A kassaihoz nem tudok hozzászólni, de a Pozsonyba minden évben megyünk és általában kb. 50 korona körül szokott lenni a belépő, de azt is elárulom, hogy még soha senki nem kérte el, hogy megvettük-e, mikor leszálltunk a vonatról. :-)
Előszőr írok ebbe a topicba, ugyanis igencsak érdekelni kezdtek a MÁV Nosztalgiás különutak:)
A Kosice-re történő nosztalgia utazás kapcsán azt szeretném kérdezni, hogy a nemzetközi mozdonytalálkozó megtekintéséért kell-e még valami belépőt vagy akármi pluszt fizetni?
Rossz helyen és nem az arra illetékestől kérded! Gondolom, meg kell támogatni a Goldbergwerket, hogy legyen mit visszaforgatnia a vasútbarátok támogatására... :-)))
az utasok létszámának megfelelő nosztalgia kocsimennyiséget menetrendszerint közlekedő nemzetközi vonatra akasztják, ebben az esetben, pl. Goldoni EC vagy Venezia EN.
Mi van evvel a velencei különvonattal? MBen kinnt volt ma a Nyugatiban reggel és nem volt semmilyen különvonat és nem is hallottak róla.
A különvonat nem Bp.ről ment, hanem Bécsből! Pénteken kint voltam, akkor rendezték össze a szerelvényt a Süd-ön, abban volt két MÁV szalonkocsi, amit a nosztalgia küldött ki.
Nem tudom mekkora vonat volt, ha volt, de szerintem százezer Ft körüli jegyárnál nem hinném, hogy csak hozzácsapták volna a kocsikat egy nemzetközi vonathoz.
Úgy tudom, ebben az esetben 2 verzió lehetséges, ha nem majd kijavítanak:
1. Nem volt rá jelentkező, ezért nem indították.
2. Volt rá jelentkező, de nagyon kevesen, ekkor az utasok létszámának megfelelő nosztalgia kocsimennyiséget menetrendszerint közlekedő nemzetközi vonatra akasztják, ebben az esetben, pl. Goldoni EC vagy Venezia EN.
A megállás Felsőlajos mh. és Lajosmizse között az AS 636. sz. fénysorompóval fedezett útátjáróban volt, ahol a nosztalgia által a Tanya Csárdába szállított vendégek számára évekkel ezelőtt egy hevenyészett peront is építettek. A hely neve "Nosztalgia Tanya", amit régebben tábla is hírdetett, de annak már csak az oszlopai vannak meg, mert a táblát ellopták. A szolgálati menetrendben csak szelvényszámmal(636.) jelölik a megállás pontos helyét, ahol a nosztalgia utasok le/felszállása végett megáll!
Nem tudom, már hol találtam azt a képet, amin a Citroen DS gumikerekű jármű is látható a Bbmottal. Azt a kocsit fotózta más is? Mert nagyon érdekelne, ha lenne még róla kép. valamelyik topicra volt betéve, és hátulról volt fotózva. Itt jön elő a sok topic hátránya, nincsen időm 77 topicot átnézni.