Marha jó ez a téma!
Két nyáron is ott nyaraltam, utoljára volt egy régi kocsiban valami vasutas kiállítás.
Kérdés, miért hívták sokszor Alsóőrs-Veszprém vasutnak, ha fizikálisan Balatonalmádinál tért be a vonalba?
Vagy Alsóőrs volt a végállomás?
Azt hiszem, ott azért is van még ma is 4 vágány.
Úgy látom jól csináltad a jelölést. Most végig földút van a vasút helyén, Balmádi területén pedig burkolt utca.
Csak Veszprém küső - Veszprém között nem azonosítható a nyomvonal, ott lakótelep épült a környékére. Ezen tülnemően két benzinkút és egy nyaraló van a pályán. Meg egy gőzmozdony.
1. Valaki tett fel korábban mai ortofotókat a területről, én lementettem és ideiglenesen felraktam a weblapomra, pirossal bejelölve a vonal ÁLTALAM VÉLT helyét.
Ha tévedtem, kérem javítsatok! (A minősége szar, mert keményen be kellett tömörítenem, de talán értelmezhető...)
2. Van még ott valami kézzelfogható nyoma a vasútnak? Sokat járok az északi parton, egyszer felkanyarodnék körbenézni, nem tudom van-e ott olyan közút, amiről a régi emlékek nyomára bukkanhatok...?
Azta..!
Micsoda eldugott kincseket tudtok Ti néha előkaparászni!
Ezek szerint 1997-ben még eljutott Vértesacsára vonat, tehát megvolt valamelyik irányból a sín végig? Akkor a Dacia is nyilván a film kedvéért lett vörös csillagos... És milyen filmet forgattak, hol lehet ezt valahol látni?
KEDVES UTAZÓ
ki hozzánk most betérsz,
Olvasd el e pár sort most a kedvemért!
Ne firkáld falaim kérlek Téged nagyon,
Hagyd, hogy sokáig ily tiszta maradjon!
Padjaimon ne ugrálj, ne taposd a székem,
Ne szaggasd le a Falihirdetményem!
Ha a papír a zsebedben nagyon összegyűlne,
Kérlek dobd inkább a hulladékgyűjtőmbe!
A dohányzás idebenn tudod meg van tiltva,
És kérlek ne hagyd az ajtót télen nyitva!
Téged szolgál, ha szép, tiszta mindenem,
Köszönettel jegyzé a vén
"VÁRÓTEREM"
Ha az MVP-ben nem megy, próbáljátok ki a fogadókészséget a KEMV-en:
Április 9-18. között a 29+95 - 33+20 szelvények közötti pálya járhatóvá tétele a fő feladat, és a jól végzett munkáért lehetőség 10 év után utazni ott az első vonattal. Korlátozott szálláshelyek miatt előzetes jelentkezés a pályamesternél: Bakcsi Máté (30) 445 3873
"A hazai vasútmániások többsége inkább a fotelből-vasútmániás körbe tartozik." Kicsit ugyan eltér a szorosan vett témától, de nem állom meg szóvá tenni a következőket.
Amikor az MVP-vel kapcsolatban szóba került, hogy esetleg társadalmi munkában segítenénk pl. a kiállított járművek állagának fenntartásában, az illetéskesek egymás szavába vágva magyarázták, hogy "ez nem olyan egyszerű", "ezt ezért, meg azért nem lehet", "ez komoly dolog, hülyék vagyunk mi ehez", stb.
A hajósoknál ez kicsit másképp van. Tessék beleolvasgatni egy kicsit a "http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9011160&uq=5490" című topicba! Kiderül, hogy egy csomó ember nem csak a fotelből hajómániás. Persze ott a fogadókészség is kicsit más.
Tolyás: Azaz 31-es. A 331-es: Miskolc-Taksalápa Nem. A 331-es a Menetrendfüggeléki száma a vonalnak. A lassújelkimutatásban ez a szám szerepel minden vonalnál.