Keresés

Részletes keresés

Turbobácsi Creative Commons License 2008.06.14 0 0 3553
"ritkábban dvd-ket (hiszen arra ott a számítógépem)" <-- ha ennyire jó monitorod van, akkor jobban jársz ha veszel egy tunerkártyát a computerbe...
Előzmény: uhu20 (3552)
uhu20 Creative Commons License 2008.06.14 0 0 3552
Üdv, hölgyek & urak! :)

LCD tv-t igyekszem venni. Olvasgatok ezt-azt (itt is visszaolvastam párszáz hsz-t) és egyre bizonytalanabb vagyok pár kérdésben.

Alapvetően azt terveztem, hogy 100-150 e ft közötti összeget költenék tv-re - többet sajnálok rá.

A céljaim a következőek:
- A tévén alapvetően tv-adásokat nézek, ritkábban dvd-ket (hiszen arra ott a számítógépem). Ellentmondó hsz-okat és cikkeket olvastam arról, hogy a 16:9-es forma mennyiben jelent gondot; ill. úgy vettem ki, hogy ez tv-ként eltérő. Jól gondolom?
- Kedvelem az akciófilmeket - így nem ártana, a tv nem lenne szellemképes. Ahogy olvastam, erre a kétszeres képfrissítéses technológia a megoldás. Ugyanakkor a tv-k műszaki paramétereinél nem látok ilyeneket. Vagy ott vannak, csak szakzsargonnal, amit esetleg nem értek?
- A szellemképesség kapcsán még: hány ms az a várakozási idő, ami után már biztos gond? (AZ egyik Acer gépnél pl. 8 ms-ot láttam. Ez pl. sok?)

A nagyon kifinomult hangzás vagy egyéb nyalánkságok nem annyira fontosak nekem - azaz simán tévézni szeretnék, de azt jó képminőség és szellemkép nélkül.

Ha esetleg valaki tud válaszolni a kérdésemre /egyszerűen h megértsem:)/, vagy van tippje konkrét típusokra, azokat örömmel fogadnám.

Devergo Boy Creative Commons License 2008.06.14 0 0 3551

Szerintetek melyik érné meg jobban?

Samsung PS-50Q92H vagy Samsung Ps-42Q97H? A méreten kívül milyen különbség van még?

BBéci Creative Commons License 2008.06.13 0 0 3550
Nem kell letölteni. PZ 85 az állványon, leírás előttem az asztalon.
Előzmény: ashura (3538)
las vegas Creative Commons License 2008.06.13 0 0 3549
Szerintem sony w4000,de amire neked kell akkor inkább lcd mint plazma,én is ezen gondolkoztam sokáig és figyelembevéve,hogy mire kellene lcd lett,nem bántam meg.Dehát mindenkinek más kell,nézd meg mindkettőt élőben és úgy dönts.
Előzmény: Snake_ (3545)
piko888 Creative Commons License 2008.06.13 0 0 3548
Szerintetek ez TH-42PY800P vagy inkább a samsung 40a656? Játék+tv-zés+dvd -re kellene.Köszi
Zotya0512 Creative Commons License 2008.06.13 0 0 3547
Ne vedd meg azt a Samsungot, régi modell, gyenge képminőséggel, beégésre igen hajlamos.
Helyette: Panasonic TH42PX/PV8 ez most 195 ezer körül megy és nagyon jó vétel ennyiért, TV-re, DVD-re tökéletes.
Előzmény: varap (3540)
DELPIERO1984 Creative Commons License 2008.06.13 0 0 3546

Ha játszanál sokat rajta, akkor szerintem LCD.

Előzmény: Snake_ (3545)
Snake_ Creative Commons License 2008.06.13 0 0 3545
üdv.

Hamarosan aktuálissá válhat az új készülék beszerzése.

Eddig az LCD felé hajlok, kinézett modell Samsung LE(méret) A656.

Tévénézés mellett (sport előnyben) elsősorban konzolozásra menne (X360, PS3), illetve PS3 okán blu ray filmnézés.

Legutóbb viszont felfigyeltem az alábbi Panasonic plazmára: TH-(méret)PY800P.

Vélemények? Esetleg tapasztalatok?

Segítségeteket megköszönöm. Snake
pestam Creative Commons License 2008.06.13 0 0 3544
ezekben az új tv-kben van vmilen számláló, h mennyit ment eddig, mennyi az üzemideje? merthogy ha plazmát veszek esetleg, akkor a bejáratás ugye kb. 200 óra, rem nem kell "jegyzetelnem"...
y3k Creative Commons License 2008.06.13 0 0 3543
Augy remekul mukodik, tenisznel es focinal kell kikapcsolni, nagytotaloknal nem tud mit kezdeni a nagyon gyorsan mozgo, pontszeru targyakkal.
Előzmény: Alejandro DeSilva (3541)
Alejandro DeSilva Creative Commons License 2008.06.13 0 0 3542
Esetleg az olimpia _utan_, ha a nyakukon maradt a keszlet, es all benne a penzuk :)
Előzmény: varap (3540)
Alejandro DeSilva Creative Commons License 2008.06.13 0 0 3541
A koztes kockakat valoszinuleg a meglevok egyszeru kiatlagolasaval keszitik, nagy varazslatra en nem szamitanek.
Előzmény: Gyulus (3537)
varap Creative Commons License 2008.06.13 0 0 3540

Tisztelt Fórum,

van valakinek közvetlen tapasztalata Samsung PS-42C62HX plazma-val?

Tegnap MMben láttam - elég normalis lett az ára és relative jók a műszaki paraméterei is, a képe nem tűnik rossznak a többihez (drágábbakhoz) képest. Net-en sehol nem találtam tesztet, véleményt róla. Tudom, nem 2008-as, nem Full HD meg stb., de alap TVzésre DVDzésre nem rossz, 160at megér talán - vagy nem, mert csak bosszankodást okozna? Csikokat húz, beég minden logo és szellemképes minden rajta?

Még egy: ha valaki (mint én) tervezgeti a plazmavételt (gondolom vagyunk igy páran a fórumon) - akkor szerintetek ez a nyár még nagy árcsökkentő akciókat rejteget magában, vagy mostmár ennyi, fociEB és olimpia ide vagy oda, nem mennek lejjebb az árak? Én úgy látom, eddig nem voltak túl nagyok az áresések, csak lanyhán fokozatosan kicsit mentek lefele az árak, de nem jobban, mint máskor azonos időszak alatt. Vélemény?

Köszönöm előre is a válaszotokat!

Péter

y3k Creative Commons License 2008.06.13 0 0 3539
Amit leirsz az igaz, de hozza kell tenni, hogy a mozi 24fps-e komoly kompromisszum eredmenye, 48 joval idealisabb lenne, persze ott a bemozdulasos eletlenseg mint szep effekt, de ha megfigyeled, nagyon ovatosan rangatjak azt a kamerat.
Előzmény: Gyulus (3537)
ashura Creative Commons License 2008.06.13 0 0 3538

A meddő vita helyett töltsétek már le a készülékek manuálját, és nézzetek meg, biztos benne van.

Ezek a mai készülékek már intelligensen viszonyulnak a jelforrásokhoz, és még azzal is szoptam emiatt, amit egyébként naponta javítok.

A fullos Pana dvd-nél is elő kellett szedni a kezelésit, mert az egyik mnüt az istennek sem tudtam előszedni magamtól. De hát én csak egy szakember vagyok, aki erre kényszerül, mert az 1.0-s júzerek magától értetődően mindent tudnak, nekik nem kell, ezt a szervizben tapasztaljuk is.:-)

Előzmény: Gyulus (3535)
Gyulus Creative Commons License 2008.06.13 0 0 3537

Mozihatás? Gondolom, nem írok újat vele:

A mozi állóképek sorozata, egy másodpercben 24 fénykép váltja egymást. A moziban minden filmkockát háromszor villantanak fel, így áll össze az a 24 kocka/mp-es mozgókép, ami a 72Hz-es vetítési frekvenciának köszönhetően nem villódzó, nem zavarja a szemünket.

Az én értelmezésemben a tökéletes mozihatáshoz ehhez kell a lehető legjobban igazodni, tehát megtartani az eredeti 24 kockát másodpercenként, miközben növeljük a vetítési frekvenciát. A mai TV-knél a 100Hz nyugodt, villódzásmentes képet eredményez, tehát a 96Hz (4x24) teljesen jó választásnak tűnik, miközben pontosan az eredetileg fényképezett 24 filmkockát látjuk a képernyőn másodpercenként.

Számomra az a mozihatás.

24p Real Cinema?

Lehet, hogy a neve azt sugallja, hogy ez az "igazi mozi", de a Panasonic saját magyarázata éppen azt írja, hogy valamiféle algoritmussal a meglévő 24 kocka közé újakat generál a TV. Ha annyira jó az algoritmus, hogy képes 2 szomszédos fénykép alapján meghatározni még három köztes állapotot, és így végső soron 96 kocka/mp-es mozgóképet állít elő, nem vitatom, folyamatosabb lehet a mozgás.

De kockáztál már ki mozifilmet gyors mozgásnál? Foglalkoztál már a gyakorlatban mozgóképpel? Elég talán, ha csak a fényképezés oldaláról gondolkodunk: a 24fps-os rögzítés miatt a kamera legnagyobb megengedett zársebessége 1/24mp. Az így lőtt képet hogy illesztenéd bele egy 24fps-nál gyorsabb képfrissítésű mozgóképbe?

Szkeptikus vagyok én az ilyen csoda algoritmusokkal kapcsolatban. Ettől persze még működhet is, én magam is találkoztam már ilyesmivel PC oldalon (videó lassítás), de a tapasztalat azt mutatja, hogy kifogástalanul tökéletes minőséget csak az eredeti kockák visszajátszásával lehet elérni.

Előzmény: BBéci (3516)
ashura Creative Commons License 2008.06.13 0 0 3536

Senki nem nézett hülyének, csak mivel ezzel foglalkozom, adtam egy tanácsot arra vonatkozóan, hogyan tudnál közvetlen tapasztalatot szerezni egy lcd képével kapcsolatban.

Egyébként az emberi szem színátfogását legjobban a crt, aztán a plazma fedi le, és csak utánuk jön az lcd. A plazma ezenkívül jóval gyorsabb, és töbszörös kontrasztaránnya, mint egy lcd-nek, ami legfeljebb a fényerő tekintetében verheti le a másik technológiát - de már abban sem nagyon. Mellesleg a nagy fényerő időnként hátrány is tud lenni, amint arról tegnap szóltam, és az lcd esetében sokkal nehezebb a fényerőállítás, mert a fénycsövek tápjával kell játszani.

Előzmény: Parag lider (3530)
Gyulus Creative Commons License 2008.06.13 0 0 3535

Kipróbáltad?

Sajnos egy MM-ben nem biztos, hogy meg tudom nézni, ugyanis mint már korábban is volt róla szó, a Panák menüje igazodik a forráshoz, ergo simán elképzelhető számomra, hogy csak 24p jelforrás esetén elérhető ez az opció. Mivel azonban a HD jelet is szétosztják az összes TV-re, és mivel nem mindegyik TV kezeli le a 24p-t, ezért feltételezem, hogy nem is 24p-vel mennek a demók, még a mozifilmek sem. Ebből pedig máris következik, hogy simán előfordulhat, hogy csak nem jelenik meg a menüben az általam emlegetett opció.

Előzmény: BBéci (3515)
Parag lider Creative Commons License 2008.06.13 0 0 3534
Erre csak csak azt tudom mondani, hogy a TV vásárlás erősen szubjektív, más nem tudja eldönteni helyetted, max. irányt mutatni. Sorzaton belül is vannak/lehetnek jelentős eltérések (pl. van tavalyi modell kevésbé csillogó képernyővel, hogy csak 1-t említsek), szerintem nézd meg akár több Panashop üzletben is. A Westendben sincs minden modell kiállítva, próbálj meg minnél több helyen megfordulni, remélhetőleg az segít, de lehet hogy csak összezavar(mint részben engem). Én most elkezdetem keresni házimozi stúdiókat, remélem hogy ott is van jó márka/típus/modell választék.
Előzmény: pkri (3533)
pkri Creative Commons License 2008.06.13 0 0 3533

Akkor a 7 es szériás panákon ne is gondolkodjak.

Ha nem vagyok vájtszemű ,akkor is inkább invesztáljak többez a 8 as szériába?

Vagy ennyire nem meredek.

Előzmény: Parag lider (3524)
Parag lider Creative Commons License 2008.06.12 0 0 3532
Gondoltam már rá, el is fogok menni hozzájuk jövő héten, sajnos ott nem lesz mellette más termék (lcd v. plazma más gyártótól, esetleg lowe de az biztos nem érdekelne).
Ismét kérdezném a nagyérdeműt nincs 1 jó hely ahol minnél több márkát/modelt/technológiát meg lehet nézni? A nagy multiknál sok minden van de a körülmények.... Remélem legalább ebben azért egyetértetek velem.
Előzmény: BBéci (3531)
BBéci Creative Commons License 2008.06.12 0 0 3531
A Basys törökbálinti központjában megnézheted a Pio plazmákat. Múlt héten a 60 colos Kuroval töltöttem kettesben egy órácskát, felejthetetlen élmény volt. A legjobb tévé, amit valaha láttam.
Előzmény: Parag lider (3530)
Parag lider Creative Commons License 2008.06.12 0 0 3530
Azért nem kell hü..ének nézni. Megnyutatlak (csak lcd-m van, + laptop) 50% alatt van nálam is mindkét érték. Mint ahogy korábban is írtam az én szememnek a kettő között lenne a megoldás, csupán annyit írtam hogy lcd színeit talán jobban be tudnám lőni az igényeimhez, igaz ezt ki kellene valahol próbálnom. Ha el tudnám dönteni mit vegyek, nem irogatnék ide sem. Az én véleményem is csak 1 a sok közül...
Amit eddig láttam azt mind üzletben, sok mesterséges fény mellett, és egyelőre nehezen hiszem hogy ez sötétben pont fordítva van, de nem tartom kizártnak, az előző cikk (amit rosszul linkeltem) többek között erről is ír.
Előzmény: ashura (3529)
ashura Creative Commons License 2008.06.12 0 0 3529
Van számítógépes lcd monitorod? Ha igen, ülj le elé a tök söté szobában, és told fel rajta a fényerőt és a kontrasztot 100% közelébe. Aztán néz rajta világosabb felületeket, mint mondjuk ennek a fórumnak az oldalait. Lehet, hogy egy idő után ki fog égni a szemed. A tévénél sincs ez másként. Nálam 38-60% van a fenti két érték, de még így is világít, mint a százaségő.
Előzmény: Parag lider (3526)
y3k Creative Commons License 2008.06.12 0 0 3528

Minden szavadat kobe kene vesni, pont igy vagyok az egesszel en is.

Előzmény: Celtis (3521)
c3c3c3 Creative Commons License 2008.06.12 0 0 3527
Tudom hogy szinte szentségtörés ilyet kérdezni :-))) de látott már ilyen tv-t valaki működés közben: 42PFL7403D ? Elég jó vételnek 250e. körül...
Parag lider Creative Commons License 2008.06.12 0 0 3526
Kezdem azt hinni hogy velem van a baj. :-)))) Ennyire nem láthatok másképp! Holnap megyek a szemészetre... :)
Parag lider Creative Commons License 2008.06.12 0 0 3525
Előzmény: Parag lider (3524)
Parag lider Creative Commons License 2008.06.12 0 0 3524
Lehet a kutya <a href="http://digitalis-hazimozi.hu/?q=hir/tartalom/445" target="_blank">ebben a cikkben</a> van elásva, konkrétan a sötét! szobára gondolok, de olyan helyet meg nem tudok ahol ilyenek a körülmények. A MOMban sem tudom mi értelme van a Basys üzletnek, nem valami jó körülmények között vannak bemutatva a készülékek, én semmi extrát nem láttam a pioneerokban (nem lehúzni akarom de még nem láttam a saját szememmel hogy miért magasztalják - biztos hogy joggal- őket).

Nem tud valaki valami jó helyet több készüléket összehasonlítani?

Egyébként a fenti cikk szerint sötét szobában pont az ellenkezőjét kellene tapasztalnom, azaz plazma = jobb színek(mélyebb fekete is) és fényerő, lcd pont fordítva.
Előzmény: Celtis (3521)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!