Nem tudja valaki mikor lesz és hol látható valamilyen Snooker esemény a közeljövőben? Olyan, ahol az élvonal játszik? Nekem Ronnie O'Sullivan a kedvencem. Róla tudtok valamit?
Sajnos nemigen követem az eseményeket, mióta visszajöttem Angliából...
Hi Snookeristak!
Ez valoban nagyszerü, jatek, de én a pool-t szeretem, ismerem jobban.
Probaltam a snooker-t is , de helyhiany :) miatt a pool-t jatszom.
Az lenne a kérdésem, hogy merre talalok pool asztalon jatszhato jatekok szabályait.
Tisztelettel.
A Rex Williams pont ilyen. No zenegép, külön teremben van a négy asztal, ja és cigizni sem lehet bent, az egész családias hangulatú. Az asztalok minősége nem olyan mint pl. a Biliard Art-ban, de klub nagy átalakulás előtt áll és ha minden igaz teljesen felújítanak egy-két hónapon belül mindent: új posztók, golyókészletek, asztalok beállítása stb.
Na elolvastam. De úgy veszem ki a szavaiból, hogy a snooker az angol biliárdasztalon játszható játékok egyike. Erős a sejtésem, hogy a snooker és az angol biliárd két különböző játék. Ezekután az lenne a következő kérdésem, hogy fenti sejtésem helyes-e, és ha igen, akkor az angol biliárd szabályait hol lehet megtalálni. (Nem vagyok telhetetlen, csak tájékozatlan.)
Milyen játékra alkalmas az a készlet, amely egy angol biliárdasztalnak látszó tárgyból, két dákóból, továbbá egy fehér és 15 számozott színes golyóból áll? (meg egy golyóbeállító háromszögből) Mert a snooker szabályait elolvasva nyilvánvalóvá vált, hogy arra nem jó.
Huh, de rég nem voltam itt, de visszanéztem, mert elkezdődött 21-én a világbajnokság és gondoltam hátha volt látogató...
...na nem nagyon.
PETYUS: www.netkep.hu/snooker/ oldalt ajánlom. Most már fent van a korrekt nemzetközi szabály, elég érthető formában.
MINDENKINEK, AKI ERRE JÁR: Nincs véletlenül vkinél BBC1 vagy BBC2? (A Magyarországon általában fogható BBC World nem azonos egyikkel sem!!!!) Sajna csak ezeken az adókon adják a vb-t. Szívesen venném, ha vki tudna rögzíteni valamennyit a közvetítésekből.
Hol vagytok már?
Arról van szó, hogy a fiamnak tojt a nyuszi egy snookert (nem felnőtt méret, csak 60*120cm-es a pálya), de nem tudjuk pontosan a szabályokat.
Valaki felhomályosíthatna, hogy kezdésnél milyen sorrendben kell összerakni a golyókat, hova kell rakni a háromszöget, hova a lövőgolyót, milyen lövések érvényesek, milyenek nem, mi a teendő, ha nem koccan, mi van, ha kimegy a golyó, mi van, ha begurul a lyukba a lövőgolyó, mi van, ha nem csak a lövőgolyó megy be a lyukba, számít-e a golyók begurulásának sorrendje, mi van, ha ki is repül meg be is megy, stb.
Boldog Új Évet Mindenkinek!
Már nagyon rég nem volt mozgás ezen a Fórumon, ezért megtörném a csendet, hátha érdekel valakit.
- Jan. 6-7 között a Biliard Art-ban pénzdíjas snooker verseny lesz. Részleteket nem nagyon tudok, csak azt hogy 2001-es MSL (Magyar Snooker Liga: Tényleg mi is ez?) tagság szükséges, de akit érdekel az úgyis érdeklődhet a helyszínen.
- Beszéltünk a pc-s játékokról. Ha minden igaz, akkor már meg is jelent a Codemasters féle "World Championship Snooker". Az előzeteseket meg egy rövid videót látva nagyon klasznak tűnik!!!
- Látta vki a Trick-Shot versenyt(?) a Eurosport-on? Csak nekem tűnik úgy, hogy egyre gyengébb a színvonal? Egyedül a későbbi nyertes lengyel mutatott vmi igazán érdekeset. Kár, mert 1-2 évvel ezelőtt még látványos és klassz "trükklökő vb"-et rendeztek.
Jelentkezem Angliaban tartozkodo ismerosnek, sajnos az osztondijam mar megapadt egy kicsit, de kb.100 GBP erejeig meg hitelezek, december 22-i ferihegyi atvetellel szallitok - akar a karacsonyfa ala....
Probalhatjatok az amazon.com-ot is, de hogyan fizettek? VISA/MasterCard?
Itt vagyok !! Sajna azt már én is tapasztaltam, hogy snooker-könyvekből, videókból nagyon szegényes a kínálat Magyarországon. Szerintem az a legtutibb, ha egy Angliában élő ismerősöddel szerzed be a szükséges dolgokat. Vagy, ami talán még tutibb, rendelj közvetlenül a netről !! A www.amazon.co.uk-n pl. ha beírod a keresőbe, hogy 'snooker', lehoz vagy 30 könyvet, csak a címekből ítélve is, egyik fantasztikusabb lehet, mint a másik. Így szerintem még olcsóbb is.
Amúgy meg a Eurosport nem tudom miért bánik ilyen mostohán a snookerrel, szerintem nagyobb nézettsége lenne, mint némelyik olyan sportágnak, amit már 'hullára untam' annyiszor adnak...
Mi van kihaltunk? Kár lenne, éppen ezért feltennék egy újabb nagyszerű kérdést. Tud vki olyan idegennyelvi könyvesboltról, ahol tudnának kintről behozni nekem snooker-rel kapcsolatos könyveket, videókat, ugyanis sajnálattal konstatáltam, hogy az országban még a biliárd eszközöket forgalmazó cégek sem fordítanak arra energiát, hogy szakkönyveket, oktatóanyagokat szerezzenek be.
Más: egy ideje lejárunk a Gold-Crown klubba. Egész kultúrált, tudom ajánlani mindenkinek.