz a fénysebesség az abszolút konstans.

Előzmény: RazorX911 (82977)
Jani-wan. Creative Commons License 2023.09.22 0 0 83046

"Magamnak így magyarázom ..."

"Ez mutatja a bálnák úticélját, azaz Thrawnt..."

Oké, de azért vannak még itt kérdések:

ha meghalni megy oda, akkor hogyan van még ereje visszamenni?

hogyan csináltak térképet a bálna szájában?

azt nem tudhatták hogy Thrawn valamiért ott ragad.

az Éjnővérek most is ott vannak, miért nem veszik rá a meghalni akaró bálnát hogy vigye vissza Thrawnékat?

Előzmény: Stratonicus84 (82960)
Stratonicus84 Creative Commons License 2023.09.22 0 0 83045

Anakin és Thrawn összefogott egymással, és Padmét kergette?

Előzmény: Mlle. Grenelle (83043)
Stratonicus84 Creative Commons License 2023.09.22 0 0 83044

Nem biztos, hogy Thrawn névről ismeri Baylant.

Thrawn ezt mondja a bemutatkozáskor:

"Akkor maga az a tábornok, Baylan Skoll, a Jedi rend tagja."

Ez számomra azt sugallja, hogy legalábbis hírből már ismerte őt.

Pár mondattal később Morgan:

"A fogoly pedig Sabine Wren."

Mire Thrawn: "Egy újabb ismerős név."

Újabb ismerős név, azaz Baylan Skoll neve egészen biztosan ismerős volt neki.

Előzmény: smile64 (83042)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2023.09.22 0 0 83043

"Ez a Thrawn ez micsinált a klónháborúban?"

Például Anakin Skywalkerrel összefogva Padmé Amigdalát kergette valami isten háta mögötti bolygón...

Előzmény: Stratonicus84 (83041)
smile64 Creative Commons License 2023.09.22 0 1 83042

Nem biztos, hogy Thrawn névről ismeri Baylant. Szerintem annyi történt, hogy amikor kiderül, hogy volt jedi, akkor simán letábornokozza, elvégre az összes jedi az volt a háborúban.

Thrawn a klónháború idején még odahaza hesszelt a chissek között, úgyhogy nem vett részt benne. Katonai karriert a messzi messzi galaxisban már csak a Birodalom idején csinált.

Előzmény: Stratonicus84 (83041)
Stratonicus84 Creative Commons License 2023.09.22 0 0 83041

"Baylan addigra már 30-as volt"

Nem hinném. A 66-os parancs idejéről azt mondja, hogy alig volt idősebb, mint most a tanítványa. Mennyi lehet a kiscsaj? Huszonpár éves?

De ha így is van, tehát tényleg tábornok lett Baylan tök fiatalon, akkor is érdekes, hogy Thrawn pusztán névről egyből tudja. Szóval érted, Ahsoka, aki maga is Jedi volt, nem hallott még róla, Thrawn meg de.

Ez a Thrawn ez micsinált a klónháborúban?

Előzmény: capacete (83038)
capacete Creative Commons License 2023.09.21 0 0 83040

Ez ilyen SW-profiling. Szerintem szódával elmegy, ebbe nem kell feltétlenül belekötni.

Előzmény: Jani-wan. (83028)
capacete Creative Commons License 2023.09.21 0 0 83039

Az a baj, hogy Filoni úgy képzeli, hogy minden néző folyamatos katarzist él át, csak azért mert pl. meglátja a képernyőn Thrawnt, vagy Sabine-t és Ezrát együtt. Ezért is ilyen borzasztóan vontatottak a beszélgetések és az akciók, mert elvileg közben folyamatosan érezzük a történések érzelmi súlyát. A valóságban ez sajnos nincs így és csak azt látjuk, ahogy végtelen lassúsággal peregnek a homokszemek és 4 rész alatt zajlik le (jóindulattal) 1 résznyi cselekmény.

Előzmény: kannibál Kovács (83031)
capacete Creative Commons License 2023.09.21 0 0 83038

Elvileg minden jedi lovag tábornok volt. Baylan addigra már 30-as volt, szóval réges-rég jedi lovag kellett, hogy legyen.

Előzmény: Stratonicus84 (83020)
capacete Creative Commons License 2023.09.21 0 0 83037

Sajnálnám ha elmennél. Szerintem nem toxikus a topik, mert nem szimplán gyűlölködünk, hanem pontosan leírjuk, hogy mi nem tetszik. Ezzel lehet vitatkozni és nem nézünk hülyének, ha leírod, hogy mi és miért tetszik. 

Előzmény: Biga Cubensis (83019)
RazorX911 Creative Commons License 2023.09.21 0 0 83036
gunji jackdaw Creative Commons License 2023.09.21 0 0 83035

Nem, nem volt még, új karakter. A színész Ray Stevenson a mandalóri Gar Saxon hangja volt eredetiben a TCW-ben/Rebelsben. Tetszik a karaktere, sajnálom, hogy új produkcióban már nem szerepelhet. RIP

Előzmény: mindenki senkije (83033)
mindenki senkije Creative Commons License 2023.09.21 0 0 83034

szerintem úgy érti inkább, hogy a kultúrájukat, és azon belül a művészetüket

a faj az SW-ben amúgy is kb egy "országot" jelent, nem?

mittudomén, van egy bolygó, ahol a valamelyik faj őshonos, benépesítik és egy nagy halmazt képeznek rajta, kultúrával és művészettel, aztán azt lehet tanulmányozni

persze, vannak keveredések is, ilyen különféle kocsmákban pl mindenféle lények előfordulnak :)

Előzmény: Jani-wan. (83028)
mindenki senkije Creative Commons License 2023.09.21 0 0 83033

nem szerepelt? de valami rajzfilmben, igen, nem? ki tudja már követni ezt az őrületet

mondjuk mindegy is, tábornok vagy sem, nincsen semmi jelentősége

Előzmény: gunji jackdaw (83025)
Bateman Creative Commons License 2023.09.21 0 0 83032

nincs baj azzal, hogy bírod ezt a szart, mármint ami sokunknak szar. ez a te dolgod. viszont azon ne sértődj már meg, ha valaki nem szereti és leírja ide a véleményét. vitatkozz vele, bár itt már erősen szubjektív ízlés kérdése ezeket szeretni vagy utálni, mert valóban nem sok SW alapja van és így vitatkozni sem lehet már erről értelmesen, mert nincs miről. vagy bejön ez az egész, aminek egyre kevesebb köze van a SW univerzumához, vagy nem és szörnyülködsz rajta. én ez utóbbiban vagyok, de reménykedek még, hogy összejöhet egy újabb RO valahogy az életemben.

kannibál Kovács Creative Commons License 2023.09.21 0 0 83031

Az eheti rész egy fokkal jobb volt az előzőnél, aminek az az oka, hogy Sabine Wren volt a középpontban, és őt szívesebben nézem, mint a togrutákat.

Thrawn egy pocakos Fantomas-hasonmás, és ebből adódóan egyszerűen nem értem, mire ez a nagy felhajtás körülötte.

Sajnos továbbra sincs súlya a történetnek. Izgalmak híján csöndben csordogál a cselekmény. A Boba Fett széria jobb volt nála, mert ott legalább pörögtek az események.

Bateman Creative Commons License 2023.09.21 0 1 83030

így van:) IC azért nem ír ide, mert ez, ami folyaik SW kapcsán a dizninél, nála már kibaszta a biztosítékot és nem találja ezt a topikot. talán majd egyszer megtalálja a boszorkák ősi térképét és újra visszatalál ide;)

Előzmény: Jani-wan. (83023)
gunji jackdaw Creative Commons License 2023.09.21 0 0 83029

Az szerintem csak egy kis fricska volt arra, hogy Kenobi 'Darth'-nak hívta Vadert a halálcsillagon. ;)

Előzmény: Mlle. Grenelle (83026)
Jani-wan. Creative Commons License 2023.09.21 0 0 83028

"Tanulmányozta a fajok művészetét, mert abból is magasröptű következtéseket vont le az ellenfél pszichológiájáról."

Olyan nem nagyon van, hogy fajok művészete. Még egy kultúrán belül is vannak jelentősen különböző irányzatok. Amik ráadásul folyamatosan változnak.

Mondjuk én nem emlékszem konkrétan már, de nem lehet hogy nem egy faj művészetét tanulmányozta, hanem az éppen adott ellenfele által kedvelt művészetet? Mert abból azért már lehet jellemre utaló következtetéseket levonni.

Előzmény: Biga Cubensis (83016)
Jani-wan. Creative Commons License 2023.09.21 0 0 83027

"Miféle seregben lehetett tábornok? A klónháborúban? Akkor ilyen nagyon fiatal Jedik is tábornokok voltak?"

Ha jól tudom, minden Jedi mester tábornok volt.
Anakin és Obi-wan is az voltak. Anakin akkor még csak lovag volt.
Ashoka mint Jedi Padawan meg parancsnoki rangban volt.
Ebből adódóan valószínűleg minden lovag szintén tábornok volt.
Más rangról, amit a Jedi kaptak nem tudok.

Mlle. Grenelle Creative Commons License 2023.09.21 0 0 83026

Nana, a Darth, az csak egy cím, és a Sithek egytagú nevet hordanak. 

gunji jackdaw Creative Commons License 2023.09.21 0 0 83025

TCW-ben nem szerepelt.

Itt nem azt mondták, hogy tábornok volt? Hány éves lehetett a klónháborúk alatt? Ha kitűnik a csatákban a háború elején, simán lehetett tábornok is a végére, szvsz.

Előzmény: mindenki senkije (83022)
Jani-wan. Creative Commons License 2023.09.21 0 0 83024

"minden más SW fészek fanboyokkal van tele, ahol kimoderálják/ellehetetlenítik/szétszemélyeskedik azt, aki szerint nem egy félisten a Filoni "

Na ez a viselkedés az ami toxikus.

Előzmény: mindenki senkije (83021)
Jani-wan. Creative Commons License 2023.09.21 0 0 83023

"tökéletesen értem, IC miért nem ír ide többet. borzasztó toxikus lett ez a topik"

Hát ez 100 százalék hogy nem igaz.
IC ír a F1 topikba, ami a toxikusság mintája lehetne.
Ott még az egyszerű Ferrari zászlóra is jött 3-4 mínusz, csupán gyűlölködésből. Ha valaki azt mondja Hamilton vagy Schumacher valamit nem jól csinált, az meg vagy 7-8 mínusz, és gyűlölködő, kötözködő vagy teljesen nonszensz összefüggésekkel operáló bizonygató HSZ-ok tömkelege jön rá.
És ez ráadásul azokra amiknek van igazságtartalma. Több vagy kevesebb.

Itt ez a topik a legkevésbé sem toxikus.

A toxikus nem az ha valakiknek ellenvéleménye van, vagy megalapozott negatív kritikákat fogalmaz meg, hanem az amikor valaki értelmes vélemény csere helyett személyeskedik, inzultál, mert nincs igaza, de ezt képtelen megérteni, pláne nem képes elfogadni, és ebből adódóan esetleg mindenféle hazug és képtelen dolgot fog az ellenvéleményen lévőre.

A toxikus lehet az is aki nem képes megváltoztatni a véleményét semmi esetre sem, akár milyen tökéletes bizonyíték van elé tárva, és továbbra is hangoztatja a saját megkövesedett véleményét újra és újra, mert kényszeresen muszáj neki. Mint például a laposföldesek.

Az semmi esetre sem toxikus, ha valakik kitárgyalnak valamit ami neked tetszik, de ők hibák és problémák tömkelegét fedezik fel benne, amiket kibeszélnek, és ha nincs rá értelmes magyarázat akkor kritikát fogalmaznak meg.

mindenki senkije Creative Commons License 2023.09.21 0 0 83022

nem emlékszem már, hogy mi volt Baylan a TCW idején

talán ahogy hullottak a jedik, úgy kellett minél gyorsabban akár a fiatalokat is hirtelen előléptetni

de az is lehet, hogy csak őrmester volt akkor még, de valami miatt valakik azóta is folyamatosan előléptetik

eleve: miért kell még mindig tekintettel lenni az ő egykori vagy kiszámított TCW rendfokozatára?!? :D ráadásul már át is állt az ellenséghez rég

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!