Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
Nekem is w4000-em van csak ajánlani tudom,elötte pana plazmáz nézegettem de nem bántam meg,hogy ezt választottam.Naggyon jó a tévé adás képe,és nekem nem hiányzik a 100hz se.
En szemelyesen a plazmara szavazok, tft-bol Sharpra szavaznek, de az uj kozos Sony/Samsung panel jelenleg a legjobb. Hogy jok-e valoban mint tevek, az majd 5 ev mulva derul ki, en 100-120Hz nelkul nem vennek fullHD-t, ebbol a szempontbol a Samsung uj szeriak jobb ar6ertek aranyunak tunnek. LG-t en egyszeruen nem szeretem, a valasztas meg annyira egyen fuggo, hogy max azt lehet megmondani, hogy mit ne. Talan:)
Nekem van/volt egy LG 106 LCD tévém és szerintem nagyon jó. Egyik fő bűne, hogy kicsi, csak hd ready és nincs bennedigitális tuner. Akkor lehet, hogy elkapkodtam vásárlást, de mivel most megvennék tőlem, így gondoltam először kérdezek és utána megyek a boltba.
Hétvégén üzemeltem be az új Pana 42PV80-t. Kérdésem, hogy mire kell figyelnem a bejáratásnál?
A képarány gyárilag automatikus-ra van állítva, ami nagyon kellemes tud lenni, mikor nem húzza szét az analóg képet 16:9re és így nem lesz széles feje mindenkinek. Ugyanakkor idegesít, mikor reklámok alatt minden fekete csíknál ész nélkül vált 4:3-ba, majd pár másodperc múlva vissza.
Ha jól értesültem, akkor a bejáratás alatt (kb. 200 óra) nem javasolt 4:3 csak a 16:9. Egyéb tanácsok?
Leginkább pénzt, bár a megadott keretbe a Sony KDL-52W4000 az árgép szerint még éppen belefér, de a Pana 50"-os FullHD plazmái (80-as és 800-as sorozat) már nem fognak beleférni, igaz, ezeket itthon még nem is nagyon lehet kapni.
Már vagy fél éve nem nézegettem az LCD/Plazma piacot, azonban aktuális lett egy 127/132cm TV vásárlás. Nem gondolnám, hogy 500eFt-nél többet szeretnék költeni, de ha van értelme akkor elképzelhető.
.
Ha jól emléxem, akkor ez úgy volt, ha plazma, akkor panasonic, ha LCD akkor LG. Nézegettem az új LG-t de ekkora méretben nem gyártak lcd-t. Korábban megbarátkoztam Sharppal is, de nem tudom, hogy most mit nyújtanak. Samsungokat nem szeretem, Sony-k pedig aranyárban. Most akkor mit is keressek?
Srácok mondjatok alternativát a samsung 40a656-nak. Remélem holnap sikerül élőben is megnéznem és akkor döntök hogy megveszem-e vagy valami más után nézek.
Bár tudom, hogy sokaknál létezik egy ún. "Sony-Sony über alles", azért ez a dolog ennyire nem egyértelmű. Lévén pont ez a 2 gyártó közös paneleket használ, több-kevésbé azonos elektronikával. Még a tulajdonságaik is megegyeznek, csak másként hívják őket. Így lett a Bravia Engine-ből Wide Colour Enhancer a Samsung-nál, a Bravia Engine 2-ből 2008-ban - mily meglepő! - Wide Colour Enhancer 2, stb.
A Samsung "széles nagyítás" képalakja tökéletesen megegyezik a Sony "Smart" funkciójával, stb.
Szerintem korrekt körülmények közt hasonlítsd össze a két gépet és a jobban tetszőt válaszd. (Persze azonos tudás és árkategóriában)
Nagy dilemmában vagyok. Azonos (majdnem) áron kaptam ajánlatot egy Samsung LE40A557-re és egy SONY KDL40V3000-re. Ti melyiket vennétek inkább és miért? Holnapig el kellene döntenem, ha a héten már ezt szeretném nézni.
valahol olvastam, hogy száztizenvalahány centis és full hd-s, ennyit tudok, de az oldalon biztos írják.. Te meg minek köszöngeted a 7up-nak, le van zsírozva? :D
Te is tudod, hogy egy üzletközpontban nem lehet jól feltérképezni a tévéket, ezért érdeklődtem, hátha van róla valami közelebbi infód, mielőtt körülnézek a neten. Biztos, hogy nagyon rossz nem lehet, és nem is vagyok maximalista ennyiért.:-)
Erről nem kell tovább beszélni! Ha neked tetszik a képe és a hangja, ha elégedett vagy a szolgáltatásaival, csatlakozóival és erre van pénzed, akkor vedd meg, nem fogsz rosszul járni vele!
"Ez azért van mert a plazma kevesebb ideig él és hőt termel meg zabálja az
áramot?"
Az lcd sem örök életű, sőt.
Az lcd is teremel hőt, nem is keveset.
Az lcd is sem zabálja kevésbé az áramot, mint a plazma.
A jelenlegi állás szerint ez a helyzet.
Viszont az lcd-t kevesebb macerával és anyagi ráfordítással elő lehet állítani, ezért nyomatja boldog-boldogtalan, ráadásul jóval többen is gyártják a kijelzőket. Az más kérdés, hogy a kiló kenyér meg a liter tej mellé az abc-ben megvehető lcd tévék minősége finoman szólva is gyenge, mint a harmat. És ezeket veszik a legtöbben. aztán utána meg jön a sirám, hogy ő nem ilyen lovat akart.
Csak azért kérdeztem, mert én nem szádékozom 300k-nál többet adni egy tévére. A PV80-t nézegettem, de most 300-ért kapható a PY8 42-es méretben, ami mégis csak full hd, és nem sokkal drágább. Az egyik Médiaban pont egymás mellett ment a kettő, bár csak 1080i-ben. Bevallom, nemigazán láttam különbséget köztük, pedig megstríröltem alaposabban is. Tudom, nagyobbat, meg nem lebutítottat. De nem fér el nagyobb, és ennél többet nem is szánok tévére.
Az nem igaz, hogy a plazma élettartama kevesebb az LCD-nél!!! Az idei Panasonicok 100000 órásak, ami bőven több a szükségesnél.
Mindenkinek full HD-t szoktam javasolni, ám a címben szereplő kérdésre nem tudok határozott választ adni. A Pioneer plazmák elképesztő kép és hangminőséget nyújtanak, eszement árért. A Panasonic szintén nagyon jó, de egyelőre messze vannak a Kuro-tól. Nálam pár hete egy PZ85 (PY-hoz képest a digitális tunerben tér el) fűti a nappalit, a képe remek, a hangjával is meg vagyok elégedve, még a fehér szín megjelenítése is elfogadható.
Láttam nagyon jó Samsung plazmát, a Q92-est, ami viszont csak 1024x768-as és kifutott modell.
LCD-ből óriási a választék, nekem legjobban a Sony csúcsmodelljei tetszenek (az olcsóbbak sokkal kevésbé), de a Samsung nagyon ott van a nyomukban. A többi márka egyes példányai szintén meggyőzőek tudnak lenni, de valami kompromisszummal mindegyiknél számolni kell.
"Srácok mennyire tükrözödik a samsung a656 képernyője?"
Nagyon. Egy átkozott tükör. A tesztek és műszaki adatok alapján ezt akartam megvenni, de mikor megláttam a tükröződését visszariadtam. Nagyon jó a feketéje, de teljesen tönkreteszi, hogy élesen tükröződik benne a háttér. Nem töksötétben szoktam tévézni, így inklább legyen kicsit gyengébb a kontraszt de ne legyen tükörfényes a képernyő.
Matt felületű képernyőben létezik a 656-tal összemérhetően jó feketeszint?
Mit ajánlanátok, ha a következő szempontok a legfontosabbak: 40...50 coll között szeretnék 1080p TV-t venni. A mozgások jó visszaadására különösen kényes a szemem, ez számomra a feketeszintnél is fontosabb. Az akadozó mozgás teljesen elrontja az élményt. A 24p mindenképpen kell, de mivel mindenféle codec-kel tömörített filmet is nézek, fontos hogy az 50 és 60Hz-re kódolt filmeket is jól, látható rángatás nélkül tudja megjeleníteni. Nem baj, ha kicsit drága...
Köszönöm a választ. De akkor felmerül a kérdés, törekedjek arra, hogy full HD legyen amit veszek? Egyáltalán az is kérdés ami a fórum címe is: Plazma vagy LCD? Ha jól látom az LCD már drágább. Ez azért van mert a plazma kevesebb ideig él és hőt termel meg zabálja az áramot?