Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Nagyobb teljesítményű gépek esetében legyen az szalagfűrész, körfűrész vagy kisipari gyalugép vagy bármilyen, semmi értelme a 380V= 400V feszültséggel működő motort átkötni 220 V-ra. Nem képes leadni ugyan azt a teljesítményt, csak kínlódás vele a munkavégzés.
Igen, a frekvenciaváltó megoldás, csak nem igazán kifizetődő. Egy olyan teljesítményű, ami kiszolgál egy 1,5-2 kW-os motort, az majdnem annyiban van, mintha behúzatom a garázsba az ipari áramot.
Nem vagyok benne biztos, meg villanyász sem vagyok, de én úgy hallottam, hogy a felére csökken átkötésnél. Én az asztalos hengercsiszolómhoz keresek motort (jó lenne 2kw körüli), a múltkor akartam venni 1et és akkor beszéltek le róla, hogy 380V-os motort kötögessek át 220V-ra mert a felére csökken......
Nagyon fasza ez a derékszögállító. Nekem is ajánlottak tavaly ilyet, de ha jól emlékszem 15ropitt kérte érte a gyerek....annyit meg sokalltam. Pedig nagyon jó cucc.....a derékszöggel folyamatosan küzdök sajnos.... :(
1 KW-ra van meghatározva. 1 KW motor teljesítménynél a teljesítmény 80 %-a érhető el a 3 fázisú motor üzemhez képest. A hobbi elektronikán van erről is szó.
Van otthon egy kis 300-as műszerészpadom apró dolgokhoz,de ezeket a haver húzta le a "gyárban".
Egy másik barátom egy galvanizálóban dolgozik,meg porszórva is festenek Ő szokott apróbb dolgokat megcsinálni nekem.
A bömös beteg, a blokkot kéne felujítani, a gumi alkatrészek rihesek,repedezettek a főtengelynek is van hangja,meg fúrni és tömíteni kellene. Lóvét kell gyüjteni.
Én úgy tudom valahol 50-75% át fogja tudni átkötve,de nagyon jó megoldás ha nincs 3 fázis egy frekiváltó!Igy ilyen esetben maradhat a motor rajta és egy potival lehet állitani a fordulatszámot,plusz fel és lefutás,plusz nyomaték meg ilyesmi.
Van erre valami képlet, hogy mennyivel csökken a teljesítmény egyfázisra kötve? Van aki azt mondja, hogy harmadára, van aki azt, hogy csak kétharmadára.
Minden 3 fázisú 380V/220v- os motort átlehet kötni 220v-ra. Kell hozzá egy indító kondenzátor is. Viszont van egy hátránya, hogy gyengébb lesz a motor teljesítménye. Leírnám szívesen miképp kel bekötni de kikapnék érte mert ez hegesztési topik. Interneten egyébként keress rá és találsz leírást és videót is.
oké köszi. az én einhell oszlopos fúrómmal az a gond hogy 10 db lyuk után lehet rajta sütni húst olyan forró, annyira nem birják. pedig 500w os és 16 osig be lehet fogni vele.
Fogalmam sincs :-) 4 éves korom óta ugyanazon a padon van, és ugyanoda van bedugva. (az aljzatot meg a dugót cserélni kellett rajta 20 éve, a régi laposról a mostani kerekre)
Hétvégén megnézem (lefotózom) neked az adattáblát, mintha emlékeznék valami 220/380 beütésre...