Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Az igen, csak gratulálni tudok. Ha nem látnám csak a kész festett állapotról a képeket akkor simán azt mondanám, hogy vetted. :) ...és apám azok a varratok! Ha én ilyet tudnék..... :)
De írj már 1kicsit többet róla légyszi......méretei? Milyen zártszelvényt milyen lemez anyagot használtál?
Köszi szépen. Sok cécó volt vele, az biztos. A zártszelvényeken az a sok sarok, leköszörülni, megcsiszolni. Na meg az anyagbeszerzés, utánajárás - ha előre tudom, lehet, azóta is a földön lenne :)
Örülök neki, hogy megvan, sokat tanultam rajta mire kész lett.
Megvettem én is a Tucanat, úgy látom ua., mint rfse2-nek, csak pirosban. Örülök neki, hogy lezárult a gépvásárlás téma - már bele voltam fáradva. Remélem sokáig fog szolgálni.
Kész lett a testreszabott hegesztőkocsi is, rá is ment a szabim. Teszek fel pár képet:
Az alfaweldnél van pár gép ami különlegesen jó "vétel" (pld MMA 130), mivel nem mindegyik gép ugyanattól a beszállítótól jön, nem biztos hogy egy 200-as vagy 160-as ugyanolyan jó mint a kis 130-as. pld ProArc-oknál a 175-ös megbízhatóbb mint a 205, a fene se érti.
A BLM az egyenletesebb minőség. Az Iweld is, de ott már megint van egy kis szórás.
Mindig az a kérdés hogy tényleg mire kéne a gép, mert a kis alfa MMA 130 a ház körül mindenre elég, felesleges a BLM. Amennyiben nagyobbak az igények, pld sokat menne hosszú hosszabbítóról esetleg generátorról is akkor meg Iweld HD sorozat vagy BLM DTM.
A BLM 1600M annak való aki egyébként is minimum 160-as gépben gondolkodik, akkor jobb választás mint egy 160-as alfa.
mma inverter hegesztőt szeretnék vásárolni. Ház körüli munkákra kellene, max 50ezer forintig.
Láttam, hogy a blm 1600at részesítitek előnybe. A kérdésem az lenne, hogy mennyivel jobb, mivel tud többet mint egy alfaweld mma? Alfaweld kijelzős, 2 év garival adják és olcsóbb is valamennyivel. Inkább a blm 1600at válasszam?
Vannak egész jó gépek megfizethető áron, de ezek azért NEM alternatívái a TP1500-nak. Az egy 200.000 Ft-os ipari gép. Lehet hogy a 50-70.000-es gépeket is ugyanolyan jónak "érzed" használat közben, de nem olyanok azért, és nem is fognak addig tartani.
A majdnem olyan jó alternatíva egy SOLTER, ERGUS, (ipari szériás ESAB ami sajna 5x olyan nehéz) lehet lehet esetleg, de azok is 100 felett vannak.
Otthoni/kisipari, pláne hobbi célra szerintem egy iweld HD, vagy BLM dtm gépben , vagy Rilonban, esetleg Jasic Pro-ban nem fogsz csalódni. (60 körül megúszható)
Sziasztok. Hétvégén volt szerencsém egy géphez Fronius transpocket és eléggé meggyőző volt. Van ennek valami megfizethető alternatívája, abszolut hobbi célra. thx
Nekem ez van, szerintem az összes bemutatott szemüveg közül ez ami a legnagyobb felületen, oldalról is véd. Nem volt drága, én most nyúzom a másodikat, ez már karcálló. Ez első nagyon hamar bemattult, ez jól bírja.
Munkavédelmi boltban vettem egy nem drága full plexi szemüveget. Elég nagy, ez alá nem ment még be semmi. De vannak azok a régi motoros szemüveghez hasonló cuccok, az még jobban védenek.
Nekem ez a függönyös megoldás egész jól működik, csak nagyon macerás magamra aggatni. :)
Viszont mindenek előtt a jövő héten 1normális köszörűs szemüveget kell vadásznom valahol mert ami most van 1kalap sz....rt nem ér. Barkács boltban vettem valami 700Ft-ért ha jól emlékszem de nem tudom hogyan állandóan alá pattan a szikra.
Én is csak akkor vettem észre, hogy baj van, amikor az új munkásnadrágom már kokszosra égett. Utána szépen szét is foszlott, most olyan szürkés-ezüstös emberrabló ragasztószalaggal van bestoppolva, hogy a családi ékszer nehogy kikandikáljon :-))
Nem értek hozzá, csak belekotyogtam.....én lehet, hogy megkockáztatok majd egy ilyet mert a hegesztésnél 1enlőre nem is, de a flexelésnél állandóan kiég a gatyám.
Lehet, most röhögni fogtok, de 1régi ilyen csúszós anyagból lévő sötétítő függönyt használok jelenleg.....nem tudom milyen anyagból lehet, de még 1helyen sincs kiégve, pedig flexeltem már benne elég sokat. :)
szia, köszi az infókat. drágára nekem sem telik, meg hogy felmondtam a közmunkát spórolnom kell . a jófogáson van 3 ezerért alsó felső, kantáros, van több garnitura is . lehet az marad, meg veszek elébe egy bőrkötényt