Húúúú, nem tudom honnan vettem az ejtőernyőzést, mert nem annyi. Amikor kikapcsoltam tegnap a gépet, akkor ugrott be az agyamba, hogy 20 euro volt. Ez mostmár biztos! :o)) 20 euro két személyre, 15 euro egy személyre! Tegnap máshol járt az eszem!!! Bocs!
Angel, küldtem néhány képet neked, bár elég nehéz 700 képből válogatni, így találomra küldtem őket. Az ejtőernyős sztori úgy emléxem 64 euro volt (júniusban), kb. 16ezer forint. De mi három napig próbálkoztunk, nem sikerült kipróbálni, mert egyik nap nem volt szél, másik nap túl nagy szél volt, harmadik nap nem tudom mi volt a gondjuk, de szóval nem jött össze, aztán meguntuk az átjárkálást a szomszéd strandra.
Mi szept. 20-án indulunk KT-al megyünk, Garden Park (most, hogy visszaolvastam szinte az összes hozzászólást igazából megrémültem picit, remélem, hogy tényleg GP lesz belőle, nem akarunk máshová menni!!!)
Jön esetleg valaki ebben az időpontban? :)
Néhány kérdés, bocs, ha már volt téma és esetleg átsiklottam felette: - Szeptember végén még rendesen vannak animációs progik? - robogó bérlésről, banán, ejtőernyő stb-ről valakinek vannak "friss árai"?
Valamint ha esetleg valakinek vannak képei a GP szobáiról meg a szállóról, a tengerről bármiről, akkor nagyon szívesen fogadnánk :)
Megy egy gép 15.30-kor is. Most akkor ez mekkora kib...s, hogy az embernek a késő estire jut hely.
Mi is megyünk szept. 6-án. A gép indulása nekem egy kicsit még képlékeny. A ut.iroda szerint 17.55., mostanáig a légitárs. honlapján is ez volt, kicsit megbonyolítva egy monastiri leszállással, viszont tegnap néztem, most a legújabb verzió az a 21.00 órási indulással közvetlen érkezéssel. Ki érti ezt? Na mindegy eddig egy biztos: a kedd.
Djerbára közvetlen gép megy, 20,45 kor indul. A hotelba kb 0:20 kor fogtok odaérni.
Nagyon nagyon jó utat, jó pihenést! Menjetek el taxivakl a Helios hotel közelébe lévő tengerparthoz, mert az meseszép!!! A sok autóról meg fogod ismerni! MAx 2 TD-ért elvisz a taxi!
Te egy szupernyaraló egyénke vagy! Mi ugyanígy állunk hozzá, végtére a cél az itthontól való elszakadás, a pihenés a semmittevés.... Ki így, ki úgy csinálja... Aki nem tolerálja idegen országok szokásait, az maradjon itthon melózni, főzni, mosni vasalni.... Ja, meg adja nekem a szabiját.... (helyette odaadom neki a melóm, meg a házimunkát...)
Sztem minden agyban dől el... ha úgy indulsz el, hogy semmi nem tetszik, mindent kritizálsz (én majd nagyokat röhögök ezen utastársaimon), akkor nem lesz jó a nyaralás, de ha jó a kedved, akkor semmi nem tudja elrontani, sem az, hogy szegényes a kaja (ami ugye nem is szegényes, csak más és fűszertelen, ami nem is baj, itthon úgyis agyonsózok mindent!!!), sőt, ha várakozni kell Monastirban, az sem, akkor is örülsz annak, hogy nyaralsz!
NEkem a nyaralás már akkor elkezdődik, amikor kiindulok a reptérre, onnantól kezdve csak jól érezhetem magam! :)
Nagyon örülök,hogy minden jól sikerült. Éjszaka is meg volt "pálmalevél lengetős "fogadtatás? Milyen volt az idő, elviselhető? Melyik városokban jártatok?
Sok sikert az itthoni szürke hétköznapokba (nem lesz könnyü visszaszokni!)
Tömören összefoglalom a szitut, mielőtt a tapasztalatainkat leírnám:
Aug 16-23 voltunk Djerba-n a Garden Park Hotelben, All Inclusive ellátással, nászutasként. (ebből rögtön jön a következtetés, akkor csakis jó lehetett...)
Hát JÓ, sőt szuper is volt, bizony.
Későn este értünk a hotelba, 0:20 kor kaptuk meg a szobakulcsot. A 604-es szobába kerültünk, ami teljesen lehengerelt amikor megláttuk... Gyönyörűen fel volt díszítve virágokkal, de ugy higgyétek el, hogy még a klotyópapír tekercséből is hibiszkusz lógott ki... Pedig nem adtunk semmit a recin. Egy nyomtatott lapról osztották ki a szobákat, és már rögtön azzal kezdték, hogy "éljenek a nászutasok"... Magyarul mindent tudnak, felesleges pezsgővel trükközni, mert ez már előre le van osztva ki mit kap, főleg így csúcsszezonban....
A hotel meglepően tiszta volt, minden egyes nap újabb és újabb csodát varázsoltak virágokból, lepedőkből az ágyunkra... Komolyan mondom, hihetetlenül figyelmesek voltak!!! Soha nem voltunk törülköző nélkül, mindig akkor intézték a "rendet" amikor mi már lent voltunk a parton. Igaz mindig adtunk nekik valami minicsokit... Lsd: Celebration, Duty freeben 3,9Eur. (A szoba klimás, tengerre néző, tágas, nagy fürdőszobával.)
A part és a tenger nem akvárium, aki arra számít, nagyon meg fog lepődni. Nem koszos, de elég zavaros, mert rengeteg vizinövényt kihoz a víz, és ott fekszenek a parton.... Az egy hét alatt egyszer eltakarították a rengeteg vizinövényt, akkor nagyon kellemes volt...
Kirándulások: Flamingó sziget (nagyon jó volt, édesek a kalózok), Midoun kroko farm, de egyénileg!! 3TD vitt be a taxi, a belépő 7TD/fő, +2TD a fényképezésért ha akarod..., kb 8 km a GP-tól. A taxi nagyon olcsó ajánlom mindenkinek! Meg béreltünk robogót, és kettecskén bejártuk a sziget keleti oldalát. Ez volt a legjobb... Minden kilométeren megálltunk fürdeni, meg arra kanyarodtunk, amerre csak akartunk.... (Bátraké a világ?!?!?!?)
Vissza a hotelhez: a színvonala tökéletesen megfelel egy 3*-os hotelnek. Az animátorai viszont fantasztikusak, egy 5*-os hotel lazán megirigyelhetné. A közös táncok, a vizilabdázás, a vizigimnasztika a minden esti műsorok.... Mindenki tud magának választani. Szeretném ide elvinni egyszer majd a jövendőbeli gyerekeinket, mert ez egy gyerekparadicsom... (5 éves kortól!)
A hotel egyetlen szűk metszete a kaja volt. Nem annyira magyar gyomorra vannak ráállva. A reggeli nagyon jó volt (igaz akinek a fánk a mindene, mit is mondhatna mást...), de pármai sonkára meg camambertre ne számítsatok... Van viszont zöldség, lekvárok, joghurtok, vmi felvágott, főtt tojás, rántotta.... A rántotta nemtom milyen tojásból volt, mert az elég gyomorpróbáló.... Az ebéd az már elég arabus, mint a vacsi (isteni desszertekkel, nem vagyok édesszájú- ááááááá, nem....) de éhenhalni nem lehet. Biztos mindenki talál valamit, másnem rizst, tésztát.... AZ AI nagy előnye az "ingyen" (10eFT/fő a különbség a részvételi díjaknál) üditő és pia. Mindenképpen javaslom mindenkinek, mert akinek nagy a folyadékigénye, sokkal olcsóbban jön ki mint 2,5TD/pohár sprite... Ott is be lehet fizetni az AI, volt ilyen turista, felnőttnek 80TD, gyreknek 55TD. Meg mehetsz délután pizzázni, sültkrumpizni (magyargyomor kedvence a többihez képest!!!), palacsintázni...
A szálloda kertje nagyon szép, van wellness része is, bár nem sok emberről hallottam aki azt igénybe vette volna...
A két napos szafari tura állítólag nagyon jó volt, de mi sajnáltuk rá a két napot az egy hetes nászutunkból.... Majd legközelebb....
Összehasonlítva az eddigi tapasztalataimmal, Djerba nagyon jó érték-ár arányos, ideális a PIHENNI vágyóknak. Aki pezsgésre, bulira vágyik, válassza inkább Törökországot, Mallorcát... Djerba a nyugodság szigete...
Visszaút délután volt, 17,20-kor. Délben még a medencében csücsültünk, a busz 3-kor indult a reptérre. Az animátorok ugyanolyan kedvesen bucsuztatták a népet, mint ahogyan megérkezésünkkor fogadtak.
Azt a 2 napot mindenki duplán fizeti. És amit iszol azt meg még pluszban.
Én még egy dolgon lepödtem meg, hazafelé hajnal 3 kor indultunk a szállóból, és számomra egyértelmű volt hogy hideg csomagként kapunk reggelit, de nem. Reptéren vehettem üditőt a gyereknek,hogy mig a repülő 6-kor indul ihasson. Aztán a repülő nem indult 6-kor, sem 8-kor (tájékoztatás nem volt), később megkaptuk a repülői reggelit 1 zsömle, lekvár,vaj, 1 pohárka üdítő. Kősőbb ebédnek 1 szendvics 1/2 l üdítő. Délután 2-kor szálltunk fel. Bár örültünk, hogy nem történt az úton semmi tragédia.
Mi 2005.05.24-31. Fp: Garden Park 39 900,- + ill. = 60 000,-
Kolleganőm később fizetve. 2005.05.17.-31 15 nap Fp: 49 800,- + ill. =70 000,-
Kimondottan barátságos,vendégszerető szálló, animáció 5*, ellátás: egyhangú reggeli, de fórumokon olvasva 5* szállókban is ez jellemző, tisztasággal nekünk semmi bajunk nem volt, Fantasztikus élményekkel tértünk haza.(máshol még nem jártunk, összehasonlítási alapunk nincs)
Sziasztok, kíváncsi vagyok, véleményetek szerint melyik a legjobb szálloda Djerbán? Főleg ár/érték arányban érdekelne, de szolgáltatások, animációs programok, kaja és minden egyéb tekintetében?
köszi :/ sejtettem, hogy ezt lenyúlják belőle... túl szép lett volna... pedig mintha vhol olvastam volna, hogy ennek így kéne lennie, végülis, akkor hiába AI, arra a 2 napra nem??? :/
"Csenqecs" te pedig csak egészen nyugodtan küldjed azt az e-mailt, úgysem rajongok a meglepikért. Szeretek rákészülni az utazásra. visky.monika kukac hidradiort.hu (bocs, de spam-ek miatt írtam így, nincs kedvem napi 50-et kapni belőlük.
Sziasztok! Mi a Zarzis Hotelben voltunk, amelynek egész jó a tengerpartja, szerencsére rendszeresen megtisztították a növényektől. Nagyon kulturáltan működik az ágy és napernyő kérdés, ugyanis a hotel recepcióján kell (lehet) kifizetni (1 hétre 20 dínár) és biztos lehet az ember abban, hogy a kijelölt napágyait és árnyékát más nem fogja igénybe venni 1 héten keresztül. Nincs semmi harc és primitív törölközős foglalás, mint sok más helyen, ahol korábban jártunk. Ez nagyon tetszett. Igazából ennyi a pozitívumok listája a hotelről, amely a mi álláspontunk szerint rettenetesen lelakott és egyszerű. Hajnali érkezésünkkor egy olyan ócska szobát adtak, amelyben a légkondi sem működött. Miután reklamáltam, kaptunk egy olyat, amelyben már a légkondival nem volt gond, viszont tiszta kosz volt és bogarak mászkáltak a padlón. Tiszta törölközőt és ágyneműt is külön kellett kérnünk. A következő naptól szerencsére a takarítást megoldották. Az igazán nagy probléma az étkezés volt. Több utastársunkkal egyetemben mi is makacs hasmenésben szenvedtük, ami korábbi tunéziai nyaralásaink során nem fordult elő. Az étterem kínálata minden várakozást alulmúlt, egyszerűen ehetetlen és szegényes volt minden alkalommal. A szállodai alkalmazottak többnyire kedvesek és segítőkészek voltak. Az egyik pincér, akivel beszélgettünk többször is, halkan megjegyezte, hogy teljesen egyetért velünk a menü szegényességét illetően. A szálloda környéke és a szállodában található üzlet kínálata is minimális, alig találtam 1-2 képeslapot és olvasnivalót, amit érdemes volt megvásárolni. Ottjártunkkor a vendégek többsége cseh és lengyel volt, illetve németek is képviseltették magukat. Összességében nem ajánlom ezt a helyet, vannak sokkal jobbak is Tunéziában ennyi vagy kicsivel több pénzért.
Mi is a Gardenban voltunk.
Hivatalos oldala:
http://www.gardenpark.com.tn/index_eng.htm
Úton tovább már csak 2 szálló a Vinci...5* és a 3* Reise van, és szemben is a puszta kopár szürke pálmafás sivatag . A mi tágas, barátságos szobánk is pont e csöndes tájra nézett. Akkor teltház volt, másnap volt szoba cserére lehetőség, mi végig néztük a házakat hova szeretnénk költözni, takarítók olyan barátságosak voltak, hogy az üres szobákba be is engedtek körülnézni. Így láthattuk a családi galériás szobákat is, és megtaláltuk álmaink szobáját, de sajna mást kaptunk cserére, igaz tengerre, medencére néző, de színpad melletti házban lévő szobát, aminek a fekete-kék bútora sokkal barátságtalanabb volt mint a mi szobánk, s közben befizettük a 2 napos sivatagi utat, így mi nem változtattunk. Szobába mi a lepakoláson, átöltözésen kívül este 10 ,12 előtt nem kerültünk, de ilyenkor legalább itt lehetett pihenni. Utazás előtt minden fórumot elolvastam szoba cserére fel voltam készülve, de a pezsgőt utolsónap a mólón mi ittuk meg. Utólag sem bántuk meg hogy az "Afrikát" láttuk ablakunkból.
Különben e-mailban tudok fényképeket is küldeni (de akkor nem lesz meglepi).
Djerba térképe:
http://www.nachoua.com/Jerba2002/cartejerba2.jpg
A Garden Aghirban van, különben mi egy 11 éves gyermekkel voltunk és bátran taxiztunk annak ellenére hogy csak most tanulok a gyerekkel németet, taxisnak elég a város név, visszafelé Garden és kész.
A másik irányban Taisha leírta a kisboltot, zárt táskában betudtok vinni üdítőt, bár AI. nincs rá szükségetek. Abban az irányban van sorban a többi szálló a parton.
Midoun a legközelebbi város, mi azt már sajnáljuk, hogy egyik este nem mentünk át.,de sajnos nagyon gyorsan eltelt az az egy hét. Mi még kedd 2 re értünk oda az a nap a gyors felderitéssel eltelt, szerda megbeszélés idegen vezetőkkel, kölönböző utak befizetése, fürdés, csüt-péntek sivatag, szombat volt kalózhajós út, de mi akkor pihentünk, fürödtünk, és rosszkor a krokodil farmra mentünk,Midounban bazárt néztünk, vasárnap szigettúra délelőtt , du. a szervezett krodilfarm. Hétfő fürdés, pakolás.Kedd hajnal!! indulás, (kedd este!!) hazaérkezés.A kéthetes turnusban már minden belefért volna.
Különben ha nem ellenségesen utasitod el az árusokat a parton, barátságosan viselkednek.Mi első nap vettünk kendőt, tevét a gyereknek a "fiúktól", igaz mindennap probálkoztak eladni még valamit, de mindennap kézzel lábbal beszélgettünk velük, boldogan üdvözlik azokat akik nyitottak a barátságos, nem lenéző viselkedésre, mi utolsó nap még egy ajándék tevét kaptunk tölűk emlékbe.
Vimo, nem engem kérdeztél, de azért válaszolok! :o)) A Garden Park mellett van közvetlenül egy szálloda, az úgy tudom öt csillagos, annak van saját tengerpartja is (A Gardennek is van, csak nem közvetlen a szállodánál, hanem el kell odáig sétálni, amíg pedig odasétálsz, kábé 10-en megállítanak, hogy csinálnak rólad fényképet, menjél kalózhajózni, vegyél pálmacsemetét, stb. stb. stb. olyankor próbáld meg NE felvenni velük a szemkontaktust, mert különben véged:o))! ) Egyébként csak a nagy pusztaságot látod, főleg a szálloda előtt, az út túloldalán. Ha jobbra elindulsz rámész egy 'igazi' autóútra, ami elkanyarodik fölfele (balra), ahol is van egy kis bolt, ami tök jó (van Coca Cola, Snickers, meg minden embernek való, meg ajándéknak valók is), és tök jó fej az eladó srác. Szobacserére pedig tuti, hogy nem lesz szükség, de ha még egyszer mennék vinnék apróságokat (csoki, bor, stb), mert tényleg nagyon kedvesek az ottaniak, nekik még Pepsi Light ezüst palack is nagy szám volt, amikor elővettem, el is kérték a dobozát! :o)
Nagyon úgy tűnik, hogy ez a szigettúra egy nagy kalap szar lehet az ut.iroda szervezésében. Majd akkor elmegyünk mi is taxival, csak szerzünk magunk mellé még egy párt, egyrészt úgy gazdaságosabb, mindenkinek, másrészt, sajnos csak kicsit beszélünk angolul, és nem biztos, hogy mindent jól megértenénk, ezért talán 4-esben kicsit könnyebb lenne az élet, főleg, ha a másik pár jobban beszél angolul.
Az "ital"-gyógyszert mi is ismerjük, de pl. egyiptomban nem segített, pia ide vagy oda, kocogtunk igen sűrűn.
A sivatagi túrán még gondolkodunk.
Melyik szállodában voltál? Az is érdekelne, hogy a szállodák milyen távolságra vannak egymástól. Gondolok itt arra, hogy gyalog, esti séta gyanánt, mennyire van a "pusztában" egy-egy szálloda? Kilépek és ott a nagy semmi, vagy vannak esetleg boltok, stb...
Mi a Garden Parkba megyünk, AI. Tényleg működik a pezsgős módszer, ha meg szeretnénk oldani valamit a recepción, vagy a dollárral jobban működik a dolog? Pl. szobacsere.
És egyébként is minden érdekel, ne tartsd vissza magadban, ha valami jó tanács az eszedbe jut.
Nem az mint a szigettúra, az vasárnap délelőtti program a KT-nál, mi részt vettünk azon sajnos vegyes a benyomásunk.
Szigettúra: Római út megtekintése 5 perc (bár mi a sivatagitúrán át is mentünk rajta)
Gellalában történeti múzeum megtekintése lotás-futással,szabad nézelődésre kb 15 perc volt, szintén a városban egy kerámia üzletben korongozás megtekintése és vásárlás.Egy mecset megtekintése. Fővárosban megálló egy centernél, szönyegszövés megtekintése, vásárlás, bazár 5-10 percre.Futás össz-vissz 1 óra(egypercet sem vártak) és 5 perc fotó szünet egy erődnél. Indulás vissza, hogy az AI. ebédet kaphassanak. Mi ekkor úgy döntöttünk, hogy ott maradunk , megnéztük még a kikötőt és taxival mentünk külön vissza. Érdekes is, de nagy futás volt akkor az egész,bár nyaralsz és talán több időt nem is akarsz eltölteni város nézésre.Ma sem tudom eldönteni, hogy megérte e a szigettúra.
És ennek a napnak délutáni fakultativ programja a krokodil farm+mellette lévő múzeum+...(prospektusban nincs meghirdetve).
Hasmars gyógyszer nevét nem tudom, mi vittünk italt(ki mit szeret) magunkkal, minden étkezés előtt ittunk egy kortyott semmi bajunk nem lett.
Sivatagi túrára mentek? Tényleg a kiszáradt sóstónál lehet kapni a legjobb datolyát, ez nem üzleti fogás. Én azt hittem, hogy a kapcsolatok miatt mondták az idegen vezetők a legjobbnak(zöld dobozban 1 kg kiszerelésben)Később a bazárban is vettem még 2 kg. Azt hazaérkezés után enni kellett, de amit ott vettünk 1 hónapig is eltartható volt.
Akkor szerintem ezt a prospektusban szigettúrának hívják, és ez tartalmazza a kroki farmot.
Az egyiptomos fórumon már próbálkoztam "venni" Antinalt (bízva abban, hátha hozott v.ki haza, és tovább tudja adni), de lekoptattak. Tudjátok véletlenül, hogy Tunéziában mi a neve a hasmars gyógyszernek?