Keresés

Részletes keresés

Árpi Creative Commons License 2005.05.02 0 0 6450
A rendszermeghajtó használatáról csak annyit, hogy az utóbbi időben, bő fél év alatt 3 Maxtor SATA vinyóm pusztult el... Úgy tűnik, ha egy vinyón sokat videózol, azaz sokszor töltöd tele, nagyobb az elhasználódása. Én mostanában minden esetre igyekszem a második vinyóra rögzíteni, amit digizek a géppel. Az adatok sérülése kevésbé ráz meg (hiszen van mentésem), mint ha az egész rendszert kell újrarakni.
Előzmény: VChris (6448)
Initram5 Creative Commons License 2005.05.02 0 0 6449
Köszönöm a segítséget. A 16:9-es, SONY-s videózásról tud valaki valamit mondani?
VChris Creative Commons License 2005.05.02 0 0 6448

Én sem azt mondtam, hogy nem lehet rendszermeghajtón videózni, csak nem ajánlom. Te tényleg nagyon kötözködős hangulatban vagy ma :-)))

Kazetta ügy: Magának a felvételnek a minősége nem fog romlani több felvétel és lejátszás során, hiszen a tárolási elv digitális, tehát nem a képjeleket rögzíti mágneses elven, hanem a képet átalakítja sok-sok nullává és egyessé, és azt tárolja. Ha valahol nem tud egy-két bitet kiolvasni, arra van hibajavító algoritmus, ami helyre tudja tenni a kisebb problémákat. Természetesen ettől még nem lesz végtelen életű egy kazetta, hiszen a tárolási forma viszont továbbra is mágnesszalag, ami korlátozott élettartamú, tehát maga a szalag mágneses tároló képessége minden felvétel és lejátszással romlik. És egyre többször, egyre több helyen lesz, hogy nem tud rá írni, vagy onnan olvasni. Na ekkor a kép, ahogy Airman is írja szürke kockássá fog változni. Ahol viszont nem jelenik meg ez a fajta kockásodás, oda rendesen tud írni, ott viszont a tárolt kép minősége ugyanolyan lesz, mintha egy szűz kazettára vennénk, a fent említett digitális tárolási elv révén.

Én fontos dolgokat egyébként mindig teljesen üres kazira veszem, és ezeket a kazikat megőrzöm, a kevésbé fontos dolgokat meg mindig ráveszem ugyanarra a kazira, aztán ha már kb. 10-15-ször rávettem, letöröltem, akkor kuka. :-)

VChris

Előzmény: _AiRMAN_ (6445)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.01 0 0 6447
Nézd csak meg a garancialevelet, lehet hogy nincs is rajta szervizlista és a boltba kell visszavinned.  Enyémmel is ugyanez volt és a vásárlás helyén 11 hónap után visszaadták az árát.
Előzmény: gusson (6446)
gusson Creative Commons License 2005.05.01 0 0 6446
Mivel pontosan mi nem tudjuk, hogy neked mennyire hallatszijk bele, nem tudju megmondani.
Hm, igaz.
Egyébként a felvételen én (a párom nem nagyon) határozottan hallom azt a finom motorzúgást.

Egyébként csanonnál gyakran előfordul gyártási hiba miatt, hogy hangosabb, ezt becserélik.
Ez már csak a szervíz lehet, hisz a háron nap már elmúlt.
A márkaszervízben megbízható műszerészek vannak, valakinek van tapasztalata?

Viszont alapból is jóval hangosabb, mint a vhs, mert a fej sokkal gyorsabban forog, ugyhogy ez miinden digit kameránál sajna általános.
A DV-t rendszerszinten nem nagyon ismerem, úgyhogy ma is tanultam valamit.

Esetleg egy másik digittel összehasonlítva látható, hogy melyik a hangosabb.
Ugyanezzel a kazettával megteszem majd.
Meglátjuk.

Köszönöm:

gusson
Előzmény: _AiRMAN_ (6444)
_AiRMAN_ Creative Commons License 2005.05.01 0 0 6445
2/ szerintem rendszermeghajtót is lehet használni, ha viszonylag új és gyors vinyód van, és töredezettségmentesíted. szerintem. Egyébként inkább ajánlom egy külön partícióra dolgozást. Csak akkor vegyél újat, ha az alább említett 13 gigabájt/óra problémát okoz.
3/ ez a motorzaj inkább darabonként változó, de lásd az előbbi hsz-t!
4/én azt mondom, nagyságrendben annyiszor, mint a vhs-t, bár egyesek csak 10-20 alkalmat mondanak, de szerintem ez kevés. Az biztos, hogy a lejátszás is ugyanannyit számit majdnem, mint a felvétel. Meg az is, hogy nem hirtelen fog tönkremenni, hanem először csak itt-ott bekockásodik, aztán egyre jobban....
Előzmény: Initram5 (6437)
_AiRMAN_ Creative Commons License 2005.05.01 0 0 6444
Mivel pontosan mi nem tudjuk, hogy neked mennyire hallatszijk bele, nem tudju megmondani. Egyébként csanonnál gyakran előfordul gyártási hiba miatt, hogy hangosabb, ezt becserélik. Viszont alapból is jóval hangosabb, mint a vhs, mert a fej sokkal gyorsabban forog, ugyhogy ez miinden digit kameránál sajna általános. Esetleg egy másik digittel összehasonlítva látható, hogy melyik a hangosabb.
Előzmény: gusson (6443)
gusson Creative Commons License 2005.05.01 0 0 6443
Üdv!

Sok agyalás és infógyűjtés után a Canon 750i típusa mellett döntöttem. Már egy hete tanulgatom, kezdem kiismerni. A mai napon csináltam vele jópár felvételt, egy kazit majd megtöltöttem. Nagyon jó kis masina ez, de egy valami nem tetszik rajta (benne).

A kérdésem is ehhez kapcsolódik:
Amikor kazetta van a gépben és lejátszik, ill. felvesz (fejdobmotor vagy szalagmozgató??), viszonylag hangos motorzaj hallatszik (az öcsém régi VHS-C kamerájához képest mindenképp), ami a felvétel hangjába is bekerül. Kazetta nélkül csendes, tehát nem az autofókusz, vagy a zoom motor hangja hallható.
Szóval ez egyedi hiba, vagy ebben a típusban mindegyik példánynál így van (szóval a tiedénél is?)?

A választ, segítséget köszönöm:

gusson
Előzmény: HT (6002)
VChris Creative Commons License 2005.05.01 0 0 6442

Szia Initram5!

1. Digitális videókameráról áttöltéshez bőven elég a FireWire. A digitalizáló kártya arra való, ha analóg forrásról (VHS, TV, stb...) szeretnél digitális videót a gépre vinni. Mivel a DV kamera eleve digitális formátumba rögzít, így csak át kell tölteni, semmi átalakítás nincs. FW csak átviszi az anyagot.

2. Rendszer HDD-t nem ajánlom videózásra. Amire készülj fel: 1 óra DV anyag 13 Giga!

3.-as és 4-es kérdést meghagyom másnak :-)

VChris

szezé Creative Commons License 2005.05.01 0 0 6441

Szia,a canon 800-as sorozatban van lehetőség 16:9-es felvételt készíteni,sonyból a

hc19et volt szerncsém kipróbálni a 22est nem de ha jól emlékszem az is csinál,de er-

re inkáb a sonysok tudnának pontos választ adni.

A nemrégen Zeki álltal szervezett kamerateszt eredményei alapján a pana 3ccds

kamcsik nagyon jók ha jól emlékszem 120astól felfelé,ajánlották is azokat.

De ha van lehetőséged elmenni olyan helyre ahol tudsz próbafelvételt csinálni az a

legjobb.

szezé Creative Commons License 2005.05.01 0 0 6440

Vchris!

Kszönöm a mailt,az ájánlott progi tökéletesen működik.

Most csak 4g-t csináltatok vele,de bármi mást tudok közben csinálni a gépen.

A kész mpg minősége olyan,hogy jobbat nem is lehet nagyon várni,meg kb fél óra a-

latt végez.

Még1* köszi!

szezé Creative Commons License 2005.05.01 0 0 6439

Szia olvasd el az 5616-os hozzászólást.

Ez pont azért készült mert majdnem minden benne van amit szoktak kérdezni .

Nem kell újra+újra leírni.

Initram5 Creative Commons License 2005.05.01 0 0 6438
Eszembe jutott még valami. Mivel szélesvásznú TV-m van, ezért fontos lenne, hogy a kamerával lehessen 16:9-ben felvenni.
Initram5 Creative Commons License 2005.05.01 0 0 6437
Sziasztok!

Most biztosan olyat fogok kérdezni, amit kezdő korotokban már feltettetek magatoknak és másoknak, ma pedig pofonegyszerű rá a válasz, de mivel én most vagyok amatőr, ezért ide jöttem ezt-azt megtudni.

1./ Ha a miniDV-ről szeretném merevlemezte átvenni a rögzített anyagot (hogy utána szerkesszem, DVD-re írjam) akkor elég a firewire port az alaplapon és kész? Néha olvasok arról, hogy valaki digitalizáló kártyát vesz. Hmm, akkor az mire jó, mivel nyújt többet, mint egy síma firewire port? Azzal is csak áttölteni lehet hdd-re az anyagot, vagy nem? Azzal esetleg gyorsabban megy??

2./ Mekkora hdd-t kell vennem, hogy egy-egy filmet szerkeszteni tudjak? Egyáltalán érdemes -e erre *külön* egy plusz vinyót venni, vagy az is jó, amin a rendszer fut (persze ha van elég hely)?

3./ Alap készüléket készülök vásárolni, max. 120.000 Ft-ig akarok erre költeni, úgyis venni kell tokot, kazettát, stb. A SONY DCR-HC22E jó választás? Sokszor mondjátok, hogy szinte mindegy, hogy az alap gépek közül SONY-t, Panasonic-ot vagy Canon-t vesz az ember, de azért kíváncsi lennék a ti tapasztalatotokra. Pl. korábban írtátok, hogy a SONY-kon a felvett anyagon lehet hallani a kamera motor zaját.

4./ Egy miniDV szalagot kb. hány alkalommal szabad/lehet felhasználni?

Köszönöm előre is a segítségeteket és bocs, ha nektek már unalmas kérdésekkel bombáztalak titeket. Fogok én még olyat is kérdezni, amire senki nem tudja a választ! :-)
VChris Creative Commons License 2005.05.01 0 0 6436

Mindkettőtöknek igaza van!

Természetesen biztos, hogy egy nagyon minimális minőségromlás előfordulhat. De pl. ez VHS esetén szerintem szemmel teljesen észrevehetetlen. Mint már korábban is írtam, én egy óccsó TV tuner kártyával szoktam VHS-ről digizni, nem többtízezres digitalizáló kártyával, amelyeknél még egy 40.000 Ft-os is igazából nem mondható minőségnek. Ennek ellenére szemmel abszolút nem lehet észrevenni semennyi különbséget az eredeti VHS és a digitalizált anyag között. Namármost, ennél rosszabb egy kamera A/D konvertere sem lehet.

Ami a felbontást illeti, természetesen tisztában vagyok/voltam vele, hogy annak nincsen olyan értelemben vett felbontása, hogy pixelekről beszéljünk. Én a felbontást úgy értettem, hogy a 720x576 valódi pixelfelbontásban mindenképpen több információt tud tárolni, mint amennyi a VHS-en analóg mágneses jelekkel tárolva vagyon. Így persze én is tudom, hogy az interpolációnak a szó szoros értelmében nincs értelme, én arra gondoltam, hogy a VHS-ről érkező analóg jelet 720x576-os pixelfelbontásúra számolja ki egy algoritmussal.

VChris

Előzmény: _AiRMAN_ (6434)
tsyl Creative Commons License 2005.05.01 0 0 6435
Minden féle segítséget szívesen fogadnék!

(Igen, gyárit tudom hogy lehet kapni - ám iszonyatosan drága. )
Előzmény: _AiRMAN_ (6433)
_AiRMAN_ Creative Commons License 2005.05.01 0 0 6434
Most csak azért, hogy beléd kössek ( :))) ) a VHS-nek, meg semmilyen analóg rendszernek, nincs konkrét felbontása. Csak kb. értékeket lehet mérni, de ez nem olyan dolog, mint a digitálisnál, ahol ténylegesen pixel alpon megy a rögzítés. Analógnál nem pixelalapon, hanem van egy váltakozóáramú jel, sok komponenssel, aztán amennyit az elektronika, meg a szalag enged, annyira részletesen rögzíti.
Szóval analóg jelet aztán nem fogsz interpolálni, azt az A/D konverter mindenképp felosztja 720 pixelre vízszintesen, és 576 pixelre függőlegesen, és leszarja, hogy agyongyepált VHS szalagról van szó, vagy félprofi Hi8 felvételről jön a jel.
amúgy nem vagyok ideges, csak most így fejeztem ki magam... :)))
Előzmény: VChris (6427)
_AiRMAN_ Creative Commons License 2005.05.01 0 0 6433
Én asszem tudok neked segíteni! (azt vágod, hogy ilyet lehet gyárit is kapni? mondjuk drága)
Előzmény: tsyl (6429)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.01 0 0 6432

Szerintem viszont romlik valamelyest a minőség. A digitalizált anyag minőségromlása  nagyban függ az A/D konverter minőségétől.  Tudomásom szerint a Canon kamerákban jó minőségű A/D konverter van, de bármilyen is némi minőségromlás biztosan lesz.

Pl egy DVD lejátszónál is a képminőséget tekintve a D/A konverter a legkritikusabb pontja, egy teszkógazdaságos DVD lejátszóban olcsó, 27MHz-ez D/A átalakító van. A drágábbakban 54MHz-es, a legjobbakban 108MHz-es.  Az olcsó és a drága DVD lejátszó képminősége között kb akkora külömbség van , mint egy Samsung kamera és egy 3CCD-s kamera között, tehát ennyit számít a D/A konverter minősége. És a hangnál is uaz a helyzet.

Előzmény: VChris (6431)
VChris Creative Commons License 2005.05.01 0 0 6431

Természetesen nem romlik a minősége, hiszen egy olyan formátumba kerül át, aminek a felbontása is nagyobb, és a bitrátája is. Persze javulni sem fog. :-))

VChris

Előzmény: szezé (6428)
tsyl Creative Commons License 2005.05.01 0 0 6429
Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy tudtok e valami megoldást (vagy valaki foglalkozott -e már azzal gondolattal), hogy 12V-os akksiról működjön a kamera.

Vagy ha tudnátok olyan címet vagy személyt ajánlani aki eltud készíteni egy ilyen tápegységet, előre is megköszönném.

A lényeg:
Sony (Digital 8) kamerához kellene olyan t tápegység, amely pld. gk. akkumulátorról is tudná megbízhatóan működtetni a kamerát. Ehhez pedig 8,4 V-ra kellene feszültségszabályozni .
szezé Creative Commons License 2005.05.01 0 0 6428
És a felvétel minősége változik?Mondjuk jó minőségü hi8 marad jó minőségben?
Előzmény: VChris (6427)
VChris Creative Commons License 2005.05.01 0 0 6427

Milyen felbontást meg minőséget azt ne kérdezd mert nem tudom,de ha a leí-rásban benne van akkor majd megírom.

DV kamerákon ha a bemenet segítségével digitalizálsz, akkor az is szabvány DV formátum lesz, tehát 720x576, ezen nem lehet változtatni. Nyilván a VHS felbontása ennél jóval kisebb, tehát itt interpolációs algoritmussal csinálja a 720x576-os felbontást.

VChris

Előzmény: szezé (6424)
szezé Creative Commons License 2005.04.30 0 0 6426

Ha most akarsz canont venni a 800as 109k a tescoban kb 25k ajándékkal és a magyar gari sem utolsó.Mintha itt írta volna valaki,hogy az itt általad említett forgal-

mazók garija úgy működik,hogy küld vissza Franciába ami futárszolgálattal 30k körül

mozog./bocs a divxes fórumon olvastam-tök mindegy/

http://www.avplanet.hu/ itt érdeklődj inkább-sőt az indexen van topic.

Előzmény: zsesszi (6425)
zsesszi Creative Commons License 2005.04.30 0 0 6425
köszi szépen a segítséget. örülök hogy itt a fórumban ennyire értitek ezt a kamerás dolgot. voltam bent egy euronicsban, ott két kamera közül annyit tudtak "segíteni", hogy az üvegszekrényben lévő gépek közül a pana 5000-rel ócsób mint a sony, oszt más meg nincs. köszi mégegyszer:zs
Előzmény: szezé (6424)
szezé Creative Commons License 2005.04.30 0 0 6424

A canon "i" jelü kamerái képesek analog-digit átalakításra,magyarul:össze dugod

vhs vagy hi8 kamcsival vhs videomagnoval  meg a pcvel és digit felvételt rögzíted a pcn.Milyen felbontást meg minőséget azt ne kérdezd mert nem tudom,de ha a leí-rásban benne van akkor majd megírom.

Előzmény: zsesszi (6423)
zsesszi Creative Commons License 2005.04.30 0 0 6423
valaki esteleg nem tudja mi a különbség a canon mv800 és az mv800i között? a 800i 99300 ft a nomatica.com-on,a 800-as 88500 ft a pixmanianál.
s_rita Creative Commons License 2005.04.30 0 0 6421

Egy nagyon lama kerdes:

nezegetem az ujabb videokamerakat, mert szeretnek egyet.

pl a Sony DCR-PC1000E gepet talaltam a weben.

ami nem vilagos a szamomra:

hogy a fenebe taroljak ezek a kamerak a felvetelt?

van valami belso memoria, ami rogziti a felvetelt (mennyit?)

es azt aztan at lehet masolni egy szamitogepbe, dvd-re stb?

vagy esetleg kell valami memoriakartya (CF, stick etc) a felvetelhez?

ezesetben mennyi felvetel fer pl. egy 1GB-os kartyara?

esetleg valami kismeretu videoszalagra dolgoznak?

ne hagyjatok a sotetsegben!

ha eltero rendszerek vannak, akkor melyiket ajanljatok?

koszi.

laveusa Creative Commons License 2005.04.30 0 0 6420
Sziasztok.Köszönöm a válaszokat.
Előzmény: Törölt nick (6413)
Árpi Creative Commons License 2005.04.30 0 0 6417
Nofene! A Profi már nem csak tejfölt, hanem fényképezőgépet is árul saját márkanéven? :o)))
(Vagy csak profi a kamera?)
Előzmény: Törölt nick (6403)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!