Ja...és ugye fiúmacska....annak minden tartozékával együtt...!
Akkor már értem a dolgot...
Bár nem vagyok nagy macskaszakértő, de esélytelen...
Mert akartam javasolni a kutyapelenkát, amit pont arra a célra gyártanak, hogy a kiskutya megtanulja hogy hova kell...és olyan szagot áraszt a pelus, hogy odavonzza a pisilni vágyó állatot.
De egy kandúrnál nem hiszem, hogy célt érnél vele...
Érezhetett valami olyan szagot, ami erre késztette. Nyilván a fogast is emiatt szokta lehugyozni, idegen szagokat hozunk be a kabáton.
Sajnos ilyenkor nem osztja el a mennyiséget, legtöbbször hólyagja egész tartalmát kiüríti. És ez nem kevés, az átlagosnál jóval nagyobb macskáról van szó.
És annak lehet tudni az okát, hogy VHO miért nem piszkít az alomba?
Vagy oda is tesz egy keveset és az asztalra is....?
Az tuti, hogy minden az asztalon vagy a földön lévő nylontáska, ledobott zokni és egyéb nem odavaló dolog nagyon izgalmas nekik pisilés céljára, és ahogy egyszer sikerült oda visszajárnak...( adott esetben az asztalra)
Bálint György(Bálint Gazda) balesetet szenvedett tegnap este 6 óra tájban. Aznap Makón járt, hazafelé tartott, Budapesti házától száz méterre leszállt a buszról. Ahogy átment a zebrán, elütötte egy autó. Több gyalogos megsérült, mások könnyebben, ő súlyosan. Kórházba szállították, éjjel több műtéten átesett, az orvosok küzdenek az életéért.
Igen, de inkább a Versegi H. Oszkár a használatos. A H. persze valamivel később került oda és az állat jó hírének megőrzése érdekében inkább így rövidítve használjuk. Bár lehet, hogy ő büszke lenne rá.
Rettentően elszaporodott a zsálya, amit adtál.Tavalyelőtt többfelé szedtem, most ősszel meg már ajándékoztam is belőle. Az persze majd tavasszal derül ki, mennyire viselte meg a tél. Most még elég jól néz ki.
A citromfüvet inkább gyomlálom. Egy tő elszórta a magját, a környezete tele lett fiatal tövekkel. Az előkertből is kiástam tavalyelőtt vagy két vödörnyit, de megint vannak kis tövek.
Szerintem jobban kifejlődik a bokor, főleg, ha rendszeresen nyírod. ne sajnáld kis korában visszavágni a fűszernövényeket, mert, ha megfásodik a szára, már nehezen hajt ki, és nem lesz szép formájú. mi eleinte sajnáltuk levágni az elvirágzott szálakat, nem is lettek szépek a bokrok. a szép formájú fűszerbokrokat is évente kétszer nmetszeni kell.
OFF: nekem is van a kertben kakukkfű, a séf kedvéért, de nagyon nem szeretem érezni a sülteken az aromáját. Mindennel ki vagyok békülve, használom is, oregano, bazsalikom, tárkony, rozmaring, citromfű, stb., de a kakukkfű...
Én még zsálsát, citromfüvet is szaporítottam. Ebben az évben újra készíteni kellene egy csapat fiatal zsálsát, mert a régi tövek lassan elöregednek. Ebből rengeteget használunk télen is teának. Kakukfűből is van a terasz mellett, nem csak fűszernek, hanem köhögés csillaptó teának is használjuk.
Én is magról szaporítottam. A magot csak a föld tetejére szórtam, jól bespricceltem vízzel, és folpackkal letakartam. Amikor kikelt, levettem a "takaróját". 4-5 cm-es lett, csokrosan kiültettem. Az első éven még nem hozott virágot, de a másodikon már kétszer vágtam. (Sajnos a nyár végén túlságosan levágtam, így kezdhetem előről, mert nem hiszem, hogy magához tér.)