Hát, ahogy kinéz, márpedig úgy néz ki, az idei egy nagy fos, sajnos.
Nem is értem, tavaly nulladik napi Maidenre kiment vagy ötvenezer ember, amiből erre gyorsan leszűrték azt a tanulságot, hogy minek metal a szigetre....?
Most komolyan, a Faith No More-on kívül mi az, ami odavonzhat egy jó érzésű rockert? Offspring, mondjuk, ha kellően nyitott vagy, de az meg nem egy nagy csoda azért Magyarországon sem.
Magyar zenekarok meg hiába kerülnek be, Tankcsapdáért, meg - hogy autentikus legyek témában - Iron Maidnem-ért, legyen bármilyen professzionális, azért önmagában nem fizetne az ember 8000 forintot, én sem, más sem. Mert a nagyobb csapatokat bármelyik fesztiválon ugyanúgy el lehet csípni, jóval kevesebbért. Plusz, ahogy látom, ti is, meg a többi triubte is, valóban ki lett söpörve a programból.
Ha már magyar fesztivál, akkor nekem Hegyalja, Sziget bekaphatja.
Nem lehet átlátni, hogy mi történik ott. Mi korábban minden évben full teltházat csináltunk a Hammer sátorban a lehető legrosszabb időpontokban. Hajnal 3-kor, délután 6-kor, stb. Ez kb. 5000 embert jelentett minden koncerten és óriási bulik voltak. Aztán már nem lehetett ott játszani, később meg már más színpadon sem. A szigetesek közölték, hogy utálják a tribute zenekarokat. Meg olyat is mondott valaki, hogy elvesszük a közönséget mástól. Vicces. Nem az lenne a lényeg, hogy szórakozzon a közönség ha már odamegy? Amikor mi játszottunk, akkor még teltházzal ment az Accept, a Gamma Ray, a Apocalyptica. Utána én is jónéhány félházas külföldi headlinert láttam. Szóval nem értem ezt az egészet. Idén először úgy volt, hogy lesz tribute sátor és mehetünk, de aztán végül megint hallani sem akarnak ezekről a zenekarokról, pedig másnak is nagy sikere volt, nem csak nekünk. Azt nem hiszem, hogy teljesen kiírtják a metált, csak átszervezik a színpadokat, de biztosan lesznek metál zenekarok is. Nem tudom most hogy áll a dolog, de eddig azt mondták, hogy lesz még egy a nagyszínpad és azon csak magyarok lesznek, tehát igazából összevonnak színpadokat. Hogy aztán mi lesz belőle pontosan, azt nem tudom.
Hammer színpadot legtöbben?? Hát nemtudom, az utóbbi 3 évben még a headlinereknél is jó esetben félház volt. A magyar fellépők pedig szinte csak 1-2 lézengő ember előtt játszottak. A külföldi metalosoknak ott van egy csomó külföldi fesztivál. A magyaroknak pedig drága. Pl volt hammerfall 8000-es napijegyért. Idén a pecsába jóval kedvezőbb áron lehetett bejutni. A hangzás katasztrófa volt minden évben.
Én annyira nem sajnálom, hogy vége lett, amikor megszellőztették örültem is egy picit, hátha a nagyszínpadra összejön pár nagyobb név... de tudjuk, hogy ez idén nem jött össze.
Érdemes lenne egy saját metal fesztivált összehozni, hasonlót, mint a cseh Masters Of Rock. Közepesnél jobb felhozatal, olcsó árak.
Mit szóltok hogy a szigetről kiírtotották a metált?! esetleg valaki tudja mi az oka?hiszen majdnemhogy a nagyszínpad után a hammerszínpadot látogatták a legtöbben?valamiféle stílusváltáson megy át a sziget? elszomorodtam na.
Kedd este, a 21:30-as előadást én is megnéztem a Westendben. Nagy élmény volt, ekkora vásznon Maiden-filmet nézni, így ütősebb, mint otthon a tv-képernyő :-)
Egyébként vasárnap este zárul le az Iron Maidnem közönségszavazása a jövő heti Wigwam bulihoz, szóval aki szeretne szavazni a műsorra, az még megteheti!
A duplázás ötlete bennem is felmerült, de a barátnőm nem értékelte kellően. Azért neki is tetszett a film, végig filmről beszélgettünk hazafelé az autóban, meg még utána is. :))) Eddig nem volt nagy Maiden-fan, de azt mondta, hogy a koncertrészeknél lúdbőrzött a karja, úgy tetszett neki!
Szerintem nem egy ember lesz maidenes ennek a filmnek a hatására. Kb. olyan lesz mint a Rock In Rio, sok embert térített meg az is.
A pap tényleg nagy király volt! :) De jó volt az a costa ricai faszi is, aki áriázott a kamerának. :)))) Meg a japán csaj: "I'm Maiden girl No.1, I want to be Steve Harris' daughter!" :DDDD
No meg a végén a turné menedzser vidám búcsúzása a nézőktől. :)))) "Fuck off and get home!" :DDDDD
Mi dupláztuk, hátha a fél tízesen esetleg Európába is átruccannak... ;-))
De valóban, über volt a film, és másodjára ugyanolyan gyorsan elszállt a két óra, ami csak jót jelenthet. És hiába 5.1 az 5.1 otthon is, azért ilyen méretben és ilyen hanggal moziban nagy élmény volt ilyesmit látni.
Most értünk haza a Westendből. Majdnem teltház volt, és azt hiszem senki sem távozott csalódottan. Szenzációs volt a film! Egyszerre koncertfilm, roadmovie, és dokumentumfilm. Kiváló volt a rendezés, egy perc üresjárat nem volt, gyorsan elrepült a két óra.
Sok újat valóban nem tudtam meg a Maidenről, de ez a film valahogy még közelebb hozta a bandát - nem tudom jobban kifejezni magam. Újra láthattam, hogy a Maiden tagjai megmaradtak normális embernek, dacára annak hogy százezrek imádják istenként őket, és hogy bárhol a világon tízezre töltik meg a stadionokat ahol fellépnek. Nem vettek fel sztárallűröket, nem szálltak el maguktól.
A koncertrészek gyönyörűen voltak fényképezve, hihetetlen hangulatos volt. Remélem a full koncertDVD-t nem fogja Steve tovább vágni!
Talán mert tájékozatlanok. A gépet az Astraeustól bérelték. (Légitársaság, Bruce második munkahelye.)
Megvettem én is a jegyet, Westend, 19:00. A MaidenFansUnited fórumon reggel olvastam két normálisabb beszámolót, nagyon pozitívan írnak a filmről. Ami kiderül belőlük:
-koncertrészletek, banda-interjúk, fan-interjúk, vicces részek arányát jól eltalálták -a koncertek nagyon jól lettek felvéve/megvágva. Ha a konci-DVD is ilyen lesz, és nem barmolja szét 'Arry a vágóasztalon, akkor nagyon rendben lesz -vérprofi "rockumentary" a film, szórakoztató végig a két óra (persze a régi maidenesek nem sok újat fognak megtudni belőle)
Nagyon várom már a filmet! Remélem a mozigépész nem valami DJ Tiesto rajongó lesz, és felnyomja a hangerőt ahogy egy Maiden filmnél illik. :)
A turnézás mindennapjairól szól!A Somewhere back tavalyi turné alatt csatlakozott a bandához egy forgatócsoport, és azt rögzítették hogy milyen amikor a repülőn utaznak,buszoznak,vagy a koncert előtti backstage pillanatok+sok beszélgetés velük+fanatikusokkal. Nagyjából ennyi lehet azt hiszem!Csak egy kicsit színesebben mint ahogy én azt leírtam!:)
Köszi a segítséget, át fogom böngészgetni az általad ajánlott fórumot. Van egy barátom aki régebben gitározott, de már rengeteget felejtett, ő velem lesz, remélem azért még tud majd segíteni. :)
Nem nagyon ismerem igazából az ilyen akusztikus gitárokat, de úgy általában az a tapasztalatom, hogy olcsó hangszerekből lényegében mindegy, mit vesz az ember.
Ezt persze most a megszólalásra értem, mert vannak olyan olcsó dolgok, amik szétesnek, mire hazaér vele az ember. Olyat nem szabad megvenni. Szerintem, vigyél magaddal egy hozzáértő embert a vásárláskor, hogy ne tudjanak nagyon rosszat rád sózni. Tehát ne legyen hamis, be lehessen hangolni rendesen, stb. Esetleg www.hangmester.hu formain próbálj meg olvasgatni, ott sok mindenről szoktak beszélgetni.