Te miből gondolod, hogy engem érkel hívő vagy -e és ha igen akkor milyen?
Az a Te egyéni szociális problémád...
Abszolut nem érdekel, hogy van - e politikai példaképed.
Csak annyit kérdeztem, hogy teszett - e Gazsi levele (ha olvastad) vagy a reggeli szereplése.
Erre Te nekem esel.
Passz.
(Éppen emiatt kértem a regisztrációm törlését a szpem oldaláról is.)
Kit érdekel, hogy van-e pártállásod, s ha van akkor milyen ?
Lehet, hogy Te vagy a pártonkívüliek pártjának a tagja?
Attól félek én is, hogy munkabérterhekben nem lesz csökkentés (főleg, hogy az orvosok is állandóan nagyobb bérért dörömbölnek), viszont ÁFÁ-ban utána megyünk a szomszédoknak ?
Érdekes.
Az pedig, hogy az adócsökkentés jól jön az SZDSZ-nek az igaz. De ez miért is baj?
"Ha két hónap múlva az SZDSZ küldöttgyűlése megerősíti a párt jelenlegi vezetését és politikáját, akkor már-már csak azok számára lesz valóban fontos, hogy ott lesz-e a következő Országgyűlésben, akiknek országos vagy önkormányzati politikusi egzisztenciája múlik ezen."
Azonban az ÁFA csökkentés persze azért lehet jó, csak persze nem biztos, hogy a belső fogyasztást ösztönözni kéne, de ezt majd nálam okosabb "közgazdik" elmondják. Sokkal fontosabb lehet , hogy a cégberuházások nőjenek, hogy a munkabérterhek csökkenjenek, csakhogy ez jelenleg nincs így. :(
Te sem hiheted, csupán jól jönne az SZDSZ-nek, hogy ez az évközi ÁFA, SZJA és munkaadói tehercsökkenés komoly dolog.
Ha ezt az MSZP komolyan godolja, akkor pl. nem akarta volna lenyomni a torkunkon, az MSZP által vezetett szolnoki városi vezetés a kommunális adót. Tudom nem egy és ugyanaz a kormányzati és önkormányzati szint, de attól még az MSZP egy párt.
Szóva kurva jól hangzik Lopcsány vezér legújabb blöffje, de a valóságban tapasztaltakhoz nem sok köze van.
Összefoglalva: Lopcsány vezér összehangolhatná pártjának cselekvési programját és kommunikációját, mert piszokul nem az történik, sem kormányzati sem önkormányzati szinten, mint amiről beszél.
Mielőtt még teljesen elvesznénk ebben az "elcseszte a gazdaságot" azért jegyezzük meg, hogy 2002 - től folymatosan emelkedik (emelkedett) , javul a gazdaság helyzete, az ipari termelés. Igaz, hogy a költségvetés helyzete rossz, főleg az eladósodás nagy.
Még szerencse, hogy a költségvetés csak része egy ország gazdasági életének, csak részben hat rá.
Azonban az ÁFA csökkentés persze azért lehet jó, csak persze nem biztos, hogy a belső fogyasztást ösztönözni kéne, de ezt majd nálam okosabb "közgazdik" elmondják. Sokkal fontosabb lehet , hogy a cégberuházások nőjenek, hogy a munkabérterhek csökkenjenek, csakhogy ez jelenleg nincs így. :(
Tusa, azt hiszem erre nem is kellene válaszolnom...
Természetesen tudtam, hogy előbb utóbb ide is eljutsz, eljutunk, reménykedtem, hogy talán mégsem.
Mint tudodhatod, ha utána néztél, én pl. bizottsági elnök voltam azelőtt, hogy tanácsnok lettem, vagyis a kezdetektől a maximális tiszteletdíjat kapom.
Szerintem sem kevés a tiszteletdíj, de én pl. munkának érzem, ezért eddig is és most is két rendes bizottságnak a tagja vagyok, valamit önként jelentkeztem eddig az összes rendkívüli bizottságba, melyeket többek között az én javaslataimra hozott jétre a közgyűlés (informatikai fejlesztések, állattartás). Nem is beszélve módosító javaslataimról, napirend előtti kérdéseimről, lobbizásaimról, stb.
Ezen kívül teljesen ingyen, tiszteletdíj és juttatás mentesen tagja vagyok az Észak - Alföldi Regionális Fejlesztési Tanácsnak.
Igaz itt meg kifizetik az utiköltségemet, de azért gondolom, ez nem baj.
Úgyhogy magamhoz mérten megpróbálok megdolgozni a politikából származó tiszteletdíjamért.
Remélem, hogy kapcsolataim révén,szavazataimmal tmogatni tudom, hogy Szolnok milliárdokkal gazdagodjon a pályázatokból.
Azonban azt a demagógiát visszautasítom, hogy saját tiszteledíjam érdekében szavaztam meg két iskola bezárását. Ez természetesen súlyos félreértés, a közgyűlés működésének nemismeretére vall,de persze jogod van félreérteni a helyzetet, és miért ne érthetnéd félre a működést?
Tudom, hogy ez Neked természetesen mit sem mondd, és megértem, hogy nem örülsz annak, ha magasak a tiszteletdíjak. De azért nyílván Te is tudod, hogy függetlenül attól, hogy működik - e egy iskola vagy sem, nos ettől függetlenül kapják a tiszteletdíjat a képviselők.
Új Néplap 2005. 01. 18. Bevételpótlás tanácsnoki címmel A négy tisztségviselő és a hat bizottsági elnök kivételével valamennyi közgyűlési képviselő tanácsnoki címet visel a szolnoki közgyűlésben. A közgyűlésben helyet foglaló képviselők alapilletménye 116 ezer forint. Valamennyiük számára kötelező részt venni legalább egy bizottság munkájában, ez 50 százalékos pluszilletménnyel jár. A bizottsági elnökök kiegészítő illetménye 100 százalék, azaz ők 232 ezer forintot kapnak. ... FÖLMERÜLT AZONBAN AZ IGÉNY A KIESETT JÖVEDELEM PÓTLÁSÁRA. A közgyűlés novemberben a négy tisztségviselő és a hat bizottsági elnök kivételével minden önkormányzati képviselőt tanácsnokká választott, ami a képviselői alapilletmény plusz 100 százalékával jár, így ők is megkapják a 232 ezer forintot.
Kiderült, mire kell a forrás iskolabezárásokkal, kommunális adóval! GYALÁZAT!
:(( Vagy lehet, már lenne engedélyezetett (?) terve az M4-nek.
Mindenesetre olyan prominesek kellenének, akiknek már rögvest az elsö évben van elképzelésük arról, hogy mit akarnak 4 év alatt csinálni. Végül is a pályázatuk (programjuk) valahol erröl szólna. Na most csöppet átmentem demagógba:))
Demagóg 2. Szerintem a kilencvenes években meg az volt a baj, hogy a leépülés effektus elfogadva igazán a városvezetök nem mertek maguk belemenni a sürübe. Így át is lépett rajtunk a (globális) fejlödés nagy hulláma:(
Ha meg nem kapcsol magasabb fokozatba, akkor lesz is (már elszállás).
Azt gondolom, hogy Közép-Európában román és a szlovák adócsökkentési tények után illö volna lépni (vagy akár kellett volna még tavaly lépni).
Ez olyan szerintem, hogy az ipari park vonatra igazán a kilencvenes évek elején kellett volna felülni Szolnoknak. Ha akkor felül (vagy jól ül rajta), lehet, hogy itt készülnek a hütök:))
Másképp fogalmazva: Nem biztos, hogy egy elcseszett 3 év után a célegyenesben lévő éles kanyar előtt kell "magasabb fokozatba kapcsolni", mert abból csúnya elszállás lehet.
Hallatlan izgalmas már magának az adócsökkentésnek a gondolata is. Csak az ilyesmit nem 1 évvel a választások előtt célszerű kitalálni, ráadásul ötlet szintjén. Ez a "Durrbele" bukott meg Szolnokon is, igaz ellenkező előjellel. Ezt még Megyónak kellett volna jó régen elkezdenie, hogy a gyümölcse beérjen. Csak nem volt rá bátorság, akarat, karizma, vagy mittudomén mi. Odáig rendben van, hogy ha csökkennek az adó és járulékterhek akkor egyrészt nő az adózási fegyelem, másrészt felpörög a magánszféra, és ez a kettő együtt alacsonyabb adóteher mellett hozhat ugyanannyi, vagy több bevételt (ez utóbbit azért nem hiszem). Csakhogy ennek van egy kifutása, és a kampányhajrá ürességtől kongó államkasszával nem egy életbiztosítás egy kormánynak. A gazdaság nem olyan mint egy Ferrari: fölengedem a kuplungot, és máris 250-nel repeszt.
NAhát, terjed a PEM. NEm messze tölünk (már Szolnoktól) van egy városka, ahol szintúgy maximálisra kivetették a kommunális adót. (Persze ott ennek kapcsán eltörölték a szemétdíjat, mert megtehették, ugyanis a városüzemeltetést önkormányzati cég végzi).
Na ezen városka lakossága is fel-felveti: nekünk miért kell ezt fizetni? Akciózhatnánk, ha a szolnokiaknál ilyen gyorsan visszavonták:))
Jó hatással van ez a döntés láthatóan az alföldi városok fejlesztésére is.
Megint más: a RRt. nyilván nem engedte volna el nekünk a szemétdíjat:))
,,ha tudunk bármilyen jó megoldást, akkor nem kell várni, nincs az leírva sehol sem, hogy adójogszabályt módosítani csak év elejei hatályba lépéssel lehet. "
Ezt ismerve, itt Szolnokon is csupa GYF csapatjátékosok ülnek:))
Az a szavazás igazából nem sokat ér, ugyanis eddig kábé 35-40 szavazat született, és ezt szerény számításaim szerint 4-5 ember produkálta többszöri lehetőségével élve, tehát csak azon múlik az eredmény, hogy ki a szorgalmasabb.
Ezért mondom, meg kéne fogadnia egy igyazi e-ön kormányzatnak Kumin Feri szakdolgoztából azt a javaslatot, hogy megfelelő anonimitást biztosítva identifikáltan regisztrálni (legalább egy reprezentatív mintaszerű) néhányszáz várospolgárt, ha egyáltalán lehet reprezentatív a netezni tudók tábora, és rendszersen bombázni őket véleménynyilvánításos szavazással.
Na, az már aztán lenne csak az igazi városkommunikáció!
A dologban az a bombasztikusm hogy egyáltalán nem megvalósíthatatlan, még pénzügyileg sem.
Mindig mondom néktek: Lehetetlenség nincs, csak tehetetlenség.
Kendnek nagyon megy az írás, amióta kreatív városvezetői ötletekkel lemosta a mostani listavezetőket:)) Így tovább. Sokan állnak mögötted! (Új Néplap on-line adatok: a netes szavazók között javaslataidat 19, illetve 34 százalék támogatja)
Tényleg érdekes volt visszaolvasni a közel 2 évvel ezelőtti diskurzust.
A Sz@lon fényezéssel nem teljesen értek egyet, és ez a vita nem csak erről (civil politizálás) szólt, habár a párhuzam a két évvel korábbiakkal mindenképpen ordít.
Tusa, ne gondold, hogy én a pártok realitásérzékét értékelem, ezt határozottan visszautasítom. Magam is úgy gondolom (ha úgy teszik ebben most egyetértek Sarkannyal), hogy a város "menedzseléséhez" szükség van a civilek véleményére, kvázi "pártatlan/pártmentes szakértelmére". Csakhogy én ezt mondtam két éve is, Sarkany meg nem. Ezért örülök a pálfordulásának, és remélem kitart új véleménye mellett, és jövőre együtt tudunk majd ebben működni. Úgy látszik neki szüksége volt egy vargabetűre.
Ha jól értem, és remélem igen, Sarkany most valóban egy, a város vezetését befolyásolni képes civil szerveződést kezdeményez, amit a magam részéről csak üdvözölni tudok, mindössze sajnálom az elvesztegetett utóbbi két évet. Azt, hogy ezalatt a nihillista, totálisan mindent tagadó megjegyzésein kívül nem hasznosította magát kellőképpen.