Végtelenül örülök, hogy vannak itt rajtam kívül is rajongói ennek a csodálatos játéknak. Abszolút egyetértek az általad írtakkal, a taktikát tekintve kicsit szerintem olyan játék a snooker, mint a sakk, azaz mindig jó pár lépéssel előre kell gondolkodni. Peter Ebdon meg nekem is kicsit furcsa kinézetű volt, amikor még évekkel ezelőtt először láttam, még hatalmas lófarka volt, remélem nincs komoly baj.
Egyébként, tudok pár helyet a neten, ahol 147-es break-ek vannak, igaz sajna, elég tré minőségben.
Ja, és egyszer láttam egy 8 nyert frame-ig tartó meccset, ahol Steve Davis három (!!!) "total clearence"-t, azaz "letakarítást" hajtott végre, a közönség tombolt rendesen !!!
Ne felj, nem vagy egyedul, csak nem vagyunk nagyon hangosak!
Mas is irta mar masutt, hogy kedveli es nekem is nagyon tetszik, mert nagy a "taktika-tartalma", es nem eleg, ha ugyes vagy, de gondolkodni is kell. Mar majdnem annyira, mint a curlingben :-)
De az en kedvemert nem muszaj leirni a szabalyokat :-)
Valamelyik hetvegen lattam itt a BBC2-n, ahogy a lotenyesztesbol visszatert es sokkal rovidebb haju Peter Ebdon dakot ragadott es nyert. A fejet nezve felmerult bennem, hogy kihagyas nemcsak lonemesitesi, hanem esetleg kemoterapias celzatu is volt, de ne legyen igazam.
Ma este 9-kor a Eurosporton Stephen Hendry-Ronnie O'Sullivan mérkőzés. Ha valaki igényli, pár sorban leírom a szabályokat, hogy akinek tetszik, élvezni is tudja a játékot. Bár, ahogy nézem, ezzel eléggé egyedül vagyok...
Ja-ja, nézni fogom !!! Remélem jó kis meccs lesz !
Mellesleg - és ezt kevesen tudják - a snooker-játékosok a világ legjobban kereső sportolói közé tartoznak, együtt a golfozókkal, teniszezőkkel. Kár, hogy nálunk nem igazán népszerű. Mellesleg a Eurosport magyar "szakkommentátora" nem igazán érti a sportágat, sajna sok szarvashibát ejt.
Szerintem a ping-pong és a foci után a harmadik legcsodálatosabb sportág a világon. Remélem akad itt a kocsmában olyan ember, aki szintén bolondul a játékért, a játékosokért (Jimmy White, Steve Davis, Stephen Hendry, Mark Williams, stb.), és a nagy break-ekért !!