Keresés

Részletes keresés

Efreet Creative Commons License 2001.04.24 0 0 390
sicc nézni a 3. részt! most fog muad'dib mesterlovas lenni
OPi Creative Commons License 2001.04.24 0 0 389
Hali!

Elfelejtettem felvenni a hetfo este (2001.IV.23) 8-kor a nemet PRO7-en vetitett Dune II reszet.
Ha valakinek megvan, egy esetleges masolas erejeig segitsen, legyen oly
kedves!

koszonettel;

OPi;

-Weyland-Yutani- Creative Commons License 2001.04.24 0 0 388
Hát igen tényleg furcsa ahogy Irulan mint egy rossz ribanc kelleti magát a harkonnen udvarban , hihtetlen a Harkonneneneket mennyire "tönkretették" egyszerûen nincs negatív pólus :( A másik meg hogy a Gróf kb. annyi idõs mint a Császár nem ? Akkor kérdem én miért játsza egy kb. 30 évvel fiatalabb ürge a szerepét ???
Előzmény: _ Liar _ (387)
_ Liar _ Creative Commons License 2001.04.24 0 0 387
hát srácok katasztrófa.....

ott tartunk kérem hogy valami pöcs író átírja az eredeti könyvet????????

Irulan mit mászkál??? köze nincs az egészhez...

szegény Harkonnenek meg valami buzi népség lett a sorozatban...

most is azt mondom : a FILM az ezerszer jobb

-Weyland-Yutani- Creative Commons License 2001.04.23 0 0 386
Na az az ugróegér tényleg nagyon meleg volt nagymamámat beültetem a LightWave elé jobbat csinál :) Érdekes hogy az ûrjelenetek nagyon jók a homokféreg se rossz és az összhatást el......ák ilyenekkel / árnyékok , szemek , muad'dib stb... /
Előzmény: Efreet (385)
Efreet Creative Commons License 2001.04.23 0 0 385
a szemvilagitas fun :) amig a kamera melletti UV-lampa fenye ravetul addig jo... de pl ma volt, hogy Chani felig valaki mas mogott volt, a kameraban persze mindket szeme latszott, de csak az egyik "vilagitott" :)) meg ha valaki oldalt fordul, megintcsak kihuny benne a tuz :)
meg 1-2 dramaturgiai aprosag... sivatagjelenet, tavolban naaagy lemeno napocska, arnyekok kb delutan 2-nek megfeleloen rovidek. az, hogy neha 3 kulonbozo kameraallasban is latszott a 2 hold valamelyike mar fel se tunik. meg az a szegeny kis renderelt muad'dib ami leugralt a sziklarol... :)
Előzmény: -Weyland-Yutani- (384)
-Weyland-Yutani- Creative Commons License 2001.04.23 0 0 384

Ez a mai talán még a tegnapinál is rosszabb volt :( A sivatagi jelenetek egyszerûen szánalmassak a szemek világitása is egyre érdkesebb / hol világít hol nem / és a történet is egyre furcsábban alakul / Corrino-Harkonnen szerelem ? ? ? - mellesleg a Harkonneneneknek köze nincs a könyvébéli véresszájú klánhoz nyugodtan hivhatnánk õket Atreides 2 családnak is ... :( A jelemzeket jobban megfigyelve igazat kell adnom az elõttem szólóknak tényleg nem stimmelnek na és a Bene Gesseritek abban a cowboy kalapban hát :)))))) Azáltal hogy nem voltak Ligahajók és Navigátorok a mai epizodban nálam egy gyenge 2/3-ot kapnak :D Még a holnapit megnézem a csatajelenet miatt ami remélhetõleg
hosszabb lesz 1 perc 30 másodpercnél de hogy így a teljes sorozat nem érdemes az archiválásra az fix / esetleg a liga navigátor meg a ligahajó mpeg animba aztán kész / :(

UI: Mostmár tényleg nyilvánvaló hogy a francia manga Dûne játék ebbõl a sorozatból táplálkozik bár szerencsére a filmben nincsenek színes ruhás navigátorok béka fejjel :) Betû így jó ? :)

Efreet Creative Commons License 2001.04.23 0 0 383
Chani tényleg kellemes... szép, egzotikus arca van. meg tépett haja :) bár az, hogy napközben kivonulnak 1 szál mosolyban a sivatagba.. egy vékony pléd mögé.. cirkosátor és hasonlók szóba se kerülnek... Irluan meg... hát izé. Fenring gróf szintén érdekes arc lett, a Császárról inkább semmit. mindenesetre határozottan megérdemli ezek után a DVD-t. jöjjöncsak be R2-re, és megveszem... Megy fel a Dune TV-version mellé a polcra.. az se semmi 1 dolog. laza 3 óra :) (igen, régiófüggetlen a lejáccóm, csak utálom állítgatni :)
Előzmény: Aarpi (382)
Aarpi Creative Commons License 2001.04.23 0 0 382
Ez egy fokkal tenyleg jobb volt... Chani nem takargatta magat... ;-) Meg viszonylag o az egyik legjobb szereplo, nem? Annak ellenere, hogy szemely szerint nem igy kepzeltem el.
Viszont! Mit muvel ez az Irulan?! En semmi ilyenre nem emlekszem!! Arrol az apro bakirol nem is beszelve, hogy az egyik pillanatban meg apja hevesen ellenezte az elutazasat, masik pillanatban meg mar ott volt!!
Kull wahad!
Udv,
Aarpi
Efreet Creative Commons License 2001.04.23 0 0 381
Hm. egy fokkal jobb, mint az 1. rész, sőt... kezdi kellemesen tartani magát a könyvhöz... Csak az az alacsony kövér Stilgar... Jajjjj... :)
Aarpi Creative Commons License 2001.04.23 0 0 380
Hello mindenki!
Orulok, hogy igy beindult a topic vegre... :-)
Szoval: azt mondta valaki itt lentebb, hogy neki tetszik Paul. Nos, szerintem meg pocsek. Egy lazongo kamasz, aki vagy ertetlenkeid, vagy meg van sertodve. Semmi nyoma benne a kesobbi karizmanak es zsenialitasnak. Brrrr.....
A masik! Lattatok, amikor a vegen Jessica sirt??!! Mikor sir egy Bene Gesserit?! Max akkor, ha akar! Ilyen latvanyos elerzekenyulest... Nevetseges! Mellesleg nevetseges az osszes Bene Gesserit, a Hanggal egyutt, mindenestul! Ez nem lehet a Hang! A Hang lenyege nem az, hogy el van torzitva, (foleg nem ilyen gepiesre), hanem az, hogy szemelyre szabottan van ugy megformalva, hogy hasson! A hipnotizornek sem vilagitanak a szemei!!
Na megyek, mert meg lekesem a folytatast!
Viel spaß!
Aarpi
Efreet Creative Commons License 2001.04.23 0 0 379
Na igen... dramaturgiai hibák ezerrel. De egy valamire jó. Nagy hírverést kap, és többen elolvassák a könyveket. :)

A liganavigátorra és a ligásokra visszatérve az eddigi nekem legjobban tetsző megvalósítást hozták össze... Az 'indián sámán' kinézetről meg az jutott eszembe, hogy mostmár megvan honnan veszik az új 'akció-kalandjáték' ruháit és környezetét...
Néztem a végén a további rész bemutatóját... nagy szabadtéri gyűlés a fremenek közt, hatalmas 'Mahdi' szobor a falba faragva... brrr....

Előzmény: Abulafia (378)
Abulafia Creative Commons License 2001.04.23 0 0 378
Deckard! A szívemből szóltál!
Azt észrevettétek, hogy amikor Jessica kinéz az arrakeeni palota ablakán lobog a haja a szélben. NYITOTT ABLAK A DŰNÉN!
Hova jutottunk!
Persze uez a "múzeumi fremenekre" is igaz.
Amikor pedig Irulan megjelent sírnom kellett pedig már épp meg akartam dícsérni a forgatókönyvírót a sztorihűségért.
Ja, és mit szóltok a Hanghoz? Hát én nem így képzeltem el a könyv alapján. Persze már az eredeti filmen is ugyanígy elszúrták (ahogy én emléxem).
A férgeket meg mintha a Xenából koppintották volna.
Azzal együtt nem rossz csak ne olvastam volna a könyvet!

A.

Előzmény: DECKARD (375)
sashimi Creative Commons License 2001.04.23 0 0 377
Weyland-Yutani-
OFF
a FONT parancsod miatt nagyon nehez elolvasnom hozzaszolasaid Netscape alatt.
ON

sashimi

Előzmény: -Weyland-Yutani- (371)
Efreet Creative Commons License 2001.04.23 0 0 376
Na tegnap nem volt időm megnézni, jól felvettem és délelőtt megnéztem jól. Nekem valahogy ugyanaz az érzésem, mint a Dune2-Dune2000 remake-nél... sok szempontból jobb, persze technikailag nagyon fel van pörgetve, sokkal részletesebb mint a másik, de... és itt van az a de. Szegény Stilgar egy kövér pasi... annyi víz van benne, amennyiből egy egész sziecs elélne :) A szemek meg... csak akkor kékek, amikor szembefordulnak a kamera mellett elhelyezett UV lámpával... de legalább nincsenek néha a homlokokra festve... a ruhák... főleg a cirkoruhák.. hát nemtudom. A díszletek meg valahogy túl.. levegősek. Yueh, Gurney, Thufir meg a többiek... egyszerűen nem illenek ide. Paul srác viszont tetszik. Jó arcot találtak. Mindenesetre jobb, mint a TwinPeakses nyomozósrác volt. :))
Na maeste folytatom... :)))
DECKARD Creative Commons License 2001.04.23 0 0 375
Az első benyomások...
Nem bírtam végignézni, mert sznte kívülről ismerem a könyvet és a saját elképzeléseimmel a film több erőteljesen ütközött (nem beszélve arról, hogy pl. nem értem mit keresett Irulan az Arrakison és mi ez a kis "szerelmi" szálacska Paullal). Problémáim: 1. "színészek" - ez a legsúlyosabb hiányosság, mivel a Dűne nem a technikai háttértől zseniális, hanem a logikusan felépített jellemektől, a cselekményvezetés belső logikájától. A sorozat jellemábrázolása tragikus, a szinészek egyszerűen nem alkalmasak a feladatra, a könyv jellemei többnyire markáns, különleges egyéniségek, ezeket a sorozat tucatszereplői egyszerűen képtelenek megformálni. Talán a Leto-t játszó színész az egyedüli kivétel. Amit pl. Piter de Vries-ből csináltak...
Mellesleg a vízszegény környezetben élő Stilgar arca majd kicsattan. Thufir Hawat egy jellegtelen tucatarc (ami nem lenne baj, ha a színész erőteljes személyiséget meg tudna jeleníteni-de nem tud), Gurney Halleck (a könyv szerint a kor egyik kiemelkedő harcosa) egy pocakos, középkorú üzletember, Lady Jessica pedig egy jó karban lévő 40-es üzletasszony. Kynes nem olyan vészes. Se Feyd, se az öreg báró nem nagy durranás.
2. design - ezzel kapcsolatban vegyes érzéseim vannak, bizonyos dolgok egész jók (ligahajó, részben a járművek designja is rendben van, a pajzsharc kis odafigyeléssel és több komputerel sokkal jobb is lehetne), vannak kifejezetten jól sikerült ötletek (a navigátor) és van ami tragikus (a jelmezek jórésze, különös tekintettel a Bene Gesserit öltözékre, a sardaukarokra, a liga tagokra és még sorolhatnám - mellesleg ezek többnyire a könyvben olvasottakkal is szöges elentétben vannak, egy ilyen mű esetén a jelmeztervező ne akarjon művészkedni, ha nem éri fel ésszel a könyvet). Természetesen a díszletek ekkora költségvetés mellett aligha tudják túllépni a kissé mesterségesnek ható renderelt háttereket, de sokkal több pénzért is lehet szart csinálni (ld. Waterworld).
Meg kell azonban hagyni, hogy az egyik legnehezebben megfilmesíthető sci-firől van szó, hiszen a hiteles design mellett (Episode I) a korrekt jellemábrázolás rendkívül magas szintű színészi teljesítményt követel meg, még a mellékszereplők szintjén is (megkockáztatnám, hogy a mai Hollywoodi "szupersztár" gárdából nem feltétlenül lehetne megoldani. TV sorozathoz képes viszont eddig nem rossz.

deckard

_ Liar _ Creative Commons License 2001.04.23 0 0 374
reméljük a többi rész jobb lesz....
Gai-luron Creative Commons License 2001.04.23 0 0 373
Én nem kedvelem a régi filmet, de eddig minden szempontból jobb volt mint ez. Egy tucat tv sci-fit láttunk, Babylon 5 dizájnal.
_ Liar _ Creative Commons License 2001.04.23 0 0 372
a pajzs tényleg jobb (de tudod ezt nem tudták elbaszni, csak azért jo)
Előzmény: -Weyland-Yutani- (371)
-Weyland-Yutani- Creative Commons License 2001.04.23 0 0 371
Ha azt vesszük a film elsõ 1/3 része se volt túl eseménydús habár a PAJZSHARC 100 X jobb volt a filmben anno 198X-es technologiával :((
Előzmény: _ Liar _ (370)
_ Liar _ Creative Commons License 2001.04.23 0 0 370
a sok reklám ébren tart
Előzmény: Gai-luron (369)
Gai-luron Creative Commons License 2001.04.23 0 0 369
Dramaturgiailag is egy nulla volt, uncsi.
_ Liar _ Creative Commons License 2001.04.23 0 0 368
jo ez itt...
Előzmény: -Weyland-Yutani- (367)
-Weyland-Yutani- Creative Commons License 2001.04.23 0 0 367

/Offtopic

Kéne szólni hogy a topicot tegyék át a kultúrához nem ?

/Ontopic

Előzmény: _ Liar _ (366)
_ Liar _ Creative Commons License 2001.04.23 0 0 366
ja a filmben legalább Vladimir Harkonnen báró játszott...

csata : KOTTA

Előzmény: -Weyland-Yutani- (365)
-Weyland-Yutani- Creative Commons License 2001.04.23 0 0 365
Nem tom nekem a mostani jelmezek szimpatikusabbak , ami nagyon zavar hogy kb. 2 perc volt a Harkonnen invázió .... Ezt iszonyú nagy hiba volt ilyen rövidre vágni :((( Jah másik hogy a Harkonnenek kifejezetten szimpatikussak nem ? Valahogy itt is elszúrtak valamit de kegyetlenül :D
Előzmény: _ Liar _ (363)
-Weyland-Yutani- Creative Commons License 2001.04.23 0 0 364
Ez a mostani szerintem sokkal jobb mint az a csapkodószárnyú a fizika és az aerodinamika minden szabályával ellentétes felépítésû valami :) Jah régi filmben a Bene Gesseritek is jobbak voltak ez a mostani indián sámánnõ borzalom :D
Előzmény: _ Liar _ (361)
_ Liar _ Creative Commons License 2001.04.23 0 0 363
"jelmezek szerintem sokkal rosszabak "

hogy mondhatsz ilyet.... a mostani jelmez sehol sincs a multkorihoz képest...

(kapott is egy Oscart)

Előzmény: -Weyland-Yutani- (362)
-Weyland-Yutani- Creative Commons License 2001.04.23 0 0 362

Színészgárda jobb volt , jelmezek szerintem sokkal rosszabak és a díszletek is sokkal jobbak a mostaniban de hiányzik valahogy az a kohéziós erõ ami a régi filmet összefogta nem ?

Előzmény: _ Liar _ (359)
_ Liar _ Creative Commons License 2001.04.23 0 0 361
ha játszottál a Dune 1-el tudod milyen az Orni, hát itt ilyet nem láttam.....

de azért nem volt rossz.
a Sandworm .... kap egy négyest.... (csunya a szája)

Előzmény: -Weyland-Yutani- (360)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!