egyszer ilyen nagyon okos táplákozási akárkitQl meg azt is olvastam, hogy ugyi jól kell étkezni (nem mindenféle szarságokat, tojást, hust, tejet) majd kellenek a tisztitó kurák és olyankor reggeli pisit meg kell inni...
No erröl és az egész táplálkozási szarakvásról egíy Karinthy Frigyes novella jut eszembe. Gyöszködik öt a hosszú élet titkáról, mire ö elgondolkodik a feltételek hallatán és akkor inkább a tartalmasat választja, mint a 120-at. S az én jó közérzetemben a liba máj egész jó helyet foglal el....
Van egy falú békésben Tótkomlos, no most ök nem csak szépszörüek és kövérek, de a börük is híresen és sokáig szép...mert ök minden reggel pisivel mostak arcot (komolyan) legalábbis azt mondják az öregek, hogy azért szép babapopsi az ábrázatjuk...
uhumm, oke, fuggetlen egymastol az ovulacio es a menstruacio. ha mar ilyen jol haladunk a felvilagositasomban, elarulnad kerlek, hogy mi tortenik a kiszabadult petesejttel megtermekenyites es menstruacio nelkul?
by the way az egyszer eros masszor gyenge menstruacio lehet akar a vekonyabb vagy vastagabb nyalkahartya eredmenye, lehetnek hormonalis, sot lelki okai is. ezer lehet, de hogy nem a huseves, az egyszer biztos. a so visszatartja amugy a vizet a szervezetben, ezert nem ajanlott a TULADAGOLASA terhesseg alatt sem. nem az elhagyasa, a tuladagolasa.
Végigolvastam az utóbbi oldalakat. Nem semmi. Egyébként a Konyhasztal-ban van egy Vegetariánus vagyok (?) című topic, ahol nem nagyon szidja senki a vegetariánusokat (max. viták fordulnak elő), bár ott többen vagyunk ovo- vagy lakto-vegetariánusok, mint a szélsőségesebb irányzatok képviselői.
Tudom, hogy a sajt erjesztett tej (vagy valami hasonló), és már több száz éve csinálják, mégis csak most okoz több rákos megbetegedést? És ne feledd, hogy régen is lehettek rákos betegek, csak akkor még nem biztos, hogy felismerték.
És mivan a hsz-om másik részével? Ugye nem mész többet eü intézmény közelébe. Van örökletes betegségben szenvedő ismerősöd? Szólj neki, hogy ne csináljon utódot, mert a Te új rendszeredben nem lesz helye.
A bio élelmiszerek fogyasztása valóban egészségesebb, mint a vegyszerezetté (jó pár éve volt egy felmérés, hogy egy felnőtt egy év alatt két kilo gyomirtót eszik meg a mindennapi kenyerével).
De azt is írták, hogy Fro-ban és Olo-ban nem adnak nekik húst a bio zöldségek mellé??? Nem! Tehát amit írtál az egy tipikusan a szövegösszefüggéseiből kiragadott mondat.
Csak mostzanában megy ilyen szinten a húszabálás. Innen a rengeteg rák, meg a sok konzerválószer miatt. Az állati dolgok nagyon romlandóak és nem is lehet őket úgy kiállítani, hogy ne legyenek romlottak valamilyen fokon. lásd a sajtokat pl. Mondom, hogy olvassatok többet.
var url='http://www.zoohoo.hu/index.php?q=Arzénevés&ref=182'
UjAblak = window.open(url,'zoohooWindow','resizable=1,scrollbars=1,menubar=1,toolbar=1,location=1,width=600,height=550');
window.focus();
E szokás különösen tiroli és stájer pásztorok és zergevadászok körében elterjedt abból a célból, hogy sovány táplálkozás mellett is jó testi erőben maradjanak és könnyen küzdjék le a hegymászás fáradalmait; fiatal leányok, asszonyok is gyakran rabjai e szokásnak, mert általa telt idomokra, fénylő szemekre és fénylő, feszes arcbőrre lehet szert tenni. A. -re leginkább a kénarzént (auripigment) használják, melyben körülbelül 10-20% arzénessav van; de magát az arzénessavat is. Az evést egész kis dózisokon kezdik, s apródonkint egész 40 cgrammig (tehát a halálos dózis sokszorosáig) is fölmennek, emellett igen magas életkort érhetnek el; az A. abbanhagyása azonban veszedelmes elgyöngüléssel jár, s ez indítja az illetőket arra, hogy szokásukat abba ne hagyják. A mondott vidékeken, de másutt is, a lovakat is szokták arzénnel tartani, hogy azok kövérek és fényes szőrüek legyenek."
Korrekt. A mandulahéjról mostanában derült ki, hogy az a bioaktív cián, ami egy természetes anyag, gyakori a zöldekben, vagy inkább magokban a ráksejtek pusztításában jeleskedik. Na ezt kapjátok ki!
Egyébként a mandulatejhez előbb nbe kell áztatni a mandulát és mikor lejön a héja, akkor desztillált vízzel összeturmixolni. Klutty. Lassan, jól megrágva. Bokor Kati néni dióból csinálja.
Nem tudom látta-e valaki a sprektumon azt, amikor a figyelemzavaros, kissé hiperaktív kissráccal omega3 zsírsavat etettek. Állitolag nagyon sokat segített neki. Ha ez igaz, akkor tényleg jo, ha a kismamik sok halat esznek. A mi régi dokink mániája volt a csukamájolaj használata terhesen és a kisgyerekeknek is, valamint a tengeri halakat is ajánlgatta sokat. Lehet, hogy igaza volt?
S mi van velünk békési arzénos vízet ivokkal, akik ezt isszák amiota a világ világ? (Mostanában mutatta ki egy felmérés, hogy itt az országos átlag alatt van a daganatos megbetegedések aránya-nem hinném, hogy lenne összefüggés, de igy arzénos vízzel sem élünk kevesebbet, s betegebbek sem vagyunk)
Addig is, míg megtalálod. Tőlem hallotta ő is, amit hallott, de gondolom olvasott is hozzá. Neki mindenesetre meddősége volt, mielőtt rákapott a zöldekre és a legnagyobb örömére és az enyémre is, teherbe esett, hamarosan. Azoknak, akik a fehérjét és a kálciumot mondogatják, javaslom, hogy fokozd a nyers zöldség mennyiségét. Majd szoptatáskor fvisyzont az erősen vízhajókat (petrezselyem, zellerzöld, uborka) mársékeld és fogyassz addig is sok mandula és diótejet, csírákat (Írd meg az E.-r-re a vércsoportodat) fogyassz és semmi bajod nem lesz a hiányokkal. Figyeld meg pl. hpgy a fogaid hogy bírják, illetve, hogy változik -e a hasnyálmirigyed működése. Arra ügyelj, hogy tejet akkor se igyál, ha kifejezetten ajánlják, inkább nézz be a www.geocities.com/all_are_one.geo/hun/aranypor
oldalra. Ott találsz cikkeket. Sok olajos mag, külön. Nem egész nap rágcsálva, mert összezavarja a felszívódást. A zöldek néha rontják a kalcium felszívódását. A folsav (Czeizel doki) pedig tudod, a levelesekben van. A salátára oliva és ha nem vagy B-s, vagy AB-s, akkor alga. A vas és a B12 miatt. Ha teheted és bírod, tönkölyszeitánt fogyassz mert 100%-os tökéletes fehérje. A szója is okozhat zűröket, mint a tej. Mindent a babáért!
Az előbb elszállt a vindóz, biztosan ez a topic feküdte meg a gyomrát..
A WHO 92-ben (kb) ilyesmit írt (ez nem elég hiteles, de nekem maradandó volt): Az ajánlás naponta a föld minden lakójának fél kiló nyers zöldséget és gyümölcsöt (szerintem is-is) javasol az egészségszint eléréséhez, illetve emeléséhez. Tehát már volt ilyen javaslat. Volt a legalább 6 hónapos szpotatásról is. Ami azért nagyon minimális. Legalább egy év, de inkább több...
A másik viszont friss, talán pár hónapos. Olasz és Franciaországban az iskolákban és idősek otthonaiban már biogyümölcsöt és zöldséget visznek ki a szörcsöhető és nyalogatható szörnyűségek helyett. Mi meg itt csak tépjük egymást. A kiáltványom tulajdonképpen csak előkészíti azt, ami úgyis bekövetkezik. Ezért írom mindig, hogy tanulni, tanulni...
Szerintem nem fáj nekik, hogy más növényt eszik (én például még egy rossz szót nem kaptam tőlük!) - de ez egy más topik:
"MIvel a másik topicban egy olvtársunk kifejezetten kárte, hogy elvi vitát ne nyissunk, ő csak tanácsokat kér, ezért megnyitottam ezt a topicot, itt lehet vitatkozni. Jó-e a vegetariánus koszt a gyerekeknek, ha a szülők is vegák is úgy döntenek, hogy így eteteik a gyereküket? Mit nyernek, mit vesztenek? KInek mi a véleménye-tapasztalata?"
Szívesebben mennék én is olyan helyre, ahol a durvaság és a gonosz ostobaság nem tör ki alapvetően jó és okos emberekből. Kérlek közöld, merre vannak ilyen helyek. Ha még nem jártam ott.
Tipikus esete vagy a fordított gondolkodásnak. Ezt a neved is jól jelzi. A vallást ne keverd össze a szellemmel. Az a lélek dolga. Amit Tomi is és én is teszünk az nem más mint felvilágosítás. Erre mit kapunk? Pocskondiázást. hiába sorolunk fel érveket, idézünk cikkeket, írunk tudományos értekezéseket. Nektek az agyatokat belepte a korom. A rosseb akar benneteket téríteni. Csupána baromságaitokra próbálunk minél higgadtabb válaszokat adni. Ha ez a topic tényleg arról szólna, ami a címe, akkor nem vagdalkozásról, hanem eszmecseréről szólna. Ma ehelyett a két tábor, jobban mondva az egyik sovány kisebbség, aki szembe mer veletek szállni és a monolit, agresszív többség van itt jelen. Egy hely, ahol kiadhatjátoka dühötöket. Mondjátok csak: mennyi károtok származott abból, hogy a növényevbők növényt esznek? Bánt benneteket az, hogy ők képesek ezt megtenni? Nem olyan könnyű ám. Ti magatok is többször elmondtátok a kudarcaitokat. Azt várjátok, hogy megerősítsünk benneteket ezekben a tévitekben? Azt várhatjátok..
Örömmel hallom, hogy nem kell a széked után nyúlnod...
Feleségem akkoriban, mikor a hidat kapta egy orvosi műhiba miatt, még messze nem volt vegan. Az a fogápolás, amiről mindenfélét képzelsz, nem volt képes az én fogaimat megmenteni. Kicsit többet kell manapság tudni az egészségről, mint a fogselyem. Viszont, ha fel tudod fogni, amit írok, az az ember, akinek lyukas fogai és hídja volt, mára mégis... hangsúlyozom, mindezek után ma már egészséges az ínye és az alsó fogsora érintetlen, ami általában ritkaság..., annál lehet valami más is a háttérben.