Keresés

Részletes keresés

stusa Creative Commons License 2005.01.18 0 0 1368
Új Néplap 2005. 01. 18.
Bevételpótlás tanácsnoki címmel
A négy tisztségviselő és a hat bizottsági elnök kivételével valamennyi közgyűlési képviselő tanácsnoki címet visel a szolnoki közgyűlésben.
A közgyűlésben helyet foglaló képviselők alapilletménye 116 ezer forint. Valamennyiük számára kötelező részt venni legalább egy bizottság munkájában, ez 50 százalékos pluszilletménnyel jár.
A bizottsági elnökök kiegészítő illetménye 100 százalék, azaz ők 232 ezer forintot kapnak.
...
FÖLMERÜLT AZONBAN AZ IGÉNY A KIESETT JÖVEDELEM PÓTLÁSÁRA.
A közgyűlés novemberben a négy tisztségviselő és a hat bizottsági elnök kivételével minden önkormányzati képviselőt tanácsnokká választott, ami a képviselői alapilletmény plusz 100 százalékával jár, így ők is megkapják a 232 ezer forintot.

Kiderült, mire kell a forrás iskolabezárásokkal, kommunális adóval!
GYALÁZAT!
Enzo Creative Commons License 2005.01.18 0 0 1367

Nem hülyeség az a megállapítás, hogy Szolnok az elszalasztott lehetőségek városa.

(Volt aki így mondta: nagy panamák kis városa) Adottságaink leépülőben, a szerzett hátrányt egyre nehezebb behozni.

Előzmény: tibra (1366)
tibra Creative Commons License 2005.01.18 0 0 1366

:(( Vagy lehet, már lenne engedélyezetett (?) terve az M4-nek.

Mindenesetre olyan prominesek kellenének, akiknek már rögvest az elsö évben van elképzelésük arról, hogy mit akarnak 4 év alatt csinálni. Végül is a pályázatuk (programjuk) valahol erröl szólna. Na most csöppet átmentem demagógba:)) 

Demagóg 2. Szerintem a kilencvenes években meg az volt a baj, hogy a leépülés effektus elfogadva igazán a városvezetök nem mertek maguk belemenni a sürübe. Így át is lépett rajtunk a (globális) fejlödés nagy hulláma:( 

Előzmény: Enzo (1365)
Enzo Creative Commons License 2005.01.18 0 0 1365

Teljes mértékben egyetértek, kivéve a végén a szmájlival.

:)))

vagy :((( ?

Én a kellett volna-t hangsúlyoztam, bár igaz, hogy azzal meg nem sokra megyünk így utólag.

Előzmény: tibra (1364)
tibra Creative Commons License 2005.01.18 0 0 1364

Ha meg nem kapcsol magasabb fokozatba, akkor lesz is (már elszállás).

Azt gondolom, hogy Közép-Európában  román és a szlovák adócsökkentési tények után illö volna lépni (vagy akár kellett volna még tavaly lépni).

Ez olyan szerintem, hogy az ipari park vonatra igazán a kilencvenes évek elején kellett volna felülni Szolnoknak. Ha akkor felül (vagy jól ül rajta), lehet, hogy itt készülnek a hütök:))

Előzmény: Enzo (1363)
Enzo Creative Commons License 2005.01.18 0 0 1363
Másképp fogalmazva: Nem biztos, hogy egy elcseszett 3 év után a célegyenesben lévő éles kanyar előtt kell "magasabb fokozatba kapcsolni", mert abból csúnya elszállás lehet.
Előzmény: Enzo (1362)
Enzo Creative Commons License 2005.01.18 0 0 1362
Hallatlan izgalmas már magának az adócsökkentésnek a gondolata is. Csak az ilyesmit nem 1 évvel a választások előtt célszerű kitalálni, ráadásul ötlet szintjén. Ez a "Durrbele" bukott meg Szolnokon is, igaz ellenkező előjellel. Ezt még Megyónak kellett volna jó régen elkezdenie, hogy a gyümölcse beérjen. Csak nem volt rá bátorság, akarat, karizma, vagy mittudomén mi. Odáig rendben van, hogy ha csökkennek az adó és járulékterhek akkor egyrészt nő az adózási fegyelem, másrészt felpörög a magánszféra, és ez a kettő együtt alacsonyabb adóteher mellett hozhat ugyanannyi, vagy több bevételt (ez utóbbit azért nem hiszem). Csakhogy ennek van egy kifutása, és a kampányhajrá ürességtől kongó államkasszával nem egy életbiztosítás egy kormánynak. A gazdaság nem olyan mint egy Ferrari: fölengedem a kuplungot, és máris 250-nel repeszt.
Előzmény: tibra (1360)
tibra Creative Commons License 2005.01.18 0 0 1361

NAhát, terjed a PEM. NEm messze tölünk (már Szolnoktól) van egy városka, ahol szintúgy maximálisra kivetették a kommunális adót. (Persze ott ennek kapcsán eltörölték a szemétdíjat, mert megtehették, ugyanis a városüzemeltetést önkormányzati cég végzi).

Na ezen városka lakossága is fel-felveti: nekünk miért kell ezt fizetni? Akciózhatnánk, ha a szolnokiaknál ilyen gyorsan visszavonták:))

Jó hatással van ez a döntés láthatóan az alföldi városok fejlesztésére is.

Megint más: a RRt. nyilván nem engedte volna el nekünk a szemétdíjat:))

tibra Creative Commons License 2005.01.18 0 0 1360

Hallatlan izgalmas mondat a kormányfőtől:

,,ha tudunk bármilyen jó megoldást, akkor nem kell várni, nincs az leírva sehol sem, hogy adójogszabályt módosítani csak év elejei hatályba lépéssel lehet. "

Ezt ismerve, itt Szolnokon is csupa GYF csapatjátékosok ülnek:))

stusa Creative Commons License 2005.01.16 0 0 1359

"Szegény Tusa meg azóta is várja a leveledet. Küldjél már neki egy mea culpát!"

Nem én szoktam bizalmas magán emaileket várni és küldeni!

Előzmény: Tiborcsik (1357)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.16 0 0 1358
Az a szavazás igazából nem sokat ér, ugyanis eddig kábé 35-40 szavazat született, és ezt szerény számításaim szerint 4-5 ember produkálta többszöri lehetőségével élve, tehát csak azon múlik az eredmény, hogy ki a szorgalmasabb.

Ezért mondom, meg kéne fogadnia egy igyazi e-ön kormányzatnak Kumin Feri szakdolgoztából azt a javaslatot, hogy megfelelő anonimitást biztosítva identifikáltan regisztrálni (legalább egy reprezentatív mintaszerű) néhányszáz várospolgárt, ha egyáltalán lehet reprezentatív a netezni tudók tábora, és rendszersen bombázni őket véleménynyilvánításos szavazással.
Na, az már aztán lenne csak az igazi városkommunikáció!

A dologban az a bombasztikusm hogy egyáltalán nem megvalósíthatatlan, még pénzügyileg sem.

Mindig mondom néktek: Lehetetlenség nincs, csak tehetetlenség.
Előzmény: tibra (1356)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.16 0 0 1357
Szegény Tusa meg azóta is várja a leveledet. Küldjél már neki egy mea culpát!
Előzmény: eR-dei (1355)
tibra Creative Commons License 2005.01.16 0 0 1356

Kendnek nagyon megy az írás, amióta kreatív városvezetői ötletekkel lemosta a mostani listavezetőket:)) Így tovább. Sokan állnak mögötted! (Új Néplap on-line adatok: a netes szavazók között javaslataidat 19, illetve 34 százalék támogatja)

Előzmény: Tiborcsik (1354)
eR-dei Creative Commons License 2005.01.16 0 0 1355
Azt ismerem, én erre a címre gondoltam : sz"@@-nak :)))))))
Na jó csak vicc volt.
Előzmény: stusa (1340)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.16 0 0 1354
Ebben annyi igazság vagyon, hogy bezony előfordul gyakran, hogy a hátam mögé bújik. :)
Előzmény: Enzo (1352)
Enzo Creative Commons License 2005.01.16 0 0 1353

Tényleg érdekes volt visszaolvasni a közel 2 évvel ezelőtti diskurzust.

A Sz@lon fényezéssel nem teljesen értek egyet, és ez a vita nem csak erről (civil politizálás) szólt, habár a párhuzam a két évvel korábbiakkal mindenképpen ordít.

Előzmény: Tiborcsik (1348)
Enzo Creative Commons License 2005.01.16 0 0 1352
Ahh! Ezexerint Tiborcsik szellemi köpenyéből bújt elő Tibra is. :) Értem.
Előzmény: stusa (1351)
stusa Creative Commons License 2005.01.16 0 0 1351

Bocs, rosszul emlékeztem az idézet nem tQled, hanem Tibrától származik:

"Szolnoki SZPEM azért volt ilyen hatékony, mert a helyi vezető párt gondolkodott és megállította a terjedés folyamatát."

Előzmény: Tiborcsik (1350)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.16 0 0 1350
Tusa, ne gondold, hogy én a pártok realitásérzékét értékelem, ezt határozottan visszautasítom. Magam is úgy gondolom (ha úgy teszik ebben most egyetértek Sarkannyal), hogy a város "menedzseléséhez" szükség van a civilek véleményére, kvázi "pártatlan/pártmentes szakértelmére". Csakhogy én ezt mondtam két éve is, Sarkany meg nem. Ezért örülök a pálfordulásának, és remélem kitart új véleménye mellett, és jövőre együtt tudunk majd ebben működni. Úgy látszik neki szüksége volt egy vargabetűre.

Ha jól értem, és remélem igen, Sarkany most valóban egy, a város vezetését befolyásolni képes civil szerveződést kezdeményez, amit a magam részéről csak üdvözölni tudok, mindössze sajnálom az elvesztegetett utóbbi két évet. Azt, hogy ezalatt a nihillista, totálisan mindent tagadó megjegyzésein kívül nem hasznosította magát kellőképpen.
Előzmény: stusa (1349)
stusa Creative Commons License 2005.01.16 0 0 1349

Egyet megválaszolok ))))))), a többit magad is megfogod, ha a kérdések mellé elovasod Tibra 1333. válaszát, aki szerintem vette, hogy miról írok!

Szerintem a fórumokon két markáns véleményegyüttes jelent meg a kommunális adóval kapcsolatban (leegyszerüsítve):

1. Az "engedetlenek", akik elutasították a rendeletet! Ez a csoport sokszor megkapta a következQ vádat: csak tagadni tud, a kreativitásuk ennyire terjed.

Ez a csapat az adó visszavonását sikerként (talán a sajátjaként is) értékelte.

2. A Tiborcsik nevével fémjelzett reformáljuk meg a kommunális adót ("Tiborcsik szellemi köpönyege"), mert a város fejlQdéséhez szükség van új bevételekre!

A rendelet visszavonását a pártok realitás érzékének visszatérteként értékelték, szerintük a PEM túlértékeli önmaga szerepét. Ennek a csoportnak közel áll a véleménye a pártokéhoz: a PEM néhány hQzöngQ gyülekezete, valós tevékenység nélkül!

Hangsúlyozom ez egy leegyszerqsített története annak a bizonyos hétnek, de ha végigolvasod az összes fórumot, akkor te is ezt szúröd le!

Előzmény: Enzo (1347)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.16 0 0 1348
Az utóbbi hozzászólások (leszámítva a Sz@lon fényezését), arról szólnak, politizáljanak-e a civilek, ne vagy de, és ha de, akkor hogyan?

Ehhez jó adalék a régi szolnok.hu fórumon lezajlott hasonló eszmecsere, tessék:

http://www.szolnok.hu/0100_hun/0400_Forum/tema.asp?tid=87
Enzo Creative Commons License 2005.01.16 0 0 1347

OK, kezdem érteni amit mondasz.

Ha már így belejöttünk, megválaszolnád nekem a 1330-as kérdéseimet is? Vgy legalább néhaányat közülük.

Kösz!

Előzmény: stusa (1346)
stusa Creative Commons License 2005.01.16 0 0 1346
Ehhez kell a szellemi potenciál, és az olyan emberek, akik vmiféle csoprt véleményt képviselnek!
Előzmény: Enzo (1344)
Sarkany Creative Commons License 2005.01.16 0 0 1345

A témáról,

"Hogyan tovább SZPEM?"

címmel topicot nyitottam a szolnok.hu fórumának, Egyéb közérdekű témacsoprtjában.

Minden érdeklődőt szerettel várok abba a topicba (is)!

Enzo Creative Commons License 2005.01.16 0 0 1344

Megkérdezni a lakosokat az önkormányzat részéről lenne minőségi.

Ha megkérdezik a lakosokat, vagy titeket, akkor mit mondotok, ami minőségi? 

Előzmény: stusa (1343)
stusa Creative Commons License 2005.01.16 0 0 1343

Pl: a politikai pártok az önkormányzatban ne egymást akarják legyQzni, hanem a polgárokat meggyQzni, megkérdezni.

Ezek álomszerü, nagy szavaknak tünhetnek, de a kommunális adó után remélem, az iskolabezárásokkal kapcsolatban is rájöhetnek majd nemsokára a "hatalom gyakorlói", hogy meg kellett volna kérdezni az iskolahasználókat is!

Előzmény: Enzo (1342)
Enzo Creative Commons License 2005.01.16 0 0 1342

Ezek szerint nem értelek.

"a passzív ellenállást minQséggé változtassák."

De talán ha ezt kifejtenéd, akkor lehet, jobban érteném.

Előzmény: stusa (1341)
stusa Creative Commons License 2005.01.16 0 0 1341

"Ne érts félre, de szokatlannak tartom, hogy "eszközhöz" (szellemi tőke) keresitek a célt, és nem fordítva."

Valóban nem értesz, vagy nem akarsz?!

Én azt a kérdést tettem fel, hogy van-e szellemi potenciál (ESZKÖZ) a véletlenül összetalálkozott emberekben arra, hogy a passzív ellenállást minQséggé változtassák.

Előzmény: Enzo (1338)
stusa Creative Commons License 2005.01.16 0 0 1340
tusa@chello.hu
Előzmény: eR-dei (1339)
eR-dei Creative Commons License 2005.01.16 0 0 1339
Stusa,
írni akartam az általad megadott email címre, de állandóan valami démon válaszolgat ...:))))))))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!