Sárkány írta:
"Fentieket eddig mindig cáfolni igyekeztél, miközben most - hivatkozott beírásoddal - megerősítetted. Hogy is van ez?"
Elnézésedet kell kérnem, nyílván nem fogalmaztam elég pontosan. Nem akartam még véletlenül sem a Te szarkasztikus megjegyzéseddel egyetérteni.
Sajnos úgy tűnik, hogy nem tudok olyan pontosan fogalmazni, hogy Te is azt értsd, amit szándékozok írni.
Mivel ilyetén a hiba nyilvánvalóan bennem van, és itt írásban folyamatosan félre értesz, úgy vélem egy időre abbahagyom az itteni vitát és elmegyek egy hozzád hasonlóan felkészült, szakértő és értő szakemberhez kommunikációt tanulni.
Ezt a jövedelmet adnám valamennyi politikusnak. Éljenek meg belőle, függetlenül attól, hogy az országgyűlésben vagy valamelyik önkormányzatban fejtik ki áldatlan tevékenységüket.
Antall József halálát követően miniszterelnökké avanzsált Boros Péterre sem szavaztunk...
Hallottam már bizonyos jobboldali politikusok szájából olyan megközelítést, hogy az "egészem más helyzet volt". Persze, azt egyik sem igyekezett elmagyarázni, hogy miért is volt más.
Szerintem csupán annyiban, hogy akkor nem az MSZP adta a miniszterelnököt, azonban számomra ez egyre megy...
"a politikus nem a semmiből jön, a politikusra szavaznak."
Ha jól értem ezexerint, akkor Medgyessy bukása után parlamenti választásokat kellett volna tartani? Ez - számomra - azért is érdekes, mert nem emlékszem rá, hogy Medgyessyre szavazni lehetett volna 2,5 évvel ezelőtt. Tudniillik nem láttam a papíromon ilyen nevet! És ez valahogy egybe is vág soványka jogi ismereteimmel, mármint hogy a miniszterelnököt nem a nép választja, hanem a köztársasági elnök kéri fel kormányalakításra, majd a parlament szavaz a kormányprogram elfogadásáról. Ez valahogy így van, nem?
Hát ezért kedves barátom, mert a politikus nem a semmiből jön, a politikusra szavaznak. Mint Te + én felelősen gondolkodó magyar emberek, elmegyünk és szavazunk.
Olvasd el újra figyelmesen az 1118-as hozzászólást és vesd össze avval, amit írtál.
Ezen túl gondolkodj el azon, hogy egy megválasztott politikus - két választás között - kinek, minek az érdekében is cselekszik, valamint ez alatt a négy év alatt mit tehet a választó? (Korábban erről is írtam már.)
Írtam olyant is, hogy ebben a társadalmi berendezkedésben ugyanúgy nincs felelőse semminek, mint ahogy az un. "átkosban" sem volt...
Fentieket eddig mindig cáfolni igyekeztél, miközben most - hivatkozott beírásoddal - megerősítetted. Hogy is van ez?
Már +tettem. A zindex szenzációhajhász ujságírójától nincs miért, mert az általa lejegyzett cikk, és az általa alkotott cím között tartalmi különbségek vannak...
Hogy miért "f..sz a Gyurcsány?
Hát ezért kedves barátom, mert a politikus nem a semmiből jön, a politikusra szavaznak. Mint Te + én felelősen gondolkodó magyar emberek, elmegyünk és szavazunk. Ezzel a szavazatunkkal némi felelősséget is magunkra vállalunk. Persze ez koránt sem akkora mint maguké a politikusoké, de azért mégis csak.
És ez csak az egyik apró szelete a közös felelősségnek.
Megnevezném még a gazdasági versenyképesség - csökkenés felelőseinek pl. azokat, akik politikai kapcsolataik, ismeretségük, barátaik révén többlettámogatásokat brusztoltak (nak) ki.
[ szolnoki példa a Széchnenyi terv energiamegtakarítási pályázatán 20 milkás magánházak energiaracionalizálásra nyertek el pénzeket képviselői hozzájárulásra. ]
Vagy említhetném az állam és az önkormányzatok csecsén növekvő vállakozásokat.
Szigorúan gazdasági szempontból felelőssek a szakszervezetek, amikor túlzó követelésekkel állnak elő, és kizsarolják a politikusokból.
Nos mindezek a felsoroltak természetesen sokkal kisebb felelősséggel tartoznak a versenyképesség csökkenéséért, de azért mégis csak.
Forrás: index.hu 2004. november 11., csütörtök 10:07
Az Alkotmánybíróság többször is megtagadta, hogy civil szervezetek megismerhessék a testülethez benyújtott indítványok tartalmát. Az egyik jogvédő szervezet megelégelte a titkolózást és beperelte az AB-t.
Amit Te írtál, az a Te és az Index hírszerkesztőjének erősen túlzó fordítása. Nincs is ezzel semmi baj, hiszen mindnyájan dekódoljuk a beérkező információkat, csak legyünk tudatában.
...
Vagyis amit belinkeltél ez is csak egy (bulvár)sajtói túlzás. Ami szintén nem baj, csak vegyük észre, tudjunk róla, hogy az Index egy "netbulvár" (egyébként szerintem sajnos...)
Kérném ezen kijelentéseid visszavonását és az Index hírszerkesztőjének megkövetését!
Engem nem kell megkövetned, én csak egy választó és egy adófizető vagyok.
Én vagyok egyike azoknak, akik eltartják azokat, akik versenyképtelenné tették az országot. Tehát úgy fikázol, ahogy akarsz... :))
Elnézést kérek Sárkánytól és a topicot olvasóktól, most ujra meghalgattam Gyurcsányt, pontosan azt mondta, hogy egyetért Demjánnal a politikusok felelősek azért, hogy az ország veszített a versenyképességéből. Semmilyen is szócskát nem használt.
Ez egy fasz. Akár a Demján.
Off: De ettől még következtetéseket levonni és a vitapartner véleményeként feltüntetni , nem szép dolog, és egyébként jelentősen megnehezíti a normális vitát.
Nem írtam olyant, hogy ezt Gyurcsány mondta volna. :)) Csupán levontam a végkövetkeztetést.
Te úgy fogalmaztál, hogy a politika miatt is... Ki miatt még?
Meg ezt az infantilis kocsog reklamot itt az indexen. Gazdalkodj okosan! Jahh! Errol en mar nem tudok visszafogottan nyilatkozni. Ennyire hulyenek nezzek az embert, vagy ennyire haverok vagyunk? Alljunk mar meg egy pillanatra! Azt mondja: Gazdalkodj okosan a koltsegvetessel. Ezt a paraszvakitast.
Csak ismételhetem magam: amit az előbb írtál, olyat sem mondott Gyurcsány, mégcsak nem is utalt rá, ahogy én sem. Lehet, hogy nem is ugyanazt a topicot olvassuk ? :)))
:DDD
Sárkány írta:
"A hibát a választók követték el... A poltikusoknak az ország versenyképtelenségéhez az égadta világon semmi közük nincs... Érdekes egy helyzet."
Itt valami hiba lesz, mert én néztem az interjút, és ilyet, így, Gyurcsány nem mondott.
Mondta, hogy a hibát csak a politika követte el, sőt közös felelősségről beszélt, így amit Te írtál (és az Index), azt nem mondta.
Amit Te írtál, az a Te és az Index hírszerkesztőjének erősen túlzó fordítása. Nincs is ezzel semmi baj, hiszen mindnyájan dekódoljuk a beérkező információkat, csak legyünk tudatában.
1) Azt mondta ti. hogy IS !!! Azért ez nagy különbség;
2) Azt is mondta, hogy a Medgyessy és az Orbán kormány (vagyis nem mondta pl. hogy a Horn kormány ).
Vagyis amit belinkeltél ez is csak egy (bulvár)sajtói túlzás. Ami szintén nem baj, csak vegyük észre, tudjunk róla, hogy az Index egy "netbulvár" (egyébként szerintem sajnos...)
A politikusok hibájából Magyarország Európa egyik legversenyképtelenebb országa lett, ismerte el Gyurcsány Ferenc.
Részletek: http://index.hu/politika/belfold/gyurcsany382/
Mindez a median keresztul jon le, ami persze nem hiba, ha tudomast szerzunk visszaelesekrol, vagy gusztustalan beszedeket latunk, hallunk. De, hogy ebbol alljon minden napunk, itt azert a mediaban is van hiba. Lehet, hogy a konnyebb veget fogjak meg a dolgoknak, hisz a botrany noveli a nezettseget, az olvasottsagot. Errol konnyebb irni, mint valami hasznos dologrol.
Ami az embereket kiabranditja a politikusokbol, a politikabol, szerintem a gazdasagi garazdalkodasoknak, illetve a hatalommal valo visszaeleseknek koszonheto, illetve az igazsagszolgaltatas tehetetlensegeben is keresendo.
Engem meg kiabrandit az a ripacskodas, amelyet mostansag mutatnak be politikusaink.
Nos én csak parodizáltam Sárkány stílusát.
Lehet, hogy rosszul tettem.
A következő a menet: írsz valamit, abból Sárkány kiragad egy mondatot, erre válaszol, vagy tesz fel kérdést úgy, hogy alátámassza prekoncepcióját arról, hogy a politika a gonosz és sötét érdekek világa.
Amiben sok igaza van, ámde azért az eléggé egyoldalú nézőpont.
:)