Keresés

Részletes keresés

stusa Creative Commons License 2005.01.16 0 0 1349

Egyet megválaszolok ))))))), a többit magad is megfogod, ha a kérdések mellé elovasod Tibra 1333. válaszát, aki szerintem vette, hogy miról írok!

Szerintem a fórumokon két markáns véleményegyüttes jelent meg a kommunális adóval kapcsolatban (leegyszerüsítve):

1. Az "engedetlenek", akik elutasították a rendeletet! Ez a csoport sokszor megkapta a következQ vádat: csak tagadni tud, a kreativitásuk ennyire terjed.

Ez a csapat az adó visszavonását sikerként (talán a sajátjaként is) értékelte.

2. A Tiborcsik nevével fémjelzett reformáljuk meg a kommunális adót ("Tiborcsik szellemi köpönyege"), mert a város fejlQdéséhez szükség van új bevételekre!

A rendelet visszavonását a pártok realitás érzékének visszatérteként értékelték, szerintük a PEM túlértékeli önmaga szerepét. Ennek a csoportnak közel áll a véleménye a pártokéhoz: a PEM néhány hQzöngQ gyülekezete, valós tevékenység nélkül!

Hangsúlyozom ez egy leegyszerqsített története annak a bizonyos hétnek, de ha végigolvasod az összes fórumot, akkor te is ezt szúröd le!

Előzmény: Enzo (1347)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.16 0 0 1348
Az utóbbi hozzászólások (leszámítva a Sz@lon fényezését), arról szólnak, politizáljanak-e a civilek, ne vagy de, és ha de, akkor hogyan?

Ehhez jó adalék a régi szolnok.hu fórumon lezajlott hasonló eszmecsere, tessék:

http://www.szolnok.hu/0100_hun/0400_Forum/tema.asp?tid=87
Enzo Creative Commons License 2005.01.16 0 0 1347

OK, kezdem érteni amit mondasz.

Ha már így belejöttünk, megválaszolnád nekem a 1330-as kérdéseimet is? Vgy legalább néhaányat közülük.

Kösz!

Előzmény: stusa (1346)
stusa Creative Commons License 2005.01.16 0 0 1346
Ehhez kell a szellemi potenciál, és az olyan emberek, akik vmiféle csoprt véleményt képviselnek!
Előzmény: Enzo (1344)
Sarkany Creative Commons License 2005.01.16 0 0 1345

A témáról,

"Hogyan tovább SZPEM?"

címmel topicot nyitottam a szolnok.hu fórumának, Egyéb közérdekű témacsoprtjában.

Minden érdeklődőt szerettel várok abba a topicba (is)!

Enzo Creative Commons License 2005.01.16 0 0 1344

Megkérdezni a lakosokat az önkormányzat részéről lenne minőségi.

Ha megkérdezik a lakosokat, vagy titeket, akkor mit mondotok, ami minőségi? 

Előzmény: stusa (1343)
stusa Creative Commons License 2005.01.16 0 0 1343

Pl: a politikai pártok az önkormányzatban ne egymást akarják legyQzni, hanem a polgárokat meggyQzni, megkérdezni.

Ezek álomszerü, nagy szavaknak tünhetnek, de a kommunális adó után remélem, az iskolabezárásokkal kapcsolatban is rájöhetnek majd nemsokára a "hatalom gyakorlói", hogy meg kellett volna kérdezni az iskolahasználókat is!

Előzmény: Enzo (1342)
Enzo Creative Commons License 2005.01.16 0 0 1342

Ezek szerint nem értelek.

"a passzív ellenállást minQséggé változtassák."

De talán ha ezt kifejtenéd, akkor lehet, jobban érteném.

Előzmény: stusa (1341)
stusa Creative Commons License 2005.01.16 0 0 1341

"Ne érts félre, de szokatlannak tartom, hogy "eszközhöz" (szellemi tőke) keresitek a célt, és nem fordítva."

Valóban nem értesz, vagy nem akarsz?!

Én azt a kérdést tettem fel, hogy van-e szellemi potenciál (ESZKÖZ) a véletlenül összetalálkozott emberekben arra, hogy a passzív ellenállást minQséggé változtassák.

Előzmény: Enzo (1338)
stusa Creative Commons License 2005.01.16 0 0 1340
tusa@chello.hu
Előzmény: eR-dei (1339)
eR-dei Creative Commons License 2005.01.16 0 0 1339
Stusa,
írni akartam az általad megadott email címre, de állandóan valami démon válaszolgat ...:))))))))
Enzo Creative Commons License 2005.01.16 0 0 1338

"Van-e olyan szellemi potenciál a véletlenül egymásra talált emberekben, amelyet érdemes tovább vinni?

Kell-e ezt szervezetbe tömöríteni?"

Ne érts félre, de szokatlannak tartom, hogy "eszközhöz" (szellemi tőke) keresitek a célt, és nem fordítva. Ahhoz, hogy kapcsolatban maradjatok nem szükséges tevékenységet egyébként nem végző szervezetet alapítani. Különösen, hogy macerás, idő- és pénzigényes dolog. Nem lebeszélni akarlak benneteket, csak vitázom.

Előzmény: stusa (1336)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.16 0 0 1337
Nos, akkor vegyük sorra; mi minden MELLÉ ált oda több-kevesebb sikerrel a Szalon egyesület, és/vagy a topikon megnyilvánuló netes közösség:

1. MÁV-strand.
(sikerült összeverbuválnunk egy fórumot, melyen az összes városházi frakció képviselte magát és támogatta a megynyitást, mégsem sikerült ezt elérnünk, de nincsen szégyellnivalónk)

2. Műjégpálya.
(megpróbáltunk összeverbuválni egy alapítványt, majd egy kisvállalkozással együttműködést, de miután bejelentették a szandai réti "Jégpalota" terveit, jobbnak láttuk nem belezavarni, így felhagytunk a szervezkedéssel)

3. Nemzeti Mozi
(nagyon de nagyon megsirattuk itt a neten, egyebet akkor nem tehettünk)

4. Tisza Mozi
(annak idején egyértelműen a Tisza mozi pártját fogtuk, a városháza ellenében, igaz, fizetett hirdetésig nem fajult a dolog, valamint több tagunk alapító tagja lett a mozi újjáélesztésében részes Tisza Mozoiért Egyesületnek, mondjuk ez többé-kevésvé egyértelmű siker, diadaltánc nélkül)

5. Stretball pálya a NagyImre-Bálvány utcák sarkán
(mikor a helyére garázsokat terveztek, ha nem is az egyesület, de az itteni topik hatására szavazták le a dolgot a közgyűlésben a képviselők, mondjuk ez nem egy nagy vas-is-das, de ez volt az a történelmi pillanat, amit fel szoktunk idézni, mint az "internetes helyi spontenaitás első sikeres befolyása a városvezetésre")

6. Bercsényi utca és egyéb utcák egyirányúsítása
(ha a Bercsényi utca végig nem is, de a Sóház utca és az Árkád parkoló egyirányúsításának visszavonásában mindenképpen benne van a keze az indexes topiknak, ismétlem, természetesen megintcsak fizetett hirdetés és diadaltánc nélkül)

7. Civil kavalkád
(mikor a Néplap csak úgy emlékezett meg róla, mintha csak egy hétvégi búcsú lett volna, egyszer le nem írták a "civil egyesület" kifejezést, addig harcoltunk, míg egy amolyan helyesbítésfélét, egy valós civil tudósítást le nem hoztak róla, ez egyértelmű siker volt, megiont csak diadaltánc nélkül)

8.Törpebár söröző
(le akarták bontani, mondván rontja a városképet, többek között az általunk ott tartott "rendkívüli közgyűlés-szimpátia demonstráció" eredménye is, hogy nem került lebontásra, hanem a városháza anyagi támogatásával felújítársa került

Hirtelen ennyi jutott eszembe, ha valakinek még beugrik valami, nyugodtan folytassa a felsorolást.

Tusa, ezek a netes közösség eredményei félsikerei, próbálkozásai. Nem valami sok, de nem semmi, ismerd el!

És ismétlem, mindig valami mellé álltunk oda, mindig olyan valami mellé, ami szerintünk szolnoki, lokálpatrioták szerint a városban értéket képviselt.
stusa Creative Commons License 2005.01.16 0 0 1336

Köszi. Most Enzo-t sem idézem pontosan: vannak választási pártok, ezek egy célért szerveződnek. Ha megvan (vagy nincs meg a cél) szétoszlanak, felbomlanak. Szerintem ilyen bármely PEM is. Nehéz ugyanis konszenzust teremteni az engedetlenségi irányokban. (Tibra 1335)

Csakhogy Tiborcsik is értse)))))))

Ebben egyetértünk!

A PEM-re a célja elérése után nincs szükség! Én mindig azt hangoztattam, hogy az a nagy kérdés, hogy a passzív ellenállást fel tudja-e váltani "egy valami mellé történő csatlakozás is"?

Van-e olyan szellemi potenciál a véletlenül egymásra talált emberekben, amelyet érdemes tovább vinni?

Kell-e ezt szervezetbe tömöríteni?

Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolására azonban idő kell!

Előzmény: tibra (1335)
tibra Creative Commons License 2005.01.16 0 0 1335
Köszi. Most Enzo-t sem idézem pontosan: vannak választási pártok, ezek egy célért szerveződnek. Ha megvan (vagy nincs meg a cél) szétoszlanak, felbomlanak. Szerintem ilyen bármely PEM is. Nehéz ugyanis konszenzust teremteni az engedetlenségi irányokban.
Előzmény: Tiborcsik (1331)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.16 0 0 1334
Bocs, pontosítok: Anti IQ nem Tusa , hanem IceWall hozzászólására reagált.
Előzmény: Tiborcsik (1332)
tibra Creative Commons License 2005.01.16 0 0 1333

Stusa!

1. Mikor lesz a győzelmi tánc? Azt gondolom, hogy tehetnénk egy keringőt (lásd: szolnok.uw.hu) , de nem teszünk. Miért tegyünk? Tesszük a dolgunkat.

Amúgy - mindenki tegye, amit jónak lát. (lásd, amikor a városháza Találjuk ki néven akart fórumot szervezni, nem járultunk hozzá, de városfejlesztési fórumot mindenkinek joga összehívni)

2. Civil Kurázsi Egyesület- ezt a nevet én csak egy ernyő szervezetként (szövetségként) tudom eléképzelni. Miért? Jó alternatívája (kiegészítője) lehet a civilházban alakult kerekasztaloknak.

3. Örülünk mi (vagy én) a magunk (magam) módján.   Azt hiszem azonban, hogy ne vegyük el a jogot a gondolkodástól.

vagyis: Szolnoki SZPEM azért volt ilyen hatékony, mert a helyi vezető párt gondolkodott és megállította a terjedés folyamatát. De nem azért, mert ez egy népi kezdeményezés (fejlesztéshez ugyanis óhatatlanul szükséges bizonyos új helyi adó vagy más innováció).

A fő indok (szerintem) az volt, hogy a SZPEM (teljesen jogosan) felébresztette az alvó (egy kicsit még önbizalomhiányos) oroszlánt.

Előzmény: stusa (1326)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.16 0 0 1332
Ja, kezd összaállni a kép. Tehát AntiIQ azt mondta, a te hsz-ra reagálva: annak, hogy te keveset hallottál még a Szalonról, az lehet az oka, hogy nem szoktunk diadalittasan győzelmi táncot járni, stb.

De akkor sem értem miért kezded ezzel a hozzászólásodat, mintha csak te mondanád ezt is, mire fel? Minimum illett volna linkkel utalni, idézőjelbe, kurzívba tenni, de még akkor sem érteném a folytatás hogy jön ehhez.
Előzmény: stusa (1329)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.16 0 0 1331
Nojszen, még csak az kéne! 100 Virág elvtárs... :)

Helyesen a Tagore-idézet: "Virágozzék minden virág!"
Előzmény: tibra (1324)
Enzo Creative Commons License 2005.01.16 0 0 1330

"A Tiborcsik szellemi köpönyegéből előbújók..."

Ki(k)ről beszélsz??? Te Kinek a szellemi köpönyegéből bújtál elő?

"...miért tagadnak valamit, aminek örülniük kellene?"

Mit tagadnak, és minek kéne örülni?

"Miért zavarja őket, hogy létrejöhet egy 1001. civil szerveződés Szolnokon?"

Miért? Kit zavar?

"Ha ezeket a kérdéseket megválaszoljuk, akkor arra is választ kaphatunk,..."

Én a kérdéseket sem értem, nem hogy válaszolni tudjak rájuk...

"...hogy miért tart ott a civil mozgalom Szolnokon, ahol tart,..."

Miért, szerinted hol tart?

"...és miért sz**-nak ilyen könnyedén a pártok a fejünkre!"

Persze. Majd beismerik, hogy tőletek csinálták össze a gatyájukat... Még ha így is lenne, akkor sem.

stusa Creative Commons License 2005.01.16 0 0 1329
Kérdezd Anti IQ-t (1318)
Előzmény: Tiborcsik (1328)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.16 0 0 1328
"Talán az is lehet az oka, hogy más, épphogy szerveződő tömörülésektől eltérően a Szalon még egyetlen alkalommal sem kezdett nyilvános győzelmi táncba egy rossz döntés visszavonását követően, azt képzelve, hogy ők azok, akik legyőzték Góliátot."

Ezt a körmondatot ha lehetne érthetőbben, mert ebben a formájában emészthetetlen (alany-állítmány, ok-okozat, főmondat-mellékmondat, stb

Mi minek az oka?
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.16 0 0 1327
Pontosítsuk ezt az 500-at.

Városházi illetékesek, vagy a Civilház illetékese, vagy mindkettő nyilatkozta, hogy kb 1000 bejegyzett civil egyesületnek küldtek levelet és ebből kb 500 visszajelzést küldött. Természetesen ez még nem jelenzti azt, hogy aktívak, sőt. Szerintem előfordul, olykor hónapokig, hogy (leszámítva a "topikos aktivitást"), a szalon Netegyesület sem aktív. De attól még aktív. :)
stusa Creative Commons License 2005.01.16 0 0 1326

Talán az is lehet az oka, hogy más, épphogy szerveződő tömörülésektől eltérően a Szalon még egyetlen alkalommal sem kezdett nyilvános győzelmi táncba egy rossz döntés visszavonását követően, azt képzelve, hogy ők azok, akik legyőzték Góliátot.

Végigolvasva az előző napok írásait, több kérdés is felmerült bennem:

A Tiborcsik szellemi köpönyegéből előbújók miért tagadnak valamit, aminek örülniük kellene?

Volt-e olyan történés, amiért ők joggal kezdhettek volna győzelmi táncba?

Miért zavarja őket, hogy létrejöhet egy 1001. civil szerveződés Szolnokon?

Ha ezeket a kérdéseket megválaszoljuk, akkor arra is választ kaphatunk, hogy miért tart ott a civil mozgalom Szolnokon, ahol tart, és miért sz**-nak ilyen könnyedén a pártok a fejünkre!

tibra Creative Commons License 2005.01.16 0 0 1325

Viszont ha már politika és hívószó. Ha ez a Civil Kurázsi Egyesület elnevezés hivatalos lesz és marad. Szerintem nagy gáz lehet. Ugyanis a szolnoki aktív, félig aktív és inaktív civilek mind ezt képviselik ám!! Ki így, ki úgy.

tibra Creative Commons License 2005.01.16 0 0 1324

K. Andor - akkortájt - tényleg (finoman fogalmazva a humán erőforrások koncentrálását javasolta).

Ma már inkább csak arról van szó, hogy - ha van valamilyen rendezvényünk -, azt nem csak a saját dolgainkon híreljük a neten, hanem az általuk (MCONEt Kft.) gesztorált oldalakon is. Azt hiszem, hogy ez így jó és így helyes (értem ezalatt: megmarad a virágozék 100 virág elv:))

Ahogy Tiborcsik is említette: nem kell feltétlen együttműködés a civilek között. Ahol a dolog történelmileg úgy alakítja, úgyis csak coprodukcióban lehet produkálni valamit (lásd a Tisza Mozis példát).

Amúgy nincs, nagyon nincs 500 aktív egyesület Szolnokon.

Előzmény: Tiborcsik (1323)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.16 0 0 1323
1. Együttműködés a Gulyásfesztivál Egyesület és a Szalon Netegyesület között:

Valóban nem lehet mondani, hogy a szimbiózis túl szoros lett volna, mint ahogyan többen előttem utaltak rá, a többi 498 aktív egyesülettel sem volt ez másképp, mint ahogy nem is kell. Minden egyesületnek saját céljai vannak, ezen túl maximum van néhány közös pont, néhány közös program, amin vállvetve vesznek részt, és csak elenyésző az olyan program, amit közösen szerveznek (mint pl a "Találjuk ki Szolnokot" amit a szalon a mozis egyesülettel közösen csinál). Szóval ezen a "Találjuk ki Szolnokot" rendezvénysorozaton kívül Szolnok városában kevés olyan gyümölcsöző együttműködést lehetne felmutatni, mint amilyen a gulyásos és az internetes egyesület között eddig volt.
Soroljuk fel az elmúlt néhány év kapcsolódási pontjait:

- Ott vagyunk a gulyásfőzésen magán hol egy, hol több bográccsal, ilyenkor kóstolgatás közben meglátogat bennünket és kedélyesen elbeszégetünk Csányi Sanyival a város és a fesztivál ügyeiről-bajairól, de ami ennél fontosabb, minden évben, szerény lehetőségeinken belül (itt a netfórumokon és a honlapjainkon) reklámozzuk magát a rendezvényt: "ekkor és ekkor lesz", "ennyien és ennyien megyünk", ilyen és ilyen jól sikerült", "képek a megadott linken", stb.

- Valóban a mi jelölésünkre (értsd: az egyesület írásos ajánlatára került a jelöltek közé és) nyerte el Csányi Sanyi az Ezüst Pelikán díjat. Tegyük hozzá teljesen megérdemelten, és ezt most nem "orr alá dörgölés"-ként hoztuk fel argumentumnak, de valóban, ez is egy kapcsolódási pont.

- Az egyesület minden rendezvénye nyitva áll a gulyásegyesület tagjai számára, ha egyszer-egyszer eljönnek majd valamelyikre, annak nagy ovációval adunk hangot, annak is nagyon örültünk, hogy feliratkoztak a "talaljukkiszolnokot@primlista.hu" című levelező listára.

- Előfordult, hogy a egyik rendezvényünkön (a téma a turizmus volt) Csányi Sanyi volt az egyik meghívott vendég (guylyásfesztivál- és egyesület elnöki minőségében), s egyúttal ő volt a házigazda is, mivel ő biztosította a rendezvényhez a helyiséget. Később egy másik rendezvényünkhöz is (ez pedig a szolnoki sajtódemokráciáról szólt).

Hirtelen ennyi jutott eszembe, ezek után nem igazán értem, hogyan merülhet fel egyáltalán, a kérdés, hogy az együttműködést elutasítottuk. Ja, eszembe jutott még egy együttműködési szándék, mely komoly dolog lett volna ha sikerül, hangsúlyozom:EGYÜTTMŰKÖDÉSI SZÁNDÉK. Szóval:

- 2003 elején, amikor a Széchenyin (a döntetlen eredmény miatt) pótválasztást kellett kiírni, megpróbáltunk volna egy közös civil jelöltet állítani. Ez ügyben a Szalon akkori vezetése azokat az egyesületeket kereste meg, melyek tudomásunk szerint a legaktívabbak voltak, név szerint a Rotaryt, a Városvédőket, és a Gulyásfesztivált, Csányi Sanyival magam beszéltem. Aztán sajnálatos módon a Szalon egyesület tagsága egy rózabeli közgyűlésen, (nem utolsósorban Sarkany akkori tagtársunk vehemens opponálása eredményeképpen - de erről már máshol beszéltem) leszavazta a javaslatot, így kénytelenek voltunk a többi egyesületnek "sorry"-t mondani. Remélem, jövő nyáron, talán a "Civil Kurázsi Egyesülettel" kibővülve létrejöhet majd egy ilyenfajta együttműködés, és ezt a legkomolyabban mondom (az engedetlenek azt hitték a szolnok.hu-n, mikor erről beszéltem, hogy megint Sarkannyal gúnyolódom, pedig nem.)

2. Az együttműködés megtagadása:

Kár, hogy IceWall nem fejtette ki részletesebben mire is gondol, így hogy ennyien nekiestünk, szerintem már nem is fogja. Én ugyan egy konkrét sztorira, mikor nemet mondtunk, emlékszem, pontosabban csak rémlik valami, mert nem voltam ott, csak tibra említette, így nem bántam volna, ha ő hozakodik elő vele, de még megteheti, én tehát most csak nagyon vázlatosan említem meg a dolgot, remélem majd tibra (és esetleg IceWall, ha ez az oka hozzászólásának azért, ha más, akkor azért) kijavít.

Szóval történt egyszer, úgy másfél éve, az első Civil kavalkádon, (mely természetsene még egy a vállvetve kapcsolódási pontok közül), hogy a Gulyásfesztivál Egyesület másik vezetője, nevezetesen K. Andor azzal a kéréssel fordult Sz. Tibor Netegyesületi elnökhöz, hogy valami városi civil honlapot ők akarnak létrehozni, és hogy ezügyben van némi redundancia (átfedés), mármint hogy a Netegyesület is ezen fáradozik, lennénk szívesek betagozódni őalájuk, vagy valami ilyesmi, mondom, az érintettek majd pontosítanak.
Na erre mondott tibra határozott "NEM"-et, annak tudatában, hogy a szalonban van elég informatikus-honlapszerkesztő szagértő, és mivel mi már évek óta űzzük a dolgot több-kevesebb sikerrel.
De ami a legfőbb, hogy K. Andor ezt az ajánlatot nem Gulyásfesztivál nevében, hanem valami em-szí-o-net marketing Kft nevében tette, ha emlékezetem és megítélésem nem csal. Ha igen, akkor elnézést kérek és akkor felkérem az érintetteket, folytassák potosítva a történetet!
Előzmény: IceWall_ (1316)
tibra Creative Commons License 2005.01.16 0 0 1322

De régen olvastam ilyen szép idealista hozzáállást. Majd egyszer talán szóban megvéded:)

Előzmény: Sarkany (1305)
tibra Creative Commons License 2005.01.16 0 0 1321

Szerintem a engedetlen sörözést a polgári kávézóban kellett volna megejteni:)) Jó kis Krusovce (?) sör kapható.

IceWall - a vízügy egy profi hálózat, a civilek nem azok. Ne keverjük.

janina. Creative Commons License 2005.01.16 0 0 1320

A Szolnoki Szalon weblapjai

http://szoszanet.uw.hu - egyesület

Célok

• Az internet népszerűsítése Szolnokon és környékén.
  • Az informálás és az informálódás esélyegyenlőségének megteremtésére.
  • Internet felhasználási szokások alakítása.
  • A helyi demokrácia kiszélesítése az interaktív véleménynyilvánítás meghonosításával.
  • Az emberközpontú város kialakításáért tenni kívánó társadalmi erők összefogása.

Egyesületünk fő célja, hogy egy élhető, a helyi sajátosságokat markánsan tükröző jövőképet közvetítsen úgy, hogy az egyén az új módon szerveződő társadalom ítélőképes résztvevőjeként élhessen.

http://szolnok.uw.hu - Találjuk ki Szolnokot! programsorozat weblapja.

MIÉRT TALÁLJUK KI SZOLNOKOT?

Elsősorban azért, mert itt élünk. Egyre több közünk van egymáshoz, az épített és a természeti környezethez. Másodsorban pedig azért, mert az állampolgári felelősség nemcsak a választáskor érvényes.
Ezt a két jellemzőt fedezhetjük fel az Index.hu internetes portál "Törzsasztal" fórumán 2000-től létező topikunkon, amelyen szolnoki és Szolnok környéki, valamint Szolnokról elszármazott lokálpatrióták nap, mint nap aggódó féltéssel és kendőzetlen kritikával, de mindig konstruktív hozzáállással beszélik ki a városunkat érintő témákat. Ezen fórum résztvevői (lokálpatrióta informatikusok, szociológusok, újságírók, közgazdászok, egyetemi és főiskolai hallgatók, középiskolások) alakították meg 2002-ben Szolnoki Szalon Netegyesületet.

Egyesület létrehozását alapvetően az a helyi szándék indította el, hogy az Internet lehetőségeivel is fokozzuk az identitást, erősítsük a lokálpatriotizmust a megyeszékhelyen.

Úgy gondoljuk, hogy az átmenet évtizede után Szolnoknak világos, a helyi társadalommal a legszélesebb körben (helyiekkel és elszármazottakkal) megvitatott elképzeléssel, programmal kell rendelkeznie ahhoz, hogy a tudás évszázadában sikeres legyen. Ennek jegyében indítjuk útnak szombatonként a Tisza Moziban a Találjuk ki Szolnokot! programot. A rendezvényeinkkel párhuzamosan működtetjük a program weboldalát (http://szolnok.uw.hu/), amelyen részletesen olvashatnak a programmal kapcsolatos véleményekről, nézetekről.

Vegezetul egy kink, melyre kattintva elég atfogo kepet lehet kapni a szalonrol

http://www.google.com/search?ie=iso-8859-2&hl=hu&oe=iso-8859-2&q=Szolnoki+Szalon&lr=lang_hu

Bizok benne, hogy eleg kimeritoen sikerul bemutatnom a szoszanet tevekenyseget, mukodeset, sikereit.

Ajanlom minden olvaso figyelmebe:

Javaslatok a szolnoki léptékváltás programjához címmel

Egri Sándor, mint a Találjuk ki Szolnokot gondaltkörrel szimpatizáló civil jutatta el egyesületünkhöz Léptékváltás című programját. Közösen úgy gondoltuk, hogy az írások akkor hasznosulhatnak jól, ha együtt szerkesztjük és írjuk tovább. Jó munkát!
http://157.181.63.21/~pp/szolnok/index.php
Azonosító: szolnok
Jelszó: szolnok

Bizok benne, hogy irasom a kozos celok iranyaba terelik az elozo, nem epp bizalomgerjeszto beszelgetest, es vadaskodasok helyett az osszefogas, az egyuttmukodes fogja jellemezni a tovabbi eszmecseret.

Előzmény: IceWall_ (1316)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!