Keresés

Részletes keresés

eMM Creative Commons License 2000.04.09 0 0 76
Nosza hívd a hibabejelentőt.
Nekem játszott olyant a bekötés után (meg az előző héten is) hogy órákig süket volt.(mexakadásom neMM volt.)
Most hogy szóltam, úgy tűnik mexünt a gond.(kip Kop)
Előzmény: bot (74)
antforce Creative Commons License 2000.04.09 0 0 75
Valaki kerdezte hogy a soros kabellel kotheto a gep a halozathoz mit jelent..
Nos nekem se tudtak felvilagositast mondani, de kesobb emailban egy hozzaerto adott valaszt..

---------------
Sajnos, az a bizonyos NT doboz nem alkalmas internetes kapcsolat létrehozására, esetleg szabványos 28800 bps sebességű modemként,
de igazán vonalát csak ISDN modemmel tudja kihasználni.

------------------

bot: orulok hogy ilyne gyorsak voltak, en halalra varakozom magam, hat csak bekotik ide is par honapon belul...

bot Creative Commons License 2000.04.09 0 0 74
Sziasztok!

A következő gondom van:

a múlt hét szerdán megrendeltem egy ISDN2+ -t. szinte hihetetlen, de tegnap délelött - alig több mint egy héttel késöbb - be is kötötték. hozták a megrendelt telefont és Eicon Diva PCI ISDN kártyát is. Fizetni még nem kellett semmit. Gondoltam ez már túl szép is ahhoz, hogy igaz legyen.. és tényleg..

128k-s ISDN dialup-om van, gyönyörűen csatlakozik (bár néha elsőre csak az egyik csatorna) és olyan gyors az internet, hogy csak na, viszont óránként megszakad. Igen, megszakad az ISDN. Az analog vonal, amit lecseréltem tök jó minőségű volt, 56k-s modemmel majdnem a maximummal csatlakoztam és soha nem szakadt meg.
Most meg a híres ISDN állandóan.

A matávosok csak annyit csináltak nálam, hogy egy helyen elvákták a falon a meglévő telefonzsinórt és oda felraktak egy un. NT-t.

Mi lehet a gond? Az ISDN kártyám rossz, a matávosok tekerték össze trehányul a zsinórt a falon, vagy az internetszolgáltatónál van a hiba?

szerintetek?

(elég idegesítő mert ráadásul az átalánydíjas kedvezményt csak jövő hét kedden tudják valamiért rárakni a számlámra úgyhogy addig valószínű csinálok egy kis telefonszámlát is)

CommandAir Creative Commons License 2000.03.18 0 0 73
Erős hátszéllel is 6 hétbe tellett, mire bekötötték az ISDN2+-t. De legalább a hívószámot kiválaszthattam előre :))
A kapcsolattartó (manager) aki az ügyemet intézte a MATÁV-nál pedig szerintem nem állt a helyzet magaslatán. Talán kicsit lusta volt, vagy talán úgy gondolta a MATÁV nekem tesz azzal szívességet, hogy ISDN vonalam lehet, és várjam ki szépen a soromat.....
Vegülis a Balkánon vagyunk....
patye Creative Commons License 2000.03.13 0 0 72
Üdv chx1!
A dolog eleg egyszeruen mukodik. A gép egy hayes kompatibilis modemként látja az eszközt. Így gondolom linux alatt is megy. A cuccos tudja kezelni a 230,4 kbps-os soros portot is, úgyhogy a két csatorna is mehet. Egyébként meg kb 90 kbps jön ki (128 szinkron->115 aszinkron), ami szintén nem rossz, mert ha ezzel az új átalánydíjas előfizetéssel használod, akkor nem fizetsz érte semmit.
P
Előzmény: chx1 (68)
Gyalogk Creative Commons License 2000.03.12 0 0 71
Hölgyek, urak, help help help.

van itt valaki, aki bármelyik szolgáltatóra 700-as sorozatú cisco routerrel kapcsolódik?
Ha valaki megtenné, hogy elküldi nekem a configot, akkor hálás lennék, megmondom, hogy hogyan kell kivarázsolni belőle, ha kell.
jöhet emilben: mailto:aszekely@mail.com

Köszi.
P.S.: A dolog 14-én reggel akadémikussá válik, addig kéne az infó. Mégegyszerköszi.

Előzmény: eMM (70)
eMM Creative Commons License 2000.03.12 0 0 70
Kell külön kártya a kábelhez is.
A kábel elméleti sebessége szintén 128kb/sec, de a TV netnél vannak ilyen gondok(némelyik kerületben) hogy kicsi kifelé a sávszélességük.
Ezért elméleti a 128kb/sec érték.
Előzmény: Glück (69)
Glück Creative Commons License 2000.03.11 0 0 69
Kérem, hogy aki tud válaszoljon.Ez évi megvalósítással igérik, hogy a matáv TVkábelen elérhető lesz a NET. Lehet e db PC-vel csatlakozni egy kábelhez, vagy hálózati kártya kell? Várjak erre, vagy vegyem igénybe a most kedvezményesen igényelhető ISDN2 lehetőséget, amire viszont két év szerződési kényszer van. Milyen átviteli sebesség érhető el a kábelnél? Jój tudom, hogy az ISDN-nél ez 64 kB/sec.
Előzmény: chx1 (68)
chx1 Creative Commons License 2000.03.11 0 0 68
Akinek van tapasztalata, meselhetne errol: "Az ISDN2 NET csatlakozas alkalmas arra, hogy [...] szamitogepet kozvetlenul (soros porton keresztul) csatlakoztassa a telefonhalozathoz."
(Idezet a Megrendelolap kedvezmenyes ISDN csoamg letesitesere c. harom oldalas MATAV papiruszbol.)

Ez tenyleg megy? Linux alatt is? Egy csatorna gondolom, hisz a normal soros port 115 kbps sebessegu. Vagy ket soros port ket csatornara kotve es "nyalabolva"? Meseljetek!

utax. Creative Commons License 2000.03.08 0 0 67
valaki említett tvnetet, csak annyit hozzá:
miskolcon már megy az upc tvnettel.
belépés 17,5e
letét 25e
havidíj 15e
vagy valami hasonló árak.
szóval én nem várom annyira a tvnetet.
inkább az adsl-t.
VaLaki Creative Commons License 2000.03.05 0 0 66
A forgalmi díj megszünt ? Mikor utoljára néztem kb. két éve, akkor az általad leírtakon kívül volt valami minimális MB az előfizetésben, ez felett pedig drabális tarifa.
Előzmény: Skandar Graun (63)
hooligan Creative Commons License 2000.02.17 0 0 65
Skandar Graun:

Köszönöm.

Mogorva:

Laikus vagyok, ezek a személyes tapasztalataim.

Előzmény: Skandar Graun (63)
Husky Creative Commons License 2000.02.17 0 0 64
Erre pasz vagyok. Én elemzői "vonalon" nyomulok.

Előzmény: VaLaki (62)
Skandar Graun Creative Commons License 2000.02.17 0 0 63
Valaki:
A kalkuláció a következő:
a) ha csak egy ISDN csatornán nyomulsz (64kb/sec),
akkor annyi változás, hogy az ISDN adatforgalom díja 10% drágább, mint a sima telefontarifa. Az éjszakai kedvezmény pedig 200 forint. A korlátlan Matávnet csomag elég ide is.
b) ha egyszerre két csatornán mész (128kb/sec), akkor dupla telefontarifa+dupla 10% (összesen a sima telefontarifa 220%-a), és két korlátlan Matávnet csomag. Az éjszakai kedvezmény is 2x200 forint.
Kedvenc-szám-net csomag van ISDN-re is.

ISDN User:
Céges ügyfélként ISDN-en továbbra sincs éjszakai kedvezmény. Pontosabban adatforgalomra nincs, de ha valaki analóg modemet használ, az szerintem megkapja.

Hooligan:
Ment levél.

VaLaki Creative Commons License 2000.02.16 0 0 62
a 16-os beírásomra tudsz valami tuti módszert ?

Előzmény: Husky (61)
Husky Creative Commons License 2000.02.15 0 0 61
Ha jol tudom a büvős TSZDK az alábbit jelenti:

Távközlési szolgáltatás dolgozói kedvezmény

Szoval MATÁV-os vagyok :)))

Előzmény: VaLaki (60)
VaLaki Creative Commons License 2000.02.15 0 0 60
Mi az a TSZDK ?
Előzmény: Husky (59)
Husky Creative Commons License 2000.02.15 0 0 59
Hasonlo paraméterrel "dolgozom" én is bár van egy-két elönyöm. MATÁVnet korlátlan 6000 Ft, TSZDK kedvezmény, 8000 Ft- 80 %kedv. a végösszeg igy nálunk kijön 13-14000 Ft-ra. Néha meg átrakom a másik vonalra hogy ott is "ledolgozam" a TSZDK kedvezményt.

Kiváncsian várom, hogy mekkora lesz az első natur ISDN számla.

Előzmény: VaLaki (57)
Husky Creative Commons License 2000.02.15 0 0 58
Hasonlo paraméterrel "dolgozom" én is bár van egy-két elönyöm. MATÁVnet korlátlan 6000 Ft, TSZDK kedvezmény, 8000 Ft- 80 %kedv. a végösszeg igy nálunk kijön 13-14000 Ft-ra. Néha meg átrakom a másik vonalra hogy ott is "ledolgozam" a TSZDK kedvezményt.

Kiváncsian várom, hogy mekkora lesz az első natur ISDN számla.

Előzmény: VaLaki (57)
VaLaki Creative Commons License 2000.02.15 0 0 57
Tényleg nem tudom, hogy mi mennyi.

Én krónikus eset vagyok. Külön fizikai modemvonal 4,1 - 4,9 között jön. Matáv bruttó 7500-as korlátlan. 8000 ezres a 20 %-ra így lesz 20 - 30 ezer közötti telefonszámla ezen a vonalon.

Ehhez képest az ISDN ?

eMM Creative Commons License 2000.02.15 0 0 56
Hát fel is fgod fedezni!
Kíváncsianvárjuk élményeidet a topicban!
Előzmény: Husky (55)
Husky Creative Commons License 2000.02.14 0 0 55
Mi ma rendeltük meg "Felfedező" csomaggal. Kiváncsian várom, hogy mikor érnek el hozzánk a kollegák.....
Mogorva Creative Commons License 2000.02.14 0 0 54
Kedves Hooligan! Ne dezinformáljunk.

Az NT-eg (Network Terminal) egy egyszerű rézdrót érpáron megy a jel. Az NT a kialakításától függően lehet ISDN2 vagy ISDN2+. Az utóbbin a két S bus (RJ-45) mellett van további két darab RJ11 (normál, analóg telefon csatlakozóként ismert) aljzat.

Tehát az ISDN2+ berendezésekben már benne van az úgynevezett TA, azaz terminal adapter, mely lehetővé teszi a hagyományos analóg készülékek csatlakoztatását és használatát. Ennek a TA-nak a segítségével normál analóg modemen keresztül az új V90-es szabványnak megfelelő modemmekkel, ha a Internet szolgáltatód támogatja akkor elvileg 56K-val tudsz konnektálni. Ergó: ez megfelel egy nagyon jó minőségű analóg vonalnak.

Tehát a plusz vezetékezés attól függ, hová szerelik (szerelteted) az NT-t.

Az ISDN csatlakozáshoz UTP kábel kell, az analóghoz normál telefonvezeték. A szükséges kábelezés a konfigurálás függvénye tehát...

Előzmény: hooligan (53)
hooligan Creative Commons License 2000.02.14 0 0 53
Nálunk minden kábelt kicseréltek, valószínűleg nálad is ezt tennék. A vezeték csatlakozása más szabvány, kb. 1,5 - 2 X akkora méretű.
A helyszínen megjelenő szakemberek ajánlására vettem külön ISDN modemet, de analóg modemmel is működik a rendszer, kb. 33600-on.

Üdv.

Előzmény: burrito (52)
burrito Creative Commons License 2000.02.14 0 0 52
Boldog (?) ISDN-tulajdonosokhoz lenne 1 kérdésem. Én is gondolkozom, hogy lecseréljem-e a vonalamat, de az a helyzet, hogy 1 lakásfelújítás keretében szépen, gondosan bekábeleztem az összes létező telefoncsatlakozást.
Kérdés1: átkábelezik-e nekem a kéteres kábelt négyeresre (asszem az ISDN-hez ez kell, de javítsatok ki, ha hülyeséget mondok), kérdés2 : ugyanazok-e az ISDN csatlakozók, mint a normál telefoncsatlakozók. Ja és még egy: nekem valami olyasmit mondtak az ügyfélszolgálaton, hogy van egy olyan csomagjuk (Net profi+, vagy valami ilyesmi), amihez nem kell ISDN kártya, bedugom a soros portra és annyi. Tapasztalat, igazolás, cáfolat, ilyesmi?
eMM Creative Commons License 2000.02.10 0 0 51
NaJanó ebben 1etértünk!
Előzmény: Janibacsi (50)
Janibacsi Creative Commons License 2000.02.10 0 0 50
NeMM azt mondom, hogy soha semmit nem kell venni(bár akkor télleg nincs gond egy szál se:o)
Fel kell mérni hogy adott helyzetben ér-e a dolog annyit amennyiértadják aztán meg használni kell nem bosszankodni !!!!

JAno

Előzmény: eMM (46)
hontalan Creative Commons License 2000.02.10 0 0 49
Most jött az első havi számla! Hát ne tudjátok meg, mekkora botrány keletkezett belőle. Ez az éjszakai kedvezmény hiánya?
Emellett szerintem a 20000 Ft kötelező fogyasztást kétszer számlázták. Holnap kiderítem
Hontalan
eMM Creative Commons License 2000.02.10 0 0 48
Erről a progiról már hallottam,de gondolhatod hogy nem ér meg 50$-t a dolog.
Ha gondolod emilben is szívesen venném a a tippet!
Előzmény: ISDN User (47)
ISDN User Creative Commons License 2000.02.10 0 0 47

Állítólag február 1-től kiterjesztették az üzleti előfizetőkre is a kedvezményt ( 200 Ft / éjszaka ) , de ezt még hivatalosan sehol nem olvastam. A 06/80/414141-en mondta egy úr, hogy élni fog ez a kedvemény , de hiába kértem, hogy faxolja le, egy másik infót faxolt le, ami ezt nem tartalmazza. De lehet hogy futok még egy kört ez ügyben.

Egyébként a várakozásaimat maximálisan kielégítette az ISDN, szerintem sokkal nagyobb sávszélességet kapnak az ISDN-es előfizetők, mint a mezeiek. Ezt tapasztaltam a külföldi site-ok elérésénél. Szinte a 80-90- %-uk megy mint a golyó. Ez analógos behívásnal talán ha 20% volt. Régi netes vagyok, volt elég szívásom az analóg modemekkel. Nyáron kötötték be az isdn-t, meg kell modjam egy hónap alatt de ku..a nagy hátszéllel.
Aztán ősszel nem használtam egyéb okok miatt, de most decembertől megint csak sajnos rögtön az első számlával beszívtam egy nagyot.

Azt pedig hogy hogyan lehet a két csatornát összevonni csak elég sok keresgéléssel tudtam megtalálni.
Nem volt kedven még havi 7500-at fizetni. Viszont ha tudsz használni egy másik ISDN-es jelszót akkor van megoldás.
A következőképpen lehet:
- telepíteni kell a MIDPOINT TEAMER nevű progit. Ez egy kis helyi proxiszerverként becsücsül az internetes alkalmazásaid elé, rá krll irányítani mindenkitaz ő kis portjára.
S a lényeg :
Külön tudsz megadni neki két jelszót és logint. Ezt a W98 , de még a win2000 multilinkje sem tudja. ( Legalábbis nekem nem sikerült.) Utána együtt használja a kettőt egyszerre. Letöltéseknél elfelezi a filét röptében és a két 64K-s csatornán hozza le egyszerre stb. http://www.midpoint.com . A regisztráció 50 USD . Ha leleményes vagy van megoldás erre is. Ez a progi egyébként két analóg 56k-s modemet is össze tud vonni vagy bármilyen kettőt akár vegyesen is. Az a baj hogy a Windowsokban csak két telefonos hálózati csatolót lehet max. feltelepíteni. Ez egyébként kell is hozzá !! Természetesen szükséges még két önálló telefonvonal az egészhez ( vagy több ... :-))) )

Na sziasztok
Sok sikert

Karesz

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!