Keresés

Részletes keresés

csa1 Creative Commons License 2001.06.25 0 0 37
Hi Snookeristak!
Ez valoban nagyszerü, jatek, de én a pool-t szeretem, ismerem jobban.
Probaltam a snooker-t is , de helyhiany :) miatt a pool-t jatszom.
Az lenne a kérdésem, hogy merre talalok pool asztalon jatszhato jatekok szabályait.
Tisztelettel.
InfraRED Creative Commons License 2001.06.24 0 0 36
helyileg ez holvan?
Előzmény: Szababa (35)
Szababa Creative Commons License 2001.06.12 0 0 35
A Rex Williams pont ilyen. No zenegép, külön teremben van a négy asztal, ja és cigizni sem lehet bent, az egész családias hangulatú. Az asztalok minősége nem olyan mint pl. a Biliard Art-ban, de klub nagy átalakulás előtt áll és ha minden igaz teljesen felújítanak egy-két hónapon belül mindent: új posztók, golyókészletek, asztalok beállítása stb.
Előzmény: InfraRED (34)
InfraRED Creative Commons License 2001.06.12 0 0 34
tudtok pesten vmi igazan igenyes helyet?
rendes asztalokkal, golyokkal, 600dB-s zenegep nelkul?
PETYUS Creative Commons License 2001.04.23 0 0 33
Közben találtam egy pool 8-ball nevű játéxabályt, és olybá tűnik, hogy ez az, ami passzol az eszközhöz.
Előzmény: PETYUS (32)
PETYUS Creative Commons License 2001.04.23 0 0 32
Na elolvastam. De úgy veszem ki a szavaiból, hogy a snooker az angol biliárdasztalon játszható játékok egyike. Erős a sejtésem, hogy a snooker és az angol biliárd két különböző játék. Ezekután az lenne a következő kérdésem, hogy fenti sejtésem helyes-e, és ha igen, akkor az angol biliárd szabályait hol lehet megtalálni. (Nem vagyok telhetetlen, csak tájékozatlan.)
Milyen játékra alkalmas az a készlet, amely egy angol biliárdasztalnak látszó tárgyból, két dákóból, továbbá egy fehér és 15 számozott színes golyóból áll? (meg egy golyóbeállító háromszögből) Mert a snooker szabályait elolvasva nyilvánvalóvá vált, hogy arra nem jó.
Előzmény: PETYUS (31)
PETYUS Creative Commons License 2001.04.23 0 0 31
Köszi!!!
Előzmény: Szababa (30)
Szababa Creative Commons License 2001.04.23 0 0 30
Huh, de rég nem voltam itt, de visszanéztem, mert elkezdődött 21-én a világbajnokság és gondoltam hátha volt látogató...

...na nem nagyon.

PETYUS: www.netkep.hu/snooker/ oldalt ajánlom. Most már fent van a korrekt nemzetközi szabály, elég érthető formában.

MINDENKINEK, AKI ERRE JÁR: Nincs véletlenül vkinél BBC1 vagy BBC2? (A Magyarországon általában fogható BBC World nem azonos egyikkel sem!!!!) Sajna csak ezeken az adókon adják a vb-t. Szívesen venném, ha vki tudna rögzíteni valamennyit a közvetítésekből.

Előzmény: PETYUS (29)
PETYUS Creative Commons License 2001.04.21 0 0 29
Olybá tűnik, hogy a dákóbajnokok nem járnak errefelé mostanában. :-(
PETYUS Creative Commons License 2001.04.20 0 0 28
Hol vagytok már?
Arról van szó, hogy a fiamnak tojt a nyuszi egy snookert (nem felnőtt méret, csak 60*120cm-es a pálya), de nem tudjuk pontosan a szabályokat.
Valaki felhomályosíthatna, hogy kezdésnél milyen sorrendben kell összerakni a golyókat, hova kell rakni a háromszöget, hova a lövőgolyót, milyen lövések érvényesek, milyenek nem, mi a teendő, ha nem koccan, mi van, ha kimegy a golyó, mi van, ha begurul a lyukba a lövőgolyó, mi van, ha nem csak a lövőgolyó megy be a lyukba, számít-e a golyók begurulásának sorrendje, mi van, ha ki is repül meg be is megy, stb.
Előzmény: PETYUS (27)
PETYUS Creative Commons License 2001.04.19 0 0 27
... De ha nem túl bonyolult, akkor elmagyarázhatnátok itt is.
Előzmény: PETYUS (26)
PETYUS Creative Commons License 2001.04.19 0 0 26
Hol lehet elolvasni a snooker játéxabályait?
Magyar vagy német szöveg lenne jó, de ha az nincs, akkor kisilabizálnám az angolt is.
Jozs Creative Commons License 2001.01.15 0 0 25
Sziasztok,

nem ismertek hasonló fórumot, vagy honlapot ami aktívan foglalkozik a pool billiárddal?

Szababa Creative Commons License 2001.01.11 0 0 24
Akit érdekel:
Új magyar snooker-er weboldal indult. Egyenlőre nulla infó van rajta, de ismerve a webmestert hamarosan beindul majd igazán.

www.netkep.hu/snooker/ms_index.html

Szababa Creative Commons License 2001.01.04 0 0 23
Boldog Új Évet Mindenkinek!
Már nagyon rég nem volt mozgás ezen a Fórumon, ezért megtörném a csendet, hátha érdekel valakit.

- Jan. 6-7 között a Biliard Art-ban pénzdíjas snooker verseny lesz. Részleteket nem nagyon tudok, csak azt hogy 2001-es MSL (Magyar Snooker Liga: Tényleg mi is ez?) tagság szükséges, de akit érdekel az úgyis érdeklődhet a helyszínen.
- Beszéltünk a pc-s játékokról. Ha minden igaz, akkor már meg is jelent a Codemasters féle "World Championship Snooker". Az előzeteseket meg egy rövid videót látva nagyon klasznak tűnik!!!
- Látta vki a Trick-Shot versenyt(?) a Eurosport-on? Csak nekem tűnik úgy, hogy egyre gyengébb a színvonal? Egyedül a későbbi nyertes lengyel mutatott vmi igazán érdekeset. Kár, mert 1-2 évvel ezelőtt még látványos és klassz "trükklökő vb"-et rendeztek.

Na sziasztok: Szababa

bz_ Creative Commons License 2000.11.24 0 0 22
Jelentkezem Angliaban tartozkodo ismerosnek, sajnos az osztondijam mar megapadt egy kicsit, de kb.100 GBP erejeig meg hitelezek, december 22-i ferihegyi atvetellel szallitok - akar a karacsonyfa ala....

Probalhatjatok az amazon.com-ot is, de hogyan fizettek? VISA/MasterCard?

Udv: bz

Cida Creative Commons License 2000.11.24 0 0 21
Itt vagyok !! Sajna azt már én is tapasztaltam, hogy snooker-könyvekből, videókból nagyon szegényes a kínálat Magyarországon. Szerintem az a legtutibb, ha egy Angliában élő ismerősöddel szerzed be a szükséges dolgokat. Vagy, ami talán még tutibb, rendelj közvetlenül a netről !! A www.amazon.co.uk-n pl. ha beírod a keresőbe, hogy 'snooker', lehoz vagy 30 könyvet, csak a címekből ítélve is, egyik fantasztikusabb lehet, mint a másik. Így szerintem még olcsóbb is.

Amúgy meg a Eurosport nem tudom miért bánik ilyen mostohán a snookerrel, szerintem nagyobb nézettsége lenne, mint némelyik olyan sportágnak, amit már 'hullára untam' annyiszor adnak...

Előzmény: Szababa (20)
Szababa Creative Commons License 2000.11.24 0 0 20
Sziasztok!

Mi van kihaltunk? Kár lenne, éppen ezért feltennék egy újabb nagyszerű kérdést. Tud vki olyan idegennyelvi könyvesboltról, ahol tudnának kintről behozni nekem snooker-rel kapcsolatos könyveket, videókat, ugyanis sajnálattal konstatáltam, hogy az országban még a biliárd eszközöket forgalmazó cégek sem fordítanak arra energiát, hogy szakkönyveket, oktatóanyagokat szerezzenek be.

Más: egy ideje lejárunk a Gold-Crown klubba. Egész kultúrált, tudom ajánlani mindenkinek.

Üdv: Szababa

LaciFerr Creative Commons License 2000.11.18 0 0 19
Sziasztok!

Cida, köszönöm, megnéztem, a screenshotok alapján elég üdének tűnik, remélem, "élőben" sem okoz majd csalódást. Még egyszer, köszönöm!

Hajrá, Dunaferr!!!

Üdv: LaciFerr

Előzmény: Cida (18)
Cida Creative Commons License 2000.11.17 0 0 18
LaciFerr, és a többiek!

Itt van a játék, amit Szababa említett:

www.celeris.com/games/vphall/index.html

Sajna kipróbálni nem lehet, úgyhogy a demo továbbra is érdekelne !!

Cida Creative Commons License 2000.11.17 0 0 17
Szababa !

Nem tudsz egy helyet, ahol a Virtual Pool Hall demóját le lehet tölteni? A www.vrsports.com-on még nincs a játék.

Köszi,
Cida

Előzmény: Szababa (15)
LaciFerr Creative Commons License 2000.11.17 0 0 16
Szevasztok!

Köszönöm a tippeket, a leírások alapján a VP Hall tűnik az ideálisnak. Majd kiderül!

Hajrá, Dunaferr!!!

Szababa Creative Commons License 2000.11.17 0 0 15
Most láttam, hogy az Interplay féle fantasztikus "Virtual Pool 2"-nek kijött egy "Virtual Pool Hall" című újabb változata, ami az előző verzióval teljesen megegyezik csak éppen kibővítették snooker-rel (amit akár normál pool asztalon is lehet játszani) és karambol biliárddal is, meg egy-két technikai újítással. Ja, és készül a "VP 3" is...
Cida Creative Commons License 2000.11.15 0 0 14
A Virtual Pool tényleg fantasztikus, ha ugyanígy megcsinálnák a snookert is, az maga lenne a megtestesült gyönyörűség !!!
Szababa Creative Commons License 2000.11.15 0 0 13
A két legjobb snooker-es PC-s játék, amit láttam:

Virtual Snooker (Interplay)- szerintem az egyik legjobb ebben a témában, bár nem mai darab, így nem támogatja a csúcsszuper 3D-s kártyákat, de van benne egy néhány oktatófilm Steve Davis-szel és slussz poénként elég jó minőségben meg lehet nézni az első tv-ben élőben közvetített 147 break-et (természetesen Mr.Davis előadásában)

Jimmy White's Cue Ball 2 (vagy vmi hasonló) - azt hiszem tavalyi cucc. A snooker-en kívül van benne pool biliárd, meg darts meg talán dáma, de a fő irányvonal a snooker. (Megjegyzem nem nagyon ragadott magával így nem is foglalkoztam vele sokat, lehet hogy hiba volt mert sokan szeretik)

+ Virtual Pool 2: bár ez kifejezetten pool biliárd, de minden idők legjobb zöld-posztón-sok-golyó szimulátora. Teljesen bele lehet élni magad. Fantasztikus a fizikai rész és az, hogy olyan erővel lövöd a golyókat, ahogy az egeret rángatod, nagyon klassz feeling-et ad (ez egyébként a Virtual Snooker-ben is így van) Miért nem tudnak ilyen minőségű snooker-progit gyártani mostanában???

Szababa

Cida Creative Commons License 2000.11.14 0 0 12
Jimmy White nekem is (és szerintem mindenkinek) a kedvenc játékosa, az élet nagy igazságtalansága, hogy soha nem volt világbajnok (hatszor volt második !!!!). Amikor ő van az asztalnál, szinte ordít, hogy az egyébként teljesen szolíd és általában semleges közönség is kinek szurkol... Egyébként még aktív, remélem legalább egyszer még úgy istenigazából összekapja magát !

A jó öreg Screensport, plusz a heti két snooker-közvetítés, ne is mondjátok...

Amúgy én már nagyon régen snookereztem Pesten, még a Fáy utcában lévő Madisonban nyomtam nagyon sokat (általában összekötve egy Vasas-meccsel), és bár nem messze lakom a fővárostól, sajna egyre ritkábban jutok el valami jó helyre.

Amúgy van PC-re egy nagyon régi snooker játék, a neve: Jimmy White Whirlwind Snooker, mindössze néhányszáz Kilobyte, lehet vagy 8 éves, de szerintem nagyon, de nagyon élvezetes ! Sajna vagy egy éve véletlenül letöröltem, és azóta nem sikerült megszereznem, pedig már itt a neten is kerestem. Ha valakinek megvan, örömmel fogadnám én is, egy sima mail-mellékletként el lehetne küldeni a kicsi mérete miatt.

LaciFerr Creative Commons License 2000.11.14 0 0 11
Szevasztok!

Tudtok ajánlani PC-re jó minőségű snooker játékot? Ajándéknak szánom. Köszi!

Szababa Creative Commons License 2000.11.14 0 0 10
Jimmy White nekem is az egyik kedvencem. Félelmetesen tud falsokat tenni a lövéseibe...
Mellesleg úgy tudom, hogy a scottish masters-en éppen a későbbi győztes O'Sullivan búcsuztatta az első fordulóban. Kár érte, mint ahogy az áprilisi vb-n sajnáltam mikor kiesett, pedig megérdemelné, hogy végre világbajnok legyen.

Más: mit tudtok a köv. klubbokról. Működnek még, normálisak?

Rex Williams
Budapest, Ménesi út 1

Billiard Art
Budapest, IV. ker. Elem u. 5-7

DDF
Budapest, XIII. ker., Tüzér u. 43.

Pool Harbour
Budapest, XVIII. ker., Üllői út 661 (Lőrinc Center)

huszabi Creative Commons License 2000.11.14 0 0 9
Nekem Jimmy White volt a kedvencem,de már rég nem láttam snookert. De azért tök jó,hogy az Eurosport adta a skót masters-t.
Régi szép idők,mikor a Screensport állandóan nyomott valamit.

Valaki megmondhatná, mi van White apóval!

Cida Creative Commons License 2000.11.13 0 0 8
Két újabb link:

www.snookerusa.com

Igaz, hogy angolul, de itt minden van: játékszabályok, eredmények, történetek, linkek, stb.

www.eva-sirch.myokay.net/

Egy Ken Doherty rajongó által készített site. Szintén érdemes betérni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!