Keresés

Részletes keresés

Enzo Creative Commons License 2005.01.16 0 0 1319

Igen, ha jól emlékszem a Gulyásfesztivál Egyesület sem alakított ki a Szalonnal szorosabb együttműködést. Így aztán kvittek is vagyunk.

:)))

De tovább megyek: ebben a városban - ha jók az emlékeim - van kb. 1000 körüli civil szervezet a sportegyesületeket is ide számítva. Ebből kb. vagy 500 aktív is. Kedves IceWall, tájékoztatásul közlöm, hogy ezeknek a szervezeteknek a túlnyomó többségével a Szalon nem alakított ki szorosabb együttműködést, és nem mutatott feléjük kiemelt együtttműködési hajlamot.

Te jössz.

Előzmény: Anti IQ (1318)
Anti IQ Creative Commons License 2005.01.15 0 0 1318

"Én is hallottam már a Szolnoki Szalon Netegyesületről. Sajnálom, hogy nem nagyon hallom az elért eredményeiket, persze ez lehet az én hibám, rossz helyeken tájékozódom."

Valószínűleg igen. Talán az is lehet az oka, hogy más, épphogy szerveződő tömörülésektől eltérően a Szalon még egyetlen alkalommal sem kezdett nyilvános győzelmi táncba egy rossz döntés visszavonását követően, azt képzelve, hogy ők azok, akik legyőzték Góliátot.

" Minden esetre a Szolnoki Gulyásfesztivál Egyesülettel nem igazán mutattak együttműködési hajlamot. "

Nem tudom, mi az, ami ezt mondatja veled, hiszen emlékeim szerint épp a Szalon volt az egyik támogatója Csányi Sanyi "Ezüst Pelikán" jelölésének. 

"Ez azért furcsa számomra, mivel jelenleg a Gulyásfesztivál a legnagyobb nemzetközi rendezvény városunkban."

Most az egyesülettel kéne együttműködni, vagy a rendezvénnyel? A rendezvényen évek óta ott a bográcsunk és az egyesület számára is nyitottak az e-agorák illetve a "Találjuk ki..." rendezvények 

"Mikor nincs semmi baj, akkor csend és nyugalom, mindenki teszi a dolgát, ha pedig rendkívüli helyzet adódik (árvíz), akár félkatonai szervezetként is tud segíteni a városnak."

Ajajajajajjj, ettől félek. Az ilyet hívták annak idején Munkásőrségnek, most egy másik népvezér hasonló "majd ha kell, együtt mozdulunk" szöveggel szerveztet mindenféle karikákat vagy köröket....

Útálom az ilyen "Pelikán elvtárs, majd egyszer kérünk magától valamit" visszacsengésű előreszervezéseket.

Előzmény: IceWall_ (1316)
Enzo Creative Commons License 2005.01.15 0 0 1317

"Minden esetre a Szolnoki Gulyásfesztivál Egyesülettel nem igazán mutattak együttműködési hajlamot. "

Ha ezt kifejtenéd kicsit bővebben...

Előzmény: IceWall_ (1316)
IceWall_ Creative Commons License 2005.01.15 0 0 1316

Én is hallottam már a Szolnoki Szalon Netegyesületről. Sajnálom, hogy nem nagyon hallom az elért eredményeiket, persze ez lehet az én hibám, rossz helyeken tájékozódom. Minden esetre a Szolnoki Gulyásfesztivál Egyesülettel nem igazán mutattak együttműködési hajlamot. Ez azért furcsa számomra, mivel jelenleg a Gulyásfesztivál a legnagyobb nemzetközi rendezvény városunkban.

Annak nem igazán van persze értelme, hogy létrejöjjön a mozgalom jogi szervezetként, van 200 tagja mondjuk, de az aktív tagok száma 10. Annak nem sok értelme van.

A harmadik, befejező gondolatom az, hogy valami olyan csapatot kéne építeni, mint amit a vízügy az árvíz idején bemutatott. Mikor nincs semmi baj, akkor csend és nyugalom, mindenki teszi a dolgát, ha pedig rendkívüli helyzet adódik (árvíz), akár félkatonai szervezetként is tud segíteni a városnak.

Előzmény: Tiborcsik (1309)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.13 0 0 1315
Úgy van Kurázsi papa, ne térj ki.
Lásd, Lukasenko sem tudott kitérni azelől, hogy a belorusz nép újraválassza.
Előzmény: Sarkany (1311)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.13 0 0 1314
Bevégeztetett.
A szolnoki közgyűlés egyhangú szavazással hatályon kívül helyezte múlt havi rendeletét.
Kissé úgy éreztem magam, mint a szobaszínházban: karnyújtásnyira ennyi híres ember. És micsoda színjáték! Karnyújtásnyira, ugyanis a karzatra nem engedtek fel senkit, tán féltek leszakad. Pedig a sajtósok többen voltak, mint az utca polgárai. De azért ott voltunk, kivártuk végig, valóban megnyomták a gombot mind.

Szolnoki kommunális adó: élt 28 napot.

Enzo Creative Commons License 2005.01.13 0 0 1313
Ezt attól kéne megkérdezni, aki alapítás óta tagja, vagy alapító tagja. De: tudtommal az alapszabályban meghatározott konkrét cél(ok)ra jött létre. Hogy mennyi idő alatt, az ilyen szempontból teljesen mellékes. 
Előzmény: Sarkany (1311)
Sarkany Creative Commons License 2005.01.13 0 0 1312
Sokat gondolkozom mostanában azon, hogy bizonyos emberekből, az a sok ostobaság, az a sok otromba faszság, az sok a zsigeri rossz indulat, ami itt (is)hozzászólások formájában ölt testet, született vagy szerzett adottság-e?
Sarkany Creative Commons License 2005.01.13 0 0 1311
Kérdéseim nekem is vannak szép számmal.... :)) Három napja sincs, hogy győztünk! Olyan kérdéseket feszegetsz, amiknek a végiggondolására nem volt még idő. Szerintem sokan ezt a gyors győzelmet sem voltak képesek még feldolgozni. Euforiában vannak még néhányan, ahogy a hozzám érkező mailokból kiveszem. Le kell higgadni mindenkinek és közösen eltöprengeni a jövőt illetően. Mindenáron nem akarok civil szervezetet létrehozni, de ha ezt az engedetlenek elemi erővel igénylik, nem lehet, nem fogok kitérni előle... A Szolnoki Szalon Net Egyesület hány évi vajúdás után is vált civil szervezetté?
Előzmény: Enzo (1310)
Enzo Creative Commons License 2005.01.13 0 0 1310

A Civil Kurázsi Egylet célja, hogy nem széled szét, és szárazon tartja a puskaport.

:)

OK, tegyük fel, sikerül megfogalmazni valamilyen célt. De mi lesz akkor, ha a civil szervezet által engedetlenségre kipécézett valamivel történetesen egyetért valamelyik, vagy akár több tag is? Akkor közgyűlés, és szavazás az engedetlenség megindításáról? Mert egy konkrét célra összerántani egy konkrét mozgalmat konkrétan elégedetlen emberekből az egy dolog. De mitől nyilvánvaló hogy más dolgokkal szemben mindig ugyanazok az emberek lesznek elégedetlenek?

Sarkany, ne érts félre, felőlem olyan civil szervezetet alapítasz, amilyet csak akarsz!

Mindössze kédéseim merültek fel.

Előzmény: Tiborcsik (1308)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.13 0 0 1309

Mert ha ennek a leendő egyesületnek a címszavai:

- Szolnok,

- városvédelem,

- civil kurázsi,

- internet,

akkor felesleges egy újat gründolni, ilyen már létezik, bármikor lehet hozzá csatlakozni (aztán ha nem tetszik, ki lehet lépni, mint ahogy azt Sarkany tette).

http://szoszanet.uw.hu

Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.13 0 0 1308
Igen, konkrét cél nélkül bajos lesz valódi egyesületet alkotni, de talán egy mindig készenlétben leledző polgári körre fussa. :)))

Bocs, mára befejeztem a poénkodást, becsszó.
Előzmény: Enzo (1306)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.13 0 0 1307
Off
Bocs, kitaláltam Sarkanynak egy új nicket: Kurázsi papa. :)
Jó mi? Mindenesetre jobb mint az "önkéntes néptribun". :)
Előzmény: Sarkany (1305)
Enzo Creative Commons License 2005.01.13 0 0 1306
OK, én ezt értem, de civil szervezetet valamilyen meghatározott célra szokás létrehozni. Mit írtok az alapító okiratba, mit csináltok? Mi a tevékenység? Mert ugye engedetlenkedni is csak konkrétumokkal szemben lehet. Engedetlen Egyesület? Mindegy mi, de nem engedjük?! Vagy az engedetlenség nemes hagyományainak ápolása? Vagy mi? Komolyan kíváncsi vagyok, mit akartok megvalósítani?
Előzmény: Sarkany (1305)
Sarkany Creative Commons License 2005.01.13 0 0 1305
Úgy hiszem az elmúlt hét folyamán a kialakult mozgalommal kialakult egyben egy különleges érték is a városban. A mozgalomban résztvevők ráéreztek arra, hogy mi is az a civil kurázsi! Erre nagyon kevesek éreznek rá még ma hazánkban. A mozgalom néhány nap alatt sikert ért el. Ezt a sikert és ezt a létrejött új értéket nem lenne szabad elherdálni azzal, hogy hagyjuk szédszéledni az engedetleneket mondván, visszavonják a rendeletet, ennyi volt...
Előzmény: Enzo (1304)
Enzo Creative Commons License 2005.01.13 0 0 1304

Kedves Sarkany!

Szabad megkérdeznem, milyen célra hozol/hoztok létre civil szervezetet?

Előzmény: Sarkany (1303)
Sarkany Creative Commons License 2005.01.12 0 0 1303
Civil szervezetünk megalakításához várjuk a csatlakozni kívánók jelentkezését!

Kérem, mindenki írja be ide most "csak" a nick nevét, a valódit ráér majd szombaton, a 16 órai kezdettel meghirdetett Engedetlen sörözés alkalmával, a Kassai Sörözőben (Damjanich uszoda mellett)!

Sarkany Creative Commons License 2005.01.12 0 0 1302
Válasz Bistey Andrásnak!     A civil szférából támadt, önjelölt néptribunok balhéja  

Alig egy hét telt el azóta, hogy Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Adóügyi Osztálya egy bizonytalan eredetűnek látszó, postabélyeg nélküli, válaszborítékot nem tartalmazó levélben tájékoztatott „Minden postacímmel rendelkező”-t, a magánszemélyek kommunális adójáról és mellékletben kiküldte az adóbevallás kivetéséhez szükséges nyomtatványokat is. Alig egy hét telt el és mennyi minden történt azóta.

Virtuálisan létrejött egy mozgalom, melynek tagjai személyesen még soha nem találkoztak, és még ma sem ismerik egymást, csupán nick néven és fényképről. Céljuk megvalósítása érdekében szinte azonnal ki kellett lépniük a virtuális térből. Ismeretlenül e-mailt váltottak egymással, adakozni kezdtek egy újsághirdetés megjelentetésére, szórólapokat nyomtatattak kisteljesítményű, házi használatú nyomtatóikon, hogy üzenetüket mindenkihez el tudják juttatni lakóhelyük közvetlen környezetében és a városban. Összefoglalva, ritkán látott egyetértésben munkához láttak.

Munkájuk oly hatékony volt és olyan gyorsan érlelte be gyümölcsét, hogy az elért eredményt felfogni is szinte képtelenek voltak, hát még feldolgozni.

Felismertek valamit. Egy apróságot. Ennek az apró valaminek a segítségével elérték azt, amit rajtuk kívül mások is, más eszközökkel el szerettek volna érni, de nekik nem sikerült. Ezt az apró valamit úgy hívják: civil kurázsi.

2005 januárjában Szolnokon megszületett egy mozgalom, amivel talán a jövőben is számolni kell majd! Igen, megszületett!

Bízom benne, fejlődése a várost fogja szolgálni!
Kívánom, jusson el oda, hogy nem csak valami ellen, hanem valami mellett is legyen képes összefogni a város lakóit.

Nagyon remélem, hogy akkorra a civil kurázsit a helyi média sem a civil szférából támadt, önjelölt néptribunok balhéjának állítja majd be!

Sarkany

Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.12 0 0 1301
Csiba te! Mit kiabálsz? Nem ég a ház.

Szükségtelen magyarázkodni, csak egy ártalan, de qurvajó poén volt, ami spontán jött. Ezt hívják Shakespeare-nél helyzetkomikumnak. :)))
Előzmény: IceWall_ (1300)
IceWall_ Creative Commons License 2005.01.12 0 0 1300

Tudod utálom azokat a gerinctelen tuskókat, akik burkoltan mindenáron azt akarják mindenki tudtára adni, hogy ez a mozgalom egyenlő vagy majdnem egyenlő a FIDESZ-szel. Ismétlem, nem kötődünk egyik párthoz sem. Ezt az is bizonyítja, hogy amikor hangot adtunk engedetlenségünknek, a maga módján mindegyik párt mögénk sorakozott fel.

- MSZP --> visszavonják a rendeletet, NEM(gondoltuk) át

- MUNKÁSPÁRT --> etikai vizsgálat, bírálat, NEM

- FIDESZ --> bírált, NEM

- SZDSZ --> bírált, NEM

- MDF --> bírált, NEM

Ezek szerint, mi idáig MSZP-közeli, MUNKÁSPÁRT-közeli, FIDESZ-közeli, SZDSZ-közeli, MDF-közeli csoportosulás vagyunk.... hu de kurva jó nekünk :D

Előzmény: Tiborcsik (1299)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.12 0 0 1299
Ezt már egyszer eljátszottuk janinával évekkel ezelőtt. Úgyhogy uncsi.

De ha már így összetelálkoztunk: szinte biztos voltam benne, hogy nem jössz el a talira. Tudod, akik azt szokták mondani, hogy "majd megpróbálom", azok még soha nem jöttek el.

Egyébbként milyen véleménynyilvánításra gondolsz? Hogy elmondtam a gugliról a tapasztalataimat?
Előzmény: IceWall_ (1298)
IceWall_ Creative Commons License 2005.01.12 0 0 1298

Tiborcsik ej ej, legalább ne nyilváníts véleményt olyan ügyben, amihez nem értessz. Regisztrálj be egy domaint, üzemelj be egy portált 2-3 óra alatt, regisztrálj be a keresőkbe, s meglátjuk, hogy mennyi idő után hozza le neked a google 2. helyen, ha rákeresel a saját domainedre.

Ez a megnyilvánulásod is azt a mondást erősíti: ha csendben maradtál volna, bölcs maradtál volna.

Előzmény: Tiborcsik (1290)
janina. Creative Commons License 2005.01.12 0 0 1297
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.12 0 0 1296
Bocsánat, de én úgy tudtam ha beírok bármely szót a gugliba és rákattintok a bal oldali gombra, akkor felhozza azon linkek listáját, mely oldalakon megtalálta a szövegben a keresett szót. Ha viszont beírom a gugliba egy honlap pontos címét (http//www nélkül), és rákattintok a jobb oldali gombra, akkor egyenesen behozza a keresett honlapot. De kösz, a jó pap holtáig tanul.
Előzmény: janina. (1292)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.12 0 0 1295
Először én sem találtam. Böngészem a címlistát, de csak "Sárkány és teniszcipő..." cím tűnt ismerősnek. :)))
Előzmény: janina. (1293)
Sarkany Creative Commons License 2005.01.12 0 0 1294
"Tiltakozók és csendes fizetők" az írás címe!
Előzmény: janina. (1293)
janina. Creative Commons License 2005.01.12 0 0 1293
Mi a cime? Keresem a NOL-on, de meg nem talaltam meg.
Előzmény: Sarkany (1289)
janina. Creative Commons License 2005.01.12 0 0 1292

Mar megint nem hasznalod a fejed, csak irkalsz.

De elmagyarazom. A kereso a fidesz oldalan talalta a linket.

Gondolom ennyire luzer nem vagy mar, te is tudod mikent mukodnek a dolgok a keresokben.

Hogy ez a butalkodas neked mire jo? -nem tudom.

Előzmény: Tiborcsik (1290)
Sarkany Creative Commons License 2005.01.12 0 0 1291
A mozgalom új honlapjának címe: www.szpem.uw.hu/index.php.
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.12 0 0 1290
Ez roppant érdekes: ha beírom a google-ba az "engedetlenseg.tk"-t, és rákattintok a "hadd szóljon" gombra, akkor a fidesz-szolnok.hu honlapja jön be.... ???
Előzmény: Sarkany (1288)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!